ahh.. de obsessief bewuste eterquote:Op dinsdag 8 september 2020 18:06 schreef cosmosis het volgende:
Alleen om vlees te kruiden gebruik ik wat zout, verder 100% zoutloos. In de algemene etenswaren zoals brood etc zit al genoeg zout om aan je dagelijkse taks te komen.
Neej, zout is verder totaal overbodig. Wat de OP ook al schetst, aan zout wen je, en zoutloos dus ook. Als je weinig zout gebruikt dan vind je daarna iets al snel te zout. Kortom zout is meestal totaal overbodig, zeker voor de smaak niet nodig.quote:
Dit is ook zoiets inderdaad, als ik het gemiddelde kook programma mag geloven is het zouten van pasta water volgens een italiaan 5 gram per liter. Dacht ik uit mijn hoofd zelfs, maar hier lees ik helemaal wat geks? 35 tot 50 gram per liter?!quote:Op dinsdag 8 september 2020 18:06 schreef cosmosis het volgende:
Alleen om vlees te kruiden gebruik ik wat zout, verder 100% zoutloos. In de algemene etenswaren zoals brood etc zit al genoeg zout om aan je dagelijkse taks te komen.
als je alles laat staan wat overbodig isquote:Op dinsdag 8 september 2020 18:09 schreef cosmosis het volgende:
[..]
Neej, zout is verder totaal overbodig. Wat de OP ook al schetst, aan zout wen je, en zoutloos dus ook. Als je weinig zout gebruikt dan vind je daarna iets al snel te zout. Kortom zout is meestal totaal overbodig, zeker voor de smaak niet nodig.
Ey je hoeft het niet te laten staan, als je niet wilt. Lekker over alles een lepel zout of een bus Aromat lekker toch. Uiteindelijk weet je waarschijnlijk niet meer hoe groente origineel hoeft smaakt, maarja boeie zout4life toch, gewoon omdat het kan.quote:Op dinsdag 8 september 2020 18:11 schreef Viesdik het volgende:
[..]
als je alles laat staan wat overbodig is
drink je de rest van je leven enkel nog water
ik poets mn tanden met zout!quote:Op dinsdag 8 september 2020 18:13 schreef cosmosis het volgende:
[..]
Ey je hoeft het niet te laten staan, als je niet wilt. Lekker over alles een lepel zout of een bus Aromat lekker toch. Uiteindelijk weet je waarschijnlijk niet meer hoe groente origineel hoeft smaakt, maarja boeie zout4life toch, gewoon omdat het kan.
Idd wat ik begrijp volgens de Italianen zou je zout in het water moeten doen, zal vast kloppen, misschien zeker wanneer je je pasta zelf maakt. Echter heb ik nooit echt zout gemist wanneer ik de standaard Honig droge spaghetti kook. Maar de fijnproevers zullen vast wel zweren bij een beetje zout hier en daar om een bepaalde smaak er beter uit te laten komen. Ik neem aan dat in pasta deeg ook al een zwik zout zit.quote:Op dinsdag 8 september 2020 18:10 schreef anndb het volgende:
[..]
Dit is ook zoiets inderdaad, als ik het gemiddelde kook programma mag geloven is het zouten van pasta water volgens een italiaan 5 gram per liter. Dacht ik uit mijn hoofd zelfs, maar hier lees ik helemaal wat geks? 35 tot 50 gram per liter?!
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200307_04880268
Deze popcorn is extreem zout, heb je die weleens gehad? Waar vind je gedroogde olijven? Krijg al praktisch een orgasme bij het idee.quote:Op dinsdag 8 september 2020 18:27 schreef F.Sinatra het volgende:
Ik eet veeeul te veel zout. Maar lekker en dood ga je toch.
Zoute popcorn met extra zout
Ansjovis
Gedroogde olijven
Zoute Pistache nootjes
In verschillende notenmixen. Volgens mij gewoon bij de AH ofzo?! Zoutquote:Op dinsdag 8 september 2020 20:50 schreef Domme_Gans het volgende:
[..]
Deze popcorn is extreem zout, heb je die weleens gehad? Waar vind je gedroogde olijven? Krijg al praktisch een orgasme bij het idee.
Ik zeg tegen iedereen zout wordt mijn dood
Oh, ik dacht je misschien ergens gedroogde olijven kon kopen in een zakje ofzoquote:Op dinsdag 8 september 2020 20:50 schreef F.Sinatra het volgende:
[..]
In verschillende notenmixen. Volgens mij gewoon bij de AH ofzo?! Zout
Die heb ik nog nooit gezien. Markt misschien?quote:Op dinsdag 8 september 2020 20:51 schreef Domme_Gans het volgende:
[..]
Oh, ik dacht je misschien ergens gedroogde olijven kon kopen in een zakje ofzo
Ben je vrijgezelquote:Op dinsdag 8 september 2020 20:50 schreef F.Sinatra het volgende:
[..]
In verschillende notenmixen. Volgens mij gewoon bij de AH ofzo?! Zout
Ja, die popcorn is idd al prima! Maar toch nog wat extra
Jawohl, damn daar gaat een match made in heaven Iedereen werkelijk waar iedereen maakt opmerkingen over de hoeveelheid zout die ik eetquote:
Ik gooi nooit zout in het water van de pasta.quote:Op dinsdag 8 september 2020 18:10 schreef anndb het volgende:
[..]
Dit is ook zoiets inderdaad, als ik het gemiddelde kook programma mag geloven is het zouten van pasta water volgens een italiaan 5 gram per liter. Dacht ik uit mijn hoofd zelfs, maar hier lees ik helemaal wat geks? 35 tot 50 gram per liter?!
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200307_04880268
Je mag me dm'en schat.quote:Op dinsdag 8 september 2020 21:13 schreef Domme_Gans het volgende:
[..]
Jawohl, damn daar gaat een match made in heaven Iedereen werkelijk waar iedereen maakt opmerkingen over de hoeveelheid zout die ik eet
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij groenten koken heeft het nog een andere reden: De osmotische waarde van het kookwater verhogen zodat voedings- en smaakstoffen minder 'weglekken' uit de groenten. Maar bij pasta is het kennelijk alleen voor de smaak.quote:Op dinsdag 8 september 2020 18:10 schreef anndb het volgende:
[..]
Dit is ook zoiets inderdaad, als ik het gemiddelde kook programma mag geloven is het zouten van pasta water volgens een italiaan 5 gram per liter. Dacht ik uit mijn hoofd zelfs, maar hier lees ik helemaal wat geks? 35 tot 50 gram per liter?!
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200307_04880268
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |