abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195662523
quote:
Terrorismebestrijder: meer polarisatie te zien sinds coronapandemie

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de maatschappelijke onrust zichtbaarder geworden, zowel op straat als op sociale media. ComplottheorieŰn verspreiden zich snel. De Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Pieter-Jaap Aalbersberg, schrijft in zijn nieuwe Dreigingsanalyse dat er veel verschillende polariserende groepen en individuen online actief zijn die elkaar vinden in het afwijzen van de overheid en het overheidsbeleid. In de Dreigingsanalyse wordt specifiek gewezen op de rol van de stichting de Blauwe Tijger, die "een ultraconservatieve uitgeverij" wordt genoemd.

Volgens de terrorismebestrijders steunt deze stichting de protestacties van boeren financieel. De Blauwe Tijger wordt gezien als een doorgeefluik van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheorieŰn. De NCTV ziet er een van de organisaties in die de polarisatie in de samenleving versterken.

Dat geldt ook voor een man die niet bij naam wordt genoemd en die in juli werd aangehouden. Hij beweegt zich volgens de NCTV binnen het online milieu van anti-overheidsactivisten en complotdenkers, waar hij zich manifesteert als voorman van een groep met 12.500 volgers op Facebook. Ook is hij actief in verschillende Telegramgroepen en verzet hij zich tegen de coronamaatregelen door te zinspelen op 'burgerarresten' van volksvertegenwoordigers en RIVM-medewerkers.

Radicale onderstroom

De NCTV signaleert een activistische bovenlaag, die relatief breed en gemŕleerd is. Maar daarnaast is er een "radicale onderstroom met extremistische gedragingen". Deze mensen belagen politici en journalisten, intimideren politiemensen of publiceren online lijsten met privÚ-adressen van politieagenten en politici.

De verspreiding van dit soort informatie op online platforms is niet ongevaarlijk, schrijft de NCTV. De drempel voor extremistisch gedrag wordt verlaagd. Het versterkt polarisatie en leidt soms tot verharding, intimidatie en geweld of oproepen daartoe. Concreet voorbeeld daarvan is het in brand steken van zendmasten door mensen die het nieuwe mobiele datanetwerk 5G wantrouwen.
Geen ideologie

De NCTV ziet weinig samenhang tussen de verschillende groepen die de straat op gaan. Op de demonstraties komen mensen af die om uiteenlopende redenen protesteren. Dat doen ze vaak niet uit ideologische overtuigingen, aldus de NCTV. Ze worden gedreven door "gevoelens van onrechtvaardigheid, groot onbehagen of een andere werkelijkheidsbeleving".

Ze zijn bijvoorbeeld tegen de tijdelijke coronawet uit vrees voor ontwrichtende gevolgen van de maatregelen voor ouderen en families. Daarnaast zijn het zzp'ers die hun inkomen zien wegvallen of complotdenkers.

Ook hooligans misbruiken de demonstraties, signaleert de NCTV. Groepen voetbalsupporters die doorgaans de strijd zoeken met elkaar spannen samen om bij protesten met de politie te vechten. Dat deden ze niet alleen bij anti-lockdown-protesten, maar ook bij antiracisme-demonstraties afgelopen voorjaar.

Diverse groepen burgers zoeken verder aansluiting bij bijvoorbeeld de aanhoudende boerenprotesten. In tegenstelling tot de grootschalige acties van vorig jaar wordt het boerenprotest kleinschaliger en grimmiger. Bij een deel van de boeren is sprake van verharding, bijvoorbeeld door het uiten van dreigementen aan het adres van politici, journalisten en boeren met andere opvattingen.

Tekenen van verharding

Ook bij de antiracisme-activisten ziet de NCTV een verharding. Onder de noemer 'Black Lives Matter NL' worden demonstraties georganiseerd door een coalitie van al langer bestaande actiegroepen tegen racisme en discriminatie. Bij die betogingen werden onderwerpen als institutioneel racisme, politiegeweld, het koloniale verleden, slavernij, Zwarte Piet en discriminatie in brede zin aan de kaak gesteld.

