abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_194678227
Als minister van FinanciŽn hield Gerrit Zalm (68) zich bezig met het op orde brengen van de overheidsfinanciŽn, nu probeert hij als voorzitter van SchuldenlabNL particulieren van hun schulden af te helpen. De noodzaak is volgens hem groter dan ooit, vooral nu door corona de werkloosheid hard oploopt en daarmee ook het aantal mensen met schulden.Volgens ramingen van ‘zijn’ SchuldenlabNL en Deloitte belooft het aantal huishoudens met schulden dit jaar te stijgen van 1,3 miljoen naar 1,9 tot 2,6 miljoen huishoudens volgend jaar. Liefst 41 procent zou niet op eigen kracht uit de schulden komen, is de voorspelling. Zalm houdt vooral zijn hart vast voor mensen die nu al in economisch kwetsbare posities zitten, zoals flexwerkers, zzp’ers en mensen die net van school afkomen.

Verregaande maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat een grote groep Nederlanders in financiŽle ellende belandt als gevolg van de oplopende werkloosheid door de coronacrisis, vindt de VVD’er. Zo moet er een groot omscholingsprogramma komen voor mensen die hun baan verliezen. Ook is een nationaal opkoopfonds voor particuliere schulden volgens hem een reŽle optie. ,,Doen we niets, dan komt straks een hele grote groep mensen in financiŽle problemen en het zal jaren duren voordat zij daar weer uit zijn.”

Dreigt een deel van Nederland straks door de coronacrisis weg te zakken in een schuldenmoeras?
We hadden al een grote groep met risicovolle en problematische schulden. Daar komt nu nog een nieuwe, grote groep schuldenaren bij. We verwachten een boeggolf. En we weten dat mensen met schulden jaren onzichtbaar kunnen blijven. Ze vragen vaak pas om hulp als ze in een hulpeloze situatie zitten. De schulden zijn dan al opgestapeld door incassokosten en boetes. Daar is niemand bij gediend. Niet de schuldenaar, niet de schuldeiser en de maatschappij ook niet. Nu al kosten schulden de samenleving al 11 miljard euro. Belangrijk is daarom dat mensen met schulden zich melden en dat we ze hulp kunnen bieden.

Wat doet SchuldenlabNL precies?
Schuldenlab is een stichting opgericht in november 2018. Wat we proberen is om projecten voor schuldenaren die lokaal goed werken, bewezen effectief zijn, landelijk uit te rollen. Tot mijn genoegen en verbazing is de bereidheid om mee te werken groot. Grote partijen, van verzekeraars, banken, telecombedrijven tot de belastingdienst en het justitieel incassobureau, hebben zich aangesloten en financieren projecten.

Dat u voorzitter bent, helpt daar ongetwijfeld bij...
Dat opent zeker deuren. Het is fijn om mijn ervaring te kunnen verzilveren voor het goede doel. Wat ook helpt is dat de koningin het initiatief een warm hart toedraagt en zich regelmatig laat zien op bijeenkomsten. Dat is een geweldige stimulans voor alle partijen.

Wat deed u eigenlijk besluiten om voorzitter te worden? Toch best verrassend voor een VVD’er…
Iemand had gesuggereerd dat ik een geschikte voorzitter voor het bestuur zou zijn, gezien mijn ervaring met schulden. Ik heb in mijn ministerstijd veel gedaan met dak- en thuislozenproblematiek en daar zaten veel schuldenproblemen bij. Overigens lag het destijds ook niet voor de hand dat ik dat als minister van FinanciŽn deed.

Hoe kwam het dat u het onderwerp oppakte?
Ik werd bezocht door kolonel Ine Voorham van het Leger des Heils die zich beklaagde dat het zo’n doolhof was voor mensen die van de rails geraakt waren en dat niemand daar wat aan deed, en of ik ideeŽn had. Uiteindelijk heb ik er een ambtenaar voor vrijgesteld die er fanatiek inging en toen hebben we met succes die zaken aangepakt in de vier grote steden. Na de economische crisis verslofte het beleid helaas.

We lobbyen om de termijn van wettelijke schuldsane≠ring van 3 jaar naar 1 jaar terug te brengen

Hoe wil SchuldenlabNL die snel groter wordende groep schuldenaren helpen?
We lobbyen om de termijn van wettelijke schuldsanering van 3 jaar naar 1 jaar terug te brengen. 1,5 jaar zou al een stap vooruit zijn. Drie jaar op een sociaal minimum leven, is echt veel te lang. Maar dat is iets dat via wetgeving moet worden aangepast. Een nieuw onderwerp dat we onderzoeken, is een opkoopfonds voor schulden.

