abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195363982
Natuurlijk is het irritant, de mensen - ook of vooral? hier - die te pas en te onpas zeggen dat ze 'het' zagen aankomen. Ik zei in juni al dat 'het' mis zou gaan', dat soort figuren verdienen natuurlijk bakken met hoon voor hun nikszeggende vrijblijvende claims die achteraf bepaalde events zouden hebben aangekondigd. Als jij in juni dacht dat het mis zou gaan, dan had je in juni maar lekker moeten zeggen: In september raakt de BCO overspoeld en neemt het aantal positieve tests toe tot meer dan 3000 begin oktober en als je dat niet gedaan hebt, heb je niets voorspeld.
Niemand doet hier eigenlijk zulke precieze uitspraken, want niemand heeft er echt verstand van, niemand heeft, buiten zijn/haar 'gevoel' echte modellen om dingen door te kunnen rekenen en niemand vraagt er 3 maanden vooraf om.
Tot nu! Dit is het grote Nostradamustopic, waar je een voorspelling mag doen, in harde cijfers, marges mogen uiteraard - een redelijke marge maakt een voorspelling eerder beter dan slechter - en algemeenheden zijn uit den boze.

Nou ben ik de beroerdste niet, dus ik trap wel af met een hele serie aan dingen + kleine toelichting.
Vandaag is het 1 oktober en een donderdag. Donderdag is een dag ver weg van beide weekends, dus in theorie een vrij neutrale dag om voorspellingen voor te doen. 1 oktober is natuurlijk een mooie dag omdat het het begin van de maand is en je dus voor de maand oktober kan gaan gokken.
quote:
Voorspellingen
8 oktober:
3800 (+- 200) positieve tests.
270 (+- 20) man op de IC

15 oktober:
4200 (+- 100) positieve tests.
320 (+-20) man op de IC

Hoogste aantal coronadoden in oktober op 1 dag (naar overlijdensdatum) wordt 34 (+- 2)

Week-update van de 3 november
3000 (+- 100) positieve tests per dag
150 (+- 10) overlijdens in die week
Toelichting: Het aantal positieve tests stijgt nog wel wat door, onder meer doordat er elke week meer getest wordt, maar buigt halverwege de maand om. Het dodental stijgt nog wat langer door omdat daar nu eenmaal wat ligtijd/vertraging op zit.

[ Bericht 1% gewijzigd door VoMy op 01-10-2020 13:22:25 ]
pi_195363997
Ik voorspel dat we over 10 jaar geen winkels meer hebben maar alles digitaal doen. Ik kan me niet voorstellen dat ze kunnen overleven op de manier hoe het nu gaat.
pi_195364171
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 13:15 schreef Mondkapje het volgende:
Ik voorspel dat we over 10 jaar geen winkels meer hebben maar alles digitaal doen. Ik kan me niet voorstellen dat ze kunnen overleven op de manier hoe het nu gaat.
Ik voorspel dat "geen" wel wat te negatief zal blijken, maar dat er nog een hoop ketens zullen omvallen lijkt me onvermijdelijk. En eerlijk is eerlijk, dat komt ook echt niet enkel door corona.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')