abonnement Unibet Coolblue
pi_195531818
As usual with Israel when it comes to its security interests, there is no room for other considerations such as human rights, universal values and morality. For years Israel - which considers itself to be the homeland of the Jewish people and the bulwark against a repeat of the Holocaust - has refused to recognise the Armenian Genocide during the First World War.

The Israeli pretext was to not anger Turkey. But even now, when Erdogan is bashing Israel almost daily and the need to placate him has subsided, Israel still refuses, using an old-new excuse: Azeris are friends of Turkey, so don’t rock the boat.
pi_195531833
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 18:35 schreef Gruj0 het volgende:
[ twitter ]
quote:
3. We removed 589 Facebook accounts, 7,906 Pages and 447 accounts on Instagram that were involved in coordinated inauthentic behavior. This network originated in Azerbaijan and focused primarily on domestic audiences.

While the individuals behind this activity used fake accounts — some of which had been already detected and disabled by our automated systems, they primarily relied on authentic accounts to create Pages designed to look like user profiles — using false names and stock images — to comment and artificially boost the popularity of particular pro-government content. This network appeared to engage individuals in Azerbaijan to manage Pages with the sole purpose of leaving supportive and critical commentary on Pages of international and local media, public figures including opposition and the ruling party of Azerbaijan, to create a perception of wide-spread criticism of some views and wide-spread support of others. From what we’ve seen, it appears that most of the engagement these comments received were from within this network of Pages themselves. Our analysis shows that these comments were posted in what appears to be regular shifts during working hours in Azerbaijan on weekdays.

This network posted primarily in Azerbaijani, and also in Russian and English. Their comments frequently touched on local and regional news and events, politics, government policies, tensions between Armenia and Azerbaijan, Armenia’s actions during past escalations in Nagorno-Karabakh, praise of President Ilham Aliev and the New Azerbaijani Party, criticism of the opposition party and leaders accusing them of treason, and denials of human rights abuse allegations in Azerbaijan.

We identified this network through an internal investigation into suspected fake engagement activity in the region. Our investigation linked this activity to the Youth Union of New Azerbaijani Party.

Presence on Facebook: 589 Facebook accounts, 7,906 Pages and 447 accounts on Instagram.
Followers: About 33,000 accounts followed one or more of these Pages and around 242,500 accounts followed one or more of these Instagram accounts.
Advertising: Around $6,600 spent on Facebook ads paid for primarily in US dollars.
Below is a sample of the content posted by some of these Pages:
Meer: https://about.fb.com/news(...)or-september-report/
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 18:51:05 #103
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_195531991
Wie is de Azerbeidzjaanse president Aliyev?

Al jaren wordt Ilham Aliyev (58), president van de rijke oliestaat Azerbeidzjan, beschuldigd van mensenrechtenschending, omkoping en nepotisme. Sinds de escalatie deze maand van het conflict met Armenië over de regio Nagorno-Karabach, is hij weer in het nieuws. Wat is er bekend over Aliyev en zijn beleid? Vier vragen en antwoorden.

1.Welke positie kiest Aliyev in het conflict rond Nagorno-Karabach?

‘Onze belangrijkste doelstelling is het herstel van de territoriale integriteit van Azerbeidzjan,’ herhaalde Ilham Aliyev woensdagavond tijdens een televisie-interview met Euronews. Zijn standpunt is duidelijk: ‘Karabach is van ons! Karabach is Azerbeidzjan!’ Aliyev beschuldigt Armenië van het uitlokken van een conflict door een aanval op Azerbeidzjaanse doelwitten op 27 september.

Het is de langste periode van gevechten om Nagorno-Karabach sinds dertig jaar. Zowel Armenië als Azerbeidzjan claimt recht te hebben op het gebied. Donderdag vielen er opnieuw doden en gewonden. Ook werd in de stad Şuşa de historische kathedraal beschoten, Armenië beschuldigt Azerbeidzjan hiervan. Op initiatief van de Russische president Vladimir Poetin zijn vandaag de buitenlandministers van Armenië en Azerbeidzjan in Moskou uitgenodigd voor vredesgesprekken.

