abonnement Unibet Coolblue
pi_195942398
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 11:40 schreef DjVero het volgende:
Thuiswerken; ik heb het geprobeerd, maar het is zeker niet aan mij besteed. Teveel afleiding. Na een halfuurtje ben ik het zat. Als ik op kantoor ben, kan ik niks anders doen dan mijn werk en een beetje ouwehoeren. Geef mij maar dus gewoon het kantoor. :)
:D ;)

Ik heb dat juist andersom. Op kantoor heb ik om de haverklap mensen aan de deur staan voor allerhande (vaak prive) issues. Remote is de drempel schijnbaar toch wat hoger.
pi_195942502
Hoop het, lekker rustig op de weg nu _O_

Voor sommige dingen is corona wel chill voor mij persoonlijk _O_
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_195942507
quote:
80s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 11:57 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

:D ;)

Ik heb dat juist andersom. Op kantoor heb ik om de haverklap mensen aan de deur staan voor allerhande (vaak prive) issues. Remote is de drempel schijnbaar toch wat hoger.
Inderdaad, op kantoor ben 50% minder productief als thuis door iedereen die even komt praten of collega's met allerlei vragen. Ik schrijf de dagen nu dan ook maar af als ik op kantoor ben en haal het wel in als ik weer thuis werk.
R.E.B.E.L. - Reaching Everybody By Exposing Lies
There is no point in arguing with an idiot, they will just drag you down to their level and beat you with experience.
Remember, Jesus died for our sins. So if you don't sin, he died for nothing.
pi_195943917
quote:
80s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 11:57 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

:D ;)

Haha sterk. Met afleiding bedoel ik in deze echter de tv, pc, playstation, boeken en het buitenleven dat lonkt. Ik kan prima even tien minuten ouwehoeren met een collega en daarna gewoon weer aan het werk. Dat is voor mij dus geen afleiding ;) .
pi_195946765
BN De Stem Live Updates

quote:
Sinds thuiswerken de norm is zien de chiropractors ze in veelvoud: nieuwe klanten met nek-, schouder-, en rugklachten. De oorzaak? Thuiswerken. En het ging nou juist de goede kant op, als je het Kirby Teall, eigenaar van praktijk Kramer in Utrecht, vraagt. „In veel kantoren hebben de sta-bureaus hun intrede gemaakt en daar hoorde ik tevreden geluiden over; klanten hadden minder klachten na een dag achter hun bureau. Maar dat sta-bureau staat nu in een leeg kantoor en niet in je woonkamer.”
Last van je lijf na een dag werken aan de keukentafel? Je bent niet de enige! (en dit kun je ertegen doen)

Sinds thuiswerken de norm is zien de chiropractors bij de Utrechtse praktijk Kramer ze in veelvoud: nieuwe klanten met nek-, schouder-, en rugklachten. De oorzaak? Thuiswerken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Tips en oefeningen van Kirby en Jason:
1. Voor iedere 20 minuten zitten, zou je 2 minuten moeten bewegen. Stel een wekker in op je telefoon of computer die je eraan herinnert even te bewegen. Maar wat nou als die wekker afgaat in een ellenlange zoommeeting waar je niet even uit kan lopen? Beweeg alsnog. Trek je knieën omhoog, beweeg ze van opzij, strek je armen uit.

2. Veel telefoontjes op de agenda? Neem een headset en doe ze wandelend.

3. Warmte helpt je spieren ontspannen. Ben je heel stijf, douche dan na je werkdag of warm een speciaal kussen met pitten op wat je in je nek, op je rug en schouders kan leggen.

4. Drink voldoende water. Doe je dat niet, dan kun je uitdrogen en krampen krijgen in je spieren. Bedenk dat je hart ook een spier is. Veel last van krampen? Kijk eens naar een magnesiumsupplement.

5. Doe oefeningen. Last van je nek of schouders? Maak je spieren los door je armen te strekken; houd één handpalm naar boven en één naar beneden. Kijk naar de palm die open is, en wissel af.

Je kunt ook je borstspieren stretchen, die in computerhouding vaak ineengedoken zitten. Zoek een hoek in huis, zet je handpalmen tegen iedere muur en zet met één been een stap naar voren. Je voelt een rek in je borstspieren, die je 10-15 seconde aanhoudt. Varieer in de hoogte waarop je je handen zet.

