abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_195733209
Een groep Nederlandse artsen is van plan een rechtszaak te beginnen tegen de Nederlandse staat om covid-19 van de A-lijst van meldingsplichtige ziekten te halen.

Dat heeft een Nederlandse arts gezegd tijdens een oprichtingsbijeenkomst van een Europese, coronakritische alliantie van onder andere dokters.

Afgelopen weekeinde is er een bijeenkomst in Berlijn geweest waar de ‘World Doctors Alliance’ is opgericht. Het is een initiatief van onder andere de Duitse arts Heiko Schöning, oprichter van de Duitse groep Ärzte für Aufklärung die al langer kritisch is over de coronamaatregelen. De nieuwe alliantie valt weer onder ACU2020, een organisatie die zich ‘buitenparlementaire corona onderzoekscommissie’ noemt. In een filmpje, dat op YouTube staat over de oprichtingsbijeenkomst, introduceert Schöning een groep Europese dokters, wetenschappers en vredesactivisten die de alliantie vormen. Onder het Europese gezelschap is de Nederlandse arts Elke de Klerk.

Op de bijeenkomst kondigde De Klerk een rechtszaak aan die zij met een groep Nederlandse artsen en verpleegkundigen tegen de Nederlandse staat wil voeren om covid-19 van de A-lijst van meldingsplichtige ziekten te krijgen. Op die manier hopen zij van de coronamaatregelen af te komen, licht De Klerk desgevraagd toe. ‘Die maatregelen vormen een bedreiging voor de volksgezondheid. Reguliere zorg wordt afgeschaald waardoor mensen niet meer worden geholpen. Dat is mensonterend.’ Volgens haar is er inmiddels voldoende wetenschappelijk bewijs om covid-19 als een ‘gewone griep’ te classificeren en is de plek op de A-lijst ‘niet proportioneel’.

De Klerk licht toe dat zij op dit moment zo’n 45 artsen heeft gevonden die zich willen verbinden aan de rechtszaak, maar dat ze nog nagaat of meer artsen zich willen aansluiten. Ook beraadt ze zich nog op de precieze insteek van een rechtsgang.

De Klerk zegt niet het beeld te herkennen dat ziekenhuizen op dit moment weer vollopen met coronapatiënten. Zij zegt in contact te staan met een groep van circa 75 medisch specialisten en huisartsen door heel Nederland, die volgens haar een ander geluid laten horen. ‘Ziekenhuizen zijn leeg, veel dokters zijn nu thuis.’ Volgens haar wordt onterecht aangegeven dat ziekenhuizen helemaal vol zijn, terwijl ‘alleen corona-afdelingen vol zijn’.

De Klerk is in België opgeleid en daar ook werkzaam geweest als huisarts, in Nederland is ze basisarts en overweegt ze een registratie tot huisarts. Ze heeft de stichting Artsen voor Waarheid opgericht, als andere samenwerkingsvorm voor coronakritische artsen.

https://www.medischcontac(...)a-lijst-krijgen-.htm

Hier in een video:

twitter
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_195733472
"Nederlandse arts Elke de Klerk".

https://nl.linkedin.com/in/elke-f-de-klerk-1747432b

quote:
Elke F. de Klerk
huisarts te Antwerpen (herregistratie lopend in Nederland), ANIOS specialisme ouderengeneeskunde
’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant
https://stichtingvaccinvrij.nl/de-arts-als-uitvoerder-van-overheidsbeleid-in-gesprek-met-elke-f-de-klerk

quote:
Op “Een oorlog reeds verloren” – het video-kanaal van burgerjournalist Sven Hulleman – verscheen een opzienbarend interview met arts Elke F. de Klerk.

Er zijn al sinds het begin van de coronacrisis aanhoudende geruchten dat de statistieken niet betrouwbaar zijn en dat artsen, al dan niet direct, worden aangestuurd om het gevaar van het virus groter te laten lijken dan het in werkelijkheid is. Sven sprak met Elke Françoise de Klerk, tot voor kort huisarts in België en werkzaam in de ouderenzorg in afwachting van certificering in Nederland, over wat zij tijdens haar werkzaamheden ondervindt van sturing vanuit de overheid door beleidsmaatregelen en opgelegde protocollen.

Zij betoogt dat patiënten niet gediend zijn met het beleid en er in veel gevallen zelfs onder te lijden hebben. Zelf wordt zij echter beperkt in de uitoefening van haar vak door alle regels en voorschriften waarvan de wetenschappelijke onderbouwing ook niet altijd even solide blijkt, wat haar ertoe heeft bewogen haar verhaal te komen doen in de hoop daarmee meer vakgenoten over de streep te trekken om hetzelfde te doen.

Naast YouTube is “Een oorlog reeds verloren op meer kanalen te vinden. Voor een overzicht van onze eerdere publicaties en waar deze te vinden zijn, kijk op https://eenoorlogreedsverloren.nl

Als u dit kanaal wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/
Laat ze maar lekker in België blijven.
pi_195733649
Zijn die lui extreem links of extreem rechts?
pi_195733653
Wat denken ze hiermee te bereiken? De maatregelen die de Wet Publieke Gezondheid verbindt aan de A lijst past de overheid niet eens toe, zoals dwangisolatie en quarantaine. Ook is het überhaupt maar de vraag of de rechter kan beslissen over deze classificatie.
  maandag 19 oktober 2020 @ 18:42:48 #5
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_195733740
Kan niet iedereen gewoon eens een dagje zijn bek dicht houden over kerona?
pi_195733970
OK, dus als we Elke geloven zijn al die coronamensen op de IC maar aanstellers ofzo?
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  Moderator maandag 19 oktober 2020 @ 19:06:13 #7
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195734121
Doe maar in BNW.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')