Maar in tegenstelling tot in andere landen waren de antiracismedemonstraties in Nederland in het algemeen vreedzaam. Ze gingen niet gepaard met plundering, brandstichting of het omvertrekken van standbeelden. Wel vertonen sommige activisten en "kleine identitaire groepjes" volgens de NCTV tekenen van verharding. Zij willen bijvoorbeeld niet met andersdenkenden in debat en bekladden standbeelden die in hun ogen symbool zijn van racisme en kolonialisme. Ook intimideren ze openlijk en heimelijk tegenstanders en politie.

Online verspreiden actievoerders videofragmenten van aanhoudingen van zwarte mensen en discriminerende uitspraken van politieagenten in Nederland. Soms leidt dit tot het bedreigen van politiemensen.

In vergelijking met protesten zoals bijvoorbeeld in Duitsland valt het hier nog mee, constateert de NCTV. In Nederland is er een kloof tussen de hoeveelheid uitingen van ongenoegen online en wat daarvan op straat terug is te zien. Maar gerust is de NCTV niet op de anti-lockdown-protesten. "Deze protesten kunnen wel leiden tot (gewelddadige) verstoringen van de openbare orde."
https://nos.nl/artikel/23(...)-coronapandemie.html

Zelfs de NOS meldt het, volgens de Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid loopt de maatschappelijke spanning op door de coronamaatregelen. Personen van verschillende pluimage, die voorheen al kritisch op de overheid waren, zien hun onvrede vergroot worden door polariserende eenzijdige overheidsmaatregelen die hen in zowel hun vrijheid als identiteit beperken. Media zoals de NOS, die terughoudend zijn met kritiek op de overheid en eenzijdig berichtgeven over de coronacrisis, zijn niet meer in staat om bepaalde groepen burgers te bereiken. Die groepen gaan vervolgens hun heil elders zoeken. Met het invoeren van nieuwe verder gaandere maatregelen wordt dat gat enkel vergroot.

Je zou je kunnen afvragen of het geen tijd is voor veelzijderige berichtgeving door de massamedia en aanbevelingen op vrijwillige basis i.p.v. dwangmaatregelen.
pi_195662626
Het zou me niks verbazen als we weer in een soort van verzuiling van de maatschappij geraken. In principe zijn we daar al enigszins aanbeland.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_195662640
Oh nee, naast Corona nu ook nog terrorisme?

Snel nog meer vrijheden inleveren.
pi_195670465
De overheid wil toch regeren, over het land? Dan wil je toch ruzie met het goed volk? Want de overheid neemt meestal onrechtvaardige en ondoordachte besluiten, waar het goed volk altijd financieel de dupe van is.
pi_195670670
'Dat geldt ook voor een man die niet bij naam wordt genoemd en die in juli werd aangehouden. Hij beweegt zich volgens de NCTV binnen het online milieu van anti-overheidsactivisten en complotdenkers, waar hij zich manifesteert als voorman van een groep met 12.500 volgers op Facebook"

Kleine jongen dan, een beetje influencer tegenwoordig heeft er minimaal 500.000.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_195671104
Grote bedrijven die zich bemoeien met inhoud op social media is een bijzonder slecht iets.

Ben benieuwd hoe men het zal vinden als telefoonmaatschappijen zich actief gaan bemoeien met wat u zegt door de telefoon. :Y
pi_195671144
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 10:32 schreef YoungDriller het volgende:
Grote bedrijven die zich bemoeien met inhoud op social media is een bijzonder slecht iets.

