abonnement Unibet Coolblue
pi_195262667
quote:
Minister waarschuwt: laatste kans dit weekend voor voetbalfans in stadion

Het kabinet overweegt voetbalsupporters te weren uit stadions als ze dit weekend de coronaregels weer massaal aan hun laars lappen. En dinsdag wordt besloten - na advies van experts - of Amsterdam, Rotterdam en Den Haag extra covid-maatregelen voor de kiezen krijgen.

Als je je cluppie graag live wil blijven zien, hou je dan aan de regels

Minister Van Ark (Medische zorg en Sport)
Afgelopen week ging het meermaals mis, nadat supporters van onder meer Feyenoord en Willem II de coronaregels schonden. ,,We moeten met z’n allen verantwoordelijkheid nemen om het virus de kop in te drukken”, zegt sportminister Tamara van Ark in een interview met deze site. ,,Dit soort onverantwoorde taferelen hoort daar zeker niet bij.”

Van Ark: ,,Als je je cluppie graag live wil blijven zien, hou je dan aan de regels.” Of kijk de wedstrijd thuis op televisie, suggereert de minister, als je je niet kunt inhouden. Mochten de afspraken weer worden geschonden, dan wordt het volgens de bewindsvrouw ‘een ander verhaal’. ,,Dat er bijvoorbeeld gespeeld wordt zonder publiek.”

Morgen om 12.15 uur staat de competitiewedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag op het programma, meestal een rumoerig duel. Een goede lakmoesproef. ,,Dat lijkt me een fantastische gelegenheid om te laten zien dat het wél kan”, zegt Van Ark.

Bezorgdheid
Van Ark, die als minister verantwoordelijk is voor Medische Zorg en Sport, zegt zich zorgen te maken over de snelle verspreiding van het virus. ,,Die gaat niet van 1 naar 2 naar 3 naar 4. Die gaat van 1 naar 2 naar 4 naar 16 naar 32 naar 64. Als we hier nog een paar weken mee doorgaan, komen we in scenario's die we gewoon niet willen. We moeten er met z'n allen voor zorgen dat het aantal patiënten weer afneemt. Daar hebben we allemaal een verantwoordelijkheid in. Als iedereen de regels aan de laars blijft lappen, zijn er straks geen plekken meer op patiënten naartoe te spreiden.”

De situatie in de zorg is ‘nijpend', zegt Van Ark. ,,Ik heb de afgelopen tijd met verpleegkundigen en artsen gesproken en zij zeiden allemaal: als die tweede golf komt, dan staan we er. Maar ze zeiden ook dat ze zó verschrikkelijk moe zijn. Ze hopen op tijd om te herstellen. Ze zijn nog niet bekomen van de eerste golf. Het stapelt zich op. De afspraak is dat er op 1 oktober 1350 ic-bedden zijn. Die bedden zijn er, de beademingsapparatuur is er. Genoeg gekwalificeerde mensen vinden, dat is het probleem.”

Strengere maatregelen
Momenteel maakt het kabinet zich grote zorgen over het oplaaiende coronavirus. ,,Het gaat slecht, vooral in de Randstad”, zei premier Rutte gisteren. De betrokken ministers praten daarom ‘serieus’ met de burgemeesters van de grote steden over nieuwe ingrepen. Het Outbreak Management Team komt daarover begin volgende week met een advies.

Sinds gistermiddag kennen veertien van de vijfentwintig veiligheidsregio’s de alarmfase ‘zorgelijk’. Het gaat om regio’s in de Randstad, Noord-Brabant, Gelderland, Noord-Holland en Groningen. Daar moet de horeca vanaf morgenavond om twaalf uur de deuren dichtdoen en om één uur sluiten. Ook is de maximale groepsgrootte 50 man in feestzaaltjes.

Het kabinet kondigt volgende week naar verwachting strengere coronamaatregelen voor de Randstad af. Maar hoe dan ook gaan de scholen pas in laatste instantie dicht. Volgens premier Rutte ligt het probleem ‘nu niet bij scholieren’. ,,Laten we juist blij zijn dat de scholen weer open zijn.’’ Wel maakt hij zich zorgen om het grote aantal kwetsbare ouderen dat weer in de ziekenhuizen wordt opgenomen met corona.

Rutte wil nog niet vooruitlopen op de maatregelen die het kabinet volgende week afkondigt voor de drie regio’s in de Randstad waar het aantal besmettingen het hardste stijgt: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Eerst wil hij ‘serieus’ praten met de burgemeesters. Wel heeft burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, voorzitter van het Veiligheidsberaad, gezegd dat maandag met het kabinet wordt gesproken over een aantal nieuwe regels.

Premier Rutte
Zo moeten mensen met contactberoepen - zoals kappers en fysiotherapeuten - mogelijk verplicht een mondkapje dragen. Ook wordt gedacht aan een algemene registratieplicht in alle publieke gelegenheden, net als plastic maskers voor bedienend personeel in de horeca.

Het Veiligheidsberaad gaat daarnaast bespreken of ‘Nederland wel groot genoeg is voor allerlei regionale maatregelen’, aldus Bruls. Hij denkt dat er, nu het aantal coronabesmettingen bijna overal toeneemt, extra landelijke hoofdmaatregelen moeten komen. ,,Belangrijk is dat iedereen zich weer goed gaat houden aan alle regels die allang gelden.”

Het kabinet wil vooralsnog echter vooral ‘regionaal maatwerk’ leveren, aldus Rutte. Zo wil hij voorkomen dat regio’s met relatief weinig problemen (zoals Drenthe, Limburg of Zeeland) de klos zijn door de uit de hand lopende situatie in de Randstad, Noord-Brabant, Noord-Holland, Gelderland en Flevoland. ,,Maatregelen hebben immers grote gevolgen voor de vrijheid van mensen en voor de economie.’’

Gisteren kwamen er bijna 2800 nieuwe besmettingen bij. Volgens Rutte gaat het nu zo hard, dat echt moet worden ingegrepen. Wel blijft hij benadrukken dat ook extra maatregelen geen zin hebben, zolang mensen hun gedrag niet veranderen.
Het is over en uit met de toeschouwers dus. Het is ook niet meer te verantwoorden. Waarom werd de competitie stil gelegd en gaat de competitie nu wel door met toeschouwers terwijl de corona gevallen nu hoger zijn dan in apri/mei? :)
Ajax is mijn leven!
  Spellchecker zaterdag 26 september 2020 @ 09:23:20 #2
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_195262864
Laatste kans dit weekend krijgen ze nog?

Weer een dikke middelvinger naar de zorg.
  zaterdag 26 september 2020 @ 09:23:41 #3
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_195262867
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2020 08:59 schreef fantasyboy het volgende:

[..]

Het is over en uit met de toeschouwers dus. Het is ook niet meer te verantwoorden. Waarom werd de competitie stil gelegd en gaat de competitie nu wel door met toeschouwers terwijl de corona gevallen nu hoger zijn dan in apri/mei? :)
Omdat toen er besloten werd weer toeschouwers toe te laten er een veel lagere besmettingsniveau e.d. was, dat inmiddels door de tijd achterhaald is.
Nu is het hopen op het verstand van degene die wel naar het stadion mogen gaan, maar de kans dat dat goed afloopt acht ik niet erg groot...
pi_195262921
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2020 09:23 schreef maily het volgende:
Laatste kans dit weekend krijgen ze nog?

Weer een dikke middelvinger naar de zorg.
De zorg moet niet zo zeiken, die krijgen tenminste nog loonsverhoging dat zit er de komende jaren voor veel Nederlanders niet meer in.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zaterdag 26 september 2020 @ 09:33:28 #5
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_195262952
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2020 09:29 schreef halfway het volgende:

[..]

De zorg moet niet zo zeiken, die krijgen tenminste nog loonsverhoging dat zit er de komende jaren voor veel Nederlanders niet meer in.
Werk zat in de zorg straks... :')
pi_195263009
Alsof mensen met een gemiddeld IQ van 60 zich aan regels kunnen houden.

Gaat weer fout hoor.
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_195263044
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2020 09:29 schreef halfway het volgende:
dat zit er de komende jaren voor veel Nederlanders niet meer in.
Komende maand 3,5% CAO verhoging erbij. Januari weer.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_195263087
Geef elke supporter zo'n plastic kap of zo'n nekding voor honden.
pi_195263119
Echt nodig want er zouden wel eens nog altijd leegstaande IC bedden bezet kunnen worden door Corona.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2020 09:48:35 ]
pi_195263198
Waarom niet gewoon een mondkapjesplicht in de stadions vraag ik me af
Ajax is mijn leven!
  Spellchecker zaterdag 26 september 2020 @ 10:00:44 #11
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_195263270
Het was duidelijk dat dit mis zou gaan zeggen crowdmanagers over voetbalfeest Willem II-fans
quote:
Voetbalfans die veel te dicht op elkaar naar een wedstrijd staan te kijken, staan te zingen, te dansen en te schreeuwen. Dat dit zó mis zou gaan, was volledig te voorspellen. Dat zeggen een aantal crowdmanagers die Omroep Brabant sprak. “Voetbalsupporters laten zich niet sturen, dat weet je.”
De crowdmanagers die we spraken, willen geen van allen met hun naam genoemd worden. Het is een kleine wereld en het adviseren van gemeenten hoort met regelmaat tot hun takenpakket. Wel zijn ze unaniem in hun harde oordeel over de beslissingen die in Tilburg zijn genomen in aanloop naar en tijdens de bijeenkomst van Willem II fans op het plein bij de Euroscoop.