U wilt schulden van particulieren gaan opkopen?
Wat je vaak ziet is dat instellingen als telefoonmaatschappijen als ze hun geld niet krijgen de vordering verkopen aan een incassobureau tegen een bepaald percentage van de oorspronkelijk waarde. Die gaan daar dan mee aan de slag. Dat verkopen van schulden is een vrij dure aangelegenheid en bovendien is een deel van de schulden oninbaar. Dat opkoopfonds zou dan de schulden opkopen, tegen korting uiteraard en een regeling maken voor de schuldenaar..

Dat klinkt baanbrekend. Zien die bedrijven dat zitten? En wie gaat dat betalen?
Of het gaat lukken, is de vraag. We vermoeden dat partijen, zoals telecommaatschappijen, bereid zijn om mee te werken. Zij zijn al partner en ze zien het belang in om mensen niet dieper de schulden in te duwen. Een zorg zal zijn dat we een startkapitaal moeten hebben om de schulden op te kopen. De grootste zorg echter is hoe we dit organisatorisch van de grond krijgen. Er zijn veel partijen bij betrokken en er zijn veel soort schulden. De vraag is hoe je dat kunt bemensen en praktisch kunt uitvoeren.

Dreigt niet het gevaar dat mensen zich daarna weer in de schulden steken?
Daar heb je begeleiding en een tegenprestatie voor nodig. De schuldenaren zullen het schuldbedrag wel weer terug moeten betalen, afhankelijk van in hoeverre dat in hun vermogen ligt. Daarnaast is het van groot belang dat zij weer aan de slag kunnen. Je moet mensen perspectief bieden.

Perspectief bieden zal niet makkelijk zijn met de oplopende werkloosheid…
We zien nu een vrij massale stijging van de werkloosheid en het kan best dat de werkgelegenheid in sommige sectoren niet meer het peil bereikt dat we gewend waren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de horeca maar ook voor de reisbranche. Belangrijk is dat er een groot omscholingsprogramma komt. Naast de getroffen sectoren zijn er sectoren waar veel arbeidskrachten nodig zijn. Zorg is er ťťn van, en ook politie en onderwijs.

Gaat Schuldenlab dat omscholingsplatform oprichten?
We kunnen niet alles doen, helaas. Dit is een rol voor het ministerie Sociale Zaken om op te pakken. Het is aan de regering om dit te stimuleren. Maar zorg dat die mensen die in een sector zitten waar klappen zitten straks in een andere sector terechtkomen.

Overweegt u om omscholing als voorwaarde stellen bij het opkopen van schulden? Ja dat is een van de tegenprestaties die we zouden willen.

Denkt u dat de schuldenaar daarvoor te porren is?
Dat denk ik wel. Mits hij voorbij zijn schaamte gaat en zich meldt. Dat het mogelijk is, hebben we gezien bij een ander succesvol initiatief: het Jongeren Perspectief Fonds. Daar worden schulden van jongeren weggesaneerd en moeten ze verplicht weer naar school of aan het werk. Met strakke coaching werkt het en kan terugval worden voorkomen.

Er zijn ook mensen die denken ‘ach, je hebt zelf schulden gemaakt, los het maar zelf op’… Begrijpt u dat?
Voor een deel is dat soms zo, maar dat wil niet zeggen dat je mensen maar moet laten wegrotten. Mensen moeten een kans krijgen om hun zaakjes weer op orde te brengen. Het draait niet alleen om de schuldvraag, maar ook hoe komen zij eruit en hoe zorgen we dat zij niet terugvallen. VVD’ers zijn van de eigen verantwoordelijkheid, maar mensen kunnen door omstandigheden in een situatie omen waarin ze uitzichtloos in schulden blijven hangen en de schulden zich opstapelen.

Kent u mensen in uw persoonlijke omgeving met schulden?
Ja die ken ik maar daar wil ik verder niet op ingaan.

U lijkt nogal gegrepen door het onderwerp schuldenproblematiek. Hoe komt dat?
Mijn drijfveer is dat ik iets goeds wil doen. Ik ben officieel met pensioen, maar ik heb nog een aantal functies. Ik zit in de board van Shell, Danske bank, ik ben voorzitter Raad van Toezicht van de reactor in petten en ik ben nog betrokken bij de raad van advies van het CBS. Het zijn allemaal interessante dingen. Sommige betalen goed en sommige betalen wat minder. Het is ook goed om iets pro deo te doen voor een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Het hoort erbij, ik zie het als mijn burgerplicht.

Wat vindt u dat banken hun rentepercentages aan klanten voor roodstaan pas verlaagde na een oproep daartoe van de minister van FinanciŽn?
Ik vind het een goede zaak dat ze de rentestanden hebben verlaagd. Maar roodstand is iets dat je niet wilt stimuleren. Door daar een flinke rente voor te vragen, weerhoudt dat mensen om steeds rood te staan. Een persoonlijke lening biedt wat dat betreft veel meer maatwerk en een lagere rentestand.

Als een bank goed was met het verleiden van klanten om schulden aan te gaan, dan was het DSB
U was daar ooit financieel adviseur en later financieel directeur. Als u erop terugkijkt, zijn er dan lessen te trekken?
Ik was er ťťn jaar financieel directeur. Terugblikkend kan ik zeggen dat je vooral het belang van de klant moet dienen, dat is een goed business model. Dan blijf de klant je trouw. :')

Heeft u de indruk dat bedrijven de laatste jaren iets meer oog hebben gekregen voor hun klanten?
Ik denk wel dat we een cultuurverandering hebben doorgemaakt waarbij meer aandacht is gekomen voor het maatschappelijke. Je ziet het niet alleen bij banken maar je merkt het ook bij aandeelhouders. Grote institutionele beleggers zoals pensioenfondsen hebben duurzaamheid en het sociale aspect veel hoger op de agenda gezet, zoals bij Shell. Het is een gedeeld belang.

https://www.ad.nl/economi(...)-wegrotten~ad9da645/

Wat een lul :r

Hij is:
• Afgekeurd door de AFM als bankdirecteur bij ANMAMRO
• Hij heeft woekerpolissen verkocht aan particulieren bij DSB waardoor mensen in de stront zakten
• Hij heeft renteswaps verkocht aan MKB bij ABNAMRO waardoor het MKB in de stront zakte
• Hij heeft bij ABNAMRO jarenlang leidng gegeven aan witwassen waar de FIOD onderzoek naar doet en hij onlangs door de FIOD keihard is aangepakt en er een straf rechterlijk onderzoek loopt naar zijn rol daarin
• Hij heeft zijn vertrek bij de ABNAMRO niet eens goed gecommuniceerd zodat de bank een boete kreeg van de AFM van 2 miljoen euro

En wat was het gezellig he ? met Dirk mensen de vernieling in helpen voor 800.000 per jaar :r


Deze lul hoort kaalgeplukt in het gevang :7
pi_194678263
Mag ik ook gratis geld?

Als je schulden maakt moet je op de blaren zitten
pi_194678308
Ondertussen wast hij gewoon alles wit tegenwoordig bij Danske Bank :') :r

Gerrit Zalm commissaris bij geplaagde Danske Bank
Gerrit Zalm is voorgedragen als commissaris bij Danske Bank, de Deense bank die worstelt met de nasleep van een witwasaffaire. Aandeelhouders stemmen in maart over de benoeming.

De 66-jarige VVD'er was eerder de hoogste baas van ABN Amro en minister van FinanciŽn. Ook werkte hij bij DSB en was hij informateur van het huidige kabinet.

Danske Bank is in opspraak geraakt. De bank bleek van 2007 tot 2014 miljarden euro's aan dubieuze geldstromen te hebben verwerkt. Het gaat vermoedelijk om 200 miljard euro dat via de bankkantoren in Estland is verwerkt, onder meer uit Rusland. Eerder stapte topman Thomas Borgen op vanwege die affaire.

https://nos.nl/artikel/22(...)gde-danske-bank.html
pi_194678340
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:28 schreef AlwaysConnected het volgende:
Als je schulden maakt moet je op de blaren zitten
Als je woekerpolissen verkoopt
Als je rente swaps aan het MKB verkoopt
Als je geld wit wast

Hoor je jarenlang kaalgeplukt in het gevang
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 18:33:15 #5
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_194678361
Tja, Zalm die nu mensen van de schulden afhelpt...
Vroeger was het toch meer van lenen, lenen, betalen, betalen...

Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 18:33:24 #6
233102 cherrycoke
You underestimate my power!
pi_194678363
quote:
6s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:32 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Als je woekerpolissen verkoopt
Als je rente swaps aan het MKB verkoopt
Als je geld wit wast

Hoor je jarenlang kaalgeplukt in het gevang
je zet zelf je handtekening eronder, en als je niet weet waarvoor je tekent dan moet je het niet doen.
Something’s happening. I’m not the Jedi I should be. I want more. And I know I shouldn’t.”
pi_194678364
Mooi initiatief en goed om te horen dat zoveel partijen hier aan mee willen werken
pi_194678377
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:28 schreef AlwaysConnected het volgende:
Mag ik ook gratis geld?

