abonnement Unibet Coolblue
pi_196129407
Deze info staat al op COR, maar voor wie daar niet leest deze, met andere OP:

Goedkope neusspray voorkomt COVID-19-infectie bij fretten, toont belofte voor menselijke proeven.
Een multi-institutioneel onderzoeksteam heeft een neusspray ontwikkeld die de opname van het SARS-CoV-2-virus effectief blokkeert bij fretten die direct contact hebben met geïnfecteerde dieren, wat aangeeft dat het product mogelijk bescherming kan bieden tegen infectie met de coronavirusziekte 2019 (COVID-19). Hoewel veelbelovend, zeggen de onderzoekers dat de neusspray nog steeds op mensen moet worden getest.

De intranasale spray bestaat uit een lipopeptide of een cholesteroldeeltje dat is gekoppeld aan een keten van aminozuren (Deze lipopeptiden zijn zeer stabiel en niet-toxisch en vertalen zich dus gemakkelijk in een veilige en effectieve intranasale profylactische benadering om de overdracht van SARS-CoV-2 te verminderen). De ziekteverwekker gebruikt het spike-eiwit om zich te hechten aan een menselijke luchtweg of longcel, versmelt in de celwand en injecteert zijn RNA. Het lipopeptide in de spray grijpt in in dit proces door zichzelf te hechten aan een van de aminozuurketens van de spike, waardoor virale aanhechting wordt voorkomen.

Het testen van de intranasale fusieremmer lipopeptidespray werd uitgevoerd door onderzoekers van het Columbia University Medical Center in New York, het Erasmus Medical Center in Nederland en de Cornell University in Ithaca, NY

In hun studie voerden onderzoekers dagelijkse intranasale toediening van de fusieremmer lipopeptidespray uit aan zes fretten verdeeld over drie kooien. Twee fretten werden ook in de drie verschillende kooien geplaatst. Een van de twee extra fretten kreeg een placebo-spray en de andere was een dag of twee dagen eerder opzettelijk besmet met SARS-CoV-2.

De spray voorkwam volledig de directe overdracht van SARS-CoV-2 gedurende een periode van 24 uur samen met geïnfecteerde dieren. Alle onbehandelde dieren die direct aan het virus waren blootgesteld, hadden aan het einde van het onderzoek een infectie.

De onderzoekers van de studie bij kleine dieren suggereren dat de intranasale lipopeptiden niet-toxisch en zeer stabiel zijn "en dus gemakkelijk vertalen in een veilige en effectieve intranasale profylactische benadering om de overdracht van SARS-CoV-2 te verminderen." De paper die de studie beschrijft, die als eerste op de preprint-server bioRxiv is gepost, is voor peer review bij Science ingediend .

Hoewel deze studie beperkt was door het gebruik van alleen diermodellen, zeiden de onderzoekers dat ze fretten kozen omdat deze dieren ook virussen via de neus kunnen vangen, vergelijkbaar met hoe mensen dat doen. De National Institutes of Health en het Columbia University Medical Center hebben de dierstudie gefinancierd als onderdeel van hun voortdurende inspanningen om effectieve therapieën te vinden om COVID-19 te voorkomen en te behandelen.

Voor proeven met mensen is aanvullende financiering nodig. In een verklaring aan de New York Times door de co-auteur van het onderzoek, dr. Anne Moscona, kinderarts en microbioloog bij Columbia, hebben zij en haar team patent aangevraagd op de spray. Dr. Moscona zegt dat ze hoopt dat haar instelling financiering zal zoeken bij Operatie Warp Speed van de federale overheid of grote farmaceutische bedrijven om de benodigde financiering te verkrijgen.

Volgens de onderzoekers is het lipoproteïne dat in deze neusspray wordt gebruikt, goedkoop te produceren. De lipoproteïne kan worden gemaakt als een gevriesdroogd wit poeder dat niet gekoeld hoeft te worden. Artsen of apothekers kunnen het poeder mengen met suiker of water om de neusspray te maken.

Daarentegen zijn andere therapieën voor COVID-19, zoals Regenerons monoklonale antilichaamtherapie REGN-COV2 , duurder om te produceren. Deze antilichamen, hoewel mogelijk effectief bij mensen, vereisen ook koeling en moeten gewoonlijk via injectie worden toegediend. Therapieën met geïnhaleerde antilichamen, zoals AR-711 van Aridis, kunnen de beperking van het injecteren van het medicijn omzeilen. Er is echter aanzienlijk meer werk nodig om te bepalen hoe effectief deze inhalatietherapieën zijn om COVID-19-infectie te voorkomen.

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.11.04.361154v1.full

https://www.biospace.com/(...)se-for-human-trials/

Zeer klein onderzoek, en de paper is zelfs nog niet peer reviewed, maar de methode is zo interessant en simpel dat er gewoon veel van te verwachten zou kunnen zijn.

Indien het blijkt te werken bij mensen (fretten zouden extreem gevoelig zijn voor Covid, en bij hen werkte het in dit onderzoek) hoeft men zo'n spray ook niet continu te gebruiken, maar indien iedereen het gebruikt 2 a 3 weken, of indien alleen de risicogroep ten tijde van uitbraken en dan wel voor de volledige duur van de uitbraak.

Mocht er geen slotje opgaan zal ik updates posten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 08-11-2020 04:58:49 ]
  zondag 8 november 2020 @ 05:14:44 #2
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_196129446
Interessant. Creatief bedachte methode. Fretten wrijven denk ik niet in hun ogen, maar als dit bij mensen de besmettingskansen flink vermindert, zou het al een goede impact op R0 kunnen hebben.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 8 november 2020 @ 07:14:19 #3
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_196129716
Een fret is geen mens. Beter komt er verder onderzoek naar dit.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_196129849
Neusspray is toch verslavend op den duur? :?
  zondag 8 november 2020 @ 08:32:16 #5
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_196129987
quote:
84s.gif Op zondag 8 november 2020 07:14 schreef Starhopper het volgende:
Een fret is geen mens. Beter komt er verder onderzoek naar dit.
Ga jij je aanmelden als testpersoon? ^O^
pi_196130016
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 08:03 schreef Twinkle20 het volgende:
Neusspray is toch verslavend op den duur? :?
:')

De ene neusspray is natuurlijk de andere niet. Neusspray met xylometazoline is verslavend. Er zullen vast wel meer verslavende neussprays zijn maar die zijn verslavend vanwege de stoffen die er in zitten, niet omdat neusspray per definitie verslavend is.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 8 november 2020 @ 10:16:47 #7
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_196130799
quote:
1s.gif Op zondag 8 november 2020 08:32 schreef RedFever007 het volgende:

[..]

Ga jij je aanmelden als testpersoon? ^O^
Nop
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_196130872
M'n fretten reageren blij!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_201775468
Update, mucosale vaccins:

Veel voorkomende vaccins zijn synoniem met injecties en geven u systemische immuniteit. Maar de injectie is niet de enige manier om immuniteit te ontwikkelen. En gezien hoe de meeste ziekteverwekkers, waaronder coronavirussen, in ons lichaam terechtkomen, zijn injecties misschien niet eens de beste manier.

SARS-CoV-2 komt vaak via de neus binnen, waar het een specifiek eiwit tegenkomt, ACE2, dat in overvloed in de neusholte wordt aangetroffen. ACE2 is de doorgang van het virus naar onze cellen. In feite is het slijmvlies dat uw luchtwegen bekleedt vaak de grens van uw lichaam om SARS-CoV-2 het hoofd te bieden. Immuuncellen bevinden zich onder uw slijmvliezen, vormen een frontlinie van verdediging tegen indringers en voorkomen dat infecties wortel schieten. Uw mucosale immuuncellen produceren een speciale klasse antilichamen, immunoglobuline A (IgA), die constant worden uitgescheiden door de slijmvliezen om de neus, darmen en andere kwetsbare plaatsen te beschermen tegen ziekteverwekkers die we in het verleden hebben gezien. Dit is het mucosale immuunsysteem en het is moeilijk te bestuderen. Afgescheiden IgA is lastig te meten. “Het is veel gemakkelijker om dingen uit het bloed te meten dan om te meten vanaf de slijmvliezen, ', zegt Michael Barry, die in de Mayo Clinic een experimenteel intranasaal vaccin voor COVID-19 heeft ontwikkeld. Om te bepalen hoeveel IgA een dier heeft geproduceerd na vaccinatie, moet het dier meestal worden gedood om IgA van zijn longen te wassen. Bij mensen kan IgA worden gemeten door neusvloeistof of speeksel te verzamelen, maar de IgA-niveaus zullen variëren afhankelijk van hoe het monster wordt verzameld.


Naast de complexiteit van IgA-tests hebben intranasale vaccins nog een nadeel. "Het is eigenlijk best moeilijk om de neusspray in het neuskanaal te laten blijven", zegt Victoria Kett, een wetenschapper op het gebied van medicijntoediening aan de Queen's University Belfast, die aan intranasale vaccins heeft gewerkt. “Als je een neusspray gebruikt, duurt het vaak niet lang voordat je het proeft. En als je het kunt proeven, heeft het je neus verlaten', zegt Herman Ford Staats, immunoloog aan de Duke University School of Medicine. Een ander risico van intranasale vaccins is niezen. Je haalt alleen diep adem en niest de dosis er meteen uit. Dit alles betekent dat onderzoekers niet zeker zijn van de exacte dosis die een persoon krijgt.

Deze overwegingen verklaren waarom farmaceutische bedrijven tot nu toe terughoudend waren om te investeren in de naaldloze benadering.

Niettemin denken sommige immunologen dat het mucosale immuunsysteem ernstig is onderschat. Onlangs is aangetoond dat bij afwezigheid van lokale (mucosale) immuniteit de neusholte een reservoir voor het coronavirus kan worden, waardoor de patiënt het risico loopt op herinfectie of overdracht van ziekten op anderen. Mucosale immuniteit kan zowel infecties als de verspreiding van het virus stoppen. Mucosale immuniteit moet echter worden geactiveerd. "... als je het immuunsysteem in de slijmvliezen niet stimuleert, krijg je geen mucosale immuunreacties", zegt Pierre Charneau, hoofd van de eenheid Moleculaire Virologie en Vaccinologie van het Pasteur Instituut. Het is erg belangrijk dat mucosale immuniteit alleen kan worden bereikt door een vaccin intranasaal toe te dienen, niet intramusculair.

Nu hopen mucosale immunologen dat de pandemie zal bijdragen aan de middag voor intranasale vaccins. "... van cruciaal belang, terwijl geïnjecteerde vaccins alleen systemische immuniteit induceren, kunnen vaccins die op mucosale plaatsen worden afgeleverd zowel systemische als mucosale immuniteit induceren", zegt J. Robert Coleman, CEO en mede-oprichter van Codagenix, dat een intranasaal COVID-19-vaccin ontwikkelt dat wordt vervaardigd door het Serum Institute of India. "Dit klimaat is een game-changer", zegt Hiroshi Kiyono, mededirecteur van het University of California San Diego Center for Mucosal Immunology, Allergy and Vaccines. “Dit is een geweldige kans om nasale vaccins vooruit te helpen, niet alleen voor COVID-19…”

Meer dan een dozijn (volgens de telling van C&EN; bron) intranasale COVID-19-vaccins worden ontwikkeld. In het afgelopen jaar hebben preklinische onderzoeken naar intranasale vaccins het idee versterkt dat mucosale immuniteit van belang is. Verschillende onderzoeksgroepen die intranasale COVID-19-vaccins ontwikkelen, hebben ze op dieren getest. Later, toen wetenschappers die dieren infecteerden met SARS-CoV-2, vonden ze bijna geen virus dat zich in de neusholtes van de dieren repliceerde. Het is opmerkelijk dat dieren die geïnjecteerde versies van dezelfde vaccins kregen, daarentegen nog steeds gemakkelijk detecteerbare virussen in hun neus hadden. Intranasaal COVID-19-vaccin AdCOVID is ontworpen door Altimmune, een bedrijf dat gespecialiseerd is in therapieën voor miltvuur, griep en COVID-19, om een ​​brede immuunrespons te stimuleren, waaronder zowel systemische immuniteit (neutraliserende antilichamen, IgG) als lokale immuniteit (mucosale IgA, T-cellen) in de neusholte en luchtwegen. AdCOVID wekte zeer krachtige reacties op in een diermodel, aangezien alle drie de kritieke routes van het immuunsysteem sterk werden geactiveerd na een enkele AdCOVID: serumneutraliserende activiteit, T-celimmuniteit en mucosale immuniteit. Beoordeling van de serumneutraliserende activiteit onthulde dat een serumneutralisatietiter 1:580 was op dag 28, wat meerdere malen hoger was dan de minimale titer aanbevolen door de FDA. T-celimmuniteit manifesteerde zich al 10 dagen na vaccinatie als een krachtige stimulatie van antigeenspecifieke CD8+ killer-T-cellen in de longen van muizen. Beoordeling van de mucosale immuniteit toonde een 29-voudige toename van mucosale IgA, ruim boven het niveau dat geassocieerd is met bescherming in klinische onderzoeken met andere vaccins. Opgemerkt moet worden dat Altimmune zijn intranasale COVID-19-vaccin ontwikkelt op basis van de belangrijkste virale varianten die zijn ontstaan ​​​​terwijl het virus over de hele wereld muteert. Al deze aspecten maken AdCOVID uniek.

AdCOVID heeft nog drie voordelen. Allereerst is het de superieure stabiliteit. De stabiliteit of houdbaarheid van een vaccin is ook een kritische overweging. In tegenstelling tot andere COVID-19-vaccins die moeten worden bewaard en verzonden bij ultralage vriestemperaturen en een houdbaarheid van meerdere dagen in de koelkast hebben, zijn veel intranasale vaccins jarenlang stabiel wanneer ze worden gekoeld en kunnen ze maanden bij kamertemperatuur worden bewaard. De mogelijkheid om een ​​vaccin te distribueren zonder koelketenvereisten zal een kostenefficiëntere logistiek mogelijk maken. De beschikbaarheid van vaccins ter plaatse zal een kritiek punt zijn voor ziekenhuizen en apotheken, aangezien ultra-lage vriezers in de meeste instellingen niet beschikbaar zijn.

Een ander voordeel is de eenvoudige administratie. AdCOVID wordt toegediend als een eenvoudige neusspray, die minder ingrijpend is dan een injectie. Het kan zelf worden toegediend.

Het laatste, maar niet het minste voordeel van intranasale vaccins is schaalbare productie, dwz het vermogen om aan de nationale en internationale vraag te voldoen. Een vertegenwoordiger van Codagenix zegt bijvoorbeeld dat het Serum Institute of India heeft beloofd tegen eind 2021 100 miljoen doses van zijn intranasale vaccin te produceren.

Dit maakt AdCOVID en andere intranasale vaccins aantrekkelijker dan andere vaccins, zowel voor patiënten als voor artsen.

De onderstaande tabel illustreert dat AdCOVID van Altimmune belangrijke verschillen biedt van andere kandidaat-vaccins die momenteel in klinische ontwikkeling zijn voor COVID-19 (Bron: https://altimmune.com/adcovid/ ).

Sommige deskundigen denken dat geen van de intranasale COVID-19-vaccins in ontwikkeling een rol zal spelen bij het beëindigen van de pandemie. Maar ontwikkelaars van intranasale vaccins geven niet op. TheraVectys, een spin-off van het Pasteur Institute, is bijvoorbeeld van plan om een ​​intranasaal vaccin te testen dat in het laboratorium van Charneau is ontwikkeld als booster voor mensen die al zijn gevaccineerd met bestaande COVID-19-vaccins (wanneer mensen opnieuw moeten worden gevaccineerd vanwege afnemende immuniteit of omdat van een variant). Hoe dan ook, de kans is vrij groot dat intranasale vaccins hoog scoren bij de verdere bestrijding van COVID-19.

https://www.biopharmatren(...)ct-against-covid-19/
pi_201776177
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 10:22 schreef TheFreshPrince het volgende:
M'n fretten reageren blij!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O+
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_201777200
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 10:22 schreef TheFreshPrince het volgende:
M'n fretten reageren blij!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aaaah wat leuk!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')