FOK!forum / Lifestyle / 2 broccolivragen
K-oticdinsdag 21 januari 2003 @ 18:56
1. Wat is gezonder de steel of de kroon. Want ik hap meestal de kroon eraf en laat het steeltje liggen omdat die hard zijn

2. Welke kruiden zijn het lekkerst om broccoli mee te kruiden

K-oticdinsdag 21 januari 2003 @ 19:18
Jullie eten zeker nooit broccoli
chocolatemoezedinsdag 21 januari 2003 @ 19:19
Lekka! Moet je eens de brocolli smoren, jum!
chip_hdinsdag 21 januari 2003 @ 19:19
Ik eet ze met huid en haar op, steel en kroon, alles gaat naar binnen .

-edit-
meestal gewoon gekookt, dan wordt ook het steeltje zacht
-edit-

Jordy-Bdinsdag 21 januari 2003 @ 19:22
quote:
Op dinsdag 21 januari 2003 18:56 schreef K-otic het volgende:
1. Wat is gezonder de steel of de kroon. Want ik hap meestal de kroon eraf en laat het steeltje liggen omdat die hard zijn

2. Welke kruiden zijn het lekkerst om broccoli mee te kruiden


1: maakt niet uit. maar je moet gewoon je bord leegeten, dus eet 't allemaal.

2: wij doen meestal zonder kruiden, maar met gebakken rookvlees, aardappeltjes en wat gesmolten kaas...

GHansiedinsdag 21 januari 2003 @ 19:23
quote:
Op dinsdag 21 januari 2003 19:18 schreef K-otic het volgende:
Jullie eten zeker nooit broccoli
Klopt . (of het moet op m'n pizza zitten maar dan gaat alles in 1 keer weg).
detulp050dinsdag 21 januari 2003 @ 19:25
Ik maak het altijd klaar met gesmolten kaas
Isabeaudinsdag 21 januari 2003 @ 19:26
Beetje ham en mon chou erbij is ook yummie
Lexiedinsdag 21 januari 2003 @ 19:27
Nootmuskaat en geschaafde amandelen
K-oticdinsdag 21 januari 2003 @ 19:27
Bedankt voor de tips allemaal maar ik heb nog steeds geen echt antwoord op mijn 2 vragen en daar ging het om
moussydinsdag 21 januari 2003 @ 19:28
Ik smoor de broccoli wel, maar kook het ook wel eens gewoon en dan doe ik een stukje gember in het water waar ik het in kook.

Pffftttt... dit was dus een antwoord op je vraag, ik donder er geen losse kruiden over, maar maak het zo klaar, tevreden??

Oh ja, en ja ik eet de steeltjes ook op, dat ze wat harder zijn dan de roosjes boeit me niet, daar heb ik tanden voor gekregen.

-edit- topicstarter was aan het mutsen

[Dit bericht is gewijzigd door moussy op 21-01-2003 19:31]

detulp050dinsdag 21 januari 2003 @ 19:28
quote:
Op dinsdag 21 januari 2003 19:27 schreef K-otic het volgende:
Bedankt voor de tips allemaal maar ik heb nog steeds geen echt antwoord op mijn 2 vragen en daar ging het om
De stelen zijn het gezondst. Als iemand nu nog vraag 2 beantwoord kan deze op slot.... Sorry voor het aanbieden van offtopic hulp
K-oticdinsdag 21 januari 2003 @ 19:31
quote:
Op dinsdag 21 januari 2003 19:28 schreef detulp050 het volgende:

[..]

De stelen zijn het gezondst.


Waarom
quote:
Als iemand nu nog vraag 2 beantwoord kan deze op slot.... Sorry voor het aanbieden van offtopic hulp
Ik zei toch
quote:
Op dinsdag 21 januari 2003 19:27 schreef K-otic het volgende:
Bedankt voor de tips allemaal
K-oticdinsdag 21 januari 2003 @ 19:33
quote:
Op dinsdag 21 januari 2003 19:25 schreef detulp050 het volgende:
Ik maak het altijd klaar met gesmolten kaas
Ik lus geen gesmoten kaas

Wel gewoon kaas maar gesmolten niet

Charysdinsdag 21 januari 2003 @ 20:01
1. Geen idee, volgens mij net zo voedzaam (en als je t iets langer kookt, zijn die stelen ook zachter) Wokken is trouwens ook lekker..

2. Je kunt een kruidensausje maken..(je kunt in de supermarkt kant-en-klare pakjes kopen, daar wat water bij, koken, en over de brocoli) of misschien alleen peper/ zout of nootmuskaat

coolbabedinsdag 21 januari 2003 @ 20:02
Ik eet het met satesaus of kaassaus. Ik kook het met een bouillonblokje, geen speciale kruiden ofzo.
ZixSdinsdag 21 januari 2003 @ 20:03
ik eet het alleen als het in quiche zit, en ik heb geen idee welke onderdelen mn moeder er dan in gooit
turfie1dinsdag 21 januari 2003 @ 20:13
Broccoli met een ham/kaas saus. Die pakjes kan je gewoon kopen in de winkel 5 minuten en klaar
japekedinsdag 21 januari 2003 @ 23:24
1. De stelen zijn t gezondst.
2. Kruiden? geen idee..... Wat lekker is: gesnipperd gebakken uitje en gebakken champignogs erdoorheen.
K-oticdinsdag 21 januari 2003 @ 23:24
Ik lus geen uien
glossywoensdag 22 januari 2003 @ 09:35
roosjes van de broccoli koken en daarna een kaas sausje boven op kwakke

maar ik heb liever bloemkool met een kerrie sausje maar ja ik heb zo een zeikerd hiero die lust geen bloemkool maar wel brocolli,nou dat is bij mij gewoon groenen bloemkool

K-oticwoensdag 22 januari 2003 @ 09:55
quote:
Op woensdag 22 januari 2003 09:35 schreef glossy het volgende:
maar ik heb liever bloemkool met een kerrie sausje maar ja ik heb zo een zeikerd hiero die lust geen bloemkool maar wel brocolli,nou dat is bij mij gewoon groenen bloemkool

Ja mijn vader lust ook geen broccoli maar wel bloemkool, erg raar!

maple-leafwoensdag 22 januari 2003 @ 09:57
ik ga vanavond voor het eerst brocollie maken, ik denk ook maar met kaassaus
Tallywoensdag 22 januari 2003 @ 13:22
Op de brocolli vind ik die patat kruiden het lekkerst..
karoltjewoensdag 22 januari 2003 @ 18:11
Kaas (saus) is idd erg lekker maar aangezien je dat niet "lus" .

Je kan ook broccoli mengen met n piepklein scheutje olie, zout&peper en Italiaanse Kruiden. Dan op een bakplaat kwartiertje in de oven Erg lekker!

K-oticwoensdag 22 januari 2003 @ 22:25
quote:
Op woensdag 22 januari 2003 13:22 schreef Tally het volgende:
Op de brocolli vind ik die patat kruiden het lekkerst..
Hee dat klinkt wel goed, ga ik eens proberen!