abonnement Unibet Coolblue
pi_195101285
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 22:55 schreef Hupje het volgende:
Hartige taart, het werd spek-prei quiche.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Heb je een recept van het deeg?
pi_195101800
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 22:40 schreef marc0871 het volgende:
Goulash. De soep die denkt dat die een stoofpot is.
Aangezien ik de soep heb meegedaan, ga ik dus nu voor stoofpot

[ afbeelding ]

Er zat een tomaat meer in en het bouillonblokje haalde de foto niet.
Komt goed. Die mocht in de herkansing.

[ afbeelding ]

Ui en knoflook langzaam fruiten.

[ afbeelding ]

Wortel erbij

[ afbeelding ]

Paprika

[ afbeelding ]

Paprikapoeder. Helaas geen edelsuss, marjolein/majoraam, karwijzaad en tomatenpuree.

[ afbeelding ]

Tomaat in blokjes en water.
[ afbeelding ]

Rundvlees erbij.
Bouillonblokje en laurierblad.

Peper en zout naar smaak.

[ afbeelding ]

Ik at het met basmatirijst.
Klinkt goed! Jammer dat je foto's het niet doen. Helaas is het voor ons niet meer mogelijk om de linkjes aan te passen.
Je moet zorgen dat er '.jpg' achter de code staat. In de Imgurapp is dat soms een paar keer klikken.

Edit: het lukt me wel maar op een ingewikkelder manier dan vroeger. Ik kan het morgenochtend op de laptop wel fixen, als je het dan zelf nog niet hebt gedaan :)
Spoilers!
pi_195102027
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Klinkt goed! Jammer dat je foto's het niet doen. Helaas is het voor ons niet meer mogelijk om de linkjes aan te passen.
Je moet zorgen dat er '.jpg' achter de code staat. In de Imgurapp is dat soms een paar keer klikken.

Edit: het lukt me wel maar op een ingewikkelder manier dan vroeger. Ik kan het morgenochtend op de laptop wel fixen, als je het dan zelf nog niet hebt gedaan :)
Ja, ik heb wat.
Maar ik kan er nu niet meer bij, omdat de post gesloten is door een mod (jij, denk ik?).
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_195102079
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:47 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Ja, ik heb wat.
Maar ik kan er nu niet meer bij, omdat de post gesloten is door een mod (jij, denk ik?).
In theorie moet je er nu bij kunnen.
Spoilers!
pi_195102134
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In theorie moet je er nu bij kunnen.
Yup ^O^
Morgen maar ff wat rommelen.
Nu slapie doen.
Om 6 uur begint er hier weer een te janken :{
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_195102182
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:57 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Yup ^O^
Morgen maar ff wat rommelen.
Nu slapie doen.
Om 6 uur begint er hier weer een te janken :{
Welterusten ^O^
Spoilers!
pi_195103438
quote:
1s.gif Op woensdag 16 september 2020 23:01 schreef Tegan het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! Heb je een recept van het deeg?
Ik gebruik meestal deze: https://www.laurasbakery.(...)he-en-hartige-taart/
pi_195103748
Oh wat leuk! Al 50 kook weken! *O* ik moet ook echt weer aanhaken O+ Ik zal eens even kijken!
pi_195107759
quote:
1s.gif Op donderdag 17 september 2020 00:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Welterusten ^O^
Het is gelukt, hoor.
Alle plaatjes zouden nu te zien moeten zijn.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_195114925
Ik zie je foto,s en je goulash ziet er lekker uit net als de spek/prei quiche.

Vegetarische gevuld deeg


Ik was al aan het eten toen ik me bed8 ojee foto,s vergeten te maken

Dus hier de ingrediënten.
2 ons kruimige aardappels in blokjes en gekookt 6 min. 3 rode uien, 5 teentjes knoflook, 150 gr. roomkaas, peper en zout.
2/3 ui en 1/4/ knoflook bij de aardappels doen samen met de roomkaas en goed roeren. Bladerdeeg ontdooien, in het midden prutje leggen en dichtvouwen als een driehoek, dit 8x oven voorverwarmen op 180 graden +/- 25 min. bakken tot goudbruin.

250 gram champignons in plakken en bakken, ui en knoflook erbij, even bakken, 400 gr, tomatenblokjes erbij en 8 min. laten sudderen. Ik heb er wat suiker bij gedaan om het wrange van de tomaat wat af te zwakken.

Voor herhaling vatbaar :)
pi_195114987
Ohnee, ik had m'n lenterolletjes eigenlijk ook als gevuld deeg mee kunnen tellen. Kut. ;( Nouja, zondag herkansing, dan eet ik ze weer. Ga ik me best doen om ze eens wat strakker op te rollen.
pi_195115253
De vulling voor roquefort kroketten is aan het opstijven, morgen verder
We have far more in common than that which devides us..
pi_195124332
Ik maakte een ovenschotel en Wereldgerecht in één, namelijk Portugese fornello. Dat Wereldgerecht was ooit onze favoriet maar al zo'n 15 jaar geleden uit het assortiment.

Ondanks de hilarische discussie onder het recept, heb ik toch voor deze copycat gekozen: https://www.lifesabout.nl(...)gese-fornello-knorr/
Courgette in plaats van paprika, geen ui, pulled oats in plaats van kip.

Ingrediënten


Groente en kruiden bakken


Na toevoegen pulled oats en rijst in een ovenschaal. Overgieten met eimengsel en beleggen met tomaat.


Het gerecht zag er niet anders uit toen het uit de oven kwam dan toen het er in ging, alleen de tomaten waren wat verkleurd.

De smaak was matig. In de verste verte leek dit niet op de fornello uit onze herinnering. Ik denk dat er een bouillonblokje ofzo door had gemoeten. De textuur klopte niet en de smaak klopte niet. Het was eetbaar.
Spoilers!
pi_195124566
Da's toch jammer, dat het niet zo lekker was.
We have far more in common than that which devides us..
pi_195124712
Wat is pulled oats ? uit elkaar getrokken havermout zal het wel niet zijn denk.
pi_195129313
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 11:02 schreef Sorella het volgende:
Wat is pulled oats ? uit elkaar getrokken havermout zal het wel niet zijn denk.
Het is dit spul: https://www.ah.nl/product(...)-pulled-oats-naturel

Best geinig van textuur. Ivm allergenen mag ik de meeste vleesvervangers niet, ik was blij dat ik deze vond.
Spoilers!
pi_195129773
Lunch met zomerfruit vandaag. Wentelteefjes :9



Spoilers!
pi_195130321
Wentelteefjes smaken altijd zóveel beter dan ze eruit zien :@ :D
pi_195130760
Geen kroketten :(
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
We have far more in common than that which devides us..
pi_195131063
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen kroketten :(
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
Nou moe -O-

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:32 schreef Hupje het volgende:
Wentelteefjes smaken altijd zóveel beter dan ze eruit zien :@ :D
Ze zijn echt niet fotogeniek nee. Wel erg lekker.
Spoilers!
pi_195131103
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Geen kroketten :(
Ik had ergens een recept gevonden voor kroketten met een blauwe kaasvulling (geen stilton zoals bij de krokettenkunst) maar met roquefort. Gister en de salpicon gemaakt. Vond al dat het recept veel vocht vroeg en er al minder ingedaan. Op hoop van zegen laten opstijven, maar het was nog steeds erg dun, daar kroketten van maken lukte echt niet. Dus alles in een bakje. Vanavond een deel als saus over de (blauwekaas) ravioli en de rest invriezen
-O- Wat jammer
pi_195131195
Volgende keer ga ik weer op m’n eigen gevoel af
We have far more in common than that which devides us..
pi_195131417
Ik heb al een paar keer wentelteefjes proberen te maken maar op een of andere manier blijven ze soppig ;(

Jammer van je kroketten Kaatje.
pi_195131590
Bijgelezen hier :9
Wauw @Lonaa _O_ voor de dinsdag en de wentelteven van @Lucky_Strike :9
pi_195134449
Nou, zelf de salpicon is niet smakelijk, pak wel een boterham
We have far more in common than that which devides us..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')