Tijdens zijn regeerperiode maakte Aliyev verscheidene geweldsuitbraken in Nagorno-Karabach mee. Zijn standpunt is altijd geweest dat er geen ruimte is voor onafhankelijkheid van het gebied. Anders dan bij voorgaande oplaaiingen kan Aliyev nu op steun van Turkije rekenen. Hoewel Aliyev ontkent dat Turkije, buiten leveranties van wapens om, betrokken is bij het conflict. Het oorlogsgeweld komt beide landen internationaal op kritiek te staan. De Verenigde Naties, de Europese Unie en zelfs Rusland en Iran riepen al op tot een staakt-het-vuren. Maar echt happig daarop is Aliyev tot nu toe niet.

2.Hoe kwam Aliyev aan de macht?

Azerbeidzjan, een land gelegen in de Zuidelijke Kaukasus, wordt al jaren geleid door de familie Aliyev. Vader Heydar was van 1969 tot 1982 leider van de Sovjetrepubliek Azerbeidzjan en sinds 1993 van de Republiek Azerbeidzjan. Toen Heydar in 2003 ziek werd, schoof hij zijn zoon Ilham naar voren. Die was op dat moment minister-president en vicevoorzitter van het staatsoliebedrijf. Er volgde een presidentsverkiezing, die Ilham Aliyev won met 75 procent van de stemmen. Internationale waarnemers trokken de uitslag in twijfel. De overheid zou de campagne van Aliyev hebben gesteund en de oppositie hebben tegengewerkt. Toch werd Aliyev in 2003 president. Ook de daaropvolgende presidentsverkiezingen van 2008, 2013 en 2018 won Aliyev met overtuigende cijfers. Hij kreeg achtereenvolgens 87, 84,5 en 86 procent van de stemmen. Mede door deze frauduleuze verkiezingen weet hij al bijna zeventien jaar aan de macht te blijven.

3.Wat maakt Aliyev zo machtig?

Kort gezegd, de grote rijkdommen aan olie en gas in de bodem. Azerbeidzjan is qua omvang en bevolkingsaantal niet indrukwekkend (ruim twee keer Nederland met tien miljoen inwoners), maar ligt zeer strategisch. Nadat Azerbeidzjan in 2009 onderdeel was geworden van het Oostelijk Partnerschap van de Europese Unie werden afspraken gemaakt voor de levering van aardgas aan het Westen. Op initiatief van de Europese Commissie werd een infrastructureel project ontwikkeld: Southern Gas Corridor. Via pijpleidingen wordt het gas van de Kaspische Zee naar Zuid-Europa getransporteerd. Vanuit Azerbeidzjan lopen diverse van dit soort olie- en gasleidingen. De hoge olie- en gasprijs zorgde ervoor dat de economie tussen 2000 en 2010 jaarlijks met meer dan 15 procent groeide. Een deel van de opbrengsten werd gestoken in militaire uitbreiding van het leger om geweldsuitbraken van het regelmatig oplaaiende conflict in Nagorno-Karabach aan te kunnen.

4.Dus die macht wordt ook misbruikt?

Via het staatsoliebedrijf en financiële constructies profiteert niet alleen de president, maar ook zijn hele familie. Zo bleek in 2016 uit de Panama Papers – de gelekte documenten over belastingparadijzen – dat de twee dochters van Aliyev via een geheime constructie een groot aandeel hadden in Azerbeidzjaanse goudmijnen. Aliyev houdt dus van een betrokken familie. Dat bleek ook in 2017, toen hij zijn vrouw Mehriban aanstelde als vicepresident. Een opmerkelijk besluit, maar uiteraard bedoeld ter versterking van zijn eigen machtspositie. Zijn vrouw zat overigens al sinds 2005 in het Azerbeidzjaanse parlement.

Dit is wat een aantal jaar geleden bekend kwam te staan als ‘kaviaardiplomatie’. Aliyev en hoge bestuurders in Azerbeidzjan worden al jaren verdacht van omkoping binnen de Raad van Europa. Dat is geen orgaan van de Europese Unie, maar een internationale organisatie met 47 Europese en een aantal niet-Europese landen die zich buigt over onder meer democratie en mensenrechten. Ook Rusland is lid. Leden van de Parlementaire Vergadering zouden door Azerbeidzjan zijn getrakteerd op reisjes en dure geschenken hebben ontvangen. Denk aan: tapijten, kaviaar en horloges. In ruil daarvoor zouden kritische rapportages over de mensenrechten in Azerbeidzjan onder het tapijt zijn geschoven. De Spanjaard Pedro Agramunt moest hiervoor in 2017 aftreden als voorzitter van de Raad van Europa. Niet alleen politici, ook journalisten zouden geld hebben gekregen voor het schrijven van positieve stukken over het land. De betalingen, met een totale waarde van 2,5 miljard euro, zouden tussen 2012 en 2014 zijn gedaan vanuit een geheim omkoopfonds. In de periode dat de kaviaardiplomatie speelde, zijn meer dan negentig oppositieleden, journalisten en activisten opgesloten.
pi_195532079
Nog een hele reeks drone aanvallen. Met de muziek willen ze de muziek van de Armeense videos overtreffen.

twitter
pi_195532134
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 18:19 schreef Gruj0 het volgende:

[..]

Ilya Azar (een RU journalist) waarschijnlijk. Maar als dat van 3 dagen terug is, waarom wandelt militair personeel van NK dan door de stad? Het zijn niet alleen journalisten die er zijn. Kijk die 1e tweet van mij.

Waarom nemen Azeri's (als dat al zo is) pas 3 dagen later deze "volledig platgebombardeerde" stad in?
Je kan je ook afvragen.
Artur loopt naar het front omdat drones alle voertuigen bombarderen, maar deze gasten kunnen lekker rondrijden op de frontlinie.

Dan had Artur toch beter met een auto naar het front kunnen rijden.
pi_195532150
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 18:56 schreef polderturk het volgende:
Nog een hele reeks drone aanvallen. Met de muziek willen ze de muziek van de Armeense videos overtreffen.

[ twitter ]
Deze soundtrack is veel beter!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 19:22:01 #107
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_195532517
quote:
4s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 18:42 schreef Shaggy_2000 het volgende:
As usual with Israel when it comes to its security interests, there is no room for other considerations such as human rights, universal values and morality. For years Israel - which considers itself to be the homeland of the Jewish people and the bulwark against a repeat of the Holocaust - has refused to recognise the Armenian Genocide during the First World War.

The Israeli pretext was to not anger Turkey. But even now, when Erdogan is bashing Israel almost daily and the need to placate him has subsided, Israel still refuses, using an old-new excuse: Azeris are friends of Turkey, so don’t rock the boat.
Goh, welkom bij geopolitiek. Hoeveel landen erkennen Taiwan?
pi_195535229
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 19:22 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Goh, welkom bij geopolitiek. Hoeveel landen erkennen Taiwan?
Zowel de Turken als de Israëlisch erkennen de Armeense genocide niet vanwege politieke redenen. Een Armeense adviseur van de toenmalige Turkse president zei, "ik begrijp heel goed dat Turkse politici om politieke redenen de genocide niet erkennen, sterker nog als ik een Turkse politicus was, zou ik het ook doen, maar ik persoonlijk kan het niet anders omschrijven dan een genocide".
Deze Turkse houding is vergelijkbaar met de discussie hier in Nederland over excuses aanbieden voor het slavernijverleden, sommige users hier op fok zeiden, "dat moeten we nooit doen omdat het politieke/financiële gevolgen kan hebben"

