abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_196167052
De nabestaanden zijn geschokt dat ze zelf allerlei sporen hebben moeten ontdekken in de woning aan de Lange Brinkweg waar ze sinds kort toegang hebben. Met hulp van een forensisch expert die ze zelf inschakelden, vonden ze een klompje huid, haren en bloed op een kast in de kleedkamer waar B. haar aan stukken zaagde.

,,Die resten lijken van haar te zijn, die heeft de politie bij het dagenlange onderzoek over het hoofd gezien,” zegt de familie. In een tas aan een haak in de kelder vond de familie meer lichaamsresten. ,,Terwijl de dader al zijn sporen grondig had uitgewist, liet hij die sporen zitten. Die zijn in de rechtszaak verzwegen.”

Ronduit luguber noemt de familie Zitman de ‘moordenaarskunst’ die B. als een soort compositie en verwijzing naar de moord in het huis ophing. B. heeft kunst van de familie aan de muur in de hal vervangen door kunstwerken en foto’s die sporen van het geweld markeren, zegt de familie. ,,Markant is een foto bovenaan de trap waar hij zich voor een spiegel afbeeldt zonder hoofd. De kunstwerken verwijzen naar bloedsporen en naar de kamer waar Miranda werd onthoofd en verzaagd. Alsof hij de moord beschouwt als kunstwerk.”
https://www.ad.nl/amersfo(...)-onderzoek~aa0a8252/
Er hing nog een tas aan de haak in de kelder met lichaamsresten. Politie waar zijn jullie mee bezig?

Overigens zo triest dat ze 20 jaar met deze bruut heeft samengeleefd. 20 jaar misleid.Toen wilde ze naar een oude liefde in Canada en toen kwam zijn brute aard pas echt naar boven.
Het is voor vrouwen soms heel moeilijk om bij een man zijn werkelijke aard te doorzien.
Toch vrouwen, er zijn altijd signalen, je moet ze alleen wel serieus nemen. En jaloezie is extreem gevaarlijk, je denkt dat de man in kwestie niets verschrikkelijks zal doen maar jaloezie haalt het ergste naar boven.
  Spellchecker dinsdag 10 november 2020 @ 11:53:48 #2
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_196167384
Wat slecht en triest ....
** na na na **
  dinsdag 10 november 2020 @ 12:00:33 #3
385501 Starhopper
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_196167512
Een tas met lichaamsdelen over het hoofd zien _O- _O- Ik dacht altijd dat de forensische opsporing elke mm onderzoekt :')
Water towers can fly! :D
pi_196168654
Op de Nederlandse politie moet je dan ook totaal niet rekenen.

Als ze al iemand pakken is de straf laag of worden ze vrijgesproken door gebrek aan bewijs.
Of ze pakken de verkeerde, wat ook steeds vaker lijkt te gebeuren.
pi_196168731
Whut?
En dat is niet opgevallen tijdens het onderzoek?

Hoe dan?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 10 november 2020 @ 13:18:04 #6
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_196168777
quote:
84s.gif Op dinsdag 10 november 2020 12:00 schreef Starhopper het volgende:
Een tas met lichaamsdelen over het hoofd zien _O- _O- Ik dacht altijd dat de forensische opsporing elke mm onderzoekt :')
*Lichaamsresten

Naast de koffer met haar romp, werd in april rond de woning van Zitman aan de Lange Brinkweg in Soest ook een deel van haar lichaam gevonden.

https://www.rtvutrecht.nl(...)aar-sporttassen.html

Er komt een hoger beroep

NWS / Vermiste kapster Miranda

[ Bericht 7% gewijzigd door Nober op 10-11-2020 13:29:58 ]
pi_196169948
quote:
In een tas aan een haak in de kelder vond de familie meer lichaamsresten.

