abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  dinsdag 29 september 2020 @ 17:28:32 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_195328583
Beste lezers,

Hoewel men dezer dagen massaal de adem inhoudt over de zorgelijke ontwikkelingen omtrent het corona virus, klonken onder vrijwel corona vrije condities in de hogere Haerlemsche kringen :9~ :Y) :9, evenals vorige week op locatie de Zuidas *), enthousiaste noten over bepaalde zeer gunstige maatschappelijke kanten van de spreekwoordelijke medaille. :7~

Ongeacht alle publieke onzekerheid door de huidige situatie weet men immers ook dat ons land jaren na de crisis succesvol vaart voor jong en oud :Y), mede door goede recensies die de koning afgelopen tijd op zijn naam heeft staan in het belang van de Nederlandse economie. B:)B
Aangezien k wij *) zijdelings een lijntje hebben met Zijne Majesteit de Koning, geheel in het kader van een zeer belangrijke publieke functie waarbij grote bedragen gemoeid zijn en derhalve ook niet worden geschuwd *), zijn we dus kritisch over het voornemen in kwestie van het zogeheten Republikeins Genootschap. *)

En als de koning procedeert tegen de media :s) :s) :s), dan lijkt het ons niet meer dan logisch dat hij aan het langste eind trekt.
Immers is de koning sinds jaar en dag een belangrijk visitekaartje voor goede zakenrelaties met andere landen. Behalve de premier of andere leden van het kabinet, speelt hij niet zelden een ng belangrijkere rol door zijn charisma als Koning der Nederlanden met zijn koninklijke eega Mxima. ^) Getuige succesvolle staatsbezoeken in de afgelopen decennia kan ik deze zienswijze hier als feit presenteren. :7~

Wat u? Wij *) denken namelijk dat de republikeinen deze keer naast het net zullen vissen in hun hang ~O> naar het ontnemen van de koninklijke macht. Het potje is redelijk goed gevuld door donateurs. We gaan ervan uit dat ze inderdaad ook genoeg geld zullen hebben, want dat heeft men wel nodig om zoiets aan te gaan, mij dunkt. :o Ikzelf geef het weinig kans van slagen en ben daarin de enige niet. *) De goede effecten van koninklijke symboliek evenals de ceremonile kant :Y) moet men namelijk niet onderschatten. ^)
''Hoewel een wijziging van de belangrijke rol van een staatshoofd bij het formeren van een nieuw kabinet in 2012 het daglicht zag, lijkt het aanvechten van de macht die koning WA indirect uitoefent op genoemde belangrijke organisaties nu weinig kans van slagen te gaan hebben'', aldus ingewijden. *)

Laten we wel wezen, mocht het Republikeins Genootschap er onverhoopt wl in slagen te winnen, dan betekent dat nog niet het einde van de wereld. Er zijn natuurlijk ergere dingen. ;) Maar het portret van het staatshoofd in rechtszalen illustreert naar mijn bescheiden mening echter het belangrijke symbool van het streven naar Goede Orde en Rechtspraak onder meest integere en rechtschapen omstandigheden jegens hen die hun recht proberen te halen, aangeklaagden van allerhande pluimage, et cetera. :7~

Als voorzitter van Raad van State bekleedt de koning verder een goede publieke taak. In plaats van dat zijn invloed afbreuk doet aan de onafhankelijkheid van de rechtspraak denken wij het tegengestelde. Dat houdt in dat de koning best wat toevoegt aan de kwaliteit van de rechtspraak en alles daaromheen.
Volgens professionals ten kantore op de Zuidas en te Haarlem :Y), biedt ondertekening door de koning bij het aannemen van (nieuwe) wetten wel degelijk een gunstige invloed op het uitoefenen daarvan. *)

Zo ook voor het handhaven van de Goede Orde *), met alle daaruit voortvloeiende tevredenheid bij alle betrokkenen. :z Het laatste staat bij ons hoog in het vaandel. :Y)

Goed, tot zover de OP. Voor straks wens ik u allen 'n fijne avond toe! :7~

Scjvb

~~~~

Republikeins Genootschap: 'Genoeg geld om macht koning aan te vechten'

quote:
Het Republikeins Genootschap zegt genoeg geld te hebben opgehaald voor een rechtszaak over de macht van de koning. De vereniging voor tegenstanders van de monarchie begon vorige week een crowdfundingsactie om 20.000 euro binnen te halen voor dat doel.


ANP

Volgens het genootschap stond de teller gisteren al op ruim 25.000 euro, afkomstig van meer dan 600 donateurs.

De helft van de geldschieters is geen lid van het Republikeins Genootschap, zegt voorzitter Floris Mller. "Dat maakt ons eens te meer duidelijk dat het onderwerp - de macht van de koning - leeft in Nederland."

Portret in de rechtszaal

Volgens de antimonarchisten heeft Willem-Alexander als staatshoofd en voorzitter van de Raad van State te veel invloed op de uitvoerende en wetgevende macht in Nederland. Ze vinden dat zijn positie afbreuk doet aan de onafhankelijkheid van de rechtspraak en dat de trias politica, de scheiding der machten, daarmee in het geding komt. Dat gaat in tegen het Europees recht van een eerlijk en onafhankelijk juridisch proces, zeggen ze.

"Advocaten zweren trouw aan de vorst, rechters worden door hem benoemd, zijn portret hangt in de rechtszaal", somt het Republikeins Genootschap op. "En de wetten, op basis waarvan rechtgesproken wordt, worden door hem ondertekend en gelden anders niet."

In de woorden van de advocaat van het genootschap, Ewout Jansen: "Je ziet die koning steeds overal opduiken."

'Ceremonieel'

Dat is volgens de republikeinen problematisch op het moment dat de koning zelf de rechtszaal binnenloopt om een procedure te voeren. "De koning procedeert regelmatig tegen de media en wint altijd", zeggen zij.

Volgens de grondwet is de koning voorzitter van de Raad van State, het hoogste bestuursrechtsorgaan in Nederland. Op de website van het Koninklijk Huis staat dat die functie puur ceremonieel en symbolisch is. "De koning is voorzitter van de instelling, maar niet inhoudelijk betrokken."

Voorheen speelde de koning een belangrijke rol bij de formatie van een nieuw kabinet, maar in 2012 is dat veranderd. Niet langer de koning, maar de Tweede Kamer benoemt nu een informateur. Daarmee is de koning politiek buitenspel komen te staan.

Kansrijk

Volgens het Republikeins Genootschap is de voorgenomen zaak tegen de macht van de koning kansrijk. De tegenstanders van de monarchie putten hoop uit onder meer de succesvolle zaak van milieuorganisatie Urgenda tegen de staat en uit de zaak tegen de orthodox-christelijke SGP over passief vrouwenkiesrecht.

https://nos.nl/artikel/23(...)-aan-te-vechten.html
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_195328606
OP niet gelezen, maar werd eens tijd.
BLACK LIVES MATTER. Defund The Police
Mannenvoetbal heeft een fascistenprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
Libertarisch gedachtegoed beste gedachtegoed
  dinsdag 29 september 2020 @ 17:32:14 #3
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_195328668
Heer @Mikeytt, ik zie het niet gebeuren. Het heeft weinig kans van slagen, dunkt mij.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_195328863
Welke macht hebben ze het dan over? En hoe vaak wordt deze formeel ingezet?

Ik denk eerder dat ze het over de rol in de maatschappij hebben. En dat lijkt me een beetje kansloos om aan te vechten.
  dinsdag 29 september 2020 @ 18:34:36 #5
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_195329721
Gegroet Scjvb,

Ook al deel ik uw mening niet dat ons land jaren na de crisis succesvol vaart voor jong en oud, ben ik het echter wel met u eens dat het koningshuis een groot goed is voor ons land.

Ik wens u en uw aanhang op de Zuidas en te Haarlem verder nog een voortreffelijke avond toe.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  dinsdag 29 september 2020 @ 18:39:04 #6
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_195329791
Liever een duur koningshuis dan zo'n vies presidentje zoals Trump of Macron.
pi_195329944
quote:
4s.gif Op dinsdag 29 september 2020 17:28 schreef Scjvb het volgende:
"Advocaten zweren trouw aan de vorst, rechters worden door hem benoemd, zijn portret hangt in de rechtszaal", somt het Republikeins Genootschap op. "En de wetten, op basis waarvan rechtgesproken wordt, worden door hem ondertekend en gelden anders niet."

(...)

Dat is volgens de republikeinen problematisch op het moment dat de koning zelf de rechtszaal binnenloopt om een procedure te voeren. "De koning procedeert regelmatig tegen de media en wint altijd", zeggen zij.
Hier hebben ze wel degelijk een punt.
pi_195329948
LEVE DE REPUBLIEK!!!
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
