abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195748010
Al vanaf jongs af aan (4 jaar) heb ik te maken met eczeem. Inmiddels ben ik 25 jaar en ben ik sinds een paar maanden geheel klacht vrij. Ik wil jullie graag een langdurige zoektocht naar de juist behandeling uitsparen en daarom deel ik dit bericht.

Zelf heb ik alle mogelijke behandelingen van mijn kinderarts en dermatologen geprobeerd. Naast de vele zalven/crmes (inclusief teerzalf), ben ik twee keer lichttherapie ondergaan, heb ik tientallen allergieonderzoeken gevolgd met de bijbehorende diten, en heb ik zelfs alternatieve geneeswijzen geprobeerd. Helaas kon geen van de behandelingen mijn ernstig atopisch eczeem onderdrukken voor een langere periode. Uiteindelijk ben ik daarom de afgelopen 10 jaar maar met hormoonzalf blijven smeren om de irritaties te verzachten… De laatste optie van een eventuele behandeling met prednison of methotrexaat wilde ik namelijk zo lang mogelijk uitstellen.

Nu de onverwachtse oplossing. Per toeval zijn wij erachter gekomen door mijn zusje. Mijn zusje heeft namelijk een chronische darmziekte welke zij onderdrukt met azathioprine. Dit medicijn gebruikt ze al jaren. Vorig jaar waren haar ontstekingswaarden erg goed waardoor werd besloten om te stoppen met azathioprine. Op dat moment kreeg ze echter dezelfde huidklachten als ik. Lang verhaal kort: ze is weer begonnen met azathioprine, waarna haar eczeem meteen verdween. De pilletjes hebben kennelijk altijd haar eczeem onderdrukt. Azathioprine onderdrukt namelijk de lichaamsafweer en remt ontstekingen. Ik heb dit verhaal voorgelegd aan mijn dermatoloog en we hebben besloten dat ik ook met 100 mg azathioprine kan beginnen. En met resultaat! Ik gebruik naast azathioprine geen zalven meer en heb gewoon geen huiduitslag meer. Ik ben een paar maanden geleden begonnen en besef nu pas hoeveel effect eczeem op mij had. Ik kan weer vaker douchen, ik kan pijnloos in de zee zwemmen, ik kan sporten zonder heel veel jeuk te hebben, ik kan mij weer langer concentreren en nog wel het grootste verschil: ik heb enorm veel energie in vergelijking met voorheen! Ik ben oprecht een vrolijker mens geworden puur door azathioprine.

Neem gerust contact met mij op voor vragen. Ik hoop namelijk dat ik vele mensen kan helpen door mijn ervaring te delen.
pi_195748229
Waarvan akte!
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
  Redactie Frontpage dinsdag 20 oktober 2020 @ 16:16:41 #3
21273 crew  JeMoeder
MijnMoeder
pi_195748854
Leuke reclame. Voor welk bedrijf werk je?
Ta mre
El Coo
ウイスキー
  dinsdag 20 oktober 2020 @ 16:23:34 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_195748954
Ik geloof wel dat TS hier baat bij heeft.

Zijn de nadelen ook voldoende aan bod geweest? Die zijn soms niet mals. Het onderdrukt je immuunsysteem en ik ken iemand die daardoor juist een akelige huidziekte ontwikkelde.
The love you take is equal to the love you make.
pi_195751761
Ik heb het 20 jaar geslikt als immunosupressie,
nu, vermoedelijk door de azathioprine, een rampenberg aan huidkanker,
slik het maar niet te lang.
  Moderator zaterdag 24 oktober 2020 @ 20:44:17 #6
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_195832624
Ik lees even mee.
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')