Als je schulden maakt moet je op de blaren zitten
Moet ja? Jarenlang niet verder kunnen met je leven omdat je op een gegeven moment je problemen niet meer het hoofd kon bieden? Al die schulden kosten ons 11 miljard, de eigenlijke schuldenlast is maar een fractie daarvan. Laat die maar even inzinken.
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 18:34:50 #9
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_194678381
quote:
6s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:32 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Als je woekerpolissen verkoopt
Als je rente swaps aan het MKB verkoopt
Als je geld wit wast

Hoor je jarenlang kaalgeplukt in het gevang
Zojuist dit boek gelezen:

https://www.onlinebibliot(...)lof-Robert-J-Shiller
"Al sinds Adam Smith luidt een van de basisregels van de economie dat vrije markten ons als door een onzichtbare hand voorzien van materieel welzijn. In De economie van list en bedrog plaatsen Nobelprijswinnaars George Akerlof en Robert Shiller bij dit idee een paar fundamentele vraagtekens. Zolang er winst kan worden gemaakt, spelen bedrijven via manipulatie en misleiding systematisch in op de psychologische zwakheden en onwetendheid van ons als consument. De vrije markt is niet inherent goedaardig en leidt niet vanzelf tot algemeen heil. Integendeel, hij zit vol valkuilen, trucs en prikkels om ons in de val te lokken. Akerlof en Shiller illustreren dit idee met tientallen verhalen waaruit blijkt dat list en bedrog iedereen raakt, in bijna alle facetten van het leven. Meer dan ooit worden we door reclames verleid. We geven ons geld uit tot op de laatste cent, en vragen ons dan af hoe we de rekeningen voor de volgende maand moeten betalen. We betalen te veel voor sportscholen, auto's, huizen en creditcards. Farmaceutische bedrijven brengen dure ingenieuze producten op de markt waar we weinig aan hebben, en die soms ronduit gevaarlijk zijn. De economie van list en bedrog geeft fascinerende details hoe manipulatie en misleiding in al deze gebieden werkzaam zijn. Daarnaast vertelt het boek over mensen die zich tegen economisch bedrog verzetten, en hoe dat bedrog met meer kennis, hervormingen en wetgeving kan worden teruggedrongen."

Ding is gewoon dat met de toegenomen wetenschap over het menselijk brein, de technologisering, en de toegenomen machts en inkomensongelijkheden om dit te kunnen betalen, manipulatie alleen maar makkelijker is geworden....
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 18:36:03 #10
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_194678399
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:33 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

je zet zelf je handtekening eronder, en als je niet weet waarvoor je tekent dan moet je het niet doen.
Met de woekerpolissen zijn mensen doelbewust voorgelogen en onder druk gezet (deels doordat ze al reeds afnemer waren van andere verzekeringen/producten van dezelfde aanbieder).

Verder is het nogal ironisch dat de 'hoge heren' kennelijk vaak zelf niet weten waarvoor ze tekenen, waarna de overheid en belastingbetaler hen uit de brand mag helpen want 'too big to fail'.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_194678420
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:33 schreef Bocaj het volgende:
Tja, Zalm die nu mensen van de schulden afhelpt...
Hij probeert nu het beeld bij te stellen wat men van hem heeft in de media :') :r

Geheel vrijwillig hoor, heeft niks te maken met de afgelopen maanden hoor O-)

‘Grimmige sfeer tijdens verhoren ABN Amro-top door FIOD in witwasonderzoek’

wwft
De FIOD heeft de afgelopen maanden de voltallige raad van bestuur van ABN Amro verhoord als onderdeel van het al langer lopende witwasonderzoek naar de bank. Die verhoren zouden bepaald niet zachtzinnig zijn verlopen, melden ingewijden aan de Telegraaf.

Stevige verhoren
Aanklagers zouden tijdens de verhoren hebben gedreigd de bankbestuurders persoonlijk te dagvaarden en voor de rechter te slepen als zij in de ogen van justitie onvoldoende mee zouden werken aan het witwasonderzoek. Daarnaast werden ze onder druk gezet om hun wettelijk verankerde zwijgrecht, als vertegenwoordigers van de verdachte bank, tijdens de verhoren op te geven. De verhoren werden vanwege de corona-uitbraak via een videoverbinding gehouden.

Witwasonderzoek
Het Openbaar Ministerie laat de FIOD drie mogelijke overtredingen van de Wwft door ABN AMRO onderzoeken, werd in september vorig jaar bekend. Minister Hoekstra van FinanciŽn sprak er zijn zorg over uit. Het bestuur van de bank onder leiding van Gerrit Zalm sloeg in 2015 en 2016 herhaaldelijk adviezen van de raad van commissarissen in de wind om de controle op witwassen beter aan te pakken.

Onderzoek
Het lopende justitiŽle onderzoek duurt waarschijnlijk nog het hele jaar en moet aantonen of ABN Amro en de verantwoordelijke bestuurders strafbare feiten kunnen worden verweten. Eerder werd ING beboet voor slecht anti-witwasbeleid

https://www.accountancyva(...)-in-witwasonderzoek/

Kan hij straks bij de rechtbank vertellen dat hij zijn leven gebeterd heeft :')

Hij hoort kaalgeplukt in de gevangenis :7
pi_194678441
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:28 schreef AlwaysConnected het volgende:
Mag ik ook gratis geld?

Als je schulden maakt moet je op de blaren zitten
Ik vind dat ook ja, ik heb een spaarpotje achter de hand voor dat soort gevallen maar een ander koopt ee een auto van ‘’want geld moet rollen” dus ik zou dat heel oneerlijk vinden.

Denk ook niet dat ze ooit die schulden gaan overnemen want dan zeg je feitelijk dat niemand meer iets teeug hoeft te betalen.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_194678461
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:33 schreef opgebaarde het volgende:
Mooi initiatief en goed om te horen dat zoveel partijen hier aan mee willen werken
Welk deel vind je er goed aan?
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_194678516
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:38 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Ik vind dat ook ja, ik heb een spaarpotje achter de hand voor dat soort gevallen maar een ander koopt ee een auto van ‘’want geld moet rollen” dus ik zou dat heel oneerlijk vinden.

Denk ook niet dat ze ooit die schulden gaan overnemen want dan zeg je feitelijk dat niemand meer iets teeug hoeft te betalen.
Dus jij betaald liever 11 miljard IPV een fractie daarvan? Schilden zijn gewoon een verdienmodel geworden voor veel bedrijven, daar zou wat aangedaan moeten worden.
pi_194678545
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:39 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Welk deel vind je er goed aan?
Dat mensen met schulden geholpen gaan worden. In plaats van de schulden te vergroten en mensen verder de ellende in te helpen.

En dan vooral waarom. Mensen beginnen helemaal te trillen en kwijlen zodra ze het idee hebben dat anderen 'gratis geld' krijgen terwijl ze geen idee hebben hoe zwaar het is om in de schuldsanering te zitten. En als iets ons allemaal veel geld kost dan zijn het mensen met grote geldstress. Het is zo ongelofelijk dom zoals wij werken
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 18:44:09 #16
233102 cherrycoke
You underestimate my power!
pi_194678566
quote:
13s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:36 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Met de woekerpolissen zijn mensen doelbewust voorgelogen en onder druk gezet (deels doordat ze al reeds afnemer waren van andere verzekeringen/producten van dezelfde aanbieder).

Verder is het nogal ironisch dat de 'hoge heren' kennelijk vaak zelf niet weten waarvoor ze tekenen, waarna de overheid en belastingbetaler hen uit de brand mag helpen want 'too big to fail'.
kan je dat onderbouwen met bronnen? ik ben hier reuze benieuwd naar!
Something’s happening. I’m not the Jedi I should be. I want more. And I know I shouldn’t.”
pi_194678663
'Meneer' Zalm: De grootste oplichter van Nederland, samen met Balkenende verantwoordelijk voor het Euro-Debakel, ik hoor het hem nog zeggen: WE GAAN ER NIET OP ACHTERUIT, we weten nu wel beter.
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 18:51:40 #18
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194678701
Gerrit is met zijn DSB verleden inderdaad niet de meest geloofwaardige voorzitter hiervoor
pi_194678732
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:44 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

kan je dat onderbouwen met bronnen? ik ben hier reuze benieuwd naar!
Jij bent 20 of zo? Bedoel het niet verkeerd maar anders zou je geen bron nodig hebben. :D
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 18:54:30 #20
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_194678733
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:43 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Dat mensen met schulden geholpen gaan worden. In plaats van de schulden te vergroten en mensen verder de ellende in te helpen.

En dan vooral waarom. Mensen beginnen helemaal te trillen en kwijlen zodra ze het idee hebben dat anderen 'gratis geld' krijgen terwijl ze geen idee hebben hoe zwaar het is om in de schuldsanering te zitten. En als iets ons allemaal veel geld kost dan zijn het mensen met grote geldstress. Het is zo ongelofelijk dom zoals wij werken
Klopt

https://www.trouw.nl/nieu(...)uzes-maken~ba13d165/

Verder zijn de Aegons en ABN Amros van deze wereld natuurlijk ook niet vies van 'gratis geld' handje ophouden.Volgens het IMF wordt de financiŽle sector jaarlijks nog steeds met vele publieke miljarden ondersteund.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_194678752
Was de te lage wisselkoers bij invoering van de euro ook niet tijdens zijn ministerschap? :? Wel leuk voor hem dat ie nu dan een bestuursfunctie vervult bij zo'n stichting, hoeveel zou ie eraan verdienen? :B
pi_194678762
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:51 schreef Hexagon het volgende:
Gerrit is met zijn DSB verleden inderdaad niet de meest geloofwaardige voorzitter hiervoor
Hij zit er ook niet om die mensen te helpen enkel en alleen voor eigen belang om zijn beeld bij te stellen en zijn strafzaak te beinvloeden
Ja dat is om te :r
pi_194678797
Vuile teringhond
Tienduizenden mensen hebben nog steeds een schuld bij DSB waar hij mede schuld aan is.
Dat zooitje valt zelfs niet onder het KIFID.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 19:01:24 #24
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194678833
Overigens ben ik wel heel benieuwd wie dat schuldenfonds mag gaan vullen en tekorten mag gaan aanvullen. Dat verzuimt de interviewer te vragen. Toch niet de overheid zeker? Dat zou namelijk bedrijfsrisico's afwentelen op de belastingbetaler.

Ik vind de schuldsanering een prima regeling. Maar de schuldeisers moeten maar bloeden daarin. Dat is ook hun bedrijfsrisico.
pi_194678953
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:43 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Dat mensen met schulden geholpen gaan worden. In plaats van de schulden te vergroten en mensen verder de ellende in te helpen.

En dan vooral waarom. Mensen beginnen helemaal te trillen en kwijlen zodra ze het idee hebben dat anderen 'gratis geld' krijgen terwijl ze geen idee hebben hoe zwaar het is om in de schuldsanering te zitten. En als iets ons allemaal veel geld kost dan zijn het mensen met grote geldstress. Het is zo ongelofelijk dom zoals wij werken
Maar hoe hou je dat in evenwicht zodat het niet als belonen overkomt? Dat lijkt me moelijk.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_194678985
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:01 schreef Hexagon het volgende:
Overigens ben ik wel heel benieuwd wie dat schuldenfonds mag gaan vullen en tekorten mag gaan aanvullen. Dat verzuimt de interviewer te vragen. Toch niet de overheid zeker? Dat zou namelijk bedrijfsrisico's afwentelen op de belastingbetaler.

Ik vind de schuldsanering een prima regeling. Maar de schuldeisers moeten maar bloeden daarin. Dat is ook hun bedrijfsrisico.
Ik leen via crowdfunding geld uit maar ik heb dat toch wel graag terug en ben geen groot bedrijf waarbij dat bedrijfsrisico is. En bij dat bedrijf betalen uiteindelijk de rest van de klanten het weer doordat ze het toch door moeten berekenen.

Je raakt dus altijd de mensen die wel netjes sparen en hun schulden betalen.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 19:14:26 #27
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194679019
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:11 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Ik leen via crowdfunding geld uit maar ik heb dat toch wel graag terug en ben geen groot bedrijf waarbij dat bedrijfsrisico is. En bij dat bedrijf betalen uiteindelijk de rest van de klanten het weer doordat ze het toch door moeten berekenen.

Je raakt dus altijd de mensen die wel netjes sparen en hun schulden betalen.
Nouja als je geld uitleent voor rente, neem je het risico dat de lening oninbaar is.

Niet dat dat zomaar moet kunnen. Maar de staat is er niet om jouw risico daarop af te vangen. Als dat zo zou zijn zou ik ook per direct al mijn spaargeld gaan uitlenen.
pi_194679045
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:11 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Ik leen via crowdfunding geld uit maar ik heb dat toch wel graag terug en ben geen groot bedrijf waarbij dat bedrijfsrisico is. En bij dat bedrijf betalen uiteindelijk de rest van de klanten het weer doordat ze het toch door moeten berekenen.

Je raakt dus altijd de mensen die wel netjes sparen en hun schulden betalen.
Jij hebt netjes gespaard, heel je leven doe je alles netjes en dan raak je arbeidsongeschikt. De gemeente eist dat je je spaarpotje opmaakt voordat je ook maar recht hebt op enige bijstand. Ondertussen loopt je hypotheek gewoon door, moet je schoolgeld voor je kinderen blijven betalen en wil de zorgverzekering ook nog wel wat centjes.

De gemeente blijft maar zeggen dat je eerst je spaarcentjes op moet maken alleen zie jij de bui allang hangen. Binnen nu en drie maanden sta je financieel aan de afgrond, buiten je eigen schuld om.

Lekker laten bloeden toch dit soort uitvreters en nietsnutten?
pi_194679073
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:16 schreef Document1 het volgende:

[..]

Jij hebt netjes gespaard, heel je leven doe je alles netjes en dan raak je arbeidsongeschikt. De gemeente eist dat je je spaarpotje opmaakt voordat je ook maar recht hebt op enige bijstand. Ondertussen loopt je hypotheek gewoon door, moet je schoolgeld voor je kinderen blijven betalen en wil de zorgverzekering ook nog wel wat centjes.

De gemeente blijft maar zeggen dat je eerst je spaarcentjes op moet maken alleen zie jij de bui allang hangen. Binnen nu en drie maanden sta je financieel aan de afgrond, buiten je eigen schuld om.

Lekker laten bloeden toch dit soort uitvreters en nietsnutten?
Is dat spaarpotje opmaken niet alleen iets van de bijstand? :?
pi_194679087
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:59 schreef halfway het volgende:
Vuile teringhond
Tienduizenden mensen hebben nog steeds een schuld bij DSB waar hij mede schuld aan is.
Dat zooitje valt zelfs niet onder het KIFID.
Hij hoort ook kaal geplukt in het gevang ;)
En dat komt nu steeds dichterbij dus is een andere beeldvorming nodig en krijg je dus dit
Ja om te :r
pi_194679108
quote:
5s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:18 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Is dat spaarpotje opmaken niet alleen iets van de bijstand? :?
Bij het UWV mag je ook je hele hebben en houden overhandigen en dan kijken ze na een week of 8 eens of je recht hebt een uitkering. Ben benieuwd hoe groot je spaarpotje is.
pi_194679110
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 18:59 schreef halfway het volgende:
Vuile teringhond
Tienduizenden mensen hebben nog steeds een schuld bij DSB waar hij mede schuld aan is.
Dat zooitje valt zelfs niet onder het KIFID.
Waren dat geen mensen die zelf zeer twijfelachtige hypotheken afsloten omdat zij meenden daar beter van te worden? :?
pi_194679115
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:14 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nouja als je geld uitleent voor rente, neem je het risico dat de lening oninbaar is.

Niet dat dat zomaar moet kunnen. Maar de staat is er niet om jouw risico daarop af te vangen. Als dat zo zou zijn zou ik ook per direct al mijn spaargeld gaan uitlenen.
Ja zeker dat is ook zo maar ik mag er ook vanuit gaan dat degene die leent verplicht is om het terug te betalen en niet ineens zomaar er vanaf kan want waarom zou ik dan nog lenen of waarom zou een bank dan nog lenen?

Maar dat is nog niet eens mijn grootste vraag bij dit geheel. Dat ligt er echt in van hoe hou je het eerlijk tegenover mensen die sparen voor dit soort situaties. Dus naast helpen zal er ook toch een soort van ‘’straf’’ in moeten zitten.

Ze willen dit al zolang geld bestaat maar denk niet dat dat ooit gaat lukken omdat 80% van de mensen het als oneerlijk zal ervaren.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 19:20:57 #34
17829 Lone_Gunman
Badda Bing Badda Bang
pi_194679118
Hij is pas 68 zie ik. Ik dacht dat hij toen hij nog minister was in de 60 was. Slechte karma doet wat met mensen.
"Go Ahead, Make My Day !!"
pi_194679126
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:20 schreef Document1 het volgende:

[..]

Bij het UWV mag je ook je hele hebben en houden overhandigen en dan kijken ze na een week of 8 eens of je recht hebt een uitkering. Ben benieuwd hoe groot je spaarpotje is.
Krijg je die in het geval van gebleken arbeidsongeschiktheid dan niet met terugwerkende kracht vanaf de aanvraag? :?
pi_194679139
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:16 schreef Document1 het volgende:

[..]

Jij hebt netjes gespaard, heel je leven doe je alles netjes en dan raak je arbeidsongeschikt. De gemeente eist dat je je spaarpotje opmaakt voordat je ook maar recht hebt op enige bijstand. Ondertussen loopt je hypotheek gewoon door, moet je schoolgeld voor je kinderen blijven betalen en wil de zorgverzekering ook nog wel wat centjes.

De gemeente blijft maar zeggen dat je eerst je spaarcentjes op moet maken alleen zie jij de bui allang hangen. Binnen nu en drie maanden sta je financieel aan de afgrond, buiten je eigen schuld om.

Lekker laten bloeden toch dit soort uitvreters en nietsnutten?
Goed voorbeeld hoe oneerlijk dat is ja, ik die gespaard heb moet alles opmaken en jantie die alles verbrast krijgt meteen de steun.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_194679150
quote:
5s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:20 schreef van_Lamehuizen het volgende:
Waren dat geen mensen die zelf zeer twijfelachtige hypotheken afsloten omdat zij meenden daar beter van te worden? :?
Nee dat was oplichting door Zalm door ze te lokken met lage rente en er dan verplicht een woekerpolis bij te verkopen waar ze woekerwinsten op maakten
Daardoor is hij afgekeurd door de AFM maar helaas nooit voor gestraft
Iets wat nu wel gaat gebeuren met dat witwassen bij de abnamro *O* *O*
pi_194679153
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:20 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Ja zeker dat is ook zo maar ik mag er ook vanuit gaan dat degene die leent verplicht is om het terug te betalen en niet ineens zomaar er vanaf kan want waarom zou ik dan nog lenen of waarom zou een bank dan nog lenen?

Maar dat is nog niet eens mijn grootste vraag bij dit geheel. Dat ligt er echt in van hoe hou je het eerlijk tegenover mensen die sparen voor dit soort situaties. Dus naast helpen zal er ook toch een soort van ‘’straf’’ in moeten zitten.

Ze willen dit al zolang geld bestaat maar denk niet dat dat ooit gaat lukken omdat 80% van de mensen het als oneerlijk zal ervaren.
Wacht maar tot je buiten je eigen schuld in de schulden komt, eens kijken hoe eerlijk het allemaal voor je spaarpotje voelt dan. Maar vooral blijven denken dat er alleen Tokkies die de hele dag schultenbrau drinken van hun uitkering in de schulden terecht komen. :W
pi_194679155
quote:
5s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:20 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Waren dat geen mensen die zelf zeer twijfelachtige hypotheken afsloten omdat zij meenden daar beter van te worden? :?
Woekerpolissen die nooit uit zouden kunnen komen, maar de DSB was niet de enige de grote banken deden het net zo goed maar kwamen ermee weg.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_194679179
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:20 schreef Lone_Gunman het volgende:
Hij is pas 68 zie ik. Ik dacht dat hij toen hij nog minister was in de 60 was. Slechte karma doet wat met mensen.
Kan hij nog aardig wat jaartjes in de gevangenis doorbrengen en al zijn gejatte poen teruggeven aan zijn slachtoffers
Dat heet gerechtigheid :7 *O*
pi_194679196
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:23 schreef Document1 het volgende:

[..]

Wacht maar tot je buiten je eigen schuld in de schulden komt, eens kijken hoe eerlijk het allemaal voor je spaarpotje voelt dan. Maar vooral blijven denken dat er alleen Tokkies die de hele dag schultenbrau drinken van hun uitkering in de schulden terecht komen. :W
Het gaat me niet om die mensen maar ik ben bang dat het systeem in elkaar klapt.

Niemand gaat nog geld uitlenen als je vrij makkelijk onder die terugbetaal verplchting uit kan komen.

Schulden moet je terug betalen hoe dan ook. Dat is de basisregel waar we op bouwen anders gaat het mis. Wel ben ik tegen zaken als dat een rekening van 45 euro in een vloek en zucht 300 is geworden door alle kosten enz.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_194679198
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:23 schreef Document1 het volgende:

[..]

Wacht maar tot je buiten je eigen schuld in de schulden komt, eens kijken hoe eerlijk het allemaal voor je spaarpotje voelt dan. Maar vooral blijven denken dat er alleen Tokkies die de hele dag schultenbrau drinken van hun uitkering in de schulden terecht komen. :W
Dit dus, overbuurvrouw raakt werkloos en moest naar de bijstand, gemeente heeft haar nu een lening verstrekt ter waarde van 50% van de executiewaarde van haar huis, is dat op dat MOET het huis verkocht worden.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_194679211
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:23 schreef halfway het volgende:
Woekerpolissen die nooit uit zouden kunnen komen, maar de DSB was niet de enige de grote banken deden het net zo goed maar kwamen ermee weg.
En dat is en was de schuld van Nout Wellink die 4 x is gevraagd om op te stappen als directeur DNB en bleef weigeren en toen eruit getrapt is wegens wanbeleid
Die lul dekte Zalm af :( :r
pi_194679220
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:26 schreef halfway het volgende:

[..]

Dit dus, overbuurvrouw raakt werkloos en moest naar de bijstand, gemeente heeft haar nu een lening verstrekt ter waarde van 50% van de executiewaarde van haar huis, is dat op dat MOET het huis verkocht worden.
Dat is echt kwalijk ja, terwijl iemand zonder huis ofzo meteen geholpen word.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 19:27:42 #45
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194679228
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:20 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Ja zeker dat is ook zo maar ik mag er ook vanuit gaan dat degene die leent verplicht is om het terug te betalen en niet ineens zomaar er vanaf kan want waarom zou ik dan nog lenen of waarom zou een bank dan nog lenen?

Maar dat is nog niet eens mijn grootste vraag bij dit geheel. Dat ligt er echt in van hoe hou je het eerlijk tegenover mensen die sparen voor dit soort situaties. Dus naast helpen zal er ook toch een soort van ‘’straf’’ in moeten zitten.

Ze willen dit al zolang geld bestaat maar denk niet dat dat ooit gaat lukken omdat 80% van de mensen het als oneerlijk