abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 oktober 2020 @ 21:04:13 #26
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_195620249
Is ongeveer 500 W voluit sprinten voor een gemiddeld persoon?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_195620558
Mijn voet kan 70 watt op de fiets redelijk goed hebben :+ Volgens mij breek ik ‘m met 500 op nog 3 plaatsen. Gelukkig heb ik een indoor fietstrainer, die kan ik op 70 watt instellen en dan maar trappen. Buiten is nog ingewikkeld met op- en afstappen, heuveltjes en bestrating waardoor het voelt alsof je tenen er elk moment af kunnen trillen.

Sporten is voor mij een combinatie van buiten zijn, bewegen, gezelligheid en ook aan elkaar op kunnen trekken. En nu is het bewegen. Ongeveer 20 minuutjes op de trainer. Met een gemiddelde hartslag van 114. Op sportief gebied doet de lockdown voor mij nu niet zoveel, maar ik vind het wel erg jammer voor de verenigingen. Met 4 mensen trainingen verzorgen is natuurlijk ondoenlijk.

Ik heb mezelf overigens getrakteerd op gear: de Wahoo Tickr Fit. Een optische hartslagmeter die je net onder je elleboog draagt, en die een stuk nauwkeuriger is dan een hartslagmeter op de pols, ook op de fiets. Een borstband is bij mij nooit een succes geweest in combinatie met een sport-bh, en omdat ik voorlopig toch meer op de fiets zit wil ik daar ook wel hartslag kunnen meten.
pi_195626320
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2020 19:40 schreef Corniel het volgende:
Het is duidelijk dat velen van ons worstelen met de COVID19-blues. Tijdens de eerste lockdown (toen ook onze dochter thuis was) was hardlopen (onder de bezielende leiding van m'n meisjes) een van de weinige hoogtepunten.

Gek genoeg sloeg de klad er direct nadat ze weer naar de opvang moest, er in. Als ik een hele dag thuis zit en toch al het idee heb dat ik te weinig gedaan heb, vind ik lastig om te verantwoorden om ook nog een uur werktijd te skippen om hard te lopen. Als ik op kantoor was de afgelopen maanden (wat weinig voorkwam) dan wel even, maar verder dus niet.

En tot overmaat van ramp heb ik afgelopen zondag na een training, m'n knie keihard gestoten, waarna mijn hele been rond m'n knie stijf is. :(
Au, knieen zijn rotdingen, pas ermee op.
En over het thuiswerk vs hardloop dilemma.. ik denk dat in het 'oude denken' de werkgever inderdaad niet blij zou zijn als jij 'onder werktijd' zou gaan lopen. Maar nu we allemaal op onze eigen plek en tijd ons werk moeten doen, gaat het uiteindelijk hoe jij op de lange termijn zo productief mogelijk kunt zijn. Dan denk ik dat het juist heel erg kan helpen om even naar buiten te gaan en te sporten, wie weet heb je dan minder tijd over de rest van de dag maar krijg je 2x zo veel gedaan.

quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2020 20:46 schreef Zwabberhark het volgende:
Ik kan me goed voorstellen hoe zwaar en eenzaam het voor sommige mensen valt, deze pandemie. Zelf vind ik het lastig om meerdere balletjes tegelijk hoog te houden. Tijdens de eerste golf mijdde ik mijn ouders, want 65 en 70, plus mijn vader heeft copd. Maar in augustus brak mijn vader zijn been en sindsdien kan ik niet meer wegblijven omdat ze gewoon geregeld hulp nodig hebben (bijvoorbeeld omdat ze 5 honden hebben die mijn moeder niet steeds in haar eentje kan uitlaten). Daarom ben ikzelf al een paar weken geleden in lockdown gegaan toen het aantal besmettingen weer begon op te lopen. Even geen bios, restaurants, clubtrainingen, etc.

Dat valt in de categorie jammer, maar helaas. Klein leed in vergelijking met mensen die zwaar ziek worden, doodgaan, de naasten van die mensen, mensen die door de crisis geen inkomen meer hebben, of nog niet eens hersteld zijn van de eerste golf omdat ze in de zorg werken (soms waren dat ook traumatische ervaringen). Of mensen die een belangrijke medische behandeling niet kunnen ondergaan omdat er geen ruimte meer is.

Maar goed, wat mij helpt is de rust van het accepteren dat dit het nu eenmaal is. En het geeft ook tijd om terug te kijken op wat ik pre-corona allemaal heb kunnen doen en meemaken. Ik ben echt een bevoorrecht mens en het voelt goed om dat te beseffen. Het is een cliché, maar geluk zit echt in kleine dingen. Het meefietsen met de marathon rondom Zoetermeer van @:wyccie was echt genieten. En bizar dat ze nooit instortte! Het was een mooie route en een herinnering erbij voor het leven. Het was lachen toen de NN Runningdayapp na 41,2 km begon te brullen "dááááár isssie dan, de cóóóóóóólSINGEL!!!" (ze liep tegelijkertijd ook twee virtuele marathons, waaronder die van Rotterdam).