Politiek is smerig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 21:36:16 #109
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_195535547
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 21:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zowel de Turken als de Israëlisch erkennen de Armeense genocide niet vanwege politieke redenen. Een Armeense adviseur van de toenmalige Turkse president zei, "ik begrijp heel goed dat Turkse politici om politieke redenen de genocide niet erkennen, sterker nog als ik een Turkse politicus was, zou ik het ook doen, maar ik persoonlijk kan het niet anders omschrijven dan een genocide".
Deze Turkse houding is vergelijkbaar met de discussie hier in Nederland over excuses aanbieden voor het slavernijverleden, sommige users hier op fok zeiden, "dat moeten we nooit doen omdat het politieke/financiële gevolgen kan hebben"

Politiek is smerig.
Nederland zou het moeten erkennen zodat Akwasi als Ghanees mag lappen. Ghana is immers net zo schuldig als Nederland :')

Nja en de Politionele Acties idem dito (mooi woord voor slachtpartijen). Daar was Nederland ook als de dood voor schadevergoedingen. Goed, erken het gewoon en betaal dan niet. Het achterneefje van Hitler gaan we ook niet zijn maandsalaris afpakken.
pi_195536204
Ze zitten aan tafel met Lavrov en niet met Poetin. De eerste ronde zou mislukt zijn. Ze zouden zijn begonnen aan de tweede ronde.

Misschien gaan beide partijen wel akkoord met de Lavrov deal.

Dat zou betekenen dat alle Armeense soldaten het gebied verlaten, dat Karabakh autonomie krijgt, dat er Russische vredestroepen komen in Karabakh, dat de omliggende gebieden overgedragen worden aan Azerbeidzjan en dat alle vluchtelingen terug mogen keren.

pi_195536430
Frictie tussen Armeense demonstranten en politie in Parijs.

twitter
pi_195536523
Speech door Aliyev.

- We want no bloodshed, but Karabag is ours and we're taking it. If not peacefully then by force.
- After the meeting with Russia, if armenia tries something dodgy, she'll regret it.
- No country can tell us what to do.
- You (Pashinyan) can call whomever you want, beg anyone you want, lick the shoes of anybody. But we're taking back our land.
  vrijdag 9 oktober 2020 @ 22:24:56 #113
486162 EenAndereWeg
houd 1,5 meter afstand
pi_195536740
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 22:02 schreef polderturk het volgende:
Ze zitten aan tafel met Lavrov en niet met Poetin. De eerste ronde zou mislukt zijn. Ze zouden zijn begonnen aan de tweede ronde.

Misschien gaan beide partijen wel akkoord met de Lavrov deal.

Dat zou betekenen dat alle Armeense soldaten het gebied verlaten, dat Karabakh autonomie krijgt, dat er Russische vredestroepen komen in Karabakh, dat de omliggende gebieden overgedragen worden aan Azerbeidzjan en dat alle vluchtelingen terug mogen keren.

[ afbeelding ]
Die Azerbeidzjaanse minister moet wel mad zijn doordat hij met een dief aan tafel zit. Alsof er iemand in je huis inbreekt, wat steelt en jij met hem moet onderhandelen om het terug te krijgen. :D
houd ANDERHALVE METER afstand
pi_195540088
quote:
Trilateral talks on Nagorno-Karabakh last for over six hours

The meeting started at 16.30 Moscow time

MOSCOW, October 9. /TASS/. The Russian, Azerbaijani and Armenian Foreign Ministers - Sergey Lavrov, Jeyhun Bayramov and Zohrab Mnatsakanyan - have been holding talks over a recent escalation in Nagorno-Karabakh for more than six hours, a TASS correspondent reported on Friday.

The meeting started at 16.30 Moscow time, but it is still unclear how long it will last. Media representatives from three countries are waiting in the press center of the Russian Foreign Ministry’s Reception House, glued to the screen in hope to see the ministers’ statement after the talks.

The Azerbaijani and Armenian foreign ministers arrived in Moscow a few hours prior to the meeting. They had been invited for consultations on Nagorno-Karabakh by Russian President Vladimir Putin.

Renewed clashes between Azerbaijan and Armenia erupted on September 27, with intense battles raging in the disputed region of Nagorno-Karabakh. The area experienced flare-ups of violence in the summer of 2014, in April 2016 and this past July. Azerbaijan and Armenia have imposed martial law and launched mobilization efforts. Both parties to the conflict have reported casualties, among them civilians.
https://tass.com/world/1210697
TASS

Dit gaat veel tijd kosten.
pi_195540116
De Engelstalige versie van TASS is wat traag met vertalen, volgens een bericht van 20 minuten geleden op de Russischtalige versie hebben Armenie en Azerbaijan overeenstemming bereikt.
pi_195540127
Het vuur wordt gestaakt op 10 oktober om 12:00. Het Rode Kruis verleend ondersteuning.
pi_195540430
quote:
Azerbaijani, Armenian top diplomats sign joint document after talks in Moscow - Lavrov

A ceasefire agreement in Nagorno-Karabakh starting on 12:00 Moscow time on October 10 has been reached after trilateral consultations in Moscow

MOSCOW, October 10. /TASS/. A ceasefire agreement in Nagorno-Karabakh starting on 12:00 Moscow time on October 10 has been reached after trilateral consultations in Moscow between foreign ministers of Russia, Armenia and Azerbaijan, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov said on Saturday.

"A ceasefire is declared beginning on October 10 at 12:00 [Moscow time] with the humanitarian aim of exchanging prisoners of war and other captured persons as well as to exchange bodies of victims with the facilitation and in line with regulations of the International Committee of the Red Cross," Lavrov stated early on Saturday reading a joint statement, signed by the foreign ministers of Armenia and Azerbaijan.
https://tass.com/world/1210719
TASS
pi_195541552
Overwinning voor de Armeniërs dit.
De Russen hebben er natuurlijk alle belang bij dat de balans tussen beide landen niet te veel verstoord raakt, de azeris niet te veel de overhand krijgen zodat de Russen invloed kunnen blijven uitoefenen in de regio
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195541569
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 02:12 schreef nezalezhnost het volgende:
Het vuur wordt gestaakt op 10 oktober om 12:00. Het Rode Kruis verleend ondersteuning.
Om 10:00 uur was leuker geweest. 10:10 uur nog leuker zelfs
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_195542142
Wakker geworden met goed nieuws. Hopelijk komt er nu wel een oplossing voor het conflict.
pi_195542160
Weer nieuwe dronebeelden. Twee videos.


twitter


twitter
pi_195542447
Volgens Azerbeidzjan gaan Armeniërs nog door met beschietingen. Hopelijk stoppen de wapens om 12:00 uur.

twitter
pi_195542566
Ze gaan proberen zo snel als mogelijk tot een vreedzame oplossing te komen.

pi_195542581
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2020 19:00 schreef polderturk het volgende:

[..]

Je kan je ook afvragen.
Artur loopt naar het front omdat drones alle voertuigen bombarderen, maar deze gasten kunnen lekker rondrijden op de frontlinie.

Dan had Artur toch beter met een auto naar het front kunnen rijden.
Die Artur is vooralsnog een niet geïdentificeerd persoon. Kan heel goed uit de duim gezogen zijn en die hele Ilya Azar kan op de loonlijst van Baku staan. Die hebben een heel trollenleger in dienst.
pi_195542652
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2020 09:25 schreef polderturk het volgende:
Volgens Azerbeidzjan gaan Armeniërs nog door met beschietingen. Hopelijk stoppen de wapens om 12:00 uur.

[ twitter ]
Jij plaatst hierboven zelf 2 tweets met 2 filmpjes van beschietingen door AZ. :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')