abonnement Unibet Coolblue
pi_196770324
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2020 18:51 schreef Molo het volgende:
Eet je dit soort trouwens zo, of met slagroom?
Gewoon zo bij de koffie / thee.
  woensdag 16 december 2020 @ 18:53:03 #127
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196770340
Ik wil eigenlijk eens Vlaardingse ijzerkoekjes maken maar zo'n ijzer vind ik te duur voor zo'n enkele keer bakken

Heb ik bij dit soort wafeltjes ook. Koop ze dan wel bij de bakker :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196770368
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2020 18:53 schreef Molo het volgende:
Ik wil eigenlijk eens Vlaardingse ijzerkoekjes maken maar zo'n ijzer vind ik te duur voor zo'n enkele keer bakken

Heb ik bij dit soort wafeltjes ook. Koop ze dan wel bij de bakker :+
die kan je toch gewoon in een grillpan desnoods met een kookring eromheen bakken?
  woensdag 16 december 2020 @ 19:15:22 #129
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196770827
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2020 18:54 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

die kan je toch gewoon in een grillpan desnoods met een kookring eromheen bakken?
Zou ook kunnen ja

Nooit over nagedacht eigenlijk

#lui
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196810097
Ik bakte met mijn kleuter koekjes. Het was eigenlijk een recept voor kerstboom koekjes met smarties, maar ik had geen kerstboom vormpje en kleuter mag geen smarties. Zo zijn ze ook lekker.

Edit: foto op z'n kop :@
pi_196810170
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 december 2020 20:57 schreef Hupje het volgende:
Ik bakte met mijn kleuter koekjes. Het was eigenlijk een recept voor kerstboom koekjes met smarties, maar ik had geen kerstboom vormpje en kleuter mag geen smarties. Zo zijn ze ook lekker.
[ afbeelding ]
Edit: foto op z'n kop :@
Zou eten :9~

Net een harde wener deeg gezet. Morgen wat gangmakers fabrieken. Heb volgens mij alleen geen chocolade in huis, maar dat is dan ook geen verplichting.

Tevens ook alvast nog een deeg voor nieuwjaarswafels gezet.
  vrijdag 18 december 2020 @ 21:20:36 #132
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196810582
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2020 21:00 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Zou eten :9~

Net een harde wener deeg gezet. Morgen wat gangmakers fabrieken. Heb volgens mij alleen geen chocolade in huis, maar dat is dan ook geen verplichting.

Tevens ook alvast nog een deeg voor nieuwjaarswafels gezet.
Ik ken alleen Surinamers die 'gezet' gebruiken in deze context :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196810618
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 december 2020 21:20 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik ken alleen Surinamers die 'gezet' gebruiken in deze context :D
Oh? Is een term die ik nog ken van 20 jaar geleden in de bakkerij.

ik voel me oud nu :X maar ben eigenlijk gewoon heel jong begonnen me werken :+
  vrijdag 18 december 2020 @ 21:23:07 #134
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196810636
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196810649
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 december 2020 21:23 schreef Molo het volgende:
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven
Lijkt me niet, hooguit beetje karamelliseren.

Ik zou de appel door het beslag raspen.
pi_196817842
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 december 2020 21:23 schreef Molo het volgende:
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven
Niet als je ze er goed doorheen mengt. Als ze aan de buitenkant zitten heb je wel een iets grotere kans dat ze verbranden.
pi_196819234


Gangmakers jongens :9

Van onder naar boven:
- harde wenerdeg
- vruchtenvulling
- cakebeslag

Normaliter doe je bij gangmakers de helft van het bakpoeder door je beslag. Naja, ik stond te dagdromen ;)

En ik had eigenlijk beslag voor 8 gangmakers en kon maar 6 ringen vinden. Dus het zijn een beetje gangmakers from Chernobyl geworden. Daarnaast ook geen chocolade in huis voor een chocolade topping. Maar dat deden we bij de bakkerij ook nooit.

Na bakken uit de ring halen en de ring terug plaatsen tot afgekoeld :)
  Moderator zaterdag 19 december 2020 @ 14:50:26 #138
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_196836615
Zijn er hier meer mensen van de koekjes versieren? Ik heb gisteren een derde poging gedaan. Best tof geworden. Maar ik wil er wel beter in worden, lijnen kunnen veel strakker. Als iemand fijne tips heeft, hoor ik het graag.

Ik zie in veel filmpjes dat ze een dikkere icing gebruiken om eerst randen te tekenen en daarna met een dunnere opvullen. Dat doe ik niet, ik gebruik per kleur 1 dikte icing. Ik heb nog wat moeite met de juiste dikte te vinden en vind het ook een beetje zonde van al m'n wegwerp spuitzakken als ik van elke kleur meerdere zakken moet maken. :') Maar misschien is de oplossing toch om daar minder eigenwijs in te zijn.

De koekjes van gisteren:


De twee eerdere koekjes:

pi_196836779
@Myraela Gaaf! Ik heb daar het geduld niet voor :@
pi_196836961
Ik doe graag koekjes versieren maar wauw de jouwe zijn echt mooi!
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 20 december 2020 @ 10:51:56 #142
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_196836987
Het voordeel van dikkere icing voor de lijnen is dat je niet het lijntjes het koekje maakt maar meer in de lucht waarna je het neerlegt. Het komt dan automatisch recht
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_196837480
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 10:51 schreef SV-tje het volgende:
Het voordeel van dikkere icing voor de lijnen is dat je niet het lijntjes het koekje maakt maar meer in de lucht waarna je het neerlegt. Het komt dan automatisch recht
Dan zal ik daar toch aan moeten geloven voor de strakkere lijnen. Ik zal het proberen de volgende keer. Ik moet ook nog leren minder icing per kleur te maken. Ik denk vaak bescheiden te blijven, maar dan heb ik alsnog veeeeel te veel in de zak gedaan. :D
pi_196838098


Weer eens mijn pure chocolade perenfudge gemaakt. Lekker maar ik was iets te kort door de bocht met mijn conference peren.. het moet eigenlijk met stoofperen en die hebben toch een heel andere structuur waardoor deze peren wat te hard zijn. En hij is iets te zacht van binnen... stroperig, maar toch lekker hoor :9
pi_196839010
Mooie koekjes weer Myraela: bijna jammer om op te eten en peer met chocola is een winner, Blues.👍🏼
pi_196840360
Vanmorgen een goed gevulde kerststol gebakken :9~

pi_196841135
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 11:21 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dan zal ik daar toch aan moeten geloven voor de strakkere lijnen. Ik zal het proberen de volgende keer. Ik moet ook nog leren minder icing per kleur te maken. Ik denk vaak bescheiden te blijven, maar dan heb ik alsnog veeeeel te veel in de zak gedaan. :D
Ik gebruik meestal ook maar een zak met een kleur maar houd hem wel wat dikker. Meestal verspreid ik het zelf een beetje met een saté prikker :)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_196844037
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 10:19 schreef Myraela het volgende:
Zijn er hier meer mensen van de koekjes versieren? Ik heb gisteren een derde poging gedaan. Best tof geworden. Maar ik wil er wel beter in worden, lijnen kunnen veel strakker. Als iemand fijne tips heeft, hoor ik het graag.

Ik zie in veel filmpjes dat ze een dikkere icing gebruiken om eerst randen te tekenen en daarna met een dunnere opvullen. Dat doe ik niet, ik gebruik per kleur 1 dikte icing. Ik heb nog wat moeite met de juiste dikte te vinden en vind het ook een beetje zonde van al m'n wegwerp spuitzakken als ik van elke kleur meerdere zakken moet maken. :') Maar misschien is de oplossing toch om daar minder eigenwijs in te zijn.

De koekjes van gisteren:
[ afbeelding ]

De twee eerdere koekjes:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wauw super geworden! Ik heb het wel in het verleden gedaan vind het wel erg leuk maar ook echt een beginner. Uiteindelijk is het wel idd 2 diktes per kleur ene voor lijnen ander voor het midden dus vrees dat je daar niet onderuit kan
  Licht Ontvlambaar woensdag 23 december 2020 @ 19:03:16 #149
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_196908138
@Myraela gave koekjes!

@Goitske, zit jij toevallig ook in de huisgemaakt groep op FB?

Voor wat mijn wafelavontuur betreft, ik heb nog steeds geen perfect recept gevonden voor boterwafeltjes. Maar ik ga volgende week wel weer aan de slag met mijn oma’s recept voor harde wafels. Vaste prik tussen kerst en nieuwjaar :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_196915058
Leuk @Myraela ik heb destijds met schoonzusje een workshop gedaan bij de Koekebakkers in Twente. Ook alle recepten enzo meegekregen, maar vond het vooral heel veel werk... nooit zelf gedaan daarna.

Glazuur was in elk geval obv suikerbakkerspoeder en eiwitpoeder geloof ik, wel zelfde dikte voor zover ik me kan herinneren maar de randjes eerst laten drogen en daarna invullen.
Kwak
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')