abonnement Unibet Coolblue
pi_194958768
Renovatie Deel 9, still going strong, we doen nog een rondje !

Wat begon als een redelijke verbouwing van het huis waar zowel mijn grootouders, als mijn moeder in hebben gewoond is nu bij het negende deel aangeland op het departement K&W op Fok!

# Deel 1: Renovatie
K&W / Renovatie

# Deel 2: Renovatie deel 2 alweer ;)
K&W / Renovatie deel 2 alweer ;)

# Deel 3: Renovatie deel 3 alweer ;)
K&W / Renovatie deel 3 alweer ;)

# Deel 4: Renovatie deel 4 alweer ;)
K&W / Renovatie deel 4 alweer ;)

# Deel 5: Renovatie deel vijf, nog een maand tot we gaan wonen ;)
K&W / Renovatie deel vijf, nog een maand tot we gaan wonen ;)

# Deel 6: Renovatie deel 6, Ja serieus..... we wonen er hoor!!
K&W / Renovatie deel 6, Ja serieus..... we wonen er hoor!!

# Deel 7: Renovatie Deel 7, het begin van het einde :P
K&W / Renovatie Deel 7, het begin van het einde :P

# Deel 8: Renovatie Deel 8, still going strong, or not
K&W / Renovatie Deel 8, still going strong, or not...... ;)

Nadat ik erachter kwam dat het al weer even terug was dat ik zelf in mijn eigen topic gereageerd had , en bleek dat het vorige topic gesloten was . Hier dus een nieuw deel .

Zoals al vaker gemeld ben je nooit klaar met je eigen woning en blijven er wensen . In 2005 begon de rollercoaster en we wonen er nog steeds met veel plezier . Toch zijn er gaandeweg wat zaken die verouderen , of die je graag veranderd zou willen zien .

We kunnen hopelijk binnen niet al te lange tijd een stuk grond achter ons huis kopen . Zou mooi zijn , omdat het ook nog eens om 195m2 gaat wat direct achter onze tuin ligt . Maar goed das dus nog niet zeker. (keeping my fingers crossed). Mocht het doorgaan , kan ik weer het nodige aan energie kwijt in de tuin :)

We willen de zolder aanpakken , nu nog in gebruik als opslag (bij wie niet ? ;) ) maar we willen deze een upgrade geven . Een slaapkamer extra maken en de ruimte netjes indelen etc etc

Nieuwe voordeur , offerte is aangevraagd . Heb een hoop wensen op de lijst staan en weet wat ik mooi vind. jammere is wel dat t een flinke stuiter geld gaat kosten.

In combinatie met beslag wat ik op de huidige deur ook al heb zitten (messing , met titanium coating . Blijft echt schitterend. Kost een vermogen , maar is zijn geld echt waard . Nieuwe dorpel in hardsteen (de originele vanuit de bouw van 1927 is wat uitgesleten ). Ga hem in de blanke lak zetten, dus bestel hem in merbau door en door. Voor de rst weer bij de tijd met isolatie, driepuntssluiting , antikerntrek etc etc



Ga op zoek naar wat foto's om de boel te illustreren , zodat jullie weer helder op t netvlies hebben staan in wat voor paleisje ik mag wonen samen met de Mrs , en mijn twee kinderen . Dochterlief is 15 inmiddels en de benjamin is bijna 9 nu . Time flies when your having fun ! :+ :P
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
  Moderator dinsdag 8 september 2020 @ 22:20:26 #2
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_194961921
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 september 2020 19:46 schreef Cybersijp het volgende:
Ga op zoek naar wat foto's om de boel te illustreren , zodat jullie weer helder op t netvlies hebben staan in wat voor paleisje ik mag wonen samen met de Mrs , en mijn twee kinderen . Dochterlief is 15 inmiddels en de benjamin is bijna 9 nu . Time flies when your having fun ! :+
Haha, tja het één en ander is wel wat weggezakt. Behalve dat zwembad wat je even dicht hebt gemaakt :+
Vermoed dat in de oude delen niet alle foto's het nog doen, al heb ik nog niet gekeken.

quote:
6s.gif Op dinsdag 8 september 2020 19:46 schreef Cybersijp het volgende:
We kunnen hopelijk binnen niet al te lange tijd een stuk grond achter ons huis kopen . Zou mooi zijn , omdat het ook nog eens om 195m2 gaat wat direct achter onze tuin ligt . Maar goed das dus nog niet zeker. (keeping my fingers crossed). Mocht het doorgaan , kan ik weer het nodige aan energie kwijt in de tuin
Das een flinke lap grond als het doorgaat ! ^O^
pi_194990668
Even wat plaatjes opgezocht :

Staalwerk op zolder , oude spanten zijn vervangen door staal. Hierdoor is de doorloop hoger en voor en achter beter te bereiken :)


Poort ook weer strak in de lak gezet



Lade voor de gatenzagen gemaakt , hele verzameling zo ! :)



Bbq met tafel gemaakt , al diverse keren gebruik van gemaakt met t mooie weer :)



Achterkant weer knap in de lak gezet , wou deze zomer de voorkant doen . maar vanwege werk en drukte zat er geen extra vrij in . Dat moet dus nog :)