Last van je onderrug? Doe de ‘kat-kameel’ oefening: ga je op handen en knieën zitten. Handen onder je schouders, knieën onder je heupen en maak je rug bol, als een kat. Maak daarna je rug hol. Doe van alle oefeningen drie sets van tien keer.
------------------------------------------------

Ikzelf zie thuiswerken wel als een blijvertje. In ieder geval deels, en wat vaker dan voor Corona al het geval was. Drie dagen thuis, twee dagen werk bijvoorbeeld. Of 4-1 (thuis/werk).

Sommige grote organisaties zijn al stappen aan het ondernemen om die richting op te gaan. Mijn werkgever denkt daar volgens mij ook over na.

Ik zou nog wel zo nu en dan naar kantoor willen, meer voor het sociale/menselijke aspect. En soms is het handiger dingen af te tikken.

Vorige week ofzo las ik ook wel een interessant artikel over het "nieuwe kantoorwerken" (post-Corona). Minder op kantoor, meer afgescheiden ruimtes en vergaderzalen, weg met de grote kantoortuin. Zoiets. Geen idee meer waar ik dat artikel zag, volgens mij afgelopen weekend (Volkskrant of PZC).
Kantoortuinen zijn echt wel not done meer denk ik. Trouwens sinds februari niet meer verkouden geweest (voorheen altijd wel 4-5 keer per jaar). Hoe zou dat nu komen? :)
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
pi_195947012
quote:
7s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 20:48 schreef phpmystyle het volgende:
Een kritische noot van een van de grootste adviesbureaus:https://eenvandaag.avrotr(...)GDM-%230-NL-20200507
Mooi verwoord

@Lenny_Leonard @fetX pwcgoden zie je hij zegt het zelf
pi_195947019
@Wereldgozer thanks voor de mention
pi_195948629
quote:
1. Voor iedere 20 minuten zitten, zou je 2 minuten moeten bewegen. Stel een wekker in op je telefoon of computer die je eraan herinnert even te bewegen. Maar wat nou als die wekker afgaat in een ellenlange zoommeeting waar je niet even uit kan lopen? Beweeg alsnog. Trek je knieën omhoog, beweeg ze van opzij, strek je armen uit.
Er zijn ook programma's die je op de computer kunt installeren die je om de zoveel tijd een andere oefening geven. Weet even niet hoe het heet, maar ik zag het vaak bij collega's toen we nog op kantoor zaten.

Ik zou wel echt investeren in in ieder geval een goede stoel. Ben zelf voor een gamer chair gegaan, heerlijk. Zelfs als de werkgever niks vergoedt. Je krijgt misschien nog reiskostenvergoeding terwijl je niet reist, zie dat dan maar als 'thuiswerkvergoeding' en zorg in godsnaam voor een goede werkplek. Het gaat om je eigen gezondheid, en we blijven de komende tijd echt nog wel (deels) thuiswerken.

In de toekomst (ervan uitgaande dat er ooit nog een 'na corona, terug naar het oude normaal' gaat komen, wat ik ernstig betwijfel) zou deels thuiswerken wel goed zijn. Of vrijwillig, b.v. Pietje wil 100% thuis, Henkie wil 100% op kantoor, prima toch. En kantoor houden als ontmoetingsplek waar mensen af en toe hun gezicht moeten laten zien op overleg en in ieder geval een dag(deel) meedraaien, zelfs als ze verder volledig thuiswerken.

quote:
7s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 20:48 schreef phpmystyle het volgende:
Een kritische noot van een van de grootste adviesbureaus:https://eenvandaag.avrotr(...)GDM-%230-NL-20200507
Verbaast me wel dat het verzuim zou toenemen, bij ons schiet het juist enorm omlaag. In de oude situatie was je al snel geneigd om je ziek te melden als je een beetje hoofdpijn had of wat griepklachten. Niet omdat je 100% te ziek was om die dag te werken, maar omdat je je beroerd genoeg voelde dat je niet je bed uit wilde en jezelf naar kantoor te slepen. Nu verdwijnt dat en kun je gewoon op de werkdag even op bed liggen, of wat eerder stoppen en de uren later inhalen.

Wat natuurlijk niet wegneemt dat je je wel moet ziekmelden als je echt ziek bent en ook thuis niet door alle pijntjes en andere waarschuwingssignalen van je lichaam heen moet knallen, maar toch. Ik heb het afgelopen halfjaar nog niet één uurtje gemist door ziekte. Kan misschien ook wel aan de bedrijfscultuur liggen.

