abonnement Unibet Coolblue
pi_195122826
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 september 2020 08:39 schreef vosss het volgende:

[..]

25% jonge Amerikanen is volstrekt achterlijk.
Als naar jonge Nederlanders kijk zitten ze op een lijn.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_195122832
Vind het maar een vaag onderzoek. Lijkt eerder een politiek of financieel doel te hebben.
pi_195122837
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 08:55 schreef HSG het volgende:

[..]

Als naar jonge Nederlanders kijk zitten ze op een lijn.
Ik ben een ouwe Nederlander :s)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_195123130
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 08:42 schreef Megumi het volgende:

[..]

Hangt van de school af. En wat voor leerlingen daarop zitten.
Ook dat.... je kan kiezen

Er zijn verschillende soorten scholen, bijvoorbeeld openbare scholen of bijzondere scholen die van een godsdienst uitgaan. In het voortgezet onderwijs zijn er verschillende schoolsoorten: praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo.

Scholen met opvoedingsidee of onderwijsmethode
montessori;
jenaplan;
freinet;
dalton.

https://nl.qwe.wiki/wiki/Christian_school

of

https://nl.wikipedia.org/wiki/Islamitisch_onderwijs_in_Nederland
  vrijdag 18 september 2020 @ 09:16:36 #105
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_195123165
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 09:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ook dat.... je kan kiezen

Er zijn verschillende soorten scholen, bijvoorbeeld openbare scholen of bijzondere scholen die van een godsdienst uitgaan. In het voortgezet onderwijs zijn er verschillende schoolsoorten: praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo.

Scholen met opvoedingsidee of onderwijsmethode
montessori;
jenaplan;
freinet;
dalton.

https://nl.qwe.wiki/wiki/Christian_school

of

https://nl.wikipedia.org/wiki/Islamitisch_onderwijs_in_Nederland
Ik bedoel meer de leerlingen dan het soort school trouwens. Zeker in Amsterdam.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_195123196
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 09:16 schreef Megumi het volgende:

[..]

Ik bedoel meer de leerlingen dan het soort school trouwens. Zeker in Amsterdam.
oh.. oké...
pi_195123208
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 21:10 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Zelfs voor een land met belabberde educatie en een cultuur van anti-intellectualisme verbaast dit me nog.
[..]

Juni 1941 zelfs al in Litouwen. Holocaust door kogels is een goed boek over de massa-executies, is wel gericht op Oekraïne.
Die Einzatsgruppen.
Zoek daar eens op.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_195123302
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 17:51 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee, maar ik hou mijn hart vast als Trump de verkiezingen verliest

Dan krijgen we een burger oorlog met de Trump rifle people

Hooooooly shit! Die reacties onder haar videos. Man man man....
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_195123731
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 08:55 schreef HSG het volgende:

[..]

Als naar jonge Nederlanders kijk zitten ze op een lijn.
De oudere Nederlanders zijn overigens ook geen heldere lichten. De meesten hebben geeneens een fatsoenlijke opleiding gehad :')
pi_195123758
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 09:52 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

De oudere Nederlanders zijn overigens ook geen heldere lichten. De meesten hebben geeneens een fatsoenlijke opleiding gehad :')
Maar nu hebben we Googel :+

quote:
14s.gif Op vrijdag 18 september 2020 08:55 schreef vosss het volgende:

[..]

Ik ben een ouwe Nederlander :s)
En dit zijn oude Amerikanen


De indianen nog ouder natuurlijk of eigenlijk eerder in Amerika, dat waren de oorspronkelijk bewoners,
en toen kwam Christoffel Columbus en die ontdekte Amerika met alle gevolgen van die :'(

https://www.historischnie(...)de%20wereld%20totaal.

Duizenden jaren ontwikkelden Noord- en Zuid-Amerika zich gescheiden van de rest van de wereld. Maar na de 'ontdekking' van Amerika door Columbus ontstond een uitwisseling van mensen, planten en ziekten tussen de continenten. Het veranderde de wereld totaal.

Wat hebben een boterham met pindakaas, een Argentijnse runderbiefstuk en de Ierse hongersnood van 1845-1849 met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal te herleiden tot 1492: het jaar waarin een klein flottielje van de Genuese kapitein Cristóbal Colón (Columbus) op zoek ging naar een nieuwe handelsroute richting Azië. Na een reis die langer duurde dan gedacht, en die bijna tot muiterij onder de bemanning leidde, zag een uitkijk eindelijk land: Azië! Toch niet: al snel bleek dat Columbus was gestuit op de randen van een werelddeel waarvan de meeste Europeanen niet wisten dat het bestond.

Zijn 'ontdekking' van Amerika was toeval. En niet uniek bovendien. Het continent dat Europeanen de 'Nieuwe Wereld' noemden was vaker aangedaan en gekoloniseerd, zowel vanuit Azië als Europa. In de elfde eeuw bijvoorbeeld vestigden Scandinavische zeevaarders kortstondig een kolonie op het Canadese Newfoundland. Toch is Columbus' ontdekking veruit de belangrijkste. En dat komt door de monumentale gevolgen ervan voor mens en natuur.

Anders dan de eerdere kolonisaties van Amerika legde Columbus' komst in 1492 de basis voor de verbinding van het nieuwe en de 'oude' werelddelen: Eurazië en Afrika - vanwege hun nauwe geografische verbondenheid tezamen ook wel Afrika-Eurazië geheten. Daarmee gaf Columbus de kickstart aan het ecologische proces dat de historicus Alfred Crosby de Columbian Exchange heeft genoemd: de ongekende en grootschalige uitwisseling van mensen, planten, dieren, ziektekiemen en grondstoffen, alsmede kennis en ideeën tussen de continenten. Deze uitwisseling gaat voort tot op de dag van vandaag en heeft de wereldgeschiedenis op cruciale wijze beïnvloed. Volgens sommige wetenschappers is het zelfs de belangrijkste gebeurtenis sinds het uitsterven van de dinosauriërs.

