abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  dinsdag 29 september 2020 @ 18:06:27 #1
233102 cherrycoke
smiling wickedly in the dark
pi_195329217
Waddinxveen komt bewoners beetje tegemoet: alleen kleinere biomassacentrales toegestaan

Om de onrust bij de inwoners van Waddinxveen de kop in te drukken, worden er voortaan in heel het Gouwedorp alleen nog kleine biomassacentrales tot 130 kilowatt toegestaan. Daarmee wordt ‘wildgroei’ in de toekomst voorkomen.

Dat blijkt uit een voorstel van het college aan de raad. Bewoners en anderen die in bezwaarschriften hadden aangeven in de toekomst helemaal geen stookinstallaties meer te willen hebben de gemeente niet aan hun kant gekregen. Tegen nieuwe centrales van welk vermogen dan ook protesteerden het wijkplatform Zuidplas-Triangel, de Koplopersgroep Biomassa en bewoners van de Sterrenlaan, Alpherwetering, Caroluslaan en Mozartlaan.

Omdat er over de biomassacentrales volgens de gemeente ‘veel te doen’ is geweest moet een nieuw ‘parapluplan’ de overlast zoveel mogelijk beperken. Dat gebeurt met strengere regels dan landelijk gelden, aldus de gemeente. Houtkachels, open haarden en kleine installaties voor eigen gebruik blijven overigens nog wel toegestaan. Voor commerciėle installaties die energie of warmte aan derden willen leveren bestaat geen enkele mogelijkheid.

Van de gemeente mogen de initiatiefnemers Beijerinck, Wagro en Wayland Energy van drie biomassacentrales van 14,9 megawatt elk aan de Zesde Tochtweg en de Tweede Bloksweg met hun bouwplannen doorgaan. Om daarover geen misverstand te krijgen is vastgelegd dat de aan hen gegeven omgevingsvergunningen uit 2016 en 2018 niet vallen onder de nieuwe plannen. Daarvoor zijn aparte regels opgesteld.

Rechtzaken alles is geprobeert, hellaas heeft de gemeente waddinxveen maling aan zijn inwoners.

vieze spelletjes zijn er gespeeld en de inwoners hebben verloren.

[ Bericht 12% gewijzigd door cherrycoke op 29-09-2020 18:17:41 ]
Gengar can pass through dimensions and appear almost anywhere. Since Gengar absorbs any warmth around it, the temperature suddenly drops wherever it appears.
pi_195329645
Youp van t Hek wist het al jaren
ik weet maar 1 ding, never Waddinxveen
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_195330043
Als je vrijwillig in Waddinxveen woont dan vraag je er ook om :')
pi_195330388
Ben er een beetje bekend.. nietszeggend dorp maar wel lekker rustig als je kleine koters hebt lopen.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')