Dan tot slot nog iets interessants. Schaatstrainer Orie deelt op zijn twitteraccount van tijd tot tijd interessante sportwetenschappelijke artikelen. Zo ook gisteren. Uit een onderzoek bleek dat 3x per week een fietsworkout van 10 minuten je al fitter en gezonder maakt:

2 minuten warming up (50 W)
3x20s voluit sprinten (~500 W) met 2 minuten tussendoor rustig hersteltrappen
3 minuten cooling down (50 W)

Ik heb een Stryd footpod en vraag me nu af of ik dit kan vertalen naar het hardlopen. Al moet ik uitkijken met voluit sprinten... Misschien beter op de crosstrainer proberen, die meet ook wattages.

Link: https://journals.plos.org(...)journal.pone.0154075
Het zijn inderdaad luxeproblemen, en ondanks dat ik me erger over het NLse beleid dat vrij onsequent is op allerlei punten, ga ik er zeker niet tegenin. Dus gisteren nog genoten van waarschijnlijk de laatste groepstraining in een hele tijd.

Over het sprinten; misschien kun je heuvelsprints proberen? Dit is niet erg belastend en dan kun je veel makkelijker hoge wattages halen.

Het is trouwens een onderzoek bij sedentary men he, die worden er fitter van. Het is nog maar de vraag of het ook veel doet voor iemand die al 'fit' is volgens de standaarden van dat onderzoek en vooral beter en sneller wil worden op de langere afstanden.
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
pi_195626431
Weer fulltime thuis werken, heerlijk!

Oprecht, de eerste lockdown vond ik een heerlijke tijd. Werk werd een bijzaak, de druk was er overal even af en het gaf tijd tot nadenken. Daarbij stond de familie op 1.

In de eerste lockdown heb ik meer hardgelopen dan daarvoor en de laatste maand gaat het ook weer goed met de kilometers. Daarnaast fiets ik iedere dag ff een rondje. Vooral het inmiddels zowat dagelijkse rondje fietsen is echt een toevoeging aan m'n dag geworden.

Ik vind die rust dus wel prima :)
  woensdag 14 oktober 2020 @ 09:19:35 #30
413410 Corniel
Alle Dagen Heel Dom
pi_195627592
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2020 20:46 schreef Zwabberhark het volgende:

2 minuten warming up (50 W)
3x20s voluit sprinten (~500 W) met 2 minuten tussendoor rustig hersteltrappen
3 minuten cooling down (50 W)
Bij hardlopen zijn vermogens heel makkelijk (bij stady-pace) om te zetten naar Watt/kg. Dus bij een gewicht van 70 kg, heb je het in volle sprint 7 Watt/kg, Bij 12 min/km zit je al op boven de 50 Watt (is namelijk 1,3 Watt/kg, ipv 0,7) maar dat hindert niet. 7 Watt/kg bij stady-pace is ongeveer 2:20/km, dus dat is voor veel mensen behoorlijk sprinten. ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 07:43 schreef La_Tramposa het volgende:

Au, knieen zijn rotdingen, pas ermee op.
Ja, ik weet het. :(

quote:
En over het thuiswerk vs hardloop dilemma.. ik denk dat in het 'oude denken' de werkgever inderdaad niet blij zou zijn als jij 'onder werktijd' zou gaan lopen. Maar nu we allemaal op onze eigen plek en tijd ons werk moeten doen, gaat het uiteindelijk hoe jij op de lange termijn zo productief mogelijk kunt zijn. Dan denk ik dat het juist heel erg kan helpen om even naar buiten te gaan en te sporten, wie weet heb je dan minder tijd over de rest van de dag maar krijg je 2x zo veel gedaan.
In het 'oude werken' ging ik regelmatig het hoofd leeg maken tussen de middag door een half tot een heel uur tussen de middag te rennen. Nooit gezeur mee gehad. Maar het is juist nu ik thuis zit, en vind dat ik al veel te weinig gedaan heb (en dat komt helaas best veel voor, :( ) dat ik *zelf* vind dat ik het niet kan maken.

En ja, het zijn luxe-problemen, maar wel van het type die veel mensen (inclusief mijzelf) behoorlijk neerslachtig maken.
Zolang ik geen talent heb, blijf ik trainen...
pi_195627926
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 09:19 schreef Corniel het volgende:
zijn vermogens heel makkelijk (bij stady-pace) om te zetten naar Watt/kg. Dus bij een gewicht van 70 kg, heb je het in volle sprint 7 Watt/kg, Bij 12 min/km zit je al op boven de 50 Watt (is namelijk 1,3 Watt/kg, ipv 0,7) maar dat hindert niet. 7 Watt/kg bij stady-pace is ongeveer 2:20/km, dus dat is voor veel mensen behoorlijk sprinten. ;)
Theoretisch, maar het hangt toch ook heel erg af van je loopefficientie?

Anyway ik denk niet dat je moet gaan rekenen bij 20 seconden, volle bak = volle bak.
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
pi_195628022
Ja. Ik weet dat heel veel mensen het veel slechter hebben en dat ik niet mag zeuren met m’n extreme baanzekerheid als ambtenaar, maar zonder contact op werk en contact met sporten ben ik wel erg alleen. Normaal sport ik zo’n 5 uur per week met m’n hardloopmatties, en zou ik eigenlijk ook nog vorige week begonnen zijn met klimcursus. Daarnaast heb ik gewoon weinig, en dat had ik pre-corona en pre-voet ook niet zo nodig.

Met thuiswerken mis ik ook het inhoudelijk sparren. Ik ben vrij beweeglijk, haal veel informatie over hoe iemand erin zit uit z’n houding en doe graag dingen met whiteboards en post-its (ja :’) ), en dat is via Teams toch lastig. Plus dat ik zelf qua communicatie vaak te omschrijven ben als “een botte hork met een glimlach”, en telefonisch maak ik nu best af en toe per ongeluk mensen boos.

Ik heb wel minder moeite met tijdens thuiswerktijd rondjes lopen/fietsen/pianospelen, omdat ik op werk ook echt niet 9 uur aan het werkwerk ben. En ik moet nu er ook even echt wel hard aan trekken om een beetje optimistisch te blijven, en zo goed als mogelijk te blijven bewegen en naar buiten te gaan. Want dan kan ik over 3 weken in niet al te onredelijke vorm met de fysio gaan werken aan m’n belastbaarheid (afhankelijk van wat de arts de week ervoor zegt, maar ik houd me er voor nu aan vast dat het gewoon kan).
pi_195629149
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 07:43 schreef La_Tramposa het volgende:

[..]
Het is trouwens een onderzoek bij sedentary men he, die worden er fitter van. Het is nog maar de vraag of het ook veel doet voor iemand die al 'fit' is volgens de standaarden van dat onderzoek en vooral beter en sneller wil worden op de langere afstanden.
Hebben we niet allemaal een zittend beroep tegenwoordig? Ik geloof er overigens niet in dat dit een volledig trainingsschema kan vervangen, want je krijgt niks gratis (net zoals ik niet in sportrusten geloof). Maar ik vind het vooral interessant onderzoek.
De tweet plus discussie staat hier: https://twitter.com/JacOrie/status/1315730766538702851
pi_195629260
Zo, nieuw sporthorloge besteld. Bol.com heeft de Garmin forerunner 45 in de aanbieding voor ¤122 en ik was m'n TomTom Spark zat. Dus no-brainer :D
pi_195629561
Ik zie wel erg op tegen weer volledig thuis werken. Ik merk dat ik daar nogal wat discipline voor mis. Heb 2 jonge kinderen thuis en heel veel andere afleiding.
It has to mean something
Could never mean more than a sacrifice
pi_195629697
Ik ben sinds 13 maart sowieso maar 1 middagje op kantoor geweest. Bij ons heeft er nooit een opschaling plaats mogen vinden. En horeca kan ik best missen voor een paar maanden. Het is erg jammer van de groepstrainingen, en ik vind het wel erg raar dat binnen individuele sporten zoals yoga wel met 30 mogen en buiten niet. Ik gok dat de sterke lobby van de sportscholen daar wel wat mee te maken hebben, de hardloopsport heeft minder financiële belangen en is niet zo goed verenigd.
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
  woensdag 14 oktober 2020 @ 11:43:22 #37
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_195630075
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2020 19:18 schreef Cynic het volgende:
Dus, wat is de volgende virtuele activiteit die we hier gaan doen? :{
https://www.facebook.com/events/725518694701819
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_195631907
Ik heb overigens het voordeel dat ik driekwart van de tijd gewoon op het werk ben met collega's, want vitaal beroep. Alleen betekent dat wel dat je voortdurend "aan" staat. Afstand houden, werkplekken poetsen, etc. Je bent je steeds bewust van dat soort dingen. Dus af en toe in je eentje thuis zitten (in het geval van werkzaamheden buiten de frontlinie zeg maar) zonder dat die radar aan staat is in mijn gevoel wel even rustgevend.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 14 oktober 2020 @ 13:06:26 #39
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_195632003
Ik heb het voordeel dat zorg in principe vitaal is, maar dat IT-werk in de zorg dan weer prima thuis kan. Begonnen in juni en het is zo echt perfect autismevriendelijk: mijn eerste week had alle vier dagen op kantoor met steeds hooguit 3-4 man aanwezig, dus die kende ik zo al. Daarna een paar weken twee dagen per week op kantoor en de afgelopen maanden echt sporadisch, zoals één keer in juli en augustus en toevallig twee keer in de afgelopen twee weken omdat ik een laptop op moest halen. Het autismevriendelijke is dat ik op één dag na geen moment heb gehad dat het druk en rumoerig was op kantoor én dat ik mijn collega's eigenlijk één voor één leerde kennen ipv iedereen tegelijk, perfect.

