abonnement Unibet Coolblue
pi_195743322
Je hoor het niet op het nieuws, maar het probleem bij slachterijen is nog niet voorbij:

7 oktober 2020
Tweede coronagolf bereikt Duitse slachterijen
Varkensslachterijen van Vion en Tönnies in de Duitse deelstaat Nedersaksen hebben veel medewerkers die positief testen op corona.
De Vion-slachterij in Emstek en de Tönnies-fabriek in Sögel draaien op halve kracht als gevolg van coronabesmettingen onder het personeel. Bij Vion zijn 63 mensen positief getest op corona. Deze medewerkers zitten in isolatie. Tot dusver zijn 300 mensen in quarantaine geplaatst. Deze personen hadden contact met de besmette personeelsleden.

Op de slachterij in Emstek werken ruim 1.100 mensen. Deze werden wekelijks getest op corona, laat Vion weten. Sinds 6 oktober worden alle Vion-medewerkers bij binnenkomst getest op het virus.

Het staat nog niet vast of burgers in het district waar de Vion-slachterij zit te maken krijgen met beperkingen van het openbare leven. Het gaat vooralsnog om een piekbesmetting in de snijzaal van de slachterij, verklaarde Johann Wimberg tegenover Duitse media. Wimberg is de baas van het district Cloppenburg, waar Emstek onder valt.

De slachterij van Tönnies draait ook op halve kracht. Daar zijn 81 mensen positief getest op corona.
https://www.boerderij.nl/(...)lachterijen-651910E/

Ik vraag me af of er in Nederland nog wordt gecontroleerd in slachterijen.
De snelheid waarmee geslacht wordt, zou in Nederland worden afgeschaald want dat zou mede oorzaak zijn van problemen, maar het tegendeel gebeurt: de snelheid wordt juist nog meer opgevoerd vanwege de hoge varkensvleesprijs.
pi_195744547
Een bericht van 2 weken geleden :?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')