Ga eens na wat u de afgelopen dagen gegeten hebt. Daar zaten wellicht maaltijden bij met maïs, tomaten, pinda's, (zoete) aardappelen of cassave. Dan hebt u iets gegeten dat Europeanen, Aziaten en Afrikanen vóór 1492 niet kenden. De gestampte Hollandse pot is evenals veel gerechten uit de 'typische' Italiaanse of Aziatische keukens schatplichtig aan Columbus - en vooral aan de oorspronkelijke Amerikanen. Datzelfde geldt voor chocoladetoetjes, en het voor sommigen nog altijd weldadige sigaretje na het eten.

Bovengenoemde groenten, knollen en peulvruchten zijn net als onder meer cacao en tabak en verschillende soorten bonen allemaal afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika. Ze werden na 1492 door Europese handelaren en avonturiers in Eurazië en Afrika geïntroduceerd. Sommige, zoals tomaten, hadden eeuwen nodig om werkelijk door te breken; andere, zoals maïs, (zoete) aardappelen en cassave, werden binnen afzienbare tijd zeer populair. Ze dankten hun succes vooral aan hun voedingswaarde: maïs en aardappelen bijvoorbeeld leveren per hectare een grotere oogst op dan oorspronkelijke Euraziatische gewassen als graan of tarwe. Daarnaast bleken Amerikaanse gewassen gemakkelijk te groeien in gebieden die te nat of te droog zijn voor veel gewassen van de Oude Wereld.

Voor de bevolking van Europa, Azië en Afrika betekenden ze een ware game changer in de eeuwige strijd tegen misoogsten en honger. Mede dankzij Amerikaanse gewassen kon ze meer land bebouwen dan ooit tevoren. Hongersnoden namen af in aantal en intensiteit. Door meer en betere voeding werden mensen ook beter bestand tegen ziekten. De gevolgen waren verstrekkend. De introductie van Amerikaanse gewassen in Eurazië en Afrika droeg ertoe bij dat de wereldbevolking tussen 1500 en 1800 verdubbelde tot zo'n 1 miljard zielen.

China en Europa groeiden het spectaculairst. Chinese boeren omarmden maïs en zoete aardappelen; ze vormden een welkome aanvulling op de traditionele voeding, die vooral bestond uit rijst. Rond 1800 telde China ongeveer 350 miljoen inwoners, ruim het dubbele van het aantal rond 1500. De bevolkingstoename stimuleerde op zijn beurt urbanisatie en de groei en ontwikkeling van handel, nijverheid en economie in China.

Europa maakte in dezelfde periode een vergelijkbaar proces door. De komst van Amerikaanse gewassen was een belangrijke factor in de stijging van de Europese bevolking van ongeveer 70 à 80 miljoen omstreeks 1500 tot zo'n 200 miljoen in 1800. Op de zandgronden van Noord-Europa deed vooral de aardappel het goed, en dan met name onder boeren en armen.

Adel en burgerij haalden aanvankelijk hun neus op voor de knol, die volgens de achttiende-eeuwse Franse encyclopedist Denis Diderot 'melig' was, nauwelijks smaak had en winderigheid veroorzaakte. Maar ook zij zagen de kansen die de aardappel bood bij het bestrijden van voedselcrises - en de daarmee gepaard gaande verschijnselen als (boeren)opstanden. De Franse koning Lodewijk XVI maakte naar verluidt persoonlijk reclame voor de aardappel door aardappelbloesem in zijn knoopsgat te steken. Ook de vorsten Frederik de Grote van Pruisen en tsarina Catharina de Grote maanden hun boeren in de achttiende eeuw om op grote schaal aardappels te verbouwen.

Verschillende historici stellen inmiddels dat de aardappel net zo belangrijk was voor de ontwikkeling en opkomst van het moderne Europa als de Industriële Revolutie. William H. McNeill beschouwt de aardappel zelfs als een van de drijvende krachten achter het Europese imperialisme. Zonder de melige knol uit de Andes was Europa volgens hem wellicht niet in staat geweest om miljoenen mensen de wereld in te sturen, en koloniën te vestigen van Amerika tot aan Australië.

De Columbiaanse uitwisseling is ook bepalend geweest voor het lot van Amerika en zijn oorspronkelijke bevolking - meer nog dan die van Eurazië en Afrika. Europeanen introduceerden er gewassen als graan, tarwe, appels en sinaasappels; en dieren als paarden, varkens, koeien, ezels, konijnen, kippen en schapen. Verstopt in de ruimen van hun schepen brachten zij ook onbedoeld ratten, insecten - zoals kakkerlakken - en verschillende gras- en plantensoorten mee. In veel regio's zouden deze exoten Amerikaanse planten, gewassen en dieren verdringen.

Maar niets had zo'n impact op de geschiedenis van het westelijk halfrond als de verschillende ziektekiemen die de eerste Europese avonturiers overdroegen op de oorspronkelijke Amerikanen. Deze indianen hadden geen verweer tegen virussen als influenza, pokken, hepatitis, malaria en mazelen, en de bacteriën die tuberculose, tyfus, cholera en difterie veroorzaken.

Niemand weet precies hoeveel mensen er vóór 1492 in Amerika leefden. Schattingen lopen uiteen van 30 tot 100 miljoen. Mogelijk is zo'n 90 procent van hen uiteindelijk bezweken aan Afro-Euraziatische ziekten. De massale sterfte was een cruciale factor in de snelle ondergang van complexe beschavingen als het Inca-rijk in de Andes en dat van de Mexica in Midden-Amerika.

Ook in Noord-Amerika verdwenen hele samenlevingen. Net als in Zuid- en Midden-Amerika woonden veel mensen hier in steden en conglomeraties van dorpen. Daardoor konden besmettelijke ziekten zich snel verspreiden. Velen stierven zonder dat ze ooit met een Europeaan in aanraking waren gekomen. Op hun beurt hebben maar weinig Europanen het oorspronkelijke leven in Noord-Amerika te zien gekregen. Het zorgde ervoor dat er gemakkelijk mythes konden ontstaan. Een van de redenen waarom veel mensen ook nu nog denken dat deze regio vooral bevolkt werd door nomadische jagers-verzamelaars, is dat de meeste indianen die er een andere manier van leven op na hielden in ijltempo door Afro-Euraziatische ziekten waren uitgeroeid.


Geen weerstand: 90 procent van de inheemse Amerikanen sterft aan nieuwe ziekten

De enorme sterfte onder de oorspronkelijke Amerikaanse bevolking gaf Europeanen de gelegenheid om Amerika te koloniseren en grote delen ervan ecologisch en cultureel om te vormen tot een nieuw Europa. Toch is hun numerieke dominantie in het werelddeel een betrekkelijk recent verschijnsel. Massamigratie uit Europa kwam pas in de tweede helft van de negentiende eeuw op gang. Tot omstreeks 1850 hadden delen van Amerika meer weg van een nieuw Afrika. Dat kwam door de grote aantallen Afrikanen die de Europeanen in de eeuwen daarvoor als slaven hadden overgebracht.

Afrikaanse arbeid werd de onmisbare schakel in de lucratieve driehoekhandel die de Spanjaarden, Britten, Fransen, Portugezen en Nederlanders in de loop van de vijftiende en zestiende eeuw tussen Europa, Afrika en Amerika opzetten. Verschillende gebieden in de Caraïben en het Amerikaanse vasteland bleken zeer geschikt voor de verbouw van arbeidsintensieve cash crops uit Afrika-Eurazië, zoals suiker (oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw-Guinea) en koffie (Afrika). Deze genotsmiddelen brachten, samen met ander cash crops als tabak (Amerika) en katoen (Amerika, Midden-Oosten en Azië), veel geld op in Europa.

Afrikanen konden belangrijk worden in dit nieuwe intercontinentale handelssysteem, omdat zij onder meer beter bestand waren tegen malaria en gele koorts - twee virussen die eveneens afkomstig zijn uit Afrika-Eurazië, en die floreren in dezelfde vochtige en warme omgeving waarin suiker, koffie, katoen en tabak verbouwd worden. Aanvankelijk werkten ze vaak naast tot slaaf gemaakte indianen en Europese contractarbeiders op de plantages. Maar terwijl de indianen en Europeanen bij bosjes aan de tropische virussen bezweken, konden zij veelal doorzwoegen.

Tussen 1500 en 1850 verscheepten Europeanen naar schatting zo'n 12 miljoen slaven vanuit vooral West- en Centraal-Afrika naar Amerika. Dat Afrika deze enorme menselijke aderlating heeft kunnen opbrengen, is wellicht te danken geweest aan de introductie van Amerikaanse gewassen als maïs en cassave. Beter en gevarieerder voedsel droeg er waarschijnlijk toe bij dat het bevolkingsaantal in deze regio's niet instortte - en dat Afrika aan de voortdurende vraag naar arbeid vanuit Amerika kon blijven voldoen.


De uitwisseling valt uit in het voordeel van de Europeanen

Wie de Columbiaanse uitwisseling in termen van winst en verlies analyseert, ziet dat deze in de eerste vijf eeuwen buitenproportioneel in het voordeel van de Europeanen is uitgevallen. Amerika leverde hun nog een onverwachte bonus op. Ze ontdekten al snel dat er op het continent grote hoeveelheden edelmetaal te vinden waren. Dat was precies wat ze nodig hadden. Denk even terug aan Columbus en zijn ongeduldige bemanning. Zij waren eigenlijk op weg naar Azië. Dat was in de vijftiende eeuw economisch de meest competitieve regio ter wereld. Chinees porselein, zijde en papier waren net als specerijen uit India en de Indonesische archipel zeer gewilde luxeproducten.

Maar op hun beurt hadden Europese handelaren Azië weinig te bieden; hun exportproducten, zoals textiel geweven van wol, waren meestal van inferieure kwaliteit. Aziatische handelaren waren eigenlijk alleen geïnteresseerd in het zilver dat ze meebrachten. Dat was ook in Azië een belangrijk betaalmiddel. In Europa werd zilver gedolven, maar het waren de immense Zuid-Amerikaanse voorraden die de Europeanen - en dan vooral de Spanjaarden - de mogelijkheid gaven om zich in te kopen in de uitgebreide en lucratieve Aziatische handelsnetwerken. Zo legden ze ook de fundamenten voor hun economische en politieke machtsontplooiing in deze regio, die uitmondde in grote imperia, zoals de Spaanse Filippijnen, Brits-India en Nederlands-Indië.

Tekst loopt door onder de afbeelding


Het is niet voor niets dat veel historici 1492 beschouwen als het geboortejaar van de globalisering. De wereldwijde handelsnetwerken die toen ontstonden, hebben zich sindsdien versterkt en vertakt: planten, dieren, grondstoffen, mensen en ziektes verspreiden zich inmiddels met ongekende snelheid over de continenten. Die zijn daardoor de afgelopen 500 jaar meer veranderd dan in de vele millennia daarvoor.

Dit geeft ook een andere kijk op de tocht van Columbus. Volgens schrijver Charles C. Mann betekende Columbus' toevallige aankomst in Amerika niet de ontdekking, maar de creatie van een 'nieuwe wereld'. Dat is nog eens een gedachte voor bij de koffie, of de hutspot vanavond. Of tijdens die heimelijke peukpauze op het werk.

Bart Stol is historicus en is verbonden aan Maastricht University en het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen.

even een beetje huiswerk voor vandaag :P
  vrijdag 18 september 2020 @ 10:15:21 #111
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_195124032
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 17:48 schreef Hexagon het volgende:
Fijn al die alt-right complotgekkies
Nation of Islam kan er ook wat van en als bekende sporters Hitler citeren weet je genoeg over de staat van een land. het was geen uitspraak van Hitler maar het idee dat je Hitler quote om een punt te maken over joden zegt genoeg over je mentale capaciteit.

https://www.nbcsports.com(...)rrakhan-anti-semitic

Er zullen vast ook alt-righters zijn met dat soort denkbeelden maar het is te makkelijk om het direct op die groep af te schuiven.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
  vrijdag 18 september 2020 @ 15:18:22 #112
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_195130091
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 17:30 schreef Kickinalfa het volgende:
Nou en? Een groep jongen mensen weet niet wat er 70 jaar geleden op een ander continent gebeurde.
Volgens mij speelde WO2 zich wel redelijk over de hele wereld af. En die is toch wel redelijk nauw verbonden met de Holocaust.

Ik vind het wel redelijk zorgwekkend.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_195131940
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:18 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Volgens mij speelde WO2 zich wel redelijk over de hele wereld af. En die is toch wel redelijk nauw verbonden met de Holocaust.

