pokkerdepok | maandag 26 oktober 2020 @ 09:05 |
Welke koffiemelk vind jij het lekkerst? Ik drink al tijden zwart met beetje suiker, maar nu krijg ik ineens zin in koffiemelk. Maar geen idee welke goed is. | |
Mikeytt | maandag 26 oktober 2020 @ 09:07 |
Deze, de barista editie![]() | |
#ANONIEM | maandag 26 oktober 2020 @ 09:11 |
- [ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 26-10-2020 17:02:15 (Dat was de vraag niet.) ] | |
dezomervoorbij | maandag 26 oktober 2020 @ 09:11 |
Ik zou het niet weten, want ik drink altijd alleen roetveegkoffie | |
#ANONIEM | maandag 26 oktober 2020 @ 09:14 |
Dat is persoonlijk en hoe je het wil gebruiken... opgeklopt etc. | |
RedFever007 | maandag 26 oktober 2020 @ 09:41 |
Koop gewoon zelf altijd een huismerk halfvolle koffiemelk van de supermarkt Wel in fles ![]() | |
Lienekien | maandag 26 oktober 2020 @ 11:17 |
Koffiemelk is wat anders dan melk voor in de koffie. Als je zoet lekker vindt: gecondenseerde melk in de koffie schijnt héérlijk te zijn. | |
Marsenal | maandag 26 oktober 2020 @ 11:20 |
Bedoel je dan melk voor cappucino's enzo, of die koffiemelk die je in flesjes of cupjes krijgt, waarvan je een scheutje bij je koffie doet? Als ik thuis melk opschuim gebruik ik halfvolle houdbare melk, merk boeit me niet. Koffiemelk gebruik ik niet, behalve als ik het met werk eens een cupje op een schoteltje krijg en ik ben in een gekke bui Tegenwoordig zie je overal van die Lattiz automaten, gecondeseerde melk is dat denk ik. Prima te drinken. Als je havermelk of soja in je koffie doet, houd je gewoon niet van koffie, die smaken overheersen veels te veel, dan zit je gewoon een zoete warme mokkashake te drinken | |
pokkerdepok | maandag 26 oktober 2020 @ 12:25 |
ik bedoel eigenlijk die flesjes ja, maar alles mag, als je reageert. doe zelf dus meestal zwart, maar ook regelmatig gewoon melk opwarmen en beetje kloppen, voor latte. die flesjes zijn toch een aparte categorie. soms vind ik het lekker, maar soms ook echt niet. ligt dus wel aan de soort, denk ik. vandaar mn vraag. | |
Lienekien | maandag 26 oktober 2020 @ 13:12 |
Ik drink het soms met koffiemelk, dan heb ik van die halfvol cupjes. Volle koffiemelk geeft een romiger smaak, maar ook meer calorieën. | |
robber57 | maandag 26 oktober 2020 @ 15:26 |
Probeer eens koffieroom, das koffiemelk maar dan beter. | |
Watuntrik | maandag 26 oktober 2020 @ 17:20 |
Ik heb er nooit een reet van begrepen, koffie dit, koffie dat... ![]() ![]() Gewoon (volle) melk en wil je het romiger dan neem je room... En je kunt er alle kanten mee op. ![]() Van Flappechino tot koffie verkeerd etc. | |
pokkerdepok | maandag 26 oktober 2020 @ 20:05 |
okee koffieroom, dat onthou ik. een paar calorietjes meer vind ik niet erg. | |
pokkerdepok | maandag 26 oktober 2020 @ 20:06 |
nee inderdaad, melkvervangers, daar waag ik me niet aan. | |
robber57 | maandag 26 oktober 2020 @ 21:26 |
Word , voor zover ik weet, alleen in van die kleine flesjes verkocht, iets van 200 ml ofzo, wat opzich logisch is want room bederft snel dus een grote fles zou bederven. Je hebt er ook niet veel van nodig voor 1 kopje koffie dus die calorien zullen wellicht per kopje gerekend nog meevallen. Een andere die ik ook wel lekker/apart vind is vol vette poedermelk, dus melkpoeder om mbv water weer melk van te maken, dat vind je in de turkse toko in een blik, geeft die typische gecondenseerde melksmaak maar is eeuwig houdbaar. | |
pokkerdepok | maandag 26 oktober 2020 @ 22:47 |
ook wle goede tip, als t lekker is. voordeliger dan elke zoveel dagen een flesje kopen. | |
Annebakt | woensdag 28 oktober 2020 @ 13:45 |
Wat doen sommige mensen ingewikkeld, met volle melkpoeder kopen bij toko en aanlengen met water om tot gecondenseerde melk te komen. Dat is letterlijk het omgekeerde proces van gewoon een flesje, pakje, cupje gecondenseerde melk van Friesche Vlag te kopen. Koffiemelk: gecondenseerde melk (zonder suiker) en komt neer op melk met ca 50% minder water en een sterilisatie stap voor houdbaarheid en smaak. Beste is absoluut Goudband of Halvamel van Friesche Vlag, rest is allemaal private label en vaak dus goedkopere receptuur. Ik gebruik dit ook wel in sauzen of soepen als ik geen kookroom in huis heb. Het is erg hittestabiel, dus schift niet snel. Koffieroom: is meer iets typisch Duits en is witter dan koffiemelk, is nl gewoon ultra heet gesteriliseerde melk (UHT). Vetgehaltes kunnen van zowel koffieroom en koffiemelk verschillen. Melk om op te schuimen: voor cappuccino’s etc. Kan niet met koffieroom of echte koffiemelk. Vind je apparaat ook niet leuk. Beste resultaat krijg je met koude, volle, houdbare melk. Merk maakt niet uit. Gecondenseerde melk met suiker (SCM-Sweetened Condensed Milk): is iets wat veel meer in buitenland wordt gebruikt, vroeger zelfs als babyvoeding in Azië, Afrika en Midden Oosten. Is koffiemelk met ca 40% suiker. Is lekker in ijskoffie (die dan dus gezoet is) en je kunt er mee bakken, bijvoorbeeld dulce de leche brownie maken. Lattiz: is horecaproduct, concept wat incl speciaal apparaat moet worden gebruikt. Zorgt vooral voor heel mooi schuim die lang “staat” Oh ja: melkpoeder kopen bij de toko: men neemt echte melk (in de fabriek), hier onttrekt men in de fabriek dusdanig veel vocht aan dat het niet meer vloeibaar is en afhankelijk van vetgehalte krijg je volle melkpoeder of magere melkpoeder. De melkpoeder wordt verpakt, naar distributeur gereden en soms zelfs via buitenland aan toko Nederland geleverd. Dit omdat de fabriek in NL voor buitenlandse distributeurs produceert en de Turkse toko bijvoorbeeld bij die distributeur producten besteld. Dan koop jij die poeder en voegt er thuis kraanwater aan toe, terwijl dit vocht ergens in NL eerder er aan onttrokken is met veel energieverbruik en de reis van fabriek naar winkel naar consument. Terwijl koffiemelk: fabriek onttrekt 50% water, stopt het in een flesje en rijdt het naar de AH... exact zelfde melk aan de voorkant. (Believe me I know) [ Bericht 21% gewijzigd door Annebakt op 28-10-2020 13:49:52 (Toevoeging melkpoeder) ] | |
robber57 | woensdag 28 oktober 2020 @ 17:46 |
![]() Het idee is dat je die volle melkpoeder gewoon zo in de koffie gooit, word je koffie ook niet koud. het is volle melkpoeder dat je na aanlengen met water weer volle melk geeft, ik heb nergens gezegd dat je het moet aanlengen met water, is ook idd totaal onzinnig, ik refereerde alleen aan het aanlengen omdat niet iedereen weet van het bestaan van volle melkpoeder voor consumenten, in nederlandse supermarkten heb ik het iig al een eeuwigheid niet meer gezien. Het is zo'n product dat je vroegah in vrijwel iedere voorraadkast kon vinden, de volvette of de magere variant zodat als je de melk in de supermarkt was vergeten je toch op zondags melk in huis had, en voor er completa "creamer" was deed je melkpoeder in je koffie als je geen koelkast bij de hand had om een aangebroken fles koffiemelk in te bewaren, maar das lang geleden en je ziet het niet meer in de supers. Overigens, koffieroom is geen "melk" maar gehomogeniseerde en gesteriliseerde room. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Koffieroom [ Bericht 23% gewijzigd door robber57 op 28-10-2020 18:15:36 ] | |
#ANONIEM | woensdag 28 oktober 2020 @ 18:12 |
Halvamel, vol en romig! | |
FlippingCoin | woensdag 28 oktober 2020 @ 18:15 |
Klein bakje karnemelk. | |
#ANONIEM | woensdag 28 oktober 2020 @ 18:21 |
Dat is zo smerig. Net verzuurde melk. | |
Chinless | woensdag 28 oktober 2020 @ 18:25 |
https://www.google.nl/sea(...)=mobile-gws-wiz-serp Ff keuringsdienst kijken : https://tvblik.nl/keuringsdienst-van-waarde/opschuimmelk | |
FlippingCoin | woensdag 28 oktober 2020 @ 18:29 |
Dan heb je mss oude op? | |
#ANONIEM | woensdag 28 oktober 2020 @ 19:17 |
Geen idee. Dat was de eerste en enige keer. | |
FlippingCoin | woensdag 28 oktober 2020 @ 19:20 |
Oh daar schrik ik wel van. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 oktober 2020 @ 19:21 |
![]() [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 28-10-2020 19:21:22 ] | |
Annebakt | donderdag 29 oktober 2020 @ 09:49 |
Goede en correcte aanvullingen/opmerkingen |