abonnement Unibet Coolblue
pi_194956989
Hoe gaan jullie om met zout in een gerecht? Meet je dit af en weet je hoeveel zout je gebruikt?

Ik gebruik zelf denk ik te veel zout, maar zeker weet ik dit niet. Ik vraag altijd wel aan mensen is het niet te zout? Dat is nooit maar wat is nou de waarheid. Hier lijken steeds grotere verschillen in te zitten. Minder en minder zout lijkt de standaard. Voedingsfrabrikanten lijken steeds minder te gebruiken (en mensen zeggen dan super! Het is veel te zout). Maar als ik soms een kook programma zie en dan zegt iemand volgens mij is dit veel te zout wat ik heb gemaakt en zegt een chef dit is perfect op smaak, zo kruiden wij in de keuken af. Ook wen je snel aan zout, ik heb 3 weken zoutloos gegeten of met minimaal zout in het ziekenhuis en toen ik thuis kwam smaakte iets dat vrijwel geen zout had al ontzettend zout. Dit is dus ook weer iets heel delicaat met blijkbaar een hele erge mate van snelle gewenning.
  VIVA dinsdag 8 september 2020 @ 18:06:19 #2
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_194957071
Alleen om vlees te kruiden gebruik ik wat zout, verder 100% zoutloos. In de algemene etenswaren zoals brood etc zit al genoeg zout om aan je dagelijkse taks te komen.
What lies behind makes no sense in my mind
  User die altijd boos en kwaad is 2022 dinsdag 8 september 2020 @ 18:07:39 #3
491163 Viesdik
pi_194957098
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:06 schreef cosmosis het volgende:
Alleen om vlees te kruiden gebruik ik wat zout, verder 100% zoutloos. In de algemene etenswaren zoals brood etc zit al genoeg zout om aan je dagelijkse taks te komen.
ahh.. de obsessief bewuste eter :D
  VIVA dinsdag 8 september 2020 @ 18:09:32 #4
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_194957128
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:07 schreef Viesdik het volgende:

[..]

ahh.. de obsessief bewuste eter :D
Neej, zout is verder totaal overbodig. Wat de OP ook al schetst, aan zout wen je, en zoutloos dus ook. Als je weinig zout gebruikt dan vind je daarna iets al snel te zout. Kortom zout is meestal totaal overbodig, zeker voor de smaak niet nodig.
What lies behind makes no sense in my mind
pi_194957153
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:06 schreef cosmosis het volgende:
Alleen om vlees te kruiden gebruik ik wat zout, verder 100% zoutloos. In de algemene etenswaren zoals brood etc zit al genoeg zout om aan je dagelijkse taks te komen.
Dit is ook zoiets inderdaad, als ik het gemiddelde kook programma mag geloven is het zouten van pasta water volgens een italiaan 5 gram per liter. Dacht ik uit mijn hoofd zelfs, maar hier lees ik helemaal wat geks? 35 tot 50 gram per liter?!

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200307_04880268
  User die altijd boos en kwaad is 2022 dinsdag 8 september 2020 @ 18:11:25 #6
491163 Viesdik
pi_194957173
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:09 schreef cosmosis het volgende:

[..]

Neej, zout is verder totaal overbodig. Wat de OP ook al schetst, aan zout wen je, en zoutloos dus ook. Als je weinig zout gebruikt dan vind je daarna iets al snel te zout. Kortom zout is meestal totaal overbodig, zeker voor de smaak niet nodig.
als je alles laat staan wat overbodig is
drink je de rest van je leven enkel nog water

:D
  dinsdag 8 september 2020 @ 18:11:48 #7
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_194957184
Ik heb nierproblemen en eet zoutarm. Weet ook langerzamerhand niet beter meer. Gebruik nergens zout in iig.
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  VIVA dinsdag 8 september 2020 @ 18:13:04 #8
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_194957204
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:11 schreef Viesdik het volgende:

[..]

als je alles laat staan wat overbodig is
drink je de rest van je leven enkel nog water

:D
Ey je hoeft het niet te laten staan, als je niet wilt. Lekker over alles een lepel zout of een bus Aromat lekker toch. Uiteindelijk weet je waarschijnlijk niet meer hoe groente origineel hoeft smaakt, maarja boeie zout4life toch, gewoon omdat het kan.
What lies behind makes no sense in my mind
  User die altijd boos en kwaad is 2022 dinsdag 8 september 2020 @ 18:13:51 #9
491163 Viesdik
pi_194957222
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:13 schreef cosmosis het volgende:

[..]

Ey je hoeft het niet te laten staan, als je niet wilt. Lekker over alles een lepel zout of een bus Aromat lekker toch. Uiteindelijk weet je waarschijnlijk niet meer hoe groente origineel hoeft smaakt, maarja boeie zout4life toch, gewoon omdat het kan.
ik poets mn tanden met zout!
  VIVA dinsdag 8 september 2020 @ 18:15:48 #10
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_194957245
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:10 schreef anndb het volgende:

[..]

Dit is ook zoiets inderdaad, als ik het gemiddelde kook programma mag geloven is het zouten van pasta water volgens een italiaan 5 gram per liter. Dacht ik uit mijn hoofd zelfs, maar hier lees ik helemaal wat geks? 35 tot 50 gram per liter?!

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200307_04880268
Idd wat ik begrijp volgens de Italianen zou je zout in het water moeten doen, zal vast kloppen, misschien zeker wanneer je je pasta zelf maakt. Echter heb ik nooit echt zout gemist wanneer ik de standaard Honig droge spaghetti kook. Maar de fijnproevers zullen vast wel zweren bij een beetje zout hier en daar om een bepaalde smaak er beter uit te laten komen. Ik neem aan dat in pasta deeg ook al een zwik zout zit.
What lies behind makes no sense in my mind
pi_194957268
Je went hee erg aan zout, maar ook aan zoutloos. Als je zelf kookt is wat toevoegen geen probleem, zeker als je geen overgewicht hebt of nierproblemen.

Als je zelf kookt dan voeg je meestal minder toe dan voedseL dat al grotendeels klaar is. Vooral als je vee brood eet krijg je daardoor veel zout binnen.

Dus zelf koken en een beetje zout voor de smaak is prima. Chef-koks gebruiken vaak wel tot 2% zout. Dat is best veel.

Zelf varieer ik. Op een biefstuk mag best wat zout, maar ik doe echt geen zout op groenten oid.
Whatever...
pi_194957442
Ik eet veeeul te veel zout. Maar lekker en dood ga je toch.

Zoute popcorn met extra zout _O_
Ansjovis _O_
Gedroogde olijven _O_
Zoute Pistache nootjes _O_
pi_194959913
Zout zorgt voor smaakvol eten.
Maar ook al is er niet veel voor nodig, ik ben gek op zout.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 8 september 2020 @ 20:50:00 #14
374500 Domme_Gans
Dom, gans is dom.
pi_194960231
quote:
80s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:27 schreef F.Sinatra het volgende:
Ik eet veeeul te veel zout. Maar lekker en dood ga je toch.

Zoute popcorn met extra zout _O_
Ansjovis _O_
Gedroogde olijven _O_
Zoute Pistache nootjes _O_
Deze popcorn is extreem zout, heb je die weleens gehad? Waar vind je gedroogde olijven? Krijg al praktisch een orgasme bij het idee.

Ik zeg tegen iedereen zout wordt mijn dood :7
-weg-
pi_194960244
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 september 2020 20:50 schreef Domme_Gans het volgende:

[..]

Deze popcorn is extreem zout, heb je die weleens gehad? Waar vind je gedroogde olijven? Krijg al praktisch een orgasme bij het idee.