Ik vind het wel redelijk zorgwekkend.

pi_195133242
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 09:52 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

De oudere Nederlanders zijn overigens ook geen heldere lichten. De meesten hebben geeneens een fatsoenlijke opleiding gehad :')
Maar die hebben er wel voor gezorgd dat jij een fatsoenlijke opleiding kan doen/ hebt gehad.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 18 september 2020 @ 22:11:31 #115
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_195137877
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 18:13 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

Zelfs hitler wilde in eerste instantie joden niet massaal doden en hielp (of nou ja "hielp") joden richting palestina in samenwerking met de Britten.
Een klein stukje vergeten geschiedenis.

Ben ik niet met je eens. Vroeg in de jaren 30 heeft Hitler al stukken geschreven waarin stond dat de oplossing voor het probleem het volledig uitroeien van de Joden was.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_195138088
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 18:13 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Toch was dat uiteindelijk iets van veel grotere impact dan wat op joden geprobeerd werd.
Nee die Europeanen en later Amerikanen waren tuig van de onderste plank en nog steeds in veel gevallen.

Zelfs hitler wilde in eerste instantie joden niet massaal doden en hielp (of nou ja "hielp") joden richting palestina in samenwerking met de Britten.
Een klein stukje vergeten geschiedenis.

Uiteindelijk sloeg de boel om, maar volgens mij van wat ik mij kan herinneren werd de "eind oplossing" pas op gang gezet nadat Duitsland overduidelijk zou gaan verliezen.
Dus zo richting 1943 á 44.
Ik dacht naar Madagaskar i.p.v. Palestina.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 18 september 2020 @ 22:34:55 #117
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_195138359
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 18:13 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Toch was dat uiteindelijk iets van veel grotere impact dan wat op joden geprobeerd werd.
Nee die Europeanen en later Amerikanen waren tuig van de onderste plank en nog steeds in veel gevallen.

Zelfs hitler wilde in eerste instantie joden niet massaal doden en hielp (of nou ja "hielp") joden richting palestina in samenwerking met de Britten.
Een klein stukje vergeten geschiedenis.

Uiteindelijk sloeg de boel om, maar volgens mij van wat ik mij kan herinneren werd de "eind oplossing" pas op gang gezet nadat Duitsland overduidelijk zou gaan verliezen.
Dus zo richting 1943 á 44.
Het startpunt voor de Endlösung wordt geplaatst tijdens de Wannsee - conferentie (Januari 1942). Het ging niet best in Rusland, maar het was nog hlemaal niet zeker dat Dld de oorlog ging verliezen.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zaterdag 19 september 2020 @ 18:36:39 #118
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_195150385
quote:
6s.gif Op donderdag 17 september 2020 18:07 schreef Twiitch het volgende:
Boeien. Ik weet ook geen hol over de genocide op de Indiaantjes daaro.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 19 september 2020 @ 18:36:51 #119
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_195150388
quote:
6s.gif Op donderdag 17 september 2020 18:07 schreef Twiitch het volgende:
Boeien. Ik weet ook geen hol over de genocide op de Indiaantjes daaro.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 19 september 2020 @ 18:51:02 #120
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_195150616
quote:
Hoekom plaas jy hierdie filmpje?
pi_195151301
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 18:24 schreef HSG het volgende:

[..]

Maar die hebben er wel voor gezorgd dat jij een fatsoenlijke opleiding kan doen/ hebt gehad.
Meerderjarigen vervelen meestal knappere minderjarigen. De meerderjarigen zouden weleens mogen verklaren, waarom zij nauwelijks iets anders doen dan dagelijks vele uren krachtig bewegen en niet in de schoolbankjes zitten te leren? We hoeven dus niet dankbaar te zijn, want de knappere minderjarigen sterven veel te jong.
pi_195151916
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:36 schreef torentje het volgende:
De meerderjarigen zouden weleens mogen verklaren, waarom zij nauwelijks iets anders doen dan dagelijks vele uren krachtig bewegen en niet in de schoolbankjes zitten te leren?
Daar kiezen ze zelf voor en bemoeienis van minderjarigen hoeven ze niet.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_195152155
Hoe weten ze eigenlijk zeker dat het er 6 miljoen waren wie heeft ze geteld?

Een fokker kan nog geeneens tot 10000 tellen zonder fouten.
  Beste debater 2022 zaterdag 19 september 2020 @ 20:25:01 #124
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_195152290
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:19 schreef jerry-airfryer het volgende:
Hoe weten ze eigenlijk zeker dat het er 6 miljoen waren wie heeft ze geteld?

Een fokker kan nog geeneens tot 10000 tellen zonder fouten.
:')
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zaterdag 19 september 2020 @ 21:17:23 #125
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_195153424
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 20:19 schreef jerry-airfryer het volgende:
Hoe weten ze eigenlijk zeker dat het er 6 miljoen waren wie heeft ze geteld?

Een fokker kan nog geeneens tot 10000 tellen zonder fouten.
Wat maakt het uit, als het er 5,5 miljoen waren is het toch niet minder erg?
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  zaterdag 19 september 2020 @ 23:04:13 #126
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_195155935
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 17:30 schreef Kickinalfa het volgende:
Nou en? Een groep jongen mensen weet niet wat er 70 jaar geleden op een ander continent gebeurde.
De aanval op Pearl Harbor weten ze naw wel. Idem voor de landing in Normandië.

Dus iets meer context over die periode mag toch wel worden verwacht? :?
Godfather Bodybuilding topic reeks
pi_195157035
quote:
ooit was er een indianen topic hier op Fok....
Indianen

/ Misdaden tegen Indianen

quote:
2s.gif Op zaterdag 23 april 2011 12:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Boarding schools

Canadese indianen

Tussen 1870 en 1970 werden circa 150.000 indianenkinderen bij hun
ouders weggehaald en op scholen ver van huis geplaatst.

Velen werden geestelijk, lichamelijk en seksueel misbruikt.
Doel van de overplaatsing was een ' beschavingsoffensief' dat de
kinderen van hun indiaanse identiteit, taal en cultuur moest afbrengen.




Van de 150.000 kinderen die bij hun ouders zijn weggehaald zijn er naar schatting nog zo'n 80.000 in leven.



Onder hen is Michael Cachagee.
Hij werd in 1944 op vierjarige leeftijd weggehaald bij zijn ouders en
overgeplaatst naar een kostschool. Hij werd er twaalf jaar lang mishandeld.

http://www.saultstar.com/(...)rchive=true&e=733104

"Ik werd geslagen, ik werd in baden met heet water gestopt, uitgehongerd,
of ze gaven me bedorven eten", zegt Cachagee ruim zestig jaar later.
"En ik werd op allerlei manieren uitgescholden.
Het hele programma was erop gericht om indianen te vernietigen."

Toen hij eenmaal van de kostschool af was, waren de problemen voor
Cachagee verre van over. Net als zoveel indianenkinderen die hij bij hun
ouders waren weggehaald, raakte hij verslaafd aan alcohol.
Zijn huwelijk liep op de klippen.

In 2008 (op 11 juni om precies te zijn) bood Premier Harper van Canada
excuses aan voor de misdaden die zijn land de Canadese indianen en hun
kinderen heeft aangedaan.


Maar niet alleen in Canada waren ''Boarding Schools''

Zie hier: http://www.irwinator.com/126/wdoc211.htm

[ link | afbeelding ]
Apache kinderen Carlisle Indian School (Pennsylvania)

[ link | afbeelding ]
Dezelfde Apache kinderen 4 maanden later
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 18:46 schreef Gulo het volgende:
Die boardingschools vind ik wel zo misselijkmakend.

Eerst werd de Noord Amerikaanse Indianen hun manier van leven onmogelijk gemaakt door talloze gelukszoekers die hun leefgebied niet respecteerden en die bizon, die zo ongelofelijk belangrijk voor hen was haast uitroeide.

Daarna werd hen hun vrijheid afgenomen door ze in reservaten te interneren.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd het enige wat ze nog over hadden, namelijk hun taal en identiteit, ook nog vernietigd. Bewust, en zelfs gepland.

Ik vind het ongelofelijk dat we hier tegenwoordig nauwelijks iets van horen.

In de miniserie "Into the West" wordt er overigens ook een aflevering geweid aan deze scholen waar de identiteit van de Indianen vernietigd diende te worden.
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 18:49 schreef waht het volgende:
Werden serieus nog tot 1970 indianen-kinderen weggehaald bij hun ouders?
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 12:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het bloedbad van Wounded Knee

Beroemde veldslag tussen kolonisten en indianen.
Voltrok zich op 29 december 1890 bij de plaats Wounded Knee in de
Amerikaanse staat South Dakota.

De indianen hadden het in deze periode in dit gebied zeer slecht.
De strijd tegen de blanke kolonisten was eigenlijk al verloren en de situatie
in het reservaat waarin ze moesten leven was erbarmelijk.
De rantsoenen die ze hier van de regering ontvingen waren nauwelijks
voldoende.

[ link | afbeelding ]

Tientallen Indianen, onder wie veel vrouwen en kinderen, werden neergemaaid.
De enkele Indianen die erin geslaagd waren om te vluchten werden kilometer
ver buiten het kamp achtervolgd en gedood.

[ link | afbeelding ]

In totaal kwamen meer dan 200 Indianen om. (er zijn diverse bronnen,
schatting lopen uiteen van 200 tot ca. 300 doden)

De volgende lente, toen het leger terugkeerde, werden van de lijken die
waren blijven liggen 144 indianen, waaronder 44 vrouwen en 16 kinderen,
begraven in een massagraf.

Ongeveer 30 soldaten werden gedood tijdens de vijandelijkheden.
Het bloedbad was de laatste oorlogshandeling in een serie van gewapende
conflicten tussen het Amerikaanse leger en Indianen.

De militairen werd na afloop een medaille toegekend.


My crimes being an Indian. Whats yours?

http://www.defenestrator.org/leonard_peltier
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 01:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

vgevolg wat betreft de huidige toestand van de Indianen.

Nog een voorbeeldje?

http://www.survivalinternational.nl/nieuws/7096

Onthulling afschuwelijke mishandeling van Amazone-Indianen vandaag
100 jaar geleden

17 maart 2011

Volgens een rapport dat vandaag precies 100 jaar geleden door de Ierse onderzoeker
Roger Casement werd uitgebracht, zijn in de hoogtijdagen van de rubberindustrie
30.000 Amazone-Indianen tot slaaf gemaakt, gemarteld, verkracht en uitgehongerd.



Casement had van de Britse overheid opdracht gekregen om onderzoek te doen naar
misdaden begaan door de Britse rubbermagnaat The Peruvian Amazon Company.
Hij verklaarde: “De misdaden die worden begaan tegen mensen die op dit moment in
dienst zijn van The Peruvian Amazon Company zijn afschuwelijk.

Er worden mensen vermoord en verkracht en ze worden voortdurend geslagen."

Medewerkers van het bedrijf dreven in het westelijk deel van het Amazonegebied
tientallen indianenstammen bijeen en lieten ze wilde rubber verzamelen dat bestemd
was voor de Europese en Amerikaanse markt.

Binnen enkele decennia was een groot aantal van de stammen volledig uitgeroeid.

Veel details van deze afschuwelijke gebeurtenissen zijn in de vergetelheid geraakt,
maar voor de nakomelingen van de stammen die de rubberhausse hebben overleefd
is het onmogelijk om de realiteit van de voortdurende plundering van het regenwoud
te negeren.

De ongecontacteerde Indianen die te zien zijn in de unieke luchtbeelden uit Brazilië,
die vorige maand voor het eerst werden gepubliceerd, stammen waarschijnlijk af van
overlevenden van de rubberhausse.

zie hier de luchtbeelden:
http://www.uncontactedtribes.org/beeldmateriaalbrazilie

De Amerikaanse natuurbeschermingsorganisatie Upper Amazon Conservancy
(UAC) heeft een half jaar geleden bewijs geleverd dat er zich illegale houthakkerskampen
bevinden in het leefgebied van de ongecontacteerde Murunahua-stam.

Toch verklaarde de Peruaanse minister van milieu vorige week dat de overheid de
houtkap bijna 100% onder controle heeft. “Iedere mahonieboom die wordt gekapt,
wordt tegenwoordig gegeorefereerd en gecontroleerd”

Dichtbij het leefgebied van deze Indianen vindt een nieuwe vorm van ‘regenwoudplundering’
plaats in een gebied waar andere ongecontacteerde stammen leven. Illegale houthakkers,
die worden aangespoord door de hoge marktwaarde van bedreigde houtsoorten, dringen
steeds dieper de afgelegen leefgebieden van de stammen binnen.

Chris Fagan, directeur van UAC, verklaarde aan Survival International:
“De bewering van de minister is 100% onjuist.

De meeste mahoniebomen worden in Peru nog steeds illegaal gekapt in beschermd
gebied of in het leefgebied van inheemse stammen, zonder dat men zich houdt aan de bosbeheerverplichtingen.”

Stephen Corry, directeur van Survival International, zei vandaag:
“Overal waar het Amazonegebied wordt gebruikt om geld te verdienen, of het nu is door
het regenwoud te kappen of te laten staan en te exploiteren, overleeft de inheemse bevolking
het niet.

Zo ging het honderd jaar geleden en zo gaat het nu nog steeds.
Een eeuw aan mensenrechtenverklaringen en een hele reeks uitvoerige programma’s om
het regenwoud te behouden hebben bar weinig verschil gemaakt.
En er zal ook niets veranderen totdat de inheemse stammen centraal worden gesteld in het
debat over hun land. Zij hebben steeds weer bewezen dat ze bij uitstek de beste beheerders
zijn van hun eigen leefgebied.”

Deze website zou je ook kunnen bekijk als je tijd hebt.

http://www.survivalinternational.nl/stammen/geisoleerdperu

Op deze website staat ook een filmpje:

http://www.survival.es/films/tragicfirstcontact

Een tragisch ‘eerste contact’
Toen houthakkers de Murunahua ‘overvielen’ had deze geisoleerd levende stam tot
dusvergeen contact gehad met de buitenwereld. Jorge werd in zijn oog geschoten.
Hij vertelt over de tragedie die daarop volgde.
nou de rest moeten jullie zelf maar kijken als je wil tenminste...

De meeste foto's zijn weg, nu geen zin om alles weer op te zoeken, maar in ieder geval
er zijn nog genoeg site's waar je foto's kan zien hoe het écht was...

https://www.klukman.nl/page%2013.html

/ Misdaden tegen Indianen
pi_195157061



[ Bericht 38% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 20-09-2020 00:23:34 ]
pi_195158023
Waarom zouden ze ook? De schaarste van de laatste Playstation is toch een groter probleem voor ze.

Sociaal denken wordt er gewoon uit gesloopt omdat het niet hip is. Joden? Who cares? Zolang de behoeften op individueel niveau gestreeld worden. Vergis je niet, in Nederland hebben we ook een generatie waar de wereld om draait.
  zondag 20 september 2020 @ 10:26:16 #130
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_195159641
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 06:13 schreef Chadi het volgende:
Waarom zouden ze ook? De schaarste van de laatste Playstation is toch een groter probleem voor ze.

Sociaal denken wordt er gewoon uit gesloopt omdat het niet hip is. Joden? Who cares? Zolang de behoeften op individueel niveau gestreeld worden. Vergis je niet, in Nederland hebben we ook een generatie waar de wereld om draait.
klopt en al s ze gaan studeren dan denken ze allemaal dat ze later een topjob krijgen en dan kunne ze aan de slag als stagiar voor 100 euro als ze geluk hebben

Met 40.000 euro studieschuld en een kamer van 500 euro
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_195159697
quote:
6s.gif Op donderdag 17 september 2020 18:07 schreef Twiitch het volgende:
Boeien. Ik weet ook geen hol over de genocide op de Indiaantjes daaro.
Waarom dat verkleinwoordje ? Met -tjes .
Had je behoefte minachtend te doen...
pi_195159862
Op Comedy Central zie ik soms afleveringen uit de serie 'drunk history'
Ze brengen niet te zware feiten uit de Amerikaanse geschiedenis... meestal van op Amerikaanse bodem zelf.
Het onderwerp moet zich lenen om grappig te kunnen brengen,
Sowieso, er zijn weinig Amerikaanse burgers door de nazi's vermoord in de vernietigingskampen.
Maar toch kan men zijdelings in de verhalen die holocaust benoemen, Moet men wel willen.
Ik weet niet of men dat ooit deed in deze serie.

Wel deze

pi_195162801
Naast de Holocaust zijn ook andere dingen gebeurd in de Tweede Wereldoorlog he
  zondag 20 september 2020 @ 14:25:58 #134
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_195162939
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 14:15 schreef TheIncredibleTwo het volgende:
Naast de Holocaust zijn ook andere dingen gebeurd in de Tweede Wereldoorlog he
Ja, zo werd bijvoorbeeld de Noordoostpolder drooggelegd.
  zondag 20 september 2020 @ 14:33:46 #135
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_195163066
quote:
6s.gif Op donderdag 17 september 2020 18:07 schreef Twiitch het volgende:
Boeien. Ik weet ook geen hol over de genocide op de Indiaantjes daaro.
De meeste l indianen zijn rijker dan jij
De indianen bezitten nog steeds de grootste casino s in de USA , daar hebben ze bedongen een vrijstelling van winstbelasting in de reservaten vanwege erkenning als een eigen Indiaanse staat binnen de USA

Sommige indianen stammen behoren tot de rijkste inwoners van de USA , als gevolg van de onderhandelingen na Wounded Knee, eigen territoria met belastingvrijstelling voor alle activiteiten
https://en.wikipedia.org/wiki/Native_American_gaming

https://www.dailymail.co.(...)r-1million-year.html

Ze hebben reden tot dansen

https://www.celebritynetw(...)n-tribe-rich-casino/

[ Bericht 11% gewijzigd door michaelmoore op 20-09-2020 14:42:18 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_195165254
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 14:33 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De meeste l indianen zijn rijker dan jij
De indianen bezitten nog steeds de grootste casino s in de USA , daar hebben ze bedongen een vrijstelling van winstbelasting in de reservaten vanwege erkenning als een eigen Indiaanse staat binnen de USA

Sommige indianen stammen behoren tot de rijkste inwoners van de USA , als gevolg van de onderhandelingen na Wounded Knee, eigen territoria met belastingvrijstelling voor alle activiteiten
https://en.wikipedia.org/wiki/Native_American_gaming

https://www.dailymail.co.(...)r-1million-year.html

Ze hebben reden tot dansen

https://www.celebritynetw(...)n-tribe-rich-casino/
Jaloers ? :D

De meeste Indianen zitten in Reservaten met een drankprobleem.
Ze konden niet tegen drank daar hebben de ''Cowboys'' goed gebruik gemaakt,

Lang leven het Christendom B:)B

http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/vuurwater


In plaats van in het christendom de ware beschaving te brengen, heeft men hun [de indianen] weinig anders dan onderdrukking of den dood door europesche wapenen, europesche ongeregtigheden, europeesch ‘vuurwater’ (genever) gebragt.

Het verhaal wil dat het eerste vuurwater waarmee de Noord-Amerikaanse indianen in aanraking kwamen, uit Schiedam kwam. Onmogelijk is dit niet. Omstreeks 1880 exporteerde Schiedam jaarlijks ruim twaalf miljoen liter jenever, onder andere naar de beide Amerika’s. Zeker is dat de Duitse schrijver Karl May (1842-1912) — de geestelijke vader van Old Shatterhand en Winnetou — het woord graag gebruikte en de populariteit ervan daarmee vergrootte. Nieuw was de vergelijking van alcohol met vuur overigens niet. Al aan het begin van de 19de eeuw noemde men jenever vloeibaar vuur. J.F. Cooper gebruikte fire-water al in 1826, in zijn beroemde boek The last of the Mohicans.

En van een dronkeman zei men omstreeks 1850 in Noord-Nederland: hij is in het vuur verguld (vuurvergulden is een in onbruik geraakte verguldtechniek). Een spreekwoordenboek uit die tijd geeft als toelichting ‘hij draagt alle uiterlijke tekenen der dronkenschap; zijne kleur duidt zijne misdaad aan’.
Vergelijk indianenwater.

dus de meeste indianen die een Casino runnen (misschien waren die wel geadopteerd
door rijke Amerikanen, weet ik veel :') zou zomaar kunnen) dus die kunnen wel
rekenen en drinken zelf niet...

Alcohol en Native Americans - Alcohol and Native Americans. Inheemse Amerikanen in de Verenigde Staten hebben in het verleden had de grootste moeite met het gebruik van alcohol . Problemen blijven onder de hedendaagse Indianen; 82% van de sterfgevallen onder indianen en Alaska Natives zijn aan alcohol gerelateerde.

en dan dit...helaas..

https://www.ad.nl/buitenl(...)verslaving~a938d8bf/

De stamouderen zeggen dat de rechtszaak een laatste redmiddel is nadat andere pogingen om alcoholmisbruik aan banden te leggen, zoals regelgeving en demonstraties, faalden.

5 miljoen blikjes
In het Pine Ridge reservaat is alcohol verboden en de dichtstbijzijnde slijters zijn 32 kilometer verderop in Whiteclay. Daar werden in 2010 bijna 5 miljoen blikjes bier verkocht, terwijl het dorp zelf maar ongeveer een dozijn inwoners telt. De alcohol wordt volgens de stamouderen naar het reservaat gesmokkeld en de bierbrouwers en slijters rekenen daar volgens hen ook op.

De advocaat van de indianen benadrukt dat je als brouwer dan niet je handen in onschuld kan wassen en zeggen dat je niks te maken hebt wat er daarna met de alcohol gebeurt. De president van de indianenstam, John Yellow Bird Steele, zegt er net als andere Amerikaanse ouders alles aan te willen doen om het welzijn van hun kinderen te beschermen.

Armoede
In het reservaat heeft een op de vier kinderen een foetusaandoeningen door alcoholmisbruik. Bijna de helft van de bevolking leeft er onder de armoedegrens en de levensverwachting van de indianen in het gebied is slechts 45-52 jaar, terwijl dat voor de gemiddelde Amerikaan 77,5 jaar is.



Gokken is in Nederland ook érg populair trouwens.

https://www.casinosnederl(...)-van-holland-casino/

en zuipen ook trouwens :')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 20 september 2020 @ 16:38:10 #137
74056 crew  ToT
pi_195165300
Maar ondertussen wel geloven dat het universum 6000 jaar geleden door een kerel met een baard gemaakt is.
pi_195165446
quote:
88s.gif Op zondag 20 september 2020 16:38 schreef ToT het volgende:
Maar ondertussen wel geloven dat het universum 6000 jaar geleden door een kerel met een baard gemaakt is.
ik dacht dat God dat had gedaan? :o Silly me :@ :D

Adam en Eva waren volgens de Hebreeuwse Bijbel de eerste man en de eerste vrouw. Genesis vertelt dat God Adam schiep door leven te blazen in het "stof der aarde".[1] Later schiep Hij Eva uit een rib van Adam. God had met de mens het volgende doel:

"Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.

Kijk dat engeltje! Volgens mij was dat een stroker }:|

Een beetje Adam verleiden met een Appel :{w

pi_195165733
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 21:17 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Wat maakt het uit, als het er 5,5 miljoen waren is het toch niet minder erg?
Ja maak effe 500000 eurotjes over naar mijn rekening wil je. Wat maakt het verschil :')
  zondag 20 september 2020 @ 17:26:07 #140
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_195165995
quote:
88s.gif Op zondag 20 september 2020 16:38 schreef ToT het volgende:
Maar ondertussen wel geloven dat het universum 6000 jaar geleden door een kerel met een baard gemaakt is.
Is dat niet waar dan ??

Hij zo dat in 6 dagen geflikt hebben en de zevende dag ging ie de kroeg in,
Nou dat was wel verdiend hoor

quote:
11s.gif Op zondag 20 september 2020 16:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

ik dacht dat God dat had gedaan? :o Silly me :@ :D

Adam en Eva waren volgens de Hebreeuwse Bijbel de eerste man en de eerste vrouw. Genesis vertelt dat God Adam schiep door leven te blazen in het "stof der aarde".[1] Later schiep Hij Eva uit een rib van Adam. God had met de mens het volgende doel:

"Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.

Kijk dat engeltje! Volgens mij was dat een stroker }:|

Een beetje Adam verleiden met een Appel :{w

[ afbeelding ]
god heeft toch een baard , hij heft de mens geschapen naar zijn evenbeeld en de echte gelovigen hebben een baard, du
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_195166118
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 17:26 schreef michaelmoore het volgende:
Is dat niet waar dan ??

Hij zo dat in 6 dagen geflikt hebben en de zevende dag ging ie de kroeg in,
Nou dat was wel verdiend hoor
:D :7

quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 17:26 schreef michaelmoore het volgende:
god heeft toch een baard , hij heft de mens geschapen naar zijn evenbeeld en de echte gelovigen hebben een baard
Niet allemaal hoor :o
pi_195166167
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 17:47 schreef Hathor het volgende:

[..]

Dan faalt het onderwijs daar nogal, dit was niet zomaar iets natuurlijk. Maar het toont natuurlijk wel prima aan waarom de geschiedenis zich steeds blijft herhalen, mensen vergeten hun fouten, of willen er niks van weten.
Of je er wel of niet van weet en of je het wel of niet ontkent, de geschiedenis herhaalt zich toch wel en wij doen er net zo hard aan mee, kijk alleen al naar sebrenica en op dit moment syrie.

We kijken allemaal toe en laten het gewoon gebeuren. Draait uiteindelijk toch allemaal om macht en geld en zolang de mens bestaat blijft dit eens in de zo veel tijd gewoon weer opnieuw gebeuren ergens ter wereld.
pi_195166226
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 17:36 schreef 111210 het volgende:
We kijken allemaal toe en laten het gewoon gebeuren. Draait uiteindelijk toch allemaal om macht en geld en zolang de mens bestaat blijft dit eens in de zo veel tijd gewoon weer opnieuw gebeuren ergens ter wereld.
AMEN :'(
  zondag 20 september 2020 @ 17:44:03 #144
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_195166279
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 17:36 schreef 111210 het volgende:

[..]

Of je er wel of niet van weet en of je het wel of niet ontkent, de geschiedenis herhaalt zich toch wel en wij doen er net zo hard aan mee, kijk alleen al naar sebrenica en op dit moment syrie.

We kijken allemaal toe en laten het gewoon gebeuren. Draait uiteindelijk toch allemaal om macht en geld en zolang de mens bestaat blijft dit eens in de zo veel tijd gewoon weer opnieuw gebeuren ergens ter wereld.
er zullen de komend tien jaar vele miljoenen Afrikanen doodgaan van honger en droogte door de klimaatverandering en dat weten we en toch doen we niks om dat te voorkomen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_195166709
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 17:44 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

er zullen de komend tien jaar vele miljoenen Afrikanen doodgaan van honger en droogte door de klimaatverandering en dat weten we en toch doen we niks om dat te voorkomen
Als je dit 10 jaar geleden had gezegd dan was je volgens de meeste Fokkers een Bomenknuffelaar :P
Dat was een HOAX :D

https://milieudefensie.nl(...)r-klimaatverandering

Maar ja... om klimaatverandering te stoppen moeten we nu ophouden met olie, gas en kolen.
Ik zet net het gas uit :o dus ik heb ook schuldig :@
  zondag 20 september 2020 @ 18:13:18 #146
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_195166795
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 18:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Als je dit 10 jaar geleden had gezegd dan was je volgens de meeste Fokkers een Bomenknuffelaar :P
Dat was een HOAX :D

https://milieudefensie.nl(...)r-klimaatverandering

Maar ja... om klimaatverandering te stoppen moeten we nu ophouden met olie, gas en kolen.
Ik zet net het gas uit :o dus ik heb ook schuldig :@
https://www.populationpyramid.net/nl/tsjaad/2020/

Deze mensen gaan de 50 graden mee maken in het zand
het is er nu al 45 C
https://www.populationpyramid.net/nl/niger-land/2020/
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 20 september 2020 @ 18:15:05 #147
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_195166826
Ik geloof er niets van dat dat maar 25% is.

Een derde van de bevolking (van elk land) is te dom om überhaupt iets mee gekregen te hebben van het onderwijs wat ze ooit genoten hebben, das al 33%. Van wat overblijft is minimaal een derde alleen maar bezig met zichzelf en met merk/kleur van het volgende paar schoenen, das nog eens zo'n 22%.

Als 50% daadwerkelijk een idee heeft van wat WO2 echt was dan is het waarschijnlijk veel.
pi_195166880
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 18:13 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

https://www.populationpyramid.net/nl/tsjaad/2020/

Deze mensen gaan de 50 graden mee maken in het zand
het is er nu al 45 C
https://www.populationpyramid.net/nl/niger-land/2020/
[ afbeelding ]
Ik hoop dat ik het niet ga meemaken, serieus ;(
pi_195166891
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 18:15 schreef mcmlxiv het volgende:
Ik geloof er niets van dat dat maar 25% is.

Een derde van de bevolking (van elk land) is te dom om überhaupt iets mee gekregen te hebben van het onderwijs wat ze ooit genoten hebben, das al 33%. Van wat overblijft is minimaal een derde alleen maar bezig met zichzelf en met merk/kleur van het volgende paar schoenen, das nog eens zo'n 22%.

Als 50% daadwerkelijk een idee heeft van wat WO2 echt was dan is het waarschijnlijk veel.
oh ja... we dwalen af...
pi_195167048
quote:
11s.gif Op zondag 20 september 2020 16:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

ik dacht dat God dat had gedaan? :o Silly me :@ :D

Adam en Eva waren volgens de Hebreeuwse Bijbel de eerste man en de eerste vrouw. Genesis vertelt dat God Adam schiep door leven te blazen in het "stof der aarde".[1] Later schiep Hij Eva uit een rib van Adam. God had met de mens het volgende doel:

"Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.

Kijk dat engeltje! Volgens mij was dat een stroker }:|

Een beetje Adam verleiden met een Appel :{w

[ afbeelding ]
zwaar offtopic

Waarom worden op die afbeelding Adam en Eva afgebeeld met een navel? Da's toch een flinke plothole als ze daadwerkelijk de eersten waren, just sayin' O-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')