It looks like, someone asked for a doggy bag
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_196170558
Altijd met de klok mee zoeken.
-Ellie Lust-
pi_196170638
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.
pi_196171359
Tja ik heb bij de Nederlandse politie altijd zo’n beeld van de Cock en Vledder die een uurtje rondneuzen en dan maar vooral vragen gaan stellen.
.
  dinsdag 10 november 2020 @ 17:16:55 #11
213215 Interloper
Verdomd gezellig hiero
pi_196172759
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 november 2020 15:48 schreef Fer het volgende:
Tja ik heb bij de Nederlandse politie altijd zo’n beeld van de Cock en Vledder die een uurtje rondneuzen en dan maar vooral vragen gaan stellen.
Ik zie Nederlandse politieagenten doorgaans als een soort Frank Drebin, maar dan minder competent.
Searchers after horror haunt strange, far places.
pi_196172805
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2020 11:35 schreef Mondkapje het volgende:
Er hing nog een tas aan de haak in de kelder met lichaamsresten. Politie waar zijn jullie mee bezig?
Misschien heeft de moordenaar die wel later achtergelaten. Net als die vreemde kunstwerken.
  dinsdag 10 november 2020 @ 17:25:30 #13
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196172886
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2020 17:20 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Misschien heeft de moordenaar die wel later achtergelaten. Net als die vreemde kunstwerken.
Hij werd opgepakt en vervolgens heeft de politie het huis verzegeld en onderzocht.
Denk niet dat hij nog na het onderzoek zelfstandig in de woning is geweest.
pi_196180077
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2020 17:25 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hij werd opgepakt en vervolgens heeft de politie het huis verzegeld en onderzocht.
Denk niet dat hij nog na het onderzoek zelfstandig in de woning is geweest.
Ik weet niet hoe het gegaan is. Tijdens het onderzoek en voor een veroordeling wordt de verdachte sowieso vrijgelaten, dit omdat iemand niet voor altijd in voorarrest gehouden mag worden.
pi_196181860
Die lugubere kunstwerken had hij al eerder gemaakt en daarover is hij niet ondervraagd. Dit lijkt toch duidelijk een vooraf door en door geplande moord vanwege jaloezie, zou goed zijn als de rechter zich er nog eens over buigt.
  woensdag 11 november 2020 @ 08:36:10 #16
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_196181898
Jakkes, wat naar.

En maar beweren dat ze van de trap was gevallen.
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_196234130
Zorgen over geweld jegens vrouwen: 'Het is een gigantisch probleem'

Volgens Römkens wordt de ernst nog onderschat door de politie. De hoogleraar noemt hierbij de zaak-Humeyra als voorbeeld. Het tienermeisje werd na een lange periode van stalking en bedreiging in het fietsenhok van haar school doodgeschoten door haar ex.

"Dan wordt de dreiging geplaatst in het kader van een relationeel conflict, in plaats van in het kader van een strafbaar feit. Dat is ook het gevolg van de patriarchale cultuur", zo legt Römkens uit. "'Mannen zijn van slag dat de relatie voorbij is'. Het klinkt bijna als culturele legitimering." Ze noemt hierbij dat de zaak serieuzer wordt opgepakt "als een vreemde je aanvalt dan als je partner je mishandelt".

Elk jaar worden zeker tienduizenden vrouwen in Nederland slachtoffer van huiselijk geweld. Wordt een vrouw gedood, dan is de dader vaak haar partner of ex-partner. En dat is al jaren zo. Hoogleraar gendergerelateerd geweld Renée Römkens luidt de noodklok. En ook Debbie Maas van advies- en meldpunt Veilig Thuis is zeer bezorgd: "Het is een gigantisch probleem."

Wie aan geweld tegen vrouwen denkt, denkt aan landen vol met machomannen in bijvoorbeeld Latijns-Amerika. Volgens Römkens is dat echter onterecht.

"We hebben nog altijd een patriarchaal gekleurde samenleving", zo legt de hoogleraar gendergerelateerd geweld aan de Universiteit van Amsterdam uit. "Vrouwen worden nog steeds als inschikkelijker gezien. Er zijn nog steeds mannen die denken dat ze recht hebben op seks in een relatie."

Vrouwen in Nederland krijgen niet alleen bijna zes keer vaker dan mannen te maken met psychisch, lichamelijk en/of seksueel geweld, ook is de mate ervan ernstiger. "Het effect van geweld tegen vrouwen is enorm groot en het kan leiden tot de dood", zo vat Maas het samen.

Over geweldssituaties wordt ook niet gepraat vanuit schaamte en taboe, zo is haar ervaring. Terwijl het iedereen kan overkomen. "Ik ken een situatie van een hoogopgeleide vrouw met een baan die niet mocht beschikken over haar eigen geld. Elke dag werd haar gezegd dat ze niets waard was en zo werd ze heel klein gemaakt. Dan is het moeilijk om weg te gaan en je leven opnieuw te beginnen."
https://www.nu.nl/binnenl(...)ntisch-probleem.html

Ik denk wel eens, mannen missen het wildwestgebeuren waarin ze vechten om een vrouw. Nu is de vrouw zelf de dupe.