Ga zo nog ff grasduinen in de google foto's van afgelopen jaren. Wel makkelijk dat het allemaal in de cloud staat .
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
  Moderator donderdag 10 september 2020 @ 22:09:35 #4
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_194993562
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:15 schreef Cybersijp het volgende:
Staalwerk op zolder , oude spanten zijn vervangen door staal. Hierdoor is de doorloop hoger en voor en achter beter te bereiken
Das een forse staalconstructie op zolder ! Of vertekenen de foto's het een beetje ?
Blijft het een bergzolder of heb je er verder nog concrete plannen mee ?
Zat er eerder dan over dwars een balk door de ruimte van het ene dak-deel naar het andere deel ?

quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 19:15 schreef Cybersijp het volgende:
Ga zo nog ff grasduinen in de google foto's van afgelopen jaren. Wel makkelijk dat het allemaal in de cloud staat .
^O^

Hier is eigenlijk sinds dat we verbouwd hebben weinig veranderd; wat kleine inrichting dingetjes.
Maar niet echt iets groots :P
pi_195022183
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 22:09 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Das een forse staalconstructie op zolder ! Of vertekenen de foto's het een beetje ?
Blijft het een bergzolder of heb je er verder nog concrete plannen mee ?
Zat er eerder dan over dwars een balk door de ruimte van het ene dak-deel naar het andere deel ?
[..]

^O^

Hier is eigenlijk sinds dat we verbouwd hebben weinig veranderd; wat kleine inrichting dingetjes.
Maar niet echt iets groots :P
is idd een flink stukje staal Ed, moet de functie van de spanten overnemen op zolder . De zolder willen we gaan verbouwen zodat in het achterste gedeelte een opslag kan komen (what else :P ) , middelste gedeelte opslag voor kleren etc voor de voorste slaapkamer op zolder . voorste gedeelte komt een slaapkamer .

Komt een vaste trap naar zolder , plus de huidige velux ramen worden vergroot . Dakkapel is niet wenselijk vanwege aanzicht huis . vind t er niet bij passen .

En net nog gekeken , zo goed als alle foto's in dit topic zijn nog online ! Dus van het eerste topic af tot nu . Das wel lekker , via tweakers.net mijn fotoalbum # blijmee

[ Bericht 5% gewijzigd door Cybersijp op 12-09-2020 20:02:15 ]
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_195825137
Van de week zijn we dus echt begonnen, of althans de heren timmermannen. Die hebben de oude trap verwijderd en een nieuwe raveelbak gemaakt voor de nieuw te komen trap .

Vorige week al de zolder compleet opgeruimd, oud tapijt etc verwijderd en heel veel stof weggezogen . Lang leve de bouwstofzuiger weer !

Alle spullen die in de loop van de tijd "naar zolder"gegaan zijn uitgezocht en wat niet meer nodig was is op de lokale "wat je maar kwijt wilt "op facebook pagina gezet . Dat ruimde dus al weer lekker .

De oude trap die dienst deed staat nu tijdelijk met een paar schroeven vast in de nieuwe raveling . Laminaat is toch gladder als je denkt .... trap is al een keer onderuit geschoven . Liep al met al goed af .

Ben naar het lokale afvalstoffen afvoer station gereden en daar het oude hout , tapijt etc gedropt . was toch lekker bezig dus heb ook de zandbak beneden maar verwijderd :) Die had ook zijn beste tijd gehad , en de mini me mannelijke uitvoering speelt er nooit meer in , de mini me Mrs is 15 en zal er ook niks meer mee doen . Vanwege Covid geen bezoek dus daar hoeven we ook geen hoop op te hebben , dus hop weg met die handel !

Ik heb bij de bouw van de nieuwe verdeler voor de stroom rekening gehouden met extra stroom voor de zolder . Plus de mogelijkheid om op een later tijdstip hier een omvormer voor nog te plaatsen zonnepanelen en voeding te kunnen creëren. Daarnaast heb ik een vaste utp kabel van de zolder naar de router in gedachten . dan kan op zolder ook een dedicated accespoint geplaatst worden . Dan heb je daar ook knappe dekking . Qua stroomvoorziening : er komen twee groepen 240 V boven , eentje voor de voorkant en eentje voor het middelste gedeelte en de achterzijde . Achterzijde is enkel een lampje en een wcd , immers hoeveel heb je nodig in een opslag van goederen die je denkt te moeten bewaren , maar niet over je hart kan verkrijgen om weg te doen ? :+)

Zal zometeen ff wat foto's uploaden , kunnen jullie meekijken .
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_195825709

Hier waren we druk de boel aan het leeghalen , tapijt verwijderen en de boel aan het stofzuigen . Je ziet nog de kleine raveelbak van de vorige trap die je omhoog schoof en zo boven op zolder lag als je hem niet gebruikte



Het oude luik van onderen , je moest aan t touwtje trekken , dan kwam luik naar beneden en de trap moest je naar beneden trekken .Is een zwaar lel, niet zoals de huidige gebruikelijke vlizotrappen ! :D



De nieuwe raveelbak en de tijdelijke trap erin . Je ziet goed dat de nieuwe trap een flink stuk breder en ook flauwer naar boven zal zijn/gaan .



Vanuit trapgat genomen , hoop licht op de overloop . Waar t tot voor kort erg donker was . Logisch ook, want het luik is groter en is weggehaald vanzelfsprekend . Maar vind "licht"in huis erg fijn .



De nieuwe Velux dakramen staan al klaar om erin gezet te worden . Wachten is nog even op tijd van de timmerman en knap weer . We hadden van de week al een dagje in de planning , maar die dag regende het aan een stuk door . Schiet niet op als je je dak open hebt liggen ..... Dus ff uitgesteld



En last but not least , simsambin en de zandbak is weg :P
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_196749536
Nou 2 timmermannen verder die naar beneden gekukeld zijn is er dan toch weer wat te melden !

De twee ramen zijn geplaatst , en de zooi is opgeruimd .

Nu 20% meer licht op tafel naar de oude philips reclame vanuit t jaar kruik ... !



Ik heb inmiddels ook offerte van de voordeur , duur ding hoor ! driepuntssluiting, messing beslag met titanium coating erbij . T hele spulletje. Wil de trap laten spuiten in een 2 componenten lak , dan is hij mooi nice and shiny .Oude trap doet nu nog ff tijdelijk dienst om naar boven te komen .

stay tuned ;)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_196751346
Wat kost de voordeur ongeveer als ik vragen mag?
pi_196757093
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2020 19:24 schreef archito het volgende:
Wat kost de voordeur ongeveer als ik vragen mag?
Dat mag je vragen hoor , hangt wel van een aantal zaken af he ? Zit ook hang en sluitwerk bij . Hardstenen dorpel vervangen , (heel heel heel heel)(had ik al "heel"gezegd ? ) erg prijzig deurbeslag (heb er ervaring mee, en ziet er na bijna 15 jaar nog schitterend uit. Probeer dat maar eens met gewoon messing :P ) inclusief bijpassende scharnieren . Facet geslepen iso glas in de raampjes . Spuiten van deur in 2 componenten hoogglanslak . Moet je toch denken aan dikke 3K. Kijk de originele deur heeft t vanaf 1927 uitgehouden , de nieuwe zal dat denk ik niet doen , maar als t de helft is vind ik t best (Bijna 100 dan :D Dan zit ik wel in een naburige aanleunwoning en is het een zaak voor mijn kinderen om uit te zoeken ;) )

Knappe voordeur kost gewoon dik geld, en is toch t smoelwerk van je spulletje. Moet netjes zijn denk ik dan . houd er niet zo van daarin concessies te doen :)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_196760702
Offertes van mijn voordeur met zijraam liepen rond de 3-4k.
Maar het klopt dat er veel mogelijkheden zijn die de prijs ontzettend doen schommelen
pi_196764766
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2020 00:24 schreef Cybersijp het volgende:

[..]

Dat mag je vragen hoor , hangt wel van een aantal zaken af he ? Zit ook hang en sluitwerk bij . Hardstenen dorpel vervangen , (heel heel heel heel)(had ik al "heel"gezegd ? ) erg prijzig deurbeslag (heb er ervaring mee, en ziet er na bijna 15 jaar nog schitterend uit. Probeer dat maar eens met gewoon messing :P ) inclusief bijpassende scharnieren . Facet geslepen iso glas in de raampjes . Spuiten van deur in 2 componenten hoogglanslak . Moet je toch denken aan dikke 3K. Kijk de originele deur heeft t vanaf 1927 uitgehouden , de nieuwe zal dat denk ik niet doen , maar als t de helft is vind ik t best (Bijna 100 dan :D Dan zit ik wel in een naburige aanleunwoning en is het een zaak voor mijn kinderen om uit te zoeken ;) )

Knappe voordeur kost gewoon dik geld, en is toch t smoelwerk van je spulletje. Moet netjes zijn denk ik dan . houd er niet zo van daarin concessies te doen :)
Thanks! Ik weet idd dat het prijzig is. Ik twijfelde nog tussen renoveren van mijn voordeur uit 1930 of vervangen. Onderdorpel is een keer lelijk gerepareerd dus zou eigenlijk ook moeten.

Met een renovatie kwam ik uit op 600 euro en alleen een nieuwe voordeur zonder dorpel en beslag al op 2k. Dus dik 3k kijk ik niet van op. ;)
pi_196789314
Nou De kogel is door de kerk so to speak..... De deur is besteld , moeten nog 3 maanden geduld hebben eer hier op t eiland. Blijkt toch dat veel deuren tegenwoordig in lagelonenlanden gemaakt worden , en er gesjoemeld wordt met de materialen die voor de panelen worden gebruikt . We hebben gekozen voor een in Nederland gemaakte kwaliteits deur . Van merbau (dat was de originele ook ).Blank iso facet geslepen glas in de raampjes . Tochtvaldorpel, weldorpel, 3 punts sluiting , messing met titaniumcoating beslag 3 sterren veiligheidskeur .

Deur komt in de blanke lak aan , dan afgehangen . gaat er daarna weer uit om door de spuiter voorzien te worden van de nodige lagen hoogglans 2k polyurethaanlak . Wordt erg mooi , dat is zeker .

mijn portemonnee doet nou al zeer ! haha
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_197091014
Paar dagen vrij in t oude jaar, dus alvast druk met kabels trekken. Moet nu nog utp trekken. Drie groepen 240 omhoog, een krachtgroep 16A, drie utp. Je kan maar voorbereid zijn :P. Verdeling wordt :
zolder voor, zolder achter, zonnepanelen dak(voor in de toekomst , drie fase ivm afbouw saldering ), airco's(ook plan voor de near future ), 3x utp(1x AP, 1x com kabel omvormer, 1x walloutlet zolder). Airco's kunnen via wifi aangestuurd worden , alles zit dichtbij dus verwacht geen problemen qua bereik.
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_197091636
En zo klooien we lekker door :7

Goede voorbereiding is het halve werk. Succes weer!
Laat die handjes wapperen!
  zaterdag 2 januari 2021 @ 14:43:59 #16
86327 dujour
Nou daaaaag
pi_197172625
Ziet er allemaal goed uit! Ik zou nog een extra utp doen. Dat je 2 wand aansluitingen hebt. Je zit er zo aan.
pi_197174466
Dames waren ff te wandelen, ik ben nog even bezig geweest met de stroom en utp naar zolder . Heb de bos kabels netjes vastgezet op de overloop (komt een koofje overheen nog ) plus heb een paneel gemaakt en de invoer etc gemaakt .

Heb in betonplex een paneel gemaakt, hoek genomen van de vloer t.o.v de schuine kap (42,5 grd) paneel keurig met de cirkelzaag op deze hoek gezet . Daarna alles netjes uitgezet etc . Dit paneel komt straks nog een kastje / of demontabel stuk borstwering voor .



Rechter 3640 krijgt tijdelijk ff de functie van wcd voor de zolderverbouwing , later als alles op zijn plekkie zit dan komt daar ook blind kap overheen .

Morgen ff qualitytime , en dan maandag weer aan de arbeit . Volgend weekend weer verder als alles mee zit.

#klussenisleuk :)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_197321480
Gisteren de boel even aangesloten , er is nu in ieder geval een viervoudige wcd boven op zolder die we kunnen gebruiken om te bouwen :)

Daarnaast de verschillende kabels aangesloten in de meterkast , twee groepen bijgemaakt . Volgende week de utp kabels in de meterkast netjes wegwerken. Kwam in het modem een poort te kort . Dus switch gekocht (8 poorts), dan kunnen de kabels daar allemaal netjes naar toe gehaald worden .

Was al met al tot een uur of vier bezig , hele spulletje spanningsloos gemaakt dus t was wel makkelijk dat t spulletje weer aan kon . T is gewoon (te)vroeg donker in de winter :)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_197598576
Utp is geregeld nu, heb een patchpaneel in combinatie met een 8 poorts switch geinstalleerd. In de meterkast is t nu ook weer een stukje netter.

Daarnaast airco's besteld, ga het overgrote deel zelf installeren. Vacuüm trekken, druktest , en leidingen solderen laat ik doen door een stek gecertificeerd bedrijf ( toevallig waar ik gewerkt heb ;) ) . Dit ivm garantie.

Beneden een 5 kW single split , op de verdieping een multi split van 7 kW . 2.5 kW voor zolder, 2 kW voor de voorste slaapkamer, 3.5 kW voor onze slaapkamer. Alles van Mitsubishi heavy electric.

Vanmiddag ook de afzuiging van de badkamer vervangen voor een energiezuinige versie met vochtmeting en afstandsbediening. Maakt een hoop minder herrie als de oude .

Daarnaast net een zut hulpmaterialen besteld voor de airco's etc etc.

Hoop bedrijvigheid dus weer .

Op t werk ook geen gebrek aan reuring ondanks corona, dus extra vrij opnemen is wat lastig. Morgen met t gezin weer wat leuks doen. Zaterdag stroomverzorging voor de airco beneden in de planning .

#zinin
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_197736831
De multi split is bij de leverancier binnen gekomen, hoop onderdelen zijn binnen gekomen hier in huize elbera.

Vandaag de groep voor airco beneden gemaakt, draad getrokken met de jongste van t stel ( 9 jaar, vind t prachtig vaders te mogen helpen ) . Werkschakelaar buiten. Keurig pijp door de muur . Beugel voor de buitenunit opgehangen. Mooie was dat ik bij de bouw/renovatie al bedacht had dat er op 8 punten in de woonkamer loze leidingen extra moesten komen . Werd destijds voor gek versleten (van je weet maar nooit ... :P ) Een van deze loze punten in de woonkamer heb ik nu gebruikt om t kabeltrace te kunnen maken (handig joh ! )

Verwachting is dat de single split donderdag of vrijdag binnen komt . Kan dan zaterdag a.s er weer mee verder. 😀



De single split komt aan een stukje wat lelijke muur te hangen , daar heeft ooit een zelfbouw stenen bbq tegen de muur aan gezeten . Vandaar de metselresten etc.

Hier in de casa is nog wel wat twijfel van de Mrs of ze de binnenunit niet erg lelijk gaat vinden . Heb diverse manieren geprobeerd om een foto /plaatje te laten zien zodat ze voor ogen heeft hoe het er binnen komt uit te zien . Maar ze is nu redelijk "voor" ! haha

[ Bericht 31% gewijzigd door Cybersijp op 31-01-2021 11:15:17 (foto erbij en tekst uitgebreid ) ]
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198098138
Nou single split liet even op zich wachten , maar was inmiddels binnen. Gistermiddag opgehaald en vanmorgen begonnen met het spulletje . Na de middag kwam de koelmonteur om te solderen, druktest en te vacuümeren.

Nu inmiddels denk ik twee uur terug het systeem voor het eerst aangezet , en superblij ermee wat een kracht in koelen en verwarmen zit erin.

De units voor de bovenverdieping ga ik hopelijk van de week ophalen en dan rustig aan daar mee scharrelen.



De Mrs vind het trouwens reuze meevallen de grootte :)



[ Bericht 16% gewijzigd door Cybersijp op 21-02-2021 12:47:01 (originele plaatjes erin ipv kleintjes die niet kli) ]
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198107146
Weer goed bezig! En wat worden die kinders grooooot!
OT...een buurman heeft een mooie zwartgebeitste open kist geplaatst / getimmerd voor over de buitenunit.
Is dat ook je plan?
  Moderator zaterdag 20 februari 2021 @ 09:54:03 #23
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_198108003
Lekker bezig op Texel ! Jammer dat het er op lijkt dat er langzaam minder gereageerd wordt in dit topic.

Terwijl je toch echt leuke interessante dingen bouwt en installeert. !

Zit je er van het zomer mooi koel bij. Wat een geweld zeg vijf kilowatt ! :)
pi_198127676
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2021 06:44 schreef AnneX het volgende:
Weer goed bezig! En wat worden die kinders grooooot!
OT...een buurman heeft een mooie zwartgebeitste open kist geplaatst / getimmerd voor over de buitenunit.
Is dat ook je plan?
Oh Anne, wat leuk dat je even langs komt . Ja de guppies worden groot . De oudste is bijna 16 en wordt al een heel dametje(met al haar nukken haha), de jongste wordt in September alweer 10 en zit nog op de basisschool. Wereld van verschil tussen die twee . Sjoerd speelt vaak buiten, en heeft hele andere interesses als zijn zus (zo noemt hij haar ook "Zus" :P )

Qua buiten unit , zat er wel aan te denken om er wat omheen over te bouwen . Maar dat is pas voor later hoor . Eerst maar eens de klussen afmaken , ben ook nog druk op het werk . Hoewel Corona ons bedrijf echt wel raakt (horeca, strand paviljoen met meerdere vestigingen en strandhuisjes ) hebben wij (als T.d ) wel meer dan voldoende werk voorhanden om ons te vermaken . Immers wat je zelf doet hoeft een ander niet te doen . Maar leuk is het allemaal niet natuurlijk . Het liefste zie ik toch de normale "reuring"op de paviljoens/kiosk, zonder beperkingen .
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198127733
Ja, met wat terugrekenen kwam ik ook wel op die leeftijden uit.

OT anders had ik even een foto gemaakt van de kist. Ziet er prima uit, aan de zijkant van het huis. Omdat de kist weg was om te worden geschilderd, zag ik pas waarvoor het diende.
pi_198127988
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2021 09:54 schreef Vonkenboer het volgende:
Lekker bezig op Texel ! Jammer dat het er op lijkt dat er langzaam minder gereageerd wordt in dit topic.

Terwijl je toch echt leuke interessante dingen bouwt en installeert. !

Zit je er van het zomer mooi koel bij. Wat een geweld zeg vijf kilowatt ! :)
Hoi Ed, ja 5 kW is echt meer dan zat denk ik voor beneden . Zou eerst een 6 kilowatt single split nemen voor beneden , maar er werd mij vertelt dat 5 kW ook heel veel was . Plus het scheelt ook geld natuurlijk . Single split van 6 kW is meteen ook ¤1000 duurder dan de 5 kW versie . Tot 5kW is toch meer gebruikt en dus vanzelf een stuk goedkoper in aanschaf .

Zoals ik net al schreef bij Anne, ben wel druk met t werk . Heb nog een stuiter uren staan . Maar er komen de komende periode nog genoeg updates (heb genoeg te doen, airco's, zolder, nieuwe trap, aftimmeren zolder, installatiewerk zolder , indeling zolder, plafond overloop, nieuwe voordeur , among others) langs. De vaart zit er weer een beetje in , zoals men kan lezen in de updates .

Ik zie het maar zo : "graag, traag, of helemaal niet "haha. Er zijn er zat die kijken, lezen , lurken maar die geen berichtje posten ofzo . Jammer want voor die interactie doen we het uiteindelijk natuurlijk wel . De meeste foto's in dit topic staan na 15 jaar nog steeds online, zodat men kan kijken hoe iets opgelost is en de overwegingen hiervoor erbij ;) (beter goed gekopieerd , als slecht bedacht natuurlijk :P )

Loop nu tegen wat zaken aan op de bovenverdieping , m.b.t. de plaatsing van de airco units voor binnen. Je hebt toch te maken met een leidingtracé en de condensafvoer etc . Plus de WAF is ook belangrijk natuurlijk, ze vind ze lelijk maar heeft t ervoor over (minder hitte in de zomer en verwarming in de winter) zaak is dus hierin te kijken hoe het technisch kan (niet alle ideeën zijn uitvoerbaar vanzelf ) plus qua plek het een soort van status quo kan worden . Er zijn ook meerdere soorten binnen units, vloer, plafond, wand etc . Maar de wandunits zijn erg betaalbaar, de rest heeft omdat er veel minder van verkocht worden een flinke meerprijs . Dan kun je wel gaan schipperen naar een ander merk (b merk), maar wil eigenlijk wel een goed , sterk merk in huis . Mitsubishi heavy industries is gewoon een top merk . Zit er ook niet op te wachten dat je met een paar jaar de boel op een hoop gedraaid hebt .

Ga er van de week even driftig over nadenken, dan de binnenunits ophalen. en wat appendages etc bestellen . Dan zaterdag weer verder met de klus . Misschien dat ik vrijdag nog ff wat extra kan scharrelen , maar dat is even afhankelijk van de klussen komende week (weer de boel klaar maken voor de mogelijke versoepelingen op 2 maart aanstaande )
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198220446
Nou plan is bedacht , heb wat onderdelen in bestelling staan . Maar de binnenunits kan ik technisch gesproken al op hun plek gaan hangen .

Verder is de trap op zijn plaats gezet vanmiddag , moeten nog antislip strips in en geschilderd etc . maar al een hele verbetering om nu normaal naar boven te kunnen gaan ipv een trap die a ) smal b) niet echt lekker pastte .

Heb een bult spullen in bestelling staan , alles qua plaatsing etc doorgesproken met de baas/Mrs. Koper en de buitenunit zelf liggen nog bij de groothandel . De binnenunits staan hier achter mij te shinen :)

Het trace buiten ga ik op bigfoot rubber voeten leggen , heb hier er vier kleintjes van besteld. De buitenunit zelf komt op twee grote te staan . Die had ik al binnen .

Zal zo ff paar foto's uppen
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198220636


stapeltje coolness :P ;)



trap, moet nog e.e.a aan gebeuren maar we kunnen weer normaal naar boven



De oude trap, hier even op de foto gezet . en op de lokale facebook pagina van wat je maar kwijt wilt gezet , was met een half uurtje al verzegd , met een uur opgehaald en nog wat lekkers voor bij de koffie erbij . Gaat nu voor ronde 2 door :)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198222179
Ziet er goed uit. Airco's ga je zo veel plezier van hebben.

Hoe breed was een is de trap?

Ik heb nu een vlizotrap naar zolder een ik heb zo'n hekel aan die kleredingen dat ik een vaste trap wil. Kan het gat echter niet echt veel groter maken. Beetje aftasten wat nou nog breed genoeg is.

En hoe lui is de nieuwe? Is dat te doen zonder handen?
Laat die handjes wapperen!
pi_198224998
Deze trap is ongeveer 90 cm breed, omdat we maar een beperkt stuk vloer hebben op zolder waar de trap uit kan komen , en we op de eerste etage gebonden zijn aan de ruimte tussen twee deuren hebben we hiervoor gekozen. T geheel is nog wel "open" gehouden. Zodat de overloop nog wel ruimtelijk aan blijft voelen. Treden zijn wel wat kort. Maar mits je niet te oud bent prima te doen. Leuning aan de rechter opgaande kant kan altijd nog ;)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198242741
Enge trap :o
Maar ik ben niet zo’n held met zulke steile trappen ;)
Leuker vanaf je eerste topic, maar weer even reageren ;)

Ik lees even mee over je airco’s, wij gaan op zolder ook nog zoiets plaatsen
pi_198248063
Trap valt echt wel mee hoor , boven op zolder komt er aan de rechter kant nog een hekje. En mocht het nodig zijn dan maak ik nog een leuning aan de rechter(opgaande) kant . Hoewel we een ruime overloop hebben in verhouding tot hedendaags gebouwde woningen, is het natuurlijk wel zaak om zo min mogelijk ruimte verlies te hebben door de komst van een groter trapgat natuurlijk. De ruimte boven is namelijk niet al te groot ivm een gebroken kap (zie foto's in post 1 van topic 1, alles staan nog online)

Updeet:

Binnenunits hangen op hun plek, heb nog wat onderdelen in bestelling staan. Vooral die van de zolder was ik ff mee bezig om zowel in het x,y en z bereik waterpas te krijgen . Huizen werden vroeger minder "recht"gebouwd blijkt wel weer . Hoop alles van de week binnen te hebben. Dan kunnen we zaterdag weer aan de gang om te beginnen aan te sluiten richting de buitenunit die op het platte dak achter moet komen .

Vandaag "vrij"om met de family wat te gaan doen , morgen weer aan de arbeit :)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198292670
Ha wat fijn, weer een topic. En wat een held toch dat al die oude topics nog helemaal up-to-date zijn met foto's en alles. Ik heb over de airco's niet zoveel inhoudelijks te zeggen maar loop al wat jaartjes mee in deze reeks met lezen en af en toe een comment *O*
pi_198359396
Zo kluszaterdag zit erop :

Gaten van airco's naar zolder voor de stuurstroom en de koelleidingen is check, was nog een heel klussie maar gewonnen haha. Gat in de buitenmuur is gemaakt. Stuurstroomkabels qua traject uitgerold, een condensleiding is ook klaar . Twee komen onder de pannen straks uit , dus die kunnen nu nog niet . Wacht nog op een paar onderdelen voor de goten etc .

Airco beneden is inmiddels ook via appie te bedienen. Werkt met airconwithme.

Had vandaag ff hulp geregeld zodat we ook t koper erin zouden kunnen krijgen, maar die raakte naar huis vanwege migraine. Dat was wel ff jammer , maar is niet anders .

Kijken of ik morgen nog wat met t koper kan doen . Anders moet t volgende week maar .

Zit dus nog steeds schot in de zaak
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
  zondag 7 maart 2021 @ 10:46:40 #35
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_198371692
Pics or it didn't happen.

Lekker bezig geweest zo te horen :7

Heb er gisteren ook nog maar een besteld. Ga hem boven op de overloop hangen, kijken of dat wat uithaalt. Heel kanaalsysteem op zolder is me nu teveel werk.
Laat die handjes wapperen!
pi_198371754
quote:
1s.gif Op zondag 7 maart 2021 10:46 schreef Gieliovd het volgende:
Pics or it didn't happen.

Lekker bezig geweest zo te horen :7

Heb er gisteren ook nog maar een besteld. Ga hem boven op de overloop hangen, kijken of dat wat uithaalt. Heel kanaalsysteem op zolder is me nu teveel werk.
Oh wat leuk, wat voor merk heb je besteld ? Kun je qua leidingtraject een knap iets maken? . condensleiding heb ik op natuurlijk verval hangen . Condenspompje is ook weer gauw 150 per unit natuurlijk.

En t is heus gebeurd hoor ! :)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
  zondag 7 maart 2021 @ 12:32:28 #37
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_198373188
Ik heb nu een LG besteld, was goedkoop te krijgen. Elders heb ik Gree en Cooper&Hunter hangen.

Ik denk dat ik hem door de wand van de kamer erachter boor, dan daar de daklijn laten volgen en door het knieschot onder de pannen uit laten komen. Zet ik de unit daar op het platte dak. Gezellig bij de andere airco en de warmtepomp.
Laat die handjes wapperen!
pi_198479553
vraag mij niet hoe, maar hier stond een dubbelpost :)

[ Bericht 78% gewijzigd door Cybersijp op 13-03-2021 17:18:29 (dubbelpost) ]
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198479692
Zo! stevig potje anacondaworstelen was het vandaag ! haha

Vanmorgen hulp gescharreld, mijn maat erbij gevraagd om de koperen koelleidingen door te gaan voeren van zolder naar buiten toe . Het was ff een werkje maar circa 50 meter koelleiding 1/4-3/8 inch verder zit t er in ! #lekker !

Vanmiddag de leidingen netjes gemaakt, stuurstroom erbij opgebost . Voor volgende week Donderdag afspraak gemaakt met het koeltechnische installatiebedrijf . Dan komt de buitenunit op het dak (met een liftje), en gaan we de kabels en koeltechniek aansluiten .

Morgen de spullen buiten alvast intapen en trace buiten netjes leggen. Heb nog wat beugel spul en pijp nodig voor buiten maar dat scharrel ik wel voor donderdag .

Plaatje bij t praatje: rechtsboven gaan de leidingen naar beneden door de inbouwkledingskast heen . Ik wou geen leidingkoker buiten op de gevel dus dat was ff een werkje om tig bochten in een stuk door te voeren . Begin kwam van zolder, door de kast via vier lagen planken, dan door de gevel heen en verder naar buiten . Heel klussie maar naar mijn idee t waard , nu ff genieten van wat qualitytime :7 :7 :7



Update 14/03/2021: vanmorgen al lekker vroeg in touw om de leidingen op het platte dak te fatsoeneren . Heb de doorgevoerde leidingen door de gevel getaped tot ongeveer waar de buitenunit moet komen. Condensafvoer van de zolder unit komt na de gevel uit t "bossie". Alles zit dubbel getaped, en zoals gezegd komen ze nog in een buis (word geregeld, wat ik wou kon ik online niet bestellen ....echt ... :o )

Doorvoer voorzien van lading put ter isolatie, kapje erop , netjes afgekit met transparante siliconen. rvs schroeven en ringen etc. dat blijft wel even mooi .

Al met al kom ik denk ik op totaal 44 meter koelleiding, buitenunit is voorgevuld tot 30 mtr dus er moet wat gas bij a.s donderdag . heb ik al aangegeven bij de monteur waar ik afspraak mee heb staan donderdag a.s . je kan t maar voorbereid hebben natuurlijk :P



[ Bericht 13% gewijzigd door Cybersijp op 14-03-2021 23:06:49 ]
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198580809
Vanmorgen de buitenunit opgehaald en met de lift op t dak gezet, de koelmonteur heeft de boel koeltechnisch aangesloten. Voor de rest ben ik zelf verder gegaan. Morgenochtend weer verder scharrelen. Niet te gek, want de mini-me dochter uitvoering is morgen jarig. Tante beppie wordt dan 16 jaar jong :)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_198582263
Van harte gefeliciteerd!
pi_198864074
Zo, vandaag tweede paasdag niet naar de woonboulevard geweest ..... Daarentegen heb ik zolder opgemeten wat er moet komen aan constructiehout om e.e.a af te timmeren . Hout is duur geworden zeg ! Maar goed , t spulletje (in grote lijnen) is besteld en we wachten nu keurig af wanneer het hier aan gaat komen. Ik laat het dan tijdelijk in de garage staan . Anders als alles op zolder staat kun je je kont niet meer keren ;)

Hoop underlayment, in maat 61x244 (hele platen krijg ik niet naar boven door/langs de trap) dat komt op de bestaande vloer , en ga ik knieschotten van maken en gebruik ik om het ijzer te omkleden. Qua deuropeningen ben ik er nog niet helemaal over uit hoe aan te pakken. daarnaast een hoop gipsplaten om het dakbeschot ook af te kunnen timmeren /bekleden. ivm brandveiligheid vanzelf :)

Eerst maar eens sjeng aan de geng :)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_199211840
We zijn inmiddels bezig in het weekend . vloer van underlayment zit er denk ik voor 60% in , er zijn in het opslaggedeelte al wat knieschotten geplaatst en er zijn twee driehoeken van staan aan een kant bekleed. Hoop zaagwerk , maar lang leve de zaagtafel :P
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_199212044
Foto's!!
pi_199214166
quote:
0s.gif Op donderdag 29 april 2021 21:08 schreef Makrolon het volgende:
Foto's!!
Or it didnt happen zeker ? Haha heb wel wat op mijn telefoon staan. Maar dan moet ik eerst op de mail zetten. Dan resizen, en uppen naar de server van t.net. Zou mooi zijn als ik t direct erop zou kunnen zetten ( op fok) maar dan staan ze niet voor altijd online wat ik wel een belangrijk " dingetje" vind .