En voor het hardlopen is het ook perfect, na het werk kan ik prima even lopen voor ik ga eten, dat trek ik echt niet als ik eerst nog een uur onderweg ben naar huis. Tot slot: vandaag 10km gelopen, de kilometers een beetje doelloos weggetikt met de gedachten ver weg. Ze staan weer op de teller, zeg ik dan maar.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport woensdag 14 oktober 2020 @ 13:35:04 #40
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_195632644
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 10:55 schreef Zwabberhark het volgende:

[..]

Hebben we niet allemaal een zittend beroep tegenwoordig? Ik geloof er overigens niet in dat dit een volledig trainingsschema kan vervangen, want je krijgt niks gratis (net zoals ik niet in sportrusten geloof). Maar ik vind het vooral interessant onderzoek.
De tweet plus discussie staat hier: https://twitter.com/JacOrie/status/1315730766538702851
Ik zit eigenlijk vrij weinig op mijn werk :P
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_195632894
quote:
1s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 13:35 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Ik zit eigenlijk vrij weinig op mijn werk :P
Sedentair betekent niet-actief; minder dan 600 MET activity minutes per week.

Even opgezocht; Met 75 minuten fietsen (op 20km/u), 2 uur wandelen, of 1 uur hardlopen per week zit je al op dat niveau. Huishoudelijke activiteiten en niet-zittend werk tellen ook mee.
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
pi_195636421
Hm, de nieuwe regels lijken ruimte te geven dat het survivalrun gebeuren wellicht qua trainen door kan gaan. Je mag met meerdere groepjes van maximaal 4 personen tegelijk sporten. Maar eens kijken waar de bond mee komt. Ik zou denken dat dit voor atletiekverenigingen dan ook zou moeten gelden?
It has to mean something
Could never mean more than a sacrifice
  woensdag 14 oktober 2020 @ 17:19:13 #43
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_195636985
Mijn atletiekvereniging heeft de trainingen voorlopig afgelast, helaas -O-
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Redactie Sport woensdag 14 oktober 2020 @ 18:08:33 #44
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_195637892
Het zwembad gaat ook twee weken dicht ;(
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Moderator woensdag 14 oktober 2020 @ 18:20:40 #45
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_195638057
quote:
1s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 17:19 schreef Starflyer het volgende:
Mijn atletiekvereniging heeft de trainingen voorlopig afgelast, helaas -O-
Jup. Hier ook. -O-
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  Moderator woensdag 14 oktober 2020 @ 19:51:20 #46
155227 crew  Guppy
dus
pi_195640127
quote:
9s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 18:08 schreef DeLuna het volgende:
Het zwembad gaat ook twee weken dicht ;(
Vooralsnog lijkt die hier gewoon open te blijven
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_195643473
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2020 21:31 schreef Corniel het volgende:
Lekker hoor! En dat die @:Zwabberhark er dan lekker achteraan komt fietsen is (stiekhûm) best wel lief. En, niet onbelangrijk, levert ons volgers (op Strava dan toch) leuke plaatjes op. :)
Daar is niks stiekems aan, dat was héél erg lief! O+ Heeft hij je mijn rode-ogen-foto laten zien?
pi_195644739
Hier na een vervelend virus ongeveer een maand niet gelopen. Inmiddels wel weer lekker bezig, coronakilo's moeten er toch af hè. Die worden bij mij toch echt wel mede veroorzaakt door het thuiswerken. Beweeg gewoon een stuk minder.
pi_195651347
@wyccie vond jij het echt meerwaarde hebben om met die NN running app te lopen?

Ik wil volgend weekend ook een solo halve gaan doen, maar weet niet zeker of ik wel met telefoon en oortjes wil lopen. En indien wel, dan wellicht liever met mijn eigen muziek.
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
  Forum Admin donderdag 15 oktober 2020 @ 10:53:34 #50
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_195651598
Ik denk er over om dit weekend de virtual van NY te lopen, wellicht met app ondersteuning.
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')