“Het zag er niet goed georganiseerd uit”, zegt een van hen. “Verschrikkelijk dom”, noemt een ander het. “Het verstrekken van deze vergunning was de domste beslissing in maanden.”

In de vergunning die de gemeente had afgegeven, stond een flink aantal speciale coronaregels:

Zo moest er uiteraard voldoende ruimte zijn om de bezoekers anderhalve meter afstand te laten houden.
Met markering op de grond moest worden aangegeven waar bezoekers konden gaan staan.
Er moest een gezondheidscheck worden gedaan bij alle bezoekers en hun contactgegevens moesten worden geregistreerd.
Als bezoekers geen anderhalve meter afstand hielden van elkaar, moest de organisatie van het evenement ingrijpen. Bijvoorbeeld door de uitzending waar naar gekeken werd, te onderbreken.
Maar aan veel van die regels in de vergunning werd helemaal niet voldaan, zag een van de crowdmanagers die een kijkje is gaan nemen in Tilburg. “Ik zag vooral de harde kern van Willem II staan. Er was een klein poortje, dat was de ingang van het terrein. Maar er was totaal geen controle. Geen gezondheidscheck, geen registratie, niks. Er stonden alleen twee mannen bij het poortje die zeiden: ‘Handgel gebruiken’, meer niet.”
Crowdmanager .... zien dat het mis gaat en niet ingrijpen?
  zaterdag 26 september 2020 @ 10:01:28 #12
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_195263275
Dus als het bij feyenoord fout gaat, dan zal ook Ajax hiervoor moeten boeten?

Ik noem maar twee clubs :+
94257 - 478969
In my dreams I'm dying all the time
  zaterdag 26 september 2020 @ 10:02:38 #13
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_195263282
Massaal aan de laars gelapt? Dat is een grove leugen. Onder 34 betaald voetbalclubs hebben ze twee clubs gevonden waar niet de hele tijd de maatregelen werden nageleefd. Bij één was dat buiten het stadion.

Het zoeken en wijzen naar zondebokken moet en zal door blijven gaan. Zoals we van de kabinetten Rutte gewend zijn. :')

[ Bericht 19% gewijzigd door PiyeReloaded op 26-09-2020 13:28:09 ]
  FOK!fotograaf zaterdag 26 september 2020 @ 10:25:05 #14
842 Zorro
Z
pi_195263514
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2020 10:00 schreef maily het volgende:
Het was duidelijk dat dit mis zou gaan zeggen crowdmanagers over voetbalfeest Willem II-fans
[..]

Crowdmanager .... zien dat het mis gaat en niet ingrijpen?
"Crowdmanager" :')

Alsof niet iedereen dat aan zag komen. Behalve gemeente Tilburg dan.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_195263535
Je zou natuurlijk ook de mensen die zich niet aan de regels houden kunnen aanpakken, het is niet alsof er een tekort aan camera's zijn in stadions. DIt is net zo debiel als een café beboeten als de klanten zich niet aan de regels houden.
Nieuw is niet altijd beter.
  zaterdag 26 september 2020 @ 11:28:21 #16
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_195264516
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 september 2020 10:26 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Je zou natuurlijk ook de mensen die zich niet aan de regels houden kunnen aanpakken, het is niet alsof er een tekort aan camera's zijn in stadions. DIt is net zo debiel als een café beboeten als de klanten zich niet aan de regels houden.
Helpen camera's tegen het overbrengen van een virus (wat je dan ook van dat virus vindt)?
Het leed is dan al geleden en van camera's trekken de meesten zich in het heetst van de strijd niets aan.
En ja, de goeden zullen dan helaas onder de slechten moeten lijden als er straks niemand meer op de tribune mag zitten...

Ik denk overigens niet dat 'ze' alle stadions over 1 kam scheren.
Daar waar het goed gaat, kan je prima de supporters de volgende wedstrijd ook weer binnen oaten...
pi_195265030
Ik hoop toch dat ze lokale maatregelen gaan treffen in plaats van al het publiek het voetbal maar te ontzeggen. Draai De Kuip op slot, maar laat mij in Emmen gewoon lekker voetbal kijken.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_195265050
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2020 09:23 schreef maily het volgende:
Laatste kans dit weekend krijgen ze nog?

Weer een dikke middelvinger naar de zorg.
Dit hoeveel kansen ga je die lui geven. :')
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  Spellchecker zaterdag 26 september 2020 @ 12:02:28 #19
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_195265095
quote:
16s.gif Op zaterdag 26 september 2020 11:59 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Dit hoeveel kansen ga je die lui geven. :')
En dan straks WEER: "oke, achteraf gezien was dit niet zo handig"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')