[ Bericht 23% gewijzigd door Mondkapje op 14-11-2020 08:26:56 ]
pi_196281588
Nog meer gevonden:

Opnieuw lugubere vondsten in woning Miranda Zitman: familie vindt cirkelzaag met mogelijke lichaamsresten
Een zo goed als nieuwe cirkelzaag met sporen van vermoedelijke lichaamsresten en spetters op de muur van de woonkamer en een lampenkap die lijken op bloed. De familie van de om het leven gebrachte Miranda Zitman deed afgelopen weekend nieuwe schokkende ontdekkingen in de woning in Soest.

In de woonkamer stond een schemerlamp die naar de kleedkamer boven was verplaatst, met bovenaan vermoedelijke bloedsporen.

Justitie vindt 18 jaar niet genoeg voor doden en in stukken zagen van Miranda Zitman en gaat in beroep
De vondsten die de nabestaanden deden, ontbreken volgens hen in het strafdossier en bleven in de rechtszaak tegen B. buiten beschouwing, terwijl ze nieuw licht kunnen werpen op het bewijs. B. werd tot 18 jaar cel veroordeeld wegens doodslag; voor moord vonden het OM en de rechtbank geen bewijs. De ‘nieuwe sporen’ kunnen er volgens de familie op duiden dat Miranda Zitman in de hele woning aanvallen moest verduren, wat mogelijk wel degelijk wijst op moord.

De nabestaanden hebben bij de hoofdofficier van het OM en het hoofd van de Politie Midden-Nederland aangifte gedaan wegens ‘onregelmatigheden’ en ‘nalatigheid‘ in de strafzaak. Ze dringen aan op onderzoek van de rijksrecherche en nieuw sporenonderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut.

Ze documenteren al hun vondsten en brengen daarover al weken verslag uit bij justitie. De familie vindt het schokkend dat in ‘de moordzaak’ allerlei sporen in de woning zijn achtergebleven, en dat justitie daar volgens de familie niets mee doet en niets laat horen.

Bij het opruimen van de schuur vond de familie een gloednieuwe cirkelzaag en een takkenschaar.
,,Is dit hoe het OM met slachtoffers en nabestaanden omgaat? We krijgen alleen de mededeling dat we schriftelijk een inhoudelijke reactie kunnen verwachten. We hadden door deze lugubere ontdekkingen verwacht dat justitie een crisisteam zou oprichten, met de rijksrecherche, om alles te onderzoeken en de familie te steunen.”

Een aanbod van justitie voor een gesprek sloeg de familie vorige week af. Na de vondst van vermoedelijke lichaamsresten zegt de familie geen vertrouwen meer te hebben in het OM. ,,Elk weekend vinden we nieuwe sporen die in het dossier ontbreken.” Justitie laat in een reactie weten dat ze graag in gesprek wil met de familie, maar inhoudelijk nog niets kan zeggen.

De familie markeerde vermoedelijke bloedspetters op onder andere de tuindeur in de woonkamer.
Afgelopen weekend deed de familie opnieuw ‘lugubere ontdekkingen’ bij het opruimen en onderzoeken van de woonkamer, de schuur en de keuken. In de schuur werd een kleine cirkelzaag gevonden die nog als nieuw in de verpakkingsdoos zat. ,,In het reservoir zat een donkere substantie, vermoedelijk lichaamsresten.”

In de schuur vond de familie ook een takkenschaar met sporen. Volgens het dossier had B. de schaar op 29 december gekocht. Op de muur in de woonkamer bij de stoel van het slachtoffer zegt de familie minuscule spetters te hebben ontdekt die lijken op bloedsporen. Zulke spetters zitten volgens de familie ook op de kap van een lamp die in de woonkamer thuishoorde, maar naar de kleedkamer was verplaatst. In de woonkamer, de hal en de kast onder de trap vonden ze ook zulke spetters.

,,In de rechtszaak werd gezegd dat er beneden geen sporen van geweld waren, maar daar wijst dit misschien wel op. Je kunt er voorzichtig uit afleiden dat Miranda naar boven moest vluchten voor aanvallen van geweld.”

Eerder trof de familie in de kleedkamer boven en in een tas in de kelder lichaamsresten aan. Aan de inrichting van het interieur is volgens de familie ook veel veranderd, merkte de familie. ,,Er zijn tal van sporen die politie en justitie blijkbaar zijn ontgaan, en vragen om inzet van de rijksrecherche.”
https://www.ad.nl/amersfo(...)aamsresten~a79f1dec/

In het reservoir van een cirkelzaag lichaamsresten... Op de schemerlamp bloedvlekken...

Het arme kind is in het hele huis aangevallen.
pi_196281620
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2020 13:08 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Op de Nederlandse politie moet je dan ook totaal niet rekenen.

Als ze al iemand pakken is de straf laag of worden ze vrijgesproken door gebrek aan bewijs.
Of ze pakken de verkeerde, wat ook steeds vaker lijkt te gebeuren.
Wat heeft vrijspraak met de politie te maken?
pi_196281940
Ik zou toch wel graag een verklaring horen van de politie.
  dinsdag 17 november 2020 @ 10:07:16 #21
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_196283048
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 08:12 schreef 111210 het volgende:

[..]

Wat heeft vrijspraak met de politie te maken?
De politie verzamelt het bewijs, als ze in deze zaak al een tas met lichaamsdelen over het hoofd zien dan kan je je afvragen wat voor bewijs ze allemaal missen in andere zaken.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_196283109
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 november 2020 10:07 schreef MichaelScott het volgende:

[..]

De politie verzamelt het bewijs, als ze in deze zaak al een tas met lichaamsdelen over het hoofd zien dan kan je je afvragen wat voor bewijs ze allemaal missen in andere zaken.
Want die zijn belangrijker?
  dinsdag 17 november 2020 @ 11:34:05 #23
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_196284091
Nu vinden ze weer een cirkelzaag met resten...
https://www.ad.nl/amersfo(...)aamsresten~a79f1dec/

:{
pi_196284564
Wat de fuck, hoe de fuck laat je dit gebeuren?
No amount of money ever bought a second of time.
pi_196285035
De NL politie lijkt wel een Mr Beansketch.
pi_196285132
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 08:12 schreef 111210 het volgende:

[..]

Wat heeft vrijspraak met de politie te maken?
Ik zie het allemaal als 1 brak systeem, dat begint bij de politie op straat, wat leidt naar een falend OM, wat op diens beurt weer leidt naar wereldvreemde rechters.
pi_196330502
Voor vrienden en bekenden is het raadselachtig waarom niet al in januari alle alarmbellen zijn afgegaan omtrent de verdwijning van de Soestse. Eind december vertelde Zitman aan klanten en buren dat ze een jeugdvriend had ontmoet met wie ze een nieuw leven wilde beginnen. Op 7 januari volgde een bericht via whatsapp en e-mail aan familie, klanten en vrienden dat ze haar kapsalon beëindigde, alle knipafspraken afzegde en in het buitenland een nieuwe salon wilde opbouwen. Het bericht werd afgesloten met de mededeling dat haar telefoon vanaf dat moment was afgesloten.
https://www.ad.nl/amersfo(...)ar-relatie~a3358f60/

Het gebeurt vaak als een vrouw zegt weg te willen, dat de partner zijn ware aard laat zien.
Er zou meer voorlichting moeten komen over hoe je een partner verlaat, het is net als met een narcistisch persoon, je moet dat heel gecalculeerd doen en het niet van de daken roepen. Alles regelen voordat je zegt dat je weggaat.
Hier moet veel meer kennis over gedeeld worden.
pi_196330567
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 10:11 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Want die zijn belangrijker?
Ik vind dit wel heel erg. Als ze dit soort dingen al over het hoofd zien - hoe dan?! - kun je je ook afvragen hoe dat gaat bij andere moordzaken.

Wat gruwelijk zeg.
pi_196354877
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 november 2020 15:48 schreef Fer het volgende:
Tja ik heb bij de Nederlandse politie altijd zo’n beeld van de Cock en Vledder die een uurtje rondneuzen en dan maar vooral vragen gaan stellen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2020 17:16 schreef Interloper het volgende:

[..]

Ik zie Nederlandse politieagenten doorgaans als een soort Frank Drebin, maar dan minder competent.
Ik heb vaker dit beeld:

"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_196354950
Kwaliteitswerkje weer hoor van de recherche(?) :')
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')