abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196279553
quote:
De Franse president Macron heeft het aan de stok met de buitenlandse pers. Hij vindt dat niet-Franse journalisten een te negatief beeld geven van zijn beleid tegen moslimextremisten en terroristen.

Afgelopen donderdag nam de president hoogstpersoonlijk contact op met The New York Times. "Hij belde me op vanuit zijn paleis om zich te beklagen", schrijft columnist Ben Smith van de prestigieuze Amerikaanse krant. "Hij heeft blijkbaar een rekening te vereffenen. Hij vindt dat we vooringenomen zijn."

Macron zei tegen de journalist: "Bij de aanslagen van vijf jaar geleden stond iedereen achter ons. Nu zijn er buitenlandse kranten die schrijven dat Frankrijk racistisch en islamofoob is, en dat dŠt het probleem is."

Macron beschuldigde buitenlandse media er in het gesprek van "geweld te legitimeren". Wat hij daarmee precies bedoelde, zei Macron volgens Smith niet. "Zo'n beschuldiging uiten is het ergste wat je kan doen tegen de pers. Dat zouden we eerder verwachten van de Amerikaanse president."
Ingezonden brief

Het is niet de eerste keer dat Emmanuel Macron persoonlijk in actie komt tegen negatieve berichtgeving over zijn beleid. Begin deze maand schreef hij een ingezonden brief in de Britse krant Financial Times.

Ook dat ging over zijn aanpak van extremisme en ook daarin haalde Macron uit naar buitenlandse journalisten. "We hebben geen behoefte aan artikelen in de pers die ons verdelen", schreef Macron.

Hij reageerde daarmee op een kritisch artikel in de Financial Times. De correspondent in Brussel van de Britse zakenkrant, Mehreen Khan, schreef: "De oorlog van Macron tegen moslimseparatisme verdeelt Frankrijk alleen maar verder." De Britse krant verwijderde dat artikel later van de website wegens "feitelijke onjuistheden".

Macron schreef in zijn reactie: "Ik word ervan beschuldigd Franse moslims te stigmatiseren uit electorale overwegingen. Maar wij zijn niet tegen een religie, we zijn tegen fanatici en gewelddadig extremisme."
Spotprenten

Het telefoontje en de ingezonden brief komen na een serie recente aanslagen in Frankrijk. Tussen eind september en eind oktober werd het land getroffen door drie terreurdaden. In Parijs werden twee mensen neergestoken, ten noorden van de hoofdstad werd een leraar onthoofd en in Nice werden drie kerkgangers vermoord.

In reactie daarop kondigde president Macron een strenger beleid aan. Radicale moslimorganisaties worden verboden, een extremistische moskee werd gesloten en radicale imams zullen worden uitgezet. Bovendien herhaalde de president dat spotprenten van Mohammed in Frankrijk gepubliceerd mogen blijven worden.

Daarop ontstond protest in verscheidene landen met veel moslims. De Turkse president Erdogan riep op tot een boycot van Franse producten. In Bangladesh en andere landen werd gedemonstreerd tegen de Franse maatregelen.
Onbegrip

Om de onrust te sussen gaf Macron eind oktober een interview aan de Arabische televisiezender Al Jazeera. Hij zei de gevoelens van moslims "te begrijpen en respecteren".

In zijn gesprek met Smith van The New York Times zegt hij nu verbaasd te zijn over verhalen in de pers "uit landen die onze waarden delen".

Volgens Macron is dat terug te voeren op bijvoorbeeld onbegrip over hoe de Franse samenleving is georganiseerd. "De president zei dat buitenlandse media niet begrijpen hoe de Franse scheiding van kerk en staat werkt", schrijft Smith.
Multicultureel

Macron zei tegen Smith: "De Amerikaanse samenleving is er een van multiculturalisme. Religies en etniciteiten bestaan naast elkaar. Het Franse model is niet multicultureel. Het maakt me niet uit of iemand zwart, geel of wit is, katholiek of moslim. Iedereen is gewoon een Frans burger."

Maar volgens de Amerikaanse journalist zijn dat "abstracte ideologische verschillen die ver verwijderd lijken van het dagelijks leven van etnische minderheden in Frankrijk, die klagen over machtsmisbruik door de politie, gettovorming en discriminatie op de arbeidsmarkt".
https://nos.nl/artikel/23(...)-frankrijk-niet.html

Uitstekende actie van Macron. Het stuk van de NYT was belachelijk en uiteraard het verwijderde artikel van die extremist in de Financial Times. Er is een overreactie vanuit de (vooral) Amerikaanse journalistiek om als het over islam gaat ineens te ver door te slaan richting voorzichtigheid (waarschijnlijk omdat er aan de rechterkant juist weer te veel wordt gegeneraliseerd). De zweem van victim blaming is onmogelijk te overzien. Er is een blinde vlek voor de realiteit van bepaalde islamitische groeperingen in Europa en vooral in Frankrijk. Het feit dat dit allemaal wederom begon met cartoons wordt te gauw vergeten.
pi_196280436
Geen fan van Macron want die is mij te Eurofiel, maar in deze ben ik het 100% met hem eens.

En we laten ons verdikkeme toch niet de les lezen door Amerikanen :D
pi_196281239
De media geilt op polarisatie en wrijving scheppen tussen groepen.

Macron slaat dan ook de spijker op de kop.
Het ene moment staan ze achter frankrijk en dan het volgende moment een tegenovergestelde want nu kunnen ze weer lekker opruiende praatjes houden en maakt weer nieuws als daardoor de volgende aanslagen komen.
  dinsdag 17 november 2020 @ 07:18:08 #4
250282 fluitbekzeenaald2.0
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_196281268
Goed van Macron dat hij acties durft te nemen die hem minder populair maken. Qua signaal is dit een stuk beter dan een verbod op godslastering gaan bespreken.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_196281271
Macron held
  dinsdag 17 november 2020 @ 07:23:59 #6
401485 Molo
If you have any poo, fling it
pi_196281290
Macron _O_
Sterke reactie, opkomen voor je volk en samenleving ^O^
Respect to the man with the ice cream van!
pi_196281297
Die Amerikanen hebben echt boter op hun hoofd.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_196281582
Amerikanen die zogenaamd opkomen voor de rechten van moslims maar ondertussen wel hele bevolkingen platbombarderen een paar 1000 km verderop :')
  dinsdag 17 november 2020 @ 08:22:01 #9
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_196281711
quote:
Nu zijn er buitenlandse kranten die schrijven dat Frankrijk racistisch en islamofoob is, en dat dŠt het probleem is."
Het probleem van de islamofobie is natuurlijk het woord zelf; een frame bedoeld om elke discussie direct in de kiem te smoren.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  dinsdag 17 november 2020 @ 08:23:05 #10
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_196281721
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 02:45 schreef tjoptjop het volgende:
Geen fan van Macron want die is mij te Eurofiel, maar in deze ben ik het 100% met hem eens.

En we laten ons verdikkeme toch niet de les lezen door Amerikanen :D
Het lijkt eurofiel, maar het is puur en alleen landsbelang.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  dinsdag 17 november 2020 @ 09:08:26 #11
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196282164
Door die gekken Amerikanen hebben wij hier de shit van na de oorlogen. Volgens mij waren zijdeteelt die als een kip zonder kop tekeer gingen in Afghanistan, Irak, LibiŽ en al die andere regio’s.

Dat die rubberen bootjes niet in Amerika komen snap ik, verrot land is het, dat Amerika.
pi_196282850
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 09:08 schreef ootjekatootje het volgende:
Door die gekken Amerikanen hebben wij hier de shit van na de oorlogen. Volgens mij waren zijdeteelt die als een kip zonder kop tekeer gingen in Afghanistan, Irak, LibiŽ en al die andere regio’s.