Tldr: je wacht maar ff 😜

[ Bericht 0% gewijzigd door Cybersijp op 29-04-2021 23:16:08 (Typo) ]
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_199214219
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 17:17 schreef Cybersijp het volgende:
Zo! stevig potje anacondaworstelen was het vandaag ! haha

Vanmorgen hulp gescharreld, mijn maat erbij gevraagd om de koperen koelleidingen door te gaan voeren van zolder naar buiten toe . Het was ff een werkje maar circa 50 meter koelleiding 1/4-3/8 inch verder zit t er in ! #lekker !

Vanmiddag de leidingen netjes gemaakt, stuurstroom erbij opgebost . Voor volgende week Donderdag afspraak gemaakt met het koeltechnische installatiebedrijf . Dan komt de buitenunit op het dak (met een liftje), en gaan we de kabels en koeltechniek aansluiten .

Morgen de spullen buiten alvast intapen en trace buiten netjes leggen. Heb nog wat beugel spul en pijp nodig voor buiten maar dat scharrel ik wel voor donderdag .

Plaatje bij t praatje: rechtsboven gaan de leidingen naar beneden door de inbouwkledingskast heen . Ik wou geen leidingkoker buiten op de gevel dus dat was ff een werkje om tig bochten in een stuk door te voeren . Begin kwam van zolder, door de kast via vier lagen planken, dan door de gevel heen en verder naar buiten . Heel klussie maar naar mijn idee t waard , nu ff genieten van wat qualitytime :7 :7 :7

[ afbeelding ]

Update 14/03/2021: vanmorgen al lekker vroeg in touw om de leidingen op het platte dak te fatsoeneren . Heb de doorgevoerde leidingen door de gevel getaped tot ongeveer waar de buitenunit moet komen. Condensafvoer van de zolder unit komt na de gevel uit t "bossie". Alles zit dubbel getaped, en zoals gezegd komen ze nog in een buis (word geregeld, wat ik wou kon ik online niet bestellen ....echt ... :o )

Doorvoer voorzien van lading put ter isolatie, kapje erop , netjes afgekit met transparante siliconen. rvs schroeven en ringen etc. dat blijft wel even mooi .

Al met al kom ik denk ik op totaal 44 meter koelleiding, buitenunit is voorgevuld tot 30 mtr dus er moet wat gas bij a.s donderdag . heb ik al aangegeven bij de monteur waar ik afspraak mee heb staan donderdag a.s . je kan t maar voorbereid hebben natuurlijk :P

[ afbeelding ]

Jammer joh, de voorvulling is voor 7 meter en de Max leiding lengte is 20 of 30 meter
Vakman pur sang
pi_199233186
We hebben overlegd met de leverancier (coolmark), kwamen met de meters op 30 gram te kort uit . Dat is zo weinig , dat is niet te merken. mocht t wel nodig zijn is hij ook zo gevuld :)
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
pi_199689459
Zo bijna maandje verder , hoop gebeurd. Niet bij ons thuis ..... Je kan immers maar op 1 plek tegelijk zijn :P Mijn moeder kon onverwacht hier opgenomen worden in het lokale verpleeghuis (wordt ouder, en dus ook slechter . T is niet anders.... ) Dus moest verhuisd worden , huis leeg , opgeleverd etc . Daar dus drukkig mee geweest naast t werk .

Vandaag eigenlijk voor het eerst weer wat gedaan in de casa . Zijn boven verder gegaan met knieschotten op maat te maken etc . Meeste heb ik nu wel op maat , nog ff stroomkabels erachter leggen en dan kunnen ze ook vast .daarnaast de mechanische ventilatie een permanente plek gegeven, trillingsdempers onder de pootjes. Minder brom bij vol vermogen dus :) Maar goed dat zal niet eerder als komende week worden . Morgen weer druk aan de arbeit

#updeet
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
  maandag 31 mei 2021 @ 08:00:07 #49
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_199690582
Altijd druk, altijd bezig. Op z'n tijd best lekker, maar soms mag het minder ;)


Goed te lezen dat er ieder geval nog iets gebeurt. We hebben nog wel foto's tegoed hè :9
Laat die handjes wapperen!
pi_202868260
#7 maanden verder !

Maar het is toch echt waar, met echt alle vertragingen die maar kan bedenken (Corona, EverGiven waar de deur op zat, lakfabrikant die geen lak kon leveren, ziekte timmerman etc etc )

De hardstenen dorpel wordt de komende paar dagen vermaakt zodat die ook weer mooi strak is, vandaar het piepschuim :)

#irestmycase #GAAF!

pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')