Ben benieuwd hoe men het zal vinden als telefoonmaatschappijen zich actief gaan bemoeien met wat u zegt door de telefoon. :Y
"als het je niet bevalt begin je toch je eigen telefoonmaatschappij?"
pi_195680658
Dit is ook gewoon een logisch gevolg van een crisis. Niets gek aan. Je ziet deze dingen altijd in de geschiedenis.
pi_195683714
Je ziet het op bv YouTube ook wel langskomen.
Terrorismebestrijders benoemen bv Blue Tiger studios, zit hier niet ver vandaan met een postbus in Groningen.
Als je dat soms ziet op YouTube hoe griezelig die groepering is. Wat voor rare gasten die hebben, conspiracies en haat richting de overheid en van alles.
En een heftige groepering.
pi_195683983
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 20:35 schreef nezalezhnost het volgende:

aanbevelingen op vrijwillige basis i.p.v. dwangmaatregelen.
Die aanbevelingen van regering en virusspecialisten worden door een meerderheid wel opgevolgd, niet altijd...maar globaal wel.
Het gaat om een minderheid die zich niet kan houden of wil houden aan die aanbevelingen.
Vandaar dat we nu in een tweede covidgolf zitten .. Dwangmaatregelen zijn nodig om die epidemie in te dammen.
pi_195684491
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 09:58 schreef Hathor het volgende:
'Dat geldt ook voor een man die niet bij naam wordt genoemd en die in juli werd aangehouden. Hij beweegt zich volgens de NCTV binnen het online milieu van anti-overheidsactivisten en complotdenkers, waar hij zich manifesteert als voorman van een groep met 12.500 volgers op Facebook"

Kleine jongen dan, een beetje influencer tegenwoordig heeft er minimaal 500.000.
Ik ben wel benieuwd om wie dit moet gaan...
pi_195684643
Ja heel vreemd dat er maatschappelijke onrust ontstaat als er binnen een jaar een halve dictatuur wordt ingevoerd.
“If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so.”
pi_195684656
Tijdens het YouTuben vanavond zag ik een filmpje van 23 jaar oud, maar wel treffend. De alternatieve journalist op pad:
pi_195685400
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 22:27 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Die aanbevelingen van regering en virusspecialisten worden door een meerderheid wel opgevolgd, niet altijd...maar globaal wel.
Het gaat om een minderheid die zich niet kan houden of wil houden aan die aanbevelingen.
Vandaar dat we nu in een tweede covidgolf zitten .. Dwangmaatregelen zijn nodig om die epidemie in te dammen.
Meh, niet alleen vanwege hen. Het volk houdt zich veel systematischer niet aan de maatregelen. Die tweede golf is echt niet de oorzaak van die kleine minderheid.

We zijn gewoon te verwend en conformistisch, op sociaal, politiek, psychologisch, etc. niveau. En de coronacrisis is lang nog niet zo groot om ons in te laten zien dat het menens is. Schoolvoorbeeld sociologie dit. Om echt magistraal onze geest te veranderen heb je gewoon een gebeurtenis nodig zoals de Franse Revolutie of de Tweede Wereldoorlog, maar het coronavirus is daar bij lange na nog niks bij. Dit blijft eerst nog wel even een jaar of twee, drie doorgaan met additionele gevolgen van dien. Dat vaccin zo snel is ook echt valse hoop.
pi_195685450
Nee, polarisatie is ontstaan sinds het uber racistische Critical Race Theory zijn intrede heeft gedaan.

Sindsdien wint polarisatie een stuk makkelijker.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_195685577
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 23:51 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Meh, niet alleen vanwege hen. Het volk houdt zich veel systematischer niet aan de maatregelen. Die tweede golf is echt niet de oorzaak van die kleine minderheid.

Er is geen scherp afbakening van de genoemde groepen meerderheid/minderheid.
Ik noemde meerderheid die globaal wel voorzorgen neemt, maar ook velen van hen doen dat niet altijd.
En die minderheid houden zich ook wel aan de nieuwe regels, maar ook niet, minder goed dan de meerderheid.
pi_195685592
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 23:54 schreef Montagui het volgende:
Nee, polarisatie is ontstaan sinds het uber racistische Critical Race Theory zijn intrede heeft gedaan.

Sindsdien wint polarisatie een stuk makkelijker.
welnee... je maakt er een rassenkwestie van... Dat "ras" spookt te veel bij jou tussen de oren.
pi_195685623
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 00:03 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

welnee... je maakt er een rassenkwestie van... Dat "ras" spookt te veel bij jou tussen de oren.
IK maak er geen ras van, ik refereer aan de rassentheorie van CRT. CRT is een racistische rassen theorie.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_195686231
Vind je het gek dat er meer polarisatie is, dat loopt al jaren. Nu loopt corona eroverheen en mensen vinden het gezeik worden omdat het zo lang duurt versterkt het steeds meer.
Rond de versoepelingingen kwam BLM en racisme weer op het podium, klimaatprobleem3.1 na de tweede golf?

De verkiezingen komen eraan ook in USA, van links naar rechts en andersom waaien ze harder.
Mensen worden bang, gaan dingen bedenken of ergens meelopen en bovenal elkaar ophitsen. Via social media gaat dat ook sneller
pi_195686405
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 22:15 schreef bianconeri het volgende:
Je ziet het op bv YouTube ook wel langskomen.
Terrorismebestrijders benoemen bv Blue Tiger studios, zit hier niet ver vandaan met een postbus in Groningen.
Als je dat soms ziet op YouTube hoe griezelig die groepering is. Wat voor rare gasten die hebben, conspiracies en haat richting de overheid en van alles.
En een heftige groepering.
Als Groninger nog nooit van die lui gehoord. Op zich best een aantrekkelijke dame, maar het is toch op magische wijze niet om aan te gluren.
pi_195692369
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 22:27 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Die aanbevelingen van regering en virusspecialisten worden door een meerderheid wel opgevolgd, niet altijd...maar globaal wel.
Het gaat om een minderheid die zich niet kan houden of wil houden aan die aanbevelingen.
Vandaar dat we nu in een tweede covidgolf zitten .. Dwangmaatregelen zijn nodig om die epidemie in te dammen.
Dit rijmt niet met elkaar, als de maatregelen effectief zouden zijn, zou die effectiviteit nauwelijks beinvloed moeten worden door een kleine minderheid. Dit begint steeds meer en meer een drogreden te lijken om een politiestaat te kunnen vestigen. Of de maatregelen zijn effectief en houden die effectiviteit door een grootschalige vrijwillige deelname of we moeten er mee leren leven dat we een klein deel van de bevolking verliezen. Het gebrek aan transparantie en het gebruik van dwang zal op den duur alleen leiden tot maatschappelijke onrust.
pi_195692502
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 13:48 schreef nezalezhnost het volgende:

[..]

Dit rijmt niet met elkaar, als de maatregelen effectief zouden zijn, zou die effectiviteit nauwelijks beinvloed moeten worden door een kleine minderheid. Dit begint steeds meer en meer een drogreden te lijken om een politiestaat te kunnen vestigen.
Elke staat is een politiestaat. En voor de volksgezondheid is overheidscontrole dmv politie etc nodig gebleken.
De dwangmaatregelen waren niet streng genoeg, vandaar dat men nu strenger wordt.
Dat is internationaal zo

