abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195120078
TS heeft een iPhone SE met maar 32GB :'). Nu staat dat ding dus volledig vol en wil ik ruimte vrijmaken om te kunnen updaten naar iOS 14.

Maar hoe? Hoe krijg ik 'Anders' leeg? De categorie 'Anders' neemt al 1/3 van mijn iPhone in beslag.Hallon, lekker burgers flippen voor de kost. groetjes einzeinz
pi_195120277
Het laatste subkopje specificeert “anders”. Druk daar eens op en kijk waar de data zich opstapelt.
pi_195120621
Toevoeging:

Deze categorie is voornamelijk het cachegeheugen van je iPhone. Dit wordt gebruikt voor het opslaan van tijdelijke data, om zo standaard apps of websites die je regelmatig gebruikt sneller te laten werken.

Omdat dit geheugen dus afhankelijk is van de hoeveelheid apps die je tegelijk gebruikt, is het geheugen variabel. Open bijvoorbeeld maar eens 10 apps, kijk naar de hoeveelheid data en sluit ze daarna allemaal om het verschil te zien.

Met name safari is een app die veel cachegeheugen gebruikt, logischerwijs ook van websites die je ooit eens hebt bezocht maar eigenlijk nauwelijks gebruikt.

Je zou kunnen beginnen met het verwijderen van alle cache data in safari. Houdt er wel rekening mee dat je voor veel websites dan weer opnieuw je inloggegevens moet invullen.

Verder valt op dat je veel data hebt aan foto’s. Whatsapp is vaak de app die hiervoor de sluisdeur open zet. Met name groepsapps bombarderen je telefoon met foto’s. Je zou kunnen overwegen dit (voor groepsapps) standaard uit te zetten. Daarnaast zou je kunnen overwegen al je foto’s op de pc te zetten of te verplaatsen maar de cloud.

Over dat laatste gesproken: wel eens overwogen om meer cloud-data aan te schaffen? Als je weinig gebuikte data van Je telefooN wilt halen, maar toch ten alle tijden wilt kunnen benaderen, dan is dit ook een snelle en relatief goedkope oplossing
pi_195120743
Cache van Safari is gewist. Doe ik 1x per maand.
Hallon, lekker burgers flippen voor de kost. groetjes einzeinz
pi_195130444
fotos in de cloud en verwijderen van apparaat?
Weet ff niet meer hoe dat bij apple werkt tegenover google foto's waar dat wel zo werkt.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')