pi_195330007
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:48 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Hier hebben ze wel degelijk een punt.
Precies wat ik ook dacht toen ik het stuk las.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_195330024
Nou ja de Bilderberg groep, waar de leiders van de wereld en de grote industrile machten op komen dagen als ze door de Oranjes opgeroepen worden.. I don’t know man.

Beetje bnw waardig wel.
  dinsdag 29 september 2020 @ 19:00:18 #11
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_195330127
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:48 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Hier hebben ze wel degelijk een punt.
Absoluut.
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
  dinsdag 29 september 2020 @ 19:11:30 #12
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_195330258
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 17:43 schreef feitcepsrep het volgende:
Welke macht hebben ze het dan over? En hoe vaak wordt deze formeel ingezet?

Ik denk eerder dat ze het over de rol in de maatschappij hebben. En dat lijkt me een beetje kansloos om aan te vechten.
Hmm.. precies! Welke macht oefent de koning nu au serieux landelijk uit? Deze vraag stelde ik mij ook al, dus wat heeft het verder voor kans van slagen dit aan te vechten, me dunkt.

Nou, heel vroeger hadden koningen macht, evenals de kerk, en op een manier die zelfs ik niet zou goedkeuren. Bezien vanuit het heden is er al heel lang geen sprake meer van macht. Bijvoorbeeld gelovigen zouden vandaag de dag volgens derden moeten vrezen dat kerken die allang geen macht meer hebben zelfs overbodig worden, zo niet verboden op grond van heuse incidenten maar evenveel valse beschuldigingen.

Heuse liefhebbers van de monarchie, evenals hen die daarbij ook nog de economische en gerechtelijke meerwaarde ervan inzien *), zouden als het aan tegenstanders ligt zeker moeten gaan vrezen dat waardige invloeden van de koning zouden verdwijnen.

Deze personen realiseren zich blijkbaar niet dat zij zichzelf zowel financieel als rechtshalve op termijn tekort kunnen doen.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_195330288
Ik kan veel meer argumenten tegen een koningshuis opnoemen dan argumenten voor. Desondanks vind ik het eigenlijk prima zo. Zou het jammer vinden als het verdwijnt. Die kosten voor zo’n Amalia interesseren me ook eigenlijk helemaal geen reet. Tonnetje/miljoentje meer of minder, prima joh
pi_195330337
Vijanden van de Grondwet die collaboreren met internationale globalisten die internationale verdragen gebruiken om Staten op hun knien te krijgen. Het had ze gesierd als ze het via het Nederlandse recht hadden geprobeerd.
  dinsdag 29 september 2020 @ 20:23:12 #15
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_195331572
De koning is naast staatshoofd ook het hoofd van een van de rijkste families ter wereld. Reken maar dat hij macht heeft. Prima om af te rekenen met dit instituut.
  dinsdag 29 september 2020 @ 23:19:51 #16
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_195334947
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:23 schreef detaris het volgende:Prima om af te rekenen met dit instituut.
Met alle respect, maar zoals gezegd geef ik het weinig kans en ik ben zeker de enige niet.

https://nos.nl/artikel/23(...)t-van-de-koning.htmlScjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  woensdag 30 september 2020 @ 00:23:23 #17
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_195335598
Afschaffen die corrupte zooi.

Nederland een (socialistische volks-) republiek en graag Fryslan onafhankelijk van Nederland.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 30 september 2020 @ 00:31:21 #18
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_195335660
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:39 schreef Twiitch het volgende:
Liever een duur koningshuis dan zo'n vies presidentje zoals Trump of Macron.
En minstens zo duur.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 01:12:57 #19
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195335891
nvm, al gevonden
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 01:17:32 #20
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195335918
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:23 schreef detaris het volgende:
De koning is naast staatshoofd ook het hoofd van een van de rijkste families ter wereld. Reken maar dat hij macht heeft. Prima om af te rekenen met dit instituut.
Nou, rijkste families ter wereld...12e in Nederland op de lijst van rijksten, dat is wereldwijd toch echt geen plek in de top 100.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')