M’n moeder kan toch niet meer meelezen🤣quote:
Zal je zien dat mijn moeder vannacht als ik slaap komt spoken 👻quote:
Morgen ligt al je brood droog te wezen op het aanrecht.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 21:37 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Zal je zien dat mijn moeder vannacht als ik slaap komt spoken 👻
Broodpuddingquote:Op donderdag 15 oktober 2020 21:38 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Morgen ligt al je brood droog te wezen op het aanrecht.
Het ziet er ook echt ouderwetsig uitquote:Op donderdag 15 oktober 2020 21:01 schreef Sorella het volgende:
Boterkoek, afgelopen maandag gemaakt
[ afbeelding ]
Salisbury steak en tot mijn verrassing was het lekker en echt voor herhaling vatbaar (het vlees) doperwt/wortel uit blik mwah en ik denk dat er ook wat vast kokende aardappelen in de zak met kruimige aardappelen geraakt zijn want de puree was elastisch en er zaten harde stukjes is smaak was wel weer goed met cremefraiche, boter, zout en peper (ik wou geen maggi kopen want dat bederft bij mij)
[ afbeelding ]
Bakkersverdriet appelmoes in een ovenschaal, oud witbrood in melk geweekt er boven op, bestrooien met kaneel en suiker en dan volgende laag, eindigen met de suiker, daar boven op paneermeel en klontjes boter 180 tot 200 graden 20 tot 30 min. in de oven
[ afbeelding ]
Op het bord
[ afbeelding ]
Oh super tip. Hier staat het ook.... Ik eet het niet maar man en kinderen welquote:Op donderdag 15 oktober 2020 00:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik ben geloof ik de enige die standaard altijd Saroma in huis heeft
Tip: niet met de mixer klaarmaken maar in de blender doen. Krijg je een reuze luchtige maar toch stevige pudding van
/Saroma-expert hier
Op de eerste pagina had ik een foto gepost waar je ziet hoe luchtig de pudding is, moest daarna nog in de koelkast om op te stijven
Oja, die naam had ik er nog bij willen zetten, dat was een andere naam voor hetzelfde, als ik het goed zag. Sowieso, wat een namen voor een gerecht. Maar het smaakte prima.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 20:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ken ze als blote billetjes in het gras, en dat klinkt minder...pervers.
In de jaren 80 was er ook een bosbessen variant voor yoghurt. Die was wél lekker. Uiteraard al snel uit de handel genomen.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 22:21 schreef Goitske het volgende:
[..]
Oh super tip. Hier staat het ook.... Ik eet het niet maar man en kinderen wel
Iets met jeugdtrauma... Later bedachten mijn ouders kan ipv melk ook met yoghurt aangemaakt worden maaaaaaar mijn ouders konden echt alles verknallen
Herkenbaarquote:Op zaterdag 17 oktober 2020 08:49 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Ouderwetse boerenkoolstamppot met jus en worst
Wat een leuke gerechten komen er weer voorbij!
Ik heb volgens mij nooit Saroma op, mijn moeder maakte wel eens die pakjes met pudding.
Mijn pleegmoeder was geboren in 1924, dus ik ben opgegroeid met groentes die minimaal een half uur moesten koken, alle vlees idem, zoetzure sladressing,aangemaakte bietjes, andijvie e.d.(bah), maar ook suddervlees op petroleumstel.
Haar groentesoep was zelfgemaakt, maar wel dan nog een zakje erin van Honig ofzo
Mama♥️
quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 13:18 schreef Isabeau het volgende:
De allereerste keer dat ik broccoli kreeg was van een oude buurvrouw. Het was zeg maar spinazie a la crème qua consistentie
Heee, die vis hadden wij thuis ook!!quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 18:36 schreef Sorella het volgende:
Drie in de pan met rozijnen (volgens oud hollands recept met gist inplaats vanzelfrijzend bakmeel)en groentesoep met oma,s gehaktballetjes (normaal pluk ik het van de bal en gooi het erin maar nu echt balletjes gedraaid)
[ afbeelding ]
Dit was echt een hele tijd geleden, custardpudding met rode bessensaus (ga ik toch weer vaker doen)
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 17 oktober 2020 19:06 schreef Sorella het volgende:
Mocht ik van een cliënt lenen, was nog van haar oma geweest zei ze:) (cliënt is 80)
En zelfs bijpassend servies manquote:Op zondag 18 oktober 2020 18:36 schreef Cat-astrophe het volgende:
De laatste dagen heb ik het een en ander klaargemaakt
[ afbeelding ]
Appelmoes met kaneel en citroen. En rozijnen want... rozijnen
Smaakte prima bij mijn AVGtje van rookworst, spruiten en aardappels (geen foto van gemaakt)
Garnalencocktail (visboer had geen Hollandse garnalen maar met de grotere versie gaat het ook prima)
[ afbeelding ]
Onverwachte gast aan tafel (aanrecht)
[ afbeelding ]
Ultiem jaren 70: gevulde eitjes!
[ afbeelding ]
En uiteraard pudding. Supermarkt had geen Saroma meer, dus toen werd het kookpudding. Rum rozijnen. Met extra rozijnen want rozijnen En uiteraard met vel @:Molo @:DancingPhoebe
[ afbeelding ]
Geen half werk Bordje onder de eieren is erfstuk van omaquote:Op zondag 18 oktober 2020 18:42 schreef Molo het volgende:
[..]
En zelfs bijpassend servies man
Heb je nou serieus al die eieren zelf gegeten?
Leuk!quote:Op zondag 18 oktober 2020 18:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Geen half werk Bordje onder de eieren is erfstuk van oma
En nee, ben nog bezig met de eieren, die blijven wel een paar dagen goed.
Herinneringenquote:Op zondag 18 oktober 2020 18:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Leuk!
Ik heb wat oud spul van overleden familie en vind dat zo awesome tegenwoordig.
Meeste mensen gruwelen ervan maar goed herinneringen en past prima bij de mix die ik heb staan
Hopjesvla met slagroom móet altijd in hetzelfde bakje bijvoorbeeld
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |