abonnement Unibet Coolblue
pi_196300649
quote:
Bij Corona Testservice, een commerciėle dienst die coronatesten aanbiedt, bestond het risico dat mensen die coronatests afnamen en de mensen die getest werden elkaar besmetten. Dat maakte de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd woensdag bekend. Het bedrijf heeft zich niet gehouden aan de hygiėnerichtlijnen.

Volgens de inspectie gebruikte het bedrijf de testen ook niet volgens de handleiding. Daarnaast was er geen arts medisch inhoudelijk betrokken bij het afnemen van de testen en het duiden van de testuitslag.

"Positief geteste personen werden laat, onjuist of in het geheel niet doorgegeven aan de GGD. De arts die door Corona Testservice was ingehuurd zag alleen toe op de procedures en training van de medewerkers", aldus de inspectie.

Corona Testservice heeft drie locaties, in Badhoevedorp, Utrecht en Almere. Het bedrijf moet binnen twee weken voldoen aan de geldende richtlijnen. Als de verbetermaatregelen dan niet zijn doorgevoerd, kan het bedrijf worden beboet.

https://www.nu.nl/coronav(...)kruisbesmetting.html

Een aanbieder van commerciele testen die zich niet aan de regels houdt, tests verkeerd gebruikt, geen arts-toezicht heeft, en zelfs positieve testresultaten niet aan de GGD doorgeeft. Dat roept meteen de vraag op, hoeveel meer van dit soort gevallen spelen er? En verder denkend: daalt het aantal positieve tests daadwerkelijk, of zijn alleen steeds meer mensen overgestapt op de commerciele tests die hun data niet eens delen met de GGD, waardoor er misschien landelijk beleid wordt gebaseerd op onbetrouwbare en onjuiste cijfers?
  woensdag 18 november 2020 @ 11:53:28 #2
61660 Lariekoek
Zo, jij bent echt grappig.
pi_196300664
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2020 11:51 schreef Farenji het volgende:

[..]
landelijk beleid wordt gebaseerd op onbetrouwbare en onjuiste cijfers?
No shit Sherlock!
la·rie·koek (de ~ (m.)) 1 onzin
pi_196300719
Volgens mij zijn met name ziekenhuiscijfers sturend. En daar valt niet op een dergelijke manier mee te sjoemelen. Absolute besmettingsaantallen zeggen niet zoveel.
I'll give you something to do
  woensdag 18 november 2020 @ 13:01:22 #4
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_196301580
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2020 11:57 schreef galantis het volgende:
Volgens mij zijn met name ziekenhuiscijfers sturend. En daar valt niet op een dergelijke manier mee te sjoemelen. Absolute besmettingsaantallen zeggen niet zoveel.
En toch werd gisteren weer vrolijk geroepen door De Jonge en co dat ze pas bij 1200 positieve tests per dag (of iets in die richting) weer bepaalde dingen willen versoepelen.
pi_196302186
Wat een niveau in COR :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')