Als thuiswerken een blijvertje wordt voor de gewone kantoorpikken, dan moeten mensen wel echt hun eigen verantwoordelijkheid nemen om actief en vitaal te blijven. En moet de werkgever dat ook stimuleren en actief aansturen. Anders krijg je inderdaad heel wat klachten van mensen die vereenzamen, niet meer de deur uit komen, of hun rug verkloten door op een klapstoeltje voorovergebogen te zitten.

Ik ben 100% voor thuiswerken en kan er zelf prima mee omgaan. Maar feit blijft dat we nu massaal aan het experimenteren zijn met iets waar de gemiddelde manager tot voor kort nog gillend voor wegrende en waar veel werknemers ook niet op zaten te wachten. Dus naast alle utopische vergezichten moet je ook kijken wat het doet met mensen die uit hun patronen en sociale leven worden losgerukt door deze maatregelen. En inderdaad vergaande ondersteuning bieden.
  vrijdag 30 oktober 2020 @ 18:07:07 #84
268491 fetX
Al bezig met volgend seizoen
pi_195949457
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 15:59 schreef KingRoland het volgende:

[..]

Mooi verwoord

@:lenny_leonard @:fetx pwcgoden zie je hij zegt het zelf
Big 4 maat. Grote toekomst ligt daar voor jou.
pi_195957822
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 23:20 schreef Coco het volgende:

[..]

Internet ok, dat is toch een vast abo dat je hebt.

Maar stroom en verwarming scheelt echt veel euro's over een jaar.
Stroom voor je laptop wel ja. Maar verwarming kun je wel over discussiëren.
pi_195958082
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 07:03 schreef Halcon het volgende:

[..]

Stroom voor je laptop wel ja. Maar verwarming kun je wel over discussiëren.
Net zoals de koffie, frisdrank, water, etc.
Het gaat er denk ik om dat bedrijven nu vaak maar wat doen. Niet alleen qua vergoeding maar ook qua faciliteiten.
pi_195958224
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 17:23 schreef Vasilevski het volgende:

[..]

Ik zou wel echt investeren in in ieder geval een goede stoel. Ben zelf voor een gamer chair gegaan, heerlijk. Zelfs als de werkgever niks vergoedt. Je krijgt misschien nog reiskostenvergoeding terwijl je niet reist, zie dat dan maar als 'thuiswerkvergoeding' en zorg in godsnaam voor een goede werkplek. Het gaat om je eigen gezondheid, en we blijven de komende tijd echt nog wel (deels) thuiswerken.

[..]
Ik heb via marktplaats voor een prikkie de directeursuitvoering (met hoofdsteun) van de stoel, die ik op het werk heb (Giroflex 64), weten uit te halen en tweedehands twee 24" schermen, net als op het werk. Goeie dockingstation er bij voor m'n laptop, nu alleen nog een goed bureau ipv het glazen designding wat ik al jaren had. Sinds ik verhuisd ben heb ik zelfs een aparte ruimte die als thuiskantoir/mancave gaat dienen wanneer de verhuisdozen er uit verdwenen zijn.

Desondanks verlang ik echt naar de dag dat er gewoon weer op kantoor gewerkt kan worden, dat bevalt me toch echt duizendmaal beter dan de hele dag thuis opgesloten zitten in je kantoorruimte en amper de woning verlaten.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_195958333
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 10:48 schreef Zwolsboy het volgende:
Niet iedereen heeft een groot huis met een eigen studiekamer...
Gaan werkgevers dit ook vergoeden een grotere woning met een extra kamer?
Nederlandse huizen zijn totaal niet geschikt voor thuiswerken.

Woningen in de VS weer wel, veel groter aparte thuiswerk kamers.
Bovendien geldt de ARBO wet in Nederland ook als je thuis werkt :).
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_195960164
quote:
80s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 07:51 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Net zoals de koffie, frisdrank, water, etc.
Het gaat er denk ik om dat bedrijven nu vaak maar wat doen. Niet alleen qua vergoeding maar ook qua faciliteiten.
Mja, pleepapier ook nog. :)

Vervelende is dat deze kosten voor de werkgever (volgens mij) niet aftrekbaar zijn. Wettelijk is er eigenlijk niks voor geregeld en dan zullen werkgevers het meestal niet doen, omdat het dan een relatief dure grap wordt.
pi_195962884
quote:
99s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 21:19 schreef Karina het volgende:

Zelf vind ik fulltime thuiswerken helemaal niks, ik zit al vanaf maart thuis en word er een beetje gaar van. Regelmatig 2 of 3 teamsmeetings op een dag die lopen altijd uit en helft van de tijd gaat het nergens over OF is het een monoloog van een of andere manager. Of tijdens zo een teamsmeeting gaan de buren boren of iemand buiten het gras maaien, zit je in de herrie Het zuigt de energie uit je
ik snap niet dat digitaal vergaderen geen verbetering is t.o.v. fysiek om de tafel zitten met elkaar.
waarom doen jullie dat niet zoals wij dat hier doen op FOK! in de vorm van een forum?
je brengt wat in, en wanneer t schikt ga je eens kijken wat ze van je idee vonden.
zelf kan je ook rustig de tijd nemen om het plan van een ander te beoordelen.
je kan rustig helemaal uitpraten, en verknoeit geen tijd van degenen die vinden dat ze jouw input niet hoeven lezen.
-ik moet er ook niet aan denken om verplicht achter mijn scherm te blijven zitten tot iedereen gepost heeft die wat kwijt wou over thuiswerken!
uiteindelijk lukt altijd alles
pi_195962980
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 14:26 schreef eigendeegcookie het volgende:

waarom doen jullie dat niet zoals wij dat hier doen op FOK! in de vorm van een forum?

Veel bedrijven hebben al zoiets als 'n forum. Ook wel bekend als de eindeloze mailwisselingen met tientallen mensen in de cc.

Een plan werk je beter gewoon netjes uit, waarna de mensen die er wat over te vertellen hebben er 'n klap op geven.

Vergaderen online vergt wat meer discipline dan aan 'n tafel, omdat het anders amper nog te volgen is. En dan zijn veel fysieke vergaderingen ook al weinig efficiënt en weinig effectief.
  zaterdag 31 oktober 2020 @ 14:42:08 #92
3542 Gia
User under construction
pi_195963152
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 11:26 schreef Halcon het volgende:

Mja, pleepapier ook nog. :)

Vervelende is dat deze kosten voor de werkgever (volgens mij) niet aftrekbaar zijn. Wettelijk is er eigenlijk niks voor geregeld en dan zullen werkgevers het meestal niet doen, omdat het dan een relatief dure grap wordt.
Ik vind dat er wel een belastingaftrek ingevoerd mag worden voor thuiswerken. Het levert namelijk ook voordelen op voor de maatschappij. Minder verkeer, minder druk op het OV, minder ziekteverzuim, waarschijnlijk.
Mag best wat tegenover staan om de extra kosten thuis te dekken.

Voor mijn man scheelt het 2 uur reistijd per dag, dus ideaal. Hij begint om half 7 en is om 3 uur klaar. Kan hij mooi nog wat in de tuin doen.

Maar teamoverleg is inderdaad minder prettig. Dus post-corona zou hij het wel fijn vinden als dit 1 dag in de week, laat op de ochtend en/of vroeg in de middag, op kantoor zou plaatsvinden. Is wel 2 uur reizen, maar buiten de spits. En hij kan in de trein gewoon doorwerken, natuurlijk.
En dan 4 dagen thuis. Perfect.

Wat ook zou kunnen zijn flexplekken op gemeentekantoren. Dan kunnen klanten makkelijker langs komen. Hoeven ze niet eerst het halve land door te reizen.
pi_195963183
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 14:42 schreef Gia het volgende:

[..]

Ik vind dat er wel een belastingaftrek ingevoerd mag worden voor thuiswerken. Het levert namelijk ook voordelen op voor de maatschappij. Minder verkeer, minder druk op het OV, minder ziekteverzuim, waarschijnlijk.
Mag best wat tegenover staan om de extra kosten thuis te dekken.

Voor mijn man scheelt het 2 uur reistijd per dag, dus ideaal. Hij begint om half 7 en is om 3 uur klaar. Kan hij mooi nog wat in de tuin doen.

Maar teamoverleg is inderdaad minder prettig. Dus post-corona zou hij het wel fijn vinden als dit 1 dag in de week, laat op de ochtend en/of vroeg in de middag, op kantoor zou plaatsvinden. Is wel 2 uur reizen, maar buiten de spits. En hij kan in de trein gewoon doorwerken, natuurlijk.
En dan 4 dagen thuis. Perfect.

Wat ook zou kunnen zijn flexplekken op gemeentekantoren. Dan kunnen klanten makkelijker langs komen. Hoeven ze niet eerst het halve land door te reizen.
Van mij mag dat ook wel. Heb liever dat dingen eenvoudiger worden dan complexer, maar het is natuurlijk niet meer van deze tijd dat reiskosten en kerstpakketten wel aftrekbaar zijn, maar de vergoeding van onkosten voor thuiswerken niet.
pi_195963449
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 14:42 schreef Gia het volgende:

[..]

Ik vind dat er wel een belastingaftrek ingevoerd mag worden voor thuiswerken. Het levert namelijk ook voordelen op voor de maatschappij. Minder verkeer, minder druk op het OV, minder ziekteverzuim, waarschijnlijk.
Mag best wat tegenover staan om de extra kosten thuis te dekken.
En niet te vergeten minder co2 uitstoot.
  zaterdag 31 oktober 2020 @ 16:24:08 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_195964535
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 14:26 schreef eigendeegcookie het volgende:

[..]

ik snap niet dat digitaal vergaderen geen verbetering is t.o.v. fysiek om de tafel zitten met elkaar.
waarom doen jullie dat niet zoals wij dat hier doen op FOK! in de vorm van een forum?
je brengt wat in, en wanneer t schikt ga je eens kijken wat ze van je idee vonden.
zelf kan je ook rustig de tijd nemen om het plan van een ander te beoordelen.
je kan rustig helemaal uitpraten, en verknoeit geen tijd van degenen die vinden dat ze jouw input niet hoeven lezen.
-ik moet er ook niet aan denken om verplicht achter mijn scherm te blijven zitten tot iedereen gepost heeft die wat kwijt wou over thuiswerken!
Omdat het geen goede overlegmethode is om samen te werken. Alle nuance valt weg en je komt terecht in oeverloze epistels over en weer, of het is gewoon te zwart wit.
Even snel overleggen en besluiten nemen is er niet bij iig.

Ik vind digitaal vergaderen prima, wel afhankelijk van de groep en de grootte. Ingewikkelde gesprekken met een grote groep waarbij er veel mensen van verschillende organisaties zijn doe ik echt liever offline. Haal ik veel meer subtiliteit qua informatie uit die je normaal wel ziet (groepsdynamica) en online wegvalt.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_195964575
Ach, de meeste vergaderingen zijn nog altijd voor het grootste deel tijdverspilling, wat met e-mail opgelost had kunnen worden.
Haters can be so lame and vicious
Hating on me because I'm ambitious
They sound like they need lots of love, lots of love
That's why I'm sending them hugs and kisses
pi_195964621
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 16:27 schreef OscarMopperkont het volgende:
Ach, de meeste vergaderingen zijn nog altijd voor het grootste deel tijdverspilling, wat met e-mail opgelost had kunnen worden.
Zo'n e-mail moeten mensen ook weer lezen, over ouwehoeren, op reageren, etc. Als er 25 man in de cc staat, zouden ze alle 25 er weer 'n half uur voor kunnen gaan zitten, etc.
pi_195964626
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 16:30 schreef Halcon het volgende:

[..]

Zo'n e-mail moeten mensen ook weer lezen, over ouwehoeren, op reageren, etc. Als er 25 man in de cc staat, zouden ze alle 25 er weer 'n half uur voor kunnen gaan zitten, etc.
Dan is je organisatie niet goed...
Haters can be so lame and vicious
Hating on me because I'm ambitious
They sound like they need lots of love, lots of love
That's why I'm sending them hugs and kisses
pi_195965310
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 16:31 schreef OscarMopperkont het volgende:

[..]

Dan is je organisatie niet goed...
Dat zijn veel organisaties ook niet.
  zaterdag 31 oktober 2020 @ 17:48:40 #100
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_195965717
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2020 14:26 schreef eigendeegcookie het volgende:

[..]

ik snap niet dat digitaal vergaderen geen verbetering is t.o.v. fysiek om de tafel zitten met elkaar.
waarom doen jullie dat niet zoals wij dat hier doen op FOK! in de vorm van een forum?
je brengt wat in, en wanneer t schikt ga je eens kijken wat ze van je idee vonden.
zelf kan je ook rustig de tijd nemen om het plan van een ander te beoordelen.
je kan rustig helemaal uitpraten, en verknoeit geen tijd van degenen die vinden dat ze jouw input niet hoeven lezen.
-ik moet er ook niet aan denken om verplicht achter mijn scherm te blijven zitten tot iedereen gepost heeft die wat kwijt wou over thuiswerken!
Een forum op het werk? :')
En dan types als Kluun en Braddie die topics gaan openen?
Moderators die het moeten beheersen
Admins die bans uitdelen
zure ex crew die gaat zuigen

En werken ho maar!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')