Ik zeg tegen iedereen zout wordt mijn dood :7
In verschillende notenmixen. Volgens mij gewoon bij de AH ofzo?! Zout O+

Ja, die popcorn is idd al prima! Maar toch nog wat extra :D

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 08-09-2020 20:51:29 ]
  dinsdag 8 september 2020 @ 20:51:27 #16
374500 Domme_Gans
Dom, gans is dom.
pi_194960265
quote:
80s.gif Op dinsdag 8 september 2020 20:50 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

In verschillende notenmixen. Volgens mij gewoon bij de AH ofzo?! Zout O+
Oh, ik dacht je misschien ergens gedroogde olijven kon kopen in een zakje ofzo :9
-weg-
pi_194960277
quote:
9s.gif Op dinsdag 8 september 2020 20:51 schreef Domme_Gans het volgende:

[..]

Oh, ik dacht je misschien ergens gedroogde olijven kon kopen in een zakje ofzo :9
Die heb ik nog nooit gezien. Markt misschien?
  dinsdag 8 september 2020 @ 20:52:14 #18
374500 Domme_Gans
Dom, gans is dom.
pi_194960282
quote:
80s.gif Op dinsdag 8 september 2020 20:50 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

In verschillende notenmixen. Volgens mij gewoon bij de AH ofzo?! Zout O+

Ja, die popcorn is idd al prima! Maar toch nog wat extra :D
Ben je vrijgezel *;
-weg-
pi_194960335
Ik voeg redelijk wat zout toe aan m'n eten. Maar eet alleen vers eten, dus niets waar al zout in zit, op kaas na. Teveel is niet goed maar te weinig ook niet!
pi_194960579
quote:
17s.gif Op dinsdag 8 september 2020 20:52 schreef Domme_Gans het volgende:

[..]

Ben je vrijgezel *;
Nein. Jij :P ?
  dinsdag 8 september 2020 @ 21:13:11 #21
374500 Domme_Gans
Dom, gans is dom.
pi_194960617
quote:
80s.gif Op dinsdag 8 september 2020 21:10 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Nein. Jij :P ?
Jawohl, damn daar gaat een match made in heaven :'( Iedereen werkelijk waar iedereen maakt opmerkingen over de hoeveelheid zout die ik eet :P
-weg-
pi_194960646
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:10 schreef anndb het volgende:

[..]

Dit is ook zoiets inderdaad, als ik het gemiddelde kook programma mag geloven is het zouten van pasta water volgens een italiaan 5 gram per liter. Dacht ik uit mijn hoofd zelfs, maar hier lees ik helemaal wat geks? 35 tot 50 gram per liter?!

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200307_04880268
Ik gooi nooit zout in het water van de pasta.
pi_194960694
quote:
9s.gif Op dinsdag 8 september 2020 21:13 schreef Domme_Gans het volgende:

[..]

Jawohl, damn daar gaat een match made in heaven :'( Iedereen werkelijk waar iedereen maakt opmerkingen over de hoeveelheid zout die ik eet :P
Je mag me dm'en schat.
  dinsdag 8 september 2020 @ 22:56:56 #24
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_194962811
Ik kook zoutarm en voeg bewust veel kruiden en specerijen toe. Zo heb ik lekkerder eten dan alleen een zoute hap.

Ik meng ook mijn eigen kruidenmixen (shoarma, nasi, taco etc) met ongeveer een kwart van de voorgeschreven hoeveelheid zout.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_194962830
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2020 18:10 schreef anndb het volgende:

[..]

Dit is ook zoiets inderdaad, als ik het gemiddelde kook programma mag geloven is het zouten van pasta water volgens een italiaan 5 gram per liter. Dacht ik uit mijn hoofd zelfs, maar hier lees ik helemaal wat geks? 35 tot 50 gram per liter?!

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200307_04880268
Bij groenten koken heeft het nog een andere reden: De osmotische waarde van het kookwater verhogen zodat voedings- en smaakstoffen minder 'weglekken' uit de groenten. Maar bij pasta is het kennelijk alleen voor de smaak.

Jammer dat Pietverdriet hier niet meer rondhangt, die had hier wel een mooi college over kunnen geven.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')