abonnement Unibet Coolblue
pi_196303560
Hallo mensen,

Ik ben 18 jaar en zit momenteel in het 2e jaar van de opleiding Civiele Techniek. Nu ben ik op dit moment aan het twijfelen of ik door wil met de opleiding. Ik mis namelijk de economische stof. Op het moment dat ik van de middelbare school afkwam(Havo, Natuur & Techniek zonder economie) wist ik vrij zeker dat ik niks met economie wilde. Nu begin ik daar spijt van te krijgen. Ik zit te kijken naar opleidingen als HBO Bedrijfseconomie of HBO Accountancy. Nu vraag ik me af of er met mijn huidige opleiding, door middel van een goede minor/stage en daarna nog een WO master, deze richting ook te behalen is. Hoe denken toekomstige werkgevers hier over? Kom ik makkelijk aan een baan in de financiële sector(eventueel gecombineerd met Civiel). Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben of toevallig werkzaam zijn in 1 van deze sectoren die mij kan helpen met deze vraag? Alvast bedankt
pi_196303881
Waarom geen technische bedrijfskunde en daarna technisch consultant? Accountancy is dodelijk saai, dat doe je alleen voor het geld.

Terwijl een goede technische manager ook voldoende kan verdienen.
.
pi_196304125
quote:
1s.gif Op woensdag 18 november 2020 15:31 schreef Fer het volgende:
Waarom geen technische bedrijfskunde en daarna technisch consultant? Accountancy is dodelijk saai, dat doe je alleen voor het geld.

Terwijl een goede technische manager ook voldoende kan verdienen.
Bedankt voor je reactie
Bedrijfseconomie lijkt in de basis wel redelijk op accountancy toch? Wel even belangrijk om te melden dat ik niet voor het geld kies maar voor iets waar ik blij van wordt. Ik merk nu dat ik goed ben in de wiskunde en dit ook leuk vindt, ergens trekt de techniek mij ook wel. Ik dacht altijd dat technische bedrijfskunde vooral gericht is op bijvoorbeeld productieprocessen verbeteren en duurzaamheid. Denk je dat hier ook een combi van financiële en technische beroepen in zitten, of vraag ik gewoon een onmogelijke combinatie?
pi_196304361
Ik zit zo even te googelen. Op het eerste gezicht zo'n gek idee nog niet. Ik ga even met een studiecoach praten. Denk jij dat er met een propedeuse Civiele Techniek een manier is om de opleiding in minder dan 4 jaar af te ronden?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')