Dat die rubberen bootjes niet in Amerika komen snap ik, verrot land is het, dat Amerika.
Precies, Europa kan alle vluchtelingen opvangen.

Waarom worden die vluchtelingen niet verdeeld tussen Europa en de VS, lijkt me best eerlijk.
pi_196282978
Macron _O_

Brrr, huiveringwekkend toch weer die Amerikaanse pers die hun schrikbarende tribalistische ideeŽn over de wereld proberen uit te smeren. Walgelijk Amerikaans exceptionalisme. "Wij zullen wel eventjes bepalen waar de problemen in Frankrijk ťcht liggen".

In Frankrijk is het trouwens ook per wet verboden om onderscheidt te maken op basis van "ras". Echt een prima regeling. Anders krijg je van die verknipte waanideeŽn zoals in de VS.

Typerend ook weer dat dit van de NYT komt, de zogenaamde heilige graal der journalistiek. Het absolute middelpunt van neutraliteit en objectiviteit (lees: linksgeoriŽnteerde propaganda, vol met intersectionele identiteitspolitiek).
  dinsdag 17 november 2020 @ 11:36:21 #14
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196284107
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 09:54 schreef skrn het volgende:

[..]

Precies, Europa kan alle vluchtelingen opvangen.

Waarom worden die vluchtelingen niet verdeeld tussen Europa en de VS, lijkt me best eerlijk.
Vluchtelingen ok, maar degene die hier vol haat aanslagen komen doen. :r

Vanwege die bommen toch, Nederturk?

En die seniele gek Biden roept alweer op voor de volgende strijd, met zijn west Europese “bondgenoten”
pi_196284263
De reactie van de journalist is wel weer typisch. Hij doet net alsof hij niet begrijpt waarom hij geweld zou legitimeren als hij in een artikel over een aanslag allemaal redenen geeft waarom moslims ploffen in Frankrijk. En dan deze topper: "abstracte ideologische verschillen die ver verwijderd lijken van het dagelijks leven van etnische minderheden in Frankrijk, die klagen over machtsmisbruik door de politie, gettovorming en discriminatie op de arbeidsmarkt". Hoe kun je andermans cultuur meer minachten dan met zo'n riedeltje?
  dinsdag 17 november 2020 @ 12:04:17 #16
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196284393
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 11:52 schreef Glazenmaker het volgende:
De reactie van de journalist is wel weer typisch. Hij doet net alsof hij niet begrijpt waarom hij geweld zou legitimeren als hij in een artikel over een aanslag allemaal redenen geeft waarom moslims ploffen in Frankrijk. En dan deze topper: "abstracte ideologische verschillen die ver verwijderd lijken van het dagelijks leven van etnische minderheden in Frankrijk, die klagen over machtsmisbruik door de politie, gettovorming en discriminatie op de arbeidsmarkt". Hoe kun je andermans cultuur meer minachten dan met zo'n riedeltje?
Volgens mij heeft hij het over Detroit, zou die ooit in Frankrijk geweest zijn?
pi_196284411
Voor iemand die zegt de vrije meningsuiting te verdedigen levert Macron opvallend veel kritiek op meningen die hem niet bevallen.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_196284644
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 12:05 schreef crystal_meth het volgende:
Voor iemand die zegt de vrije meningsuiting te verdedigen levert Macron opvallend veel kritiek op meningen die hem niet bevallen.
Toch wel fijn, die vrijheid.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  dinsdag 17 november 2020 @ 12:29:35 #19
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_196284693
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 12:05 schreef crystal_meth het volgende:
Voor iemand die zegt de vrije meningsuiting te verdedigen levert Macron opvallend veel kritiek op meningen die hem niet bevallen.
Vrije meningsuiting betekent niet dat de geuitte mening gevrijwaard is van kritiek. Ben wel beetje met je eens dat “de overheid” wat dat betreft iets terughoudend moet zijn.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_196284770
Daarnaast speelt het landsbelang hier natuurlijk een grote rol. Met teksten zoals die van de NYT afkomstig zijn, kan dat enkel voor meer onrust zorgen binnen Frankrijk. Dat wil Macron voorkomen.
pi_196284793
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 november 2020 10:03 schreef Dejannn het volgende:
Macron _O_

Brrr, huiveringwekkend toch weer die Amerikaanse pers die hun schrikbarende tribalistische ideeŽn over de wereld proberen uit te smeren. Walgelijk Amerikaans exceptionalisme. "Wij zullen wel eventjes bepalen waar de problemen in Frankrijk ťcht liggen".

In Frankrijk is het trouwens ook per wet verboden om onderscheidt te maken op basis van "ras". Echt een prima regeling. Anders krijg je van die verknipte waanideeŽn zoals in de VS.

Typerend ook weer dat dit van de NYT komt, de zogenaamde heilige graal der journalistiek. Het absolute middelpunt van neutraliteit en objectiviteit (lees: linksgeoriŽnteerde propaganda, vol met intersectionele identiteitspolitiek).
De NYT is niet links, het zijn globalistische oorlogshitsers.die nauwe banden met gruwelijke dictaturen van harte ondersteunen. Het is een soort Fox news voor mensen die graag bevestigd worden in het idee dat ze intelligent zijn en die zich het parasitaire neoliberalisme laten verkopen door een facade van linksheid bestaand uit volkomen losgeslagen identiteitspolitiek.

Bij zowel die zelfingenomenheid als die identiteitspolitiek hoort dat de VS van de Democraten het lichtend voorbeeld voor de wereld is. Dat is uiteraard niet gebaseerd op een kritische blik op de VS zelf waar menig stad in lichterlaaie is gezet door plunderende bendes, conservatieven en zelfs a-politieken structureel worden belaagd door meutes die geen enkele andersdenkendheid wordt geaccepteerd, waar vanuit 'links' een stringente rassenleer wordt gepropageerd zoals we sinds de jaren 60 nergens meer gezien hebben. Vanuit extreem links dan, niet eens zozeer vanuit de zwarte gemeenschap die net als de latino's in grotere getale op Trump hebben gestemd dan 4 jaar geleden. Er is inmiddels de bizarre situatie ontstaan dat de zogenaamde 'white supremacists' diverser zijn dan een groot deel van de BLM-demonstraties.

Hoe samenleven met een flinke moslimgemeenschap in de praktijk weten ze niet uit ervaring en willen ze ook niet weten. Ondanks dat de VS met steun van de NYT honderdduizenden moslims de dood in heeft gejaagd en miljoenen op de vlucht, is het Europa dat de door de VS gecreeerde ellende mag incasseren en oplossen. Met die 'Persians' die de Iraanse theocratie zijn ontvlucht heb je niet zoveel te stellen, die kinderen doen het hier ook het best van allemaal op school, beter dan de autochtonen.

En de voorstander van dat Amerika gaat Frankrijk de maat nemen? Je moet wel lef hebben. Het heeft dan ook alles te maken met het op de dezelfde zelfingenomenheid gestoelde wereldbeeld. In elke conservatief schuilt een white supremacist, wereldwijd. Het voor de VS zo typerende racisme is dat van de blanke man wereldwijd, Nazi-Duitsland deed eigenlijk niks bijzonders maar sloot gewoon aan bij het door heel Europe wijdverbreide antisemitisme, waarvan Europa door de heldhaftige VS bevrijd werd want het was nie zo dat de VS hartstikke antisemitisch voor de oorlog en schepen met joodse vluchtelingen gewoon terugstuurde, de dood in. Het toenemend antisemitisme in Europa heeft dan ook niets te maken met islamieten. Er is sowieso geen probleem met de islam. Suadi-Arabie blijft immers al 70 jaar telkens progressievere leiders krijgan als we de NYT mogen geloven en problemen met de islam zijn gefingeerd, het gaat die blanke Europeanen alleen maar om het huidskleurtje. Europa is racistischer dan de VS want de VS erkent het tenminste.

De Fransen wagen het zelfs om typisch Amerikaanse gevoeligheden te negeren zoals het ook maken van karikaturen van negers in stripboeken als Asterix, want de blanke Amerikanen hebben ze immers vol haat afgebeeld. Nu verwijt de NYT Frankrijk het niet integreren van de moslims terwijl de Amerikaanse samenleving een dergelijk integratie tussen bevolkingsgroepen nog nooit gekend heeft. Dat grote groepen moslims in geen enkel land willen integreren doet even niet terzake. Dat ze vaak nauwelijks van kleur verschillen en pikzwarte niet-moslims wel integreren negeren ze ook maar even. Fransen zijn blank, Amerikaanse racisten zijn blank, dus Fransen zijn racisten. Uiteraard nog een beetje fake news erbij en het verhaaltje is weer klaar, en de progressieve geprivilegeerde lezer met zijn bullshitbaan kan weer tevreden zijn met zichzelf en zijn president-elect die weer oorlogen gaat beginnen en laten zien waarom hij door het grootbedrijf is uitverkozen door de bucket of deplorables voor hen uit te zuigen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_196284879
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 12:04 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Volgens mij heeft hij het over Detroit, zou die ooit in Frankrijk geweest zijn?
Natuurlijk niet.
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 12:05 schreef crystal_meth het volgende:
Voor iemand die zegt de vrije meningsuiting te verdedigen levert Macron opvallend veel kritiek op meningen die hem niet bevallen.
Vrijheid van meningsuiting kan juist alleen bestaan als je kritiek op de ander kan hebben.

Kritiek is namelijk wat anders dan de ander onthoofden. Als je kritiek op iemand hebt kan die namelijk nog wat terugzeggen met dezelfde vrijheid.
pi_196284887
quote:
In 2019, a court convicted two men for ‘contempt’ after they burnt an effigy depicting President Macron during a peaceful protest. Parliament is currently discussing a new law that criminalizes the use of images of law enforcement officials on social media.
quote:
France’s record on freedom of expression in other areas is just as bleak. Thousands of people are convicted every year for “contempt of public officials”, a vaguely defined criminal offence that law enforcement and judicial authorities have applied in massive numbers to silence peaceful dissent. In June this year, the European Court of Human Rights found that the convictions of 11 activists in France for campaigning for a boycott of Israeli products violated their free speech.
https://www.newsweek.com/france-freedom-expression-1547310
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
  dinsdag 17 november 2020 @ 12:46:19 #24
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_196284903
OrbŠn, Duda, Macron... goed bezig. ^O^
  dinsdag 17 november 2020 @ 12:46:59 #25
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196284916
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 12:05 schreef crystal_meth het volgende:
Voor iemand die zegt de vrije meningsuiting te verdedigen levert Macron opvallend veel kritiek op meningen die hem niet bevallen.
Mooi hť, das ook vrijheid van meningsuiting, veel kritiek mogen hebben op anderen.
Snap je dat echt niet?
pi_196284943
quote:
Dus omdat Macron zelf niet perfect is mag hij niks meer zeggen ofzo? Ben absoluut geen fan van de man. Hoe de gele hesjes werden neergeslagen ging alle perken te buiten en veel van zijn beleid is ook om te janken, maar dan nog kan de beste man wel kritiek hebben op de riooljournalistiek van andere landen.
pi_196285023
Uitspraak van Gťrald Darmanin, minister van binnenlandse zaken, over de aangekondigde wet tegen separatisme:
twitter

Vertaling:

In @lavoixdunord, Gťrald Darmanin kondigt aan dat de overtreding van separatisme een straf van 5 jaar gevangenisstraf zal opleggen aan degenen die weigeren om door een arts van het andere geslacht te worden behandeld.
De vrije keuze van de arts door zijn patiŽnt is nochtans vastgelegd in de deontologische code (art 6).
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_196285102
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 12:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Mooi hť, das ook vrijheid van meningsuiting, veel kritiek mogen hebben op anderen.
Snap je dat echt niet?
Hij beschuldigt hen van "legitimisatie van terreur", wat in Frankrijk een misdrijf is.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
  dinsdag 17 november 2020 @ 13:05:28 #29
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196285165
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 13:01 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Hij beschuldigt hen van "legitimisatie van terreur", wat in Frankrijk een misdrijf is.
Ik vind dat die groot gelijk heeft.
pi_196289530
Ha die Macron, hij doet alsof het in Frankrijk geen fuck uitmaakt of je zwart/wit/moslim/christen bent. grapjas :D op zich niet verwonderlijk , Huj heeft natuurlijk zijn hele leven de egalite fraternite bullshit tot zich moeten nemen waardoor hij niet in staat is om het verschil te zien tussen de theorie van de idealen en de realiteit van het dagelijks leven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 17 november 2020 @ 17:49:20 #31
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_196289563
Waarom hebben wij niet zo'n politicus ;(
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_196289603
quote:
Mensen en dan politici in het bijzonder zijn altijd hypocriet bezig. Kijk naar dat debat laatst waarin azarkan werd afgebrand door de kamer, volgens de kamer was die vermoorde leraar in Frankrijk een martelaar van het vrije woord maar was het tegelijkertijd schandalig dat moslims een petitie hadden ondertekend. Some animals are more equal than others. Flikker toch op man.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_196289627
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 november 2020 17:47 schreef Slayage het volgende:
Ha die Macron, hij doet alsof het in Frankrijk geen fuck uitmaakt of je zwart/wit/moslim/christen bent. grapjas :D op zich niet verwonderlijk , Huj heeft natuurlijk zijn hele leven de egalite fraternite bullshit tot zich moeten nemen waardoor hij niet in staat is om het verschil te zien tussen de theorie van de idealen en de realiteit van het dagelijks leven.
Hij zegt dat het hem niet uitmaakt, want waar hij naar kijkt is dat iedereen een Frans burger is. En een verschil in huidskleur of religie maakt dit aspect niet anders. Dat is een prima uitgangspunt dan verbinding creŽert door middel van nationaliteit.
pi_196289634
Een petitie om een verbod te krijgen op godslastering, dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_196289735
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 november 2020 17:54 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Hij zegt dat het hem niet uitmaakt, want waar hij naar kijkt is dat iedereen een Frans burger is. En een verschil in huidskleur of religie maakt dit aspect niet anders. Dat is een prima uitgangspunt dan verbinding creŽert door middel van nationaliteit.
Dat is net zoiets als dat je zegt over Nederland zie artikel 1 grondwet, iedereen is gelijk, maar in de praktijk maakt het een wereld van verschil of je een kleurtje hebt of niet, moslim bent of niet, Mohammed heet of Jan Klaas.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_196289757
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 17:54 schreef Hathor het volgende:
Een petitie om een verbod te krijgen op godslastering, dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.
Ik dacht dat de kamer de vrijheid van meningsuiting vierde, maar het werd weer eens duidelijk dat men alleen de meningen viert wanneer het hen uitkomt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_196289766
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat is net zoiets als dat je zegt over Nederland zie artikel 1 grondwet, iedereen is gelijk, maar in de praktijk maakt het een wereld van verschil of je een kleurtje hebt of niet, moslim bent of niet, Mohammed heet of Jan Klaas.
En welk verschil maakt dit dan volgens jou?
pi_196289777
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 17:54 schreef Hathor het volgende:
Een petitie om een verbod te krijgen op godslastering, dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.
Blijkbaar is er een groot draagvlak voor in de samenleving.
pi_196290031
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 november 2020 17:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

Mensen en dan politici in het bijzonder zijn altijd hypocriet bezig. Kijk naar dat debat laatst waarin azarkan werd afgebrand door de kamer, volgens de kamer was die vermoorde leraar in Frankrijk een martelaar van het vrije woord maar was het tegelijkertijd schandalig dat moslims een petitie hadden ondertekend. Some animals are more equal than others. Flikker toch op man.
Volgens mij bediende iedereen in dat debat zich van hetzelfde recht.

Er was niemand more equal.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_196290043
Islamofobie :') die frame bedacht door islamistenclub de moslimbroederschap :')
pi_196290055
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 november 2020 17:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

Mensen en dan politici in het bijzonder zijn altijd hypocriet bezig. Kijk naar dat debat laatst waarin azarkan werd afgebrand door de kamer, volgens de kamer was die vermoorde leraar in Frankrijk een martelaar van het vrije woord maar was het tegelijkertijd schandalig dat moslims een petitie hadden ondertekend. Some animals are more equal than others. Flikker toch op man.
Ik ben het hier volledig mee eens, en hoop dat alsmaar meer gematigde moslims zich op deze wijze uit zullen spreken. Hopelijk begrijpen onnozelaars dan eindelijk eens wat de werkelijke invulling is van dat zogenaamd gematigd islamitisch zijn. :B
pi_196290136
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 17:49 schreef Nattekat het volgende:
Waarom hebben wij niet zo'n politicus ;(
Wilders hebben we toch
en als je toch per se een Fransman wil, we hebben Bode
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_196290306
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:03 schreef maghreb het volgende:

[..]

Blijkbaar is er een groot draagvlak voor in de samenleving.
100K handtekeningen noem jij een groot draagvlak op een bevolking van 17 miljoen? _O-

Gaat gewoon niet gebeuren.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_196290338
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik dacht dat de kamer de vrijheid van meningsuiting vierde, maar het werd weer eens duidelijk dat men alleen de meningen viert wanneer het hen uitkomt.
Jij vind het dus wel ok dat de mening van 100.000 idioten de mening van de rest in dit land overstijgt?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_196290339
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:22 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Ik ben het hier volledig mee eens, en hoop dat alsmaar meer gematigde moslims zich op deze wijze uit zullen spreken. Hopelijk begrijpen onnozelaars dan eindelijk eens wat de werkelijke invulling is van dat zogenaamd gematigd islamitisch zijn. :B
Die term "gematigd" moslim :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_196290356
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

Die term "gematigd" moslim :')
Je geeft aan dat die dus niet bestaat?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_196290378
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:42 schreef Hathor het volgende:

[..]

Jij vind het dus wel ok dat de mening van 100.000 idioten de mening van de rest in dit land overstijgt?
Ik ben van mening dat de mening van 100.000 mensen net zo veel waard is als de mening van de overige mensen in het land.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_196290439
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:43 schreef Hathor het volgende:

[..]

Je geeft aan dat die dus niet bestaat?
Die term slaat nergens op. De impliciete boodschap is dat moslims niet deugen, maar gematigde moslims wel. Wat de neuk "gematigd" dan ook betekent. Weet jij trouwens wat het betekent om een "gematigde moslim" en "moslim" te zijn? Wie het weet mag het zeggen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_196290459
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik ben van mening dat de mening van 100.000 mensen net zo veel waard is als de mening van de overige mensen in het land.
Nou niet dus, en als dat je niet gelukkig maakt dat heb je de volledige vrijheid om ergens anders heen te gaan. Als jij echt niet kan begrijpen dat "godslastering" iets is waar wij ons totaal niet mee bezig houden, laat staan relevant vinden, ben jij hier gewoon niet op je plek. Dan kan je wel heel hard gaan zitten gillen en stampvoeten, of zelfs overgaan tot het plegen van aanslagen, maar daar bereik je precies het tegenovergestelde mee.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 17 november 2020 @ 18:50:46 #50
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_196290468
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:27 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Wilders hebben we toch
en als je toch per se een Fransman wil, we hebben Bode
Dat is gewoon een inhoudloze schreeuwer.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')