abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 29 september 2020 @ 18:08:01 #1
492842 sanitairerelaxen
Tesla Aandelen > Vriendin
pi_195329253
Beste Fok'ers,

Ik zal even even een introductie geven, mijn bedoeling was om na het VMBO (TL) Havo te gaan doen. Door bepaalde redenen moest ik instromen op Havo 3 IPV 4. Aangezien je via een MBO 4 diploma kan doorstromen naar elke HBO opleiding en beide 3 jaar zou duren heb ik besloten om Media Vormgeving te doen (Zeer slechte keuze) om eerlijk te zijn was geen een opleiding op het MBO echt interessant dus koos ik maar voor iets met het idee HBO erna te gaan doen, persoonlijk dacht ik een beetje adobe & HTML etc leren kan niet kwaad.

Tjah, blijkbaar wel dus. De opleiding was gewoon complete bullshit, elke idioot zou het nog met twee vingers in de neus kunnen halen en je leert echt het minimale van het minimale. Na 3 jaar was ik er ook helemaal klaar mee en mijn motivatie voor HBO was helemaal gone.

Na de opleiding ben ik gaan werken voor een vriend in het buitenland(niks te maken met de opleiding) maar dat is nu ook klaar i.v.m verkoop bedrijf. Toen deze informatie kwam heb ik me dus ook snel aangemeld voor een HBO opleiding om toch nog door te leren, aangezien Front-end, UI&UX en web dev mij wel aanspreekte ben ik CMD bij de HAN gaan doen.

Ik heb nu mijn 1ste jaar afgerond en mijn propedeuse gehaald, maar nu zit ik echt te twijfelen of dit het wel is, zo als meerdere topics over CMD al zeggen: "Je bent een jack of all trades." Ik voel dat we vrij weinig ergens in specialiseren en vooral algemeen blijft.

Ik ben nu net 23 en ik vraag me af wat de mogelijkheden zijn? Is switchen het beste? Opleiding toch afronden? En zo ja wat zijn de mogelijkheden, ik heb tijdelijk gewerkt voor een crypto startup (vooral research) en vond het best interessant en leuk, daarnaast lijkt Business IT & Management of Network Security mij ook wel wat.

Daarnaast voel ik mij wel redelijk oud en ik zou graag de mogelijkheid van een master open laten, hebben jullie advies voor mij? Is het het waard om deze opleiding af te maken? ps; geld is niet echt een probleem, ik heb geld gespaard om de opleiding gewoon in een keer af te kunnen betalen.

[ Bericht 1% gewijzigd door sanitairerelaxen op 29-09-2020 18:12:08 (ps;) ]
pi_195329434
ls je je met 23 oud voelt moet je eens naar een bejaardentehuis gaan ;)
Daarnaast is bij elke studie het eerste jaar vrij algemeen. Je moet eerst een basis opbouwen voordat je kan bepalen wat je precies wil gaan doen.
pi_195330101
Wel herkenbaar dat multimedia en ict-opleidingen inhoudelijk weinig voorstellen.

Doe tijdens je studie wat side projecten waar je wel veel van leert, maak veel indruk op docenten, pak intussen dat HBO-papiertje en richt je daarna vol op je carrière. In deze wereld ben je nooit uitgeleerd. HBO is echter wel handig om in te stappen en eventueel later makkelijk te kunnen doorstromen naar hogere functies en grotere werkgevers.
pi_195330376
Je kunt evt. je vrije minor gebruiken voor specialisatie als je doorgaat. Daarbij zijn er legio online moglijkheden, zoals Datacamp.
-
  dinsdag 29 september 2020 @ 19:47:59 #5
492842 sanitairerelaxen
Tesla Aandelen > Vriendin
pi_195330827
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 19:19 schreef Haushofer het volgende:
Je kunt evt. je vrije minor gebruiken voor specialisatie als je doorgaat. Daarbij zijn er legio online moglijkheden, zoals Datacamp.
Hier heb ik aan gedacht, alleen ik twijfel of een minor genoeg is. Als ik minor zou volgen in een meer ICT richting bijvoorbeeld backend/webdev of misschien cyber security zou dit mij de mogelijkheid kunnen geven om bijvoorbeeld een pre-master in deze richting te mogen doen? Want aansluitende masters met CMD zijn echt niks waard.
pi_195331038
Nee, het lijkt me sterk dat dat kan; daarmee zou effectief een minor gelijkwaardig zijn aan een volledige hbo-opleiding.
-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')