quote:
moeten er mee leren leven dat we een klein deel van de bevolking verliezen. Het gebrek aan transparantie en het gebruik van dwang zal op den duur alleen leiden tot maatschappelijke onrust.
Er is dagelijks veel berichtgeving over de pandemie in Nederland. Dat is transparant genoeg,
Zeker is nog strengere regels meer maatschappelijke onrust in de hand werken.
Die dwangmaatregels en dwingende adviezen en de bereidheid van een meerderheid die op te volgen loslaten, verwerpen, en weer net als vroeger doen. kan in Nederland leiden tot een paar honderdduizend doden, of mensen die voor het leven beschadigd zijn of pas na maanden hersteld. Corona-ontkenners noemen dat een kleine groep of minachtend "dor hout"
Weer net als vroeger doen is voorlopig niet mogelijk.
pi_195692504
Het wordt helaas allemaal aangejaagd door social media. Vroeger schreef je als burger een brief naar de krant, en die pleurde hem in de prullenbak als de inhoud de krant niet aan stond. Tegenwoordig kan iedere halve zool via social media zijn gedachten verspreiden. Daar zitten positieve kanten aan, maar de negatieve effecten zijn er duidelijk ook.
pi_195695895
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 13:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Elke staat is een politiestaat.
wat? Zitten daar ook nog gradaties in?
quote:
En voor de volksgezondheid is overheidscontrole dmv politie etc nodig gebleken.
Heb je dat zelf objectief beoordeeld of roep je de NOS en co na?
quote:
De dwangmaatregelen waren niet streng genoeg, vandaar dat men nu strenger wordt.
Een vrijwillig advies is iets anders als een maatregel. En zonder brede steun van de bevolking wordt het steeds moeilijker om te handhaven op maatregelen die steeds verder de vrijheden van de burger inperken.
quote:
Dat is internationaal zo
Beetje een matig argument. In sommige landen gebruiken ze corona vergaand als politiek instrument om politieke tegenstanders aan te vallen. Moeten we daar in Nederland ook in mee gaan en een voorbeeld geven dat mensenrechtenschendingen op een internationaal niveau rechtvaardigd?
quote:
Er is dagelijks veel berichtgeving over de pandemie in Nederland. Dat is transparant genoeg,
Wat heeft quantiteit met transparantie te maken. Het is heel gemakkelijk om een grote quantiteit aan eenzijdige ontransparante informatie te verspreiden. En daarbij publieke middelen te gebruiken om andere geluiden te demoniseren.
quote:
Zeker is nog strengere regels meer maatschappelijke onrust in de hand werken.
Je bent het dus eens met de thesis van dit topic?
quote:
Die dwangmaatregels en dwingende adviezen en de bereidheid van een meerderheid die op te volgen loslaten, verwerpen, en weer net als vroeger doen. kan in Nederland leiden tot een paar honderdduizend doden,
Hoe ben je bij dat aantal gekomen? Corona is nu al maanden aan de gang en het lijkt er, ondanks de volgens jou ineffectieve maatregelen tot dusver, niet op dat er zelfs een paar procent van de bevolking dood gaat. Het lijkt er meer op dat we in promilles moeten gaan meten, waarbij ook is gebleken dat mensen die al zware ziektes onder de leden hadden voor ze corona kregen tot corona-doden worden gerekend zonder verder onderzoek.

quote:
Weer net als vroeger doen is voorlopig niet mogelijk.
Ik vind het best dat jij voorzichtig doet. Dat is je goed recht. Dring het alleen niet aan iedereen op. Dit gaat alleen maar leiden tot meer polarisatie en maatschappelijke onrust.
pi_195697425
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 16:58 schreef nezalezhnost het volgende:

Heb je dat zelf objectief beoordeeld of roep je de NOS en co na?
Ben je een NOS-hater, die vind dat NOS niet rechts genoeg is ?
Kijk eens die wijde wereld in, tienduizenden kilometers ver verwijderd van dat kleine stukje land waar de NOS huist.
Miljarden mensen vinden dat hun staat in deze coronacrisis dictatoriaal moet zijn.
Het dictatoriale China heeft de epidemie veel beter ingedamd dan de democratische staten..
Dat is geen toeval. Dat is snel , heel drastische maatregelen nemen. Veel verbieden.
Dat kan in Nederland niet

Je gaat toch niet roepen dat corona slechts een griepje is en dat de NOS het gevaar overdrijft ?
pi_195702579
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 18:26 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ben je een NOS-hater, die vind dat NOS niet rechts genoeg is ?
De NOS moet niet links zijn of rechts zijn of voor het overheidsbeleid of tegen het overheidsbeleid. Als de NOS dan niet echt kritisch is op het overheidsbeleid en mensen die daar opbouwende kritiek op hebben nauwelijks aan het woord laat, vervolgens wel anti-coronagekkies af en toe in beeld laat om ze vervolgens te demoniseren, dan denk ik dat je daar best kritek op mag hebben.
quote:
Kijk eens die wijde wereld in, tienduizenden kilometers ver verwijderd van dat kleine stukje land waar de NOS huist.
Miljarden mensen vinden dat hun staat in deze coronacrisis dictatoriaal moet zijn.
Het gaat niet om wat miljarden mensen elders vinden.
quote:
Het dictatoriale China heeft de epidemie veel beter ingedamd dan de democratische staten..
Dat is geen toeval. Dat is snel , heel drastische maatregelen nemen. Veel verbieden.
Je staat hier dus gewoon voor een dictatuur te pleiten.
quote:
Dat kan in Nederland niet
In Nederland gaan we het een intilligente dictatuur noemen? Is dat de spin die er aan gegeven moet worden?
quote:
Je gaat toch niet roepen dat corona slechts een griepje is en dat de NOS het gevaar overdrijft ?
Ik pleit voor veelzijdige berichtgeving en vrijwillige recommendaties, zodat ieder zelf passende keuzes kan maken. Verder denk ik dat de NOS eerder zit aan de kant die het gevaar overdrijft, dan de kant die het slechts een griepje noemt. Ik denk zelf dat de wetenschap nog niet beschikt over een groot deel van de antwoorden. Het is dan gemakkelijk om zekerheidshalve vergaande maatregelen te treffen, ik denk dat die nu te gemakkelijk opgedrongen worden.
  zaterdag 17 oktober 2020 @ 22:57:04 #27
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195703318
Laten we dan maar wat extra miljoenen naar de AIVD sturen om al die complotgekkies in de gaten te houden. Gewoon behandelen als jihad-figuren.
  zondag 18 oktober 2020 @ 00:00:40 #28
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_195704581
De grootste oorzaak van polarisatie zijn politici die burgers tegen elkaar uit spelen om hun agenda door te kunnen drukken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 18 oktober 2020 @ 00:04:04 #29
478286 Stray_cat
Run, you fools!
pi_195704618
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2020 00:00 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De grootste oorzaak van polarisatie zijn politici die burgers tegen elkaar uit spelen om hun agenda door te kunnen drukken.
Ik zeg de Media, maar dat is vrijwel hetzelfde.
I can avoid being seen if I wish, but to disappear entirely, that is a rare gift.
  zondag 18 oktober 2020 @ 00:16:35 #30
385501 Starhopper
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_195704795
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2020 22:57 schreef Hexagon het volgende:
Laten we dan maar wat extra miljoenen naar de AIVD sturen om al die complotgekkies in de gaten te houden. Gewoon behandelen als jihad-figuren.
Dit ja
Water towers can fly! :D
pi_195706715
'Als je Thierry dood wil hebben zeg je PAF!'

Net als Volkert Graaf zijn normies dit al lang vergeten natuurlijk. Diegenen die demonstreren tegen politiestaat wetten neuh. Dat zijn pas de echte terroristen uiteraard.
  zondag 18 oktober 2020 @ 07:28:46 #32
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_195706982
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2020 05:35 schreef CopyOK het volgende:
'Als je Thierry dood wil hebben zeg je PAF!'

Net als Volkert Graaf zijn normies dit al lang vergeten natuurlijk. Diegenen die demonstreren tegen politiestaat wetten neuh. Dat zijn pas de echte terroristen uiteraard.
Ik ben zelf zeer links, echter distantieer ik me ten zeerste van bedreigingen richting politici, inclusief Thierry en Geert.
Er zou ten alle tijde opgetreden moeten worden tegen bedreigingen, ongeacht politieke voorkeur, ras, seksuele orientering (homo's die in elkaar geslagen worden bijvoorbeeld, zou fijn zijn als meneer bromsnor daar eens zijn bed voor uit kwam) of ongeacht wat dan ook.
De aanslag destijds in de jaren '80 tegen drs. Hans Janmaat waardoor zijn vrouw in een rolstoel terecht kwam is barbaars.

Bedreigingen zijn altijd fout. Tegen linkse politici en ook tegen rechtse politici.
Het zou bijzonder fraai en fijn zijn als het fatsoen weer terug kwam. Je kunt met elkaar in gesprek, je kunt het met elkaar oneens zijn, maar je gaat elkaar niet te lijf en je uit geen bedreigingen.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')