Gewoon zo bij de koffie / thee.quote:Op woensdag 16 december 2020 18:51 schreef Molo het volgende:
Eet je dit soort trouwens zo, of met slagroom?
die kan je toch gewoon in een grillpan desnoods met een kookring eromheen bakken?quote:Op woensdag 16 december 2020 18:53 schreef Molo het volgende:
Ik wil eigenlijk eens Vlaardingse ijzerkoekjes maken maar zo'n ijzer vind ik te duur voor zo'n enkele keer bakken
Heb ik bij dit soort wafeltjes ook. Koop ze dan wel bij de bakker
Zou ook kunnen jaquote:Op woensdag 16 december 2020 18:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
die kan je toch gewoon in een grillpan desnoods met een kookring eromheen bakken?
Zou etenquote:Op vrijdag 18 december 2020 20:57 schreef Hupje het volgende:
Ik bakte met mijn kleuter koekjes. Het was eigenlijk een recept voor kerstboom koekjes met smarties, maar ik had geen kerstboom vormpje en kleuter mag geen smarties. Zo zijn ze ook lekker.
[ afbeelding ]
Edit: foto op z'n kop
Ik ken alleen Surinamers die 'gezet' gebruiken in deze contextquote:Op vrijdag 18 december 2020 21:00 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Zou eten
Net een harde wener deeg gezet. Morgen wat gangmakers fabrieken. Heb volgens mij alleen geen chocolade in huis, maar dat is dan ook geen verplichting.
Tevens ook alvast nog een deeg voor nieuwjaarswafels gezet.
Oh? Is een term die ik nog ken van 20 jaar geleden in de bakkerij.quote:Op vrijdag 18 december 2020 21:20 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ken alleen Surinamers die 'gezet' gebruiken in deze context
Lijkt me niet, hooguit beetje karamelliseren.quote:Op vrijdag 18 december 2020 21:23 schreef Molo het volgende:
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven
Niet als je ze er goed doorheen mengt. Als ze aan de buitenkant zitten heb je wel een iets grotere kans dat ze verbranden.quote:Op vrijdag 18 december 2020 21:23 schreef Molo het volgende:
Morgen wafeldeeg maken, verbranden stukjes appel als ik die er in doe? Brusselse wafels trouwens, mogen beetje zacht blijven
Dan zal ik daar toch aan moeten geloven voor de strakkere lijnen. Ik zal het proberen de volgende keer. Ik moet ook nog leren minder icing per kleur te maken. Ik denk vaak bescheiden te blijven, maar dan heb ik alsnog veeeeel te veel in de zak gedaan.quote:Op zondag 20 december 2020 10:51 schreef SV-tje het volgende:
Het voordeel van dikkere icing voor de lijnen is dat je niet het lijntjes het koekje maakt maar meer in de lucht waarna je het neerlegt. Het komt dan automatisch recht
Ik gebruik meestal ook maar een zak met een kleur maar houd hem wel wat dikker. Meestal verspreid ik het zelf een beetje met een saté prikkerquote:Op zondag 20 december 2020 11:21 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dan zal ik daar toch aan moeten geloven voor de strakkere lijnen. Ik zal het proberen de volgende keer. Ik moet ook nog leren minder icing per kleur te maken. Ik denk vaak bescheiden te blijven, maar dan heb ik alsnog veeeeel te veel in de zak gedaan.
Wauw super geworden! Ik heb het wel in het verleden gedaan vind het wel erg leuk maar ook echt een beginner. Uiteindelijk is het wel idd 2 diktes per kleur ene voor lijnen ander voor het midden dus vrees dat je daar niet onderuit kanquote:Op zondag 20 december 2020 10:19 schreef Myraela het volgende:
Zijn er hier meer mensen van de koekjes versieren? Ik heb gisteren een derde poging gedaan. Best tof geworden. Maar ik wil er wel beter in worden, lijnen kunnen veel strakker. Als iemand fijne tips heeft, hoor ik het graag.
Ik zie in veel filmpjes dat ze een dikkere icing gebruiken om eerst randen te tekenen en daarna met een dunnere opvullen. Dat doe ik niet, ik gebruik per kleur 1 dikte icing. Ik heb nog wat moeite met de juiste dikte te vinden en vind het ook een beetje zonde van al m'n wegwerp spuitzakken als ik van elke kleur meerdere zakken moet maken. Maar misschien is de oplossing toch om daar minder eigenwijs in te zijn.
De koekjes van gisteren:
[ afbeelding ]
De twee eerdere koekjes:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |