abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_194983429
Stel, je gaat een grote trektocht ondernemen in het hoge Zweden. Vervolgens kom je een bijzondere rotsformatie tegen die je aandacht trekt. Je loopt er heen, je ziet een smalle opening waar je met gebogen hoofd en zonder bagage net doorheen past. Het is er vochtig en donker. Je hoort wat druppels van de rotswand in de verte vallen en vinden hun weg in plassen met water die door de akoestiek weerklanken alsof het schouwspel op armlengte lijkt te geschieden (ik zou een boek moeten schrijven :') ). Het is er erg glibberig maar vanwege je moderne en sportieve uitrusting, juist een goede bescherming biedt tegen o.a. uitglijding en zicht.
Je waagt enkele meters het donkere onbekende in. Gedachtes gaan in de snelheid van licht door je heen. Hoe groot is het? Hoe ver is het? Waar en wanneer stopt het? Zouden hier eerder mensen geweest zijn? Hoe gevaarlijk is het? Zijn er diepe ravijnen? Etc etc. Maar ervaart al snel dat de lamp op je helm niet het zicht biedt om je ijdelheid en dapperheid de voorkeur te geven aan het gezonde verstand. Je loopt terug naar de ingang om onderin je backpack je █ber scheinwerfer 3000 te pakken die zelfs de minuscuulste bacteriŰn en microben tot diep in grot afdwingt een zonnebril te dragen.
Al gauw zie je in de verte een reflectie optreden die het licht van je lamp lijkt te weerkaatsen.
De afstand lijkt ver te zijn, maar dat lijk je nieuwsgierigheid niet te temperen. En naarmate je de glinstering nadert ontwikkelt zich een steeds grotere emotionele reactie in je lichaam. De opwelling wordt groter en groter, testosteron vlinders vliegen door je lichaam, je gaat er sneller van lopen waardoor je als gevolg van ongeloof en een bescheiden gevoel van hebzucht niet meer goed voor je voeten kijkt en als gevolg daarvan struikelt over een uitstekend stuk bot die je vervolgens voorover doet laten vallen.
De nanoseconde die je nog over had om voorzorgsmaatregelen te treffen alvorens je je hoofd te stoten, resulteerde in de schadeloosheid van je lamp.
Beduust probeer je grip te vinden om weer op te staan. Pakt de lamp en lijk je je te bevinden in een grotere ruimte. Je richt je lamp eerst op de grond en deinst in shock een paar stappen naar achter waarmee je met de hak van je voet een schedel lijkt te raken.
Het duurt niet lang of je beseft dat je je bevindt in een soort gigantische massagraf.
In het midden (ongeveer 20 meter verder) een gladgestreken stuk grond met nog meer in het midden een verzameling objecten die vanuit bepaalde hoeken het licht nog steeds weerkaatst.
Je ziet ook rotstekeningen. Het lijkt een soort chronologisch stripverhaal zonder tekstballonnen. Je probeert te begrijpen wat er staat, en krijgt steeds meer de indruk dat in het midden een offerplek moet zijn voor de doden.
Je loopt verder naar het midden. Aan het metalen geraamte en opgehoopte laag stof, doe je de veronderstelling dat het ook schatkisten geweest hebben moeten zijn. En de veronderstelling lijkt in kracht toe te nemen als je het stof met de handen wegveegt en je een enorme hoeveelheid aan gouden munten, bekers, robijnen en overige edelstenen aantreft.
Dit zou een godsvermogen kunnen zijn.

Nu de vraag der vragen. Wat zou jij doen als je -in minder overdreven vorm als zojuist gekenschetst te hebben- een kleinschalige schatkist treft wat honderden jaren geleden een offering was aan de goden? Zou je daar schijt aan hebben en het gewoon meenemen? Zou je het laten liggen? Of zou je instanties inlichten?
pi_194983498
Over het algemeen zijn er vaak mogelijkheden dat je een deel van de opbrengst kijkt. Ik zou het melden bij de autoriteiten zodat bijvoorbeeld archeologen er mee aan de slag kunnen. En we weer wat kunnen leren.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushid§ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_194983620
TS is mijn schat en ik hou hem lekker voor mijzelf.
pindazakje
pi_195080710
Wat saai, slechts wat goud en zilver en een archeologische vondst.

En wat als het een verboden schat is? Het graf van Jezus of Mohammed? Een ruimteschip? Een Godsbewijs? Iets wat de wereld die we kennen fundamenteel zou veranderen. Wat doe je dan?
Jahaaa.. Mijn mening verandert vaak. Niet dat ik niet weet wat ik zeg. Maar ik houd mij liever niet vast aan oude denkbeelden als nieuwe beter zijn...
  donderdag 24 september 2020 @ 15:40:16 #5
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_195234723
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 23:07 schreef zalkc het volgende:
Wat saai, slechts wat goud en zilver en een archeologische vondst.

En wat als het een verboden schat is? Het graf van Jezus of Mohammed? Een ruimteschip? Een Godsbewijs? Iets wat de wereld die we kennen fundamenteel zou veranderen. Wat doe je dan?
Doe mij dat hoopje goud dan maar, dan mag jij de eer van de rest opstrijken.

Deal? :)
pi_195234884
Als ik er niet meteen wat mee kan zonder dat het opvalt zoals een pot met goud de autoriteiten (en de media als de autoriteiten wat corrupt zijn)

Pak drugs is wel te gelde te maken, niet op een legale manier.

Welk geld in die weekendtas?
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_195803230
Het lullige is, je kunt er zo weinig mee... Inleveren bij de sigarenwinkel gaat niet. Dus je moet de zwarte markt op, dan kom je alsnog bij professionals terecht die er verstand van hebben en het onder commissie voor je willen slijten. En daar zijn er niet zo heel veel van... :)

Dit is in het verleden al gebeurd met gevonden schatten. En er zijn ook al mensen tegen de lamp gelopen en de bak ingedraaid voor o.a. plundering.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nebra_sky_disk
pi_195804461
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 23:07 schreef zalkc het volgende:
Wat saai, slechts wat goud en zilver en een archeologische vondst.

En wat als het een verboden schat is? Het graf van Jezus of Mohammed?
Dat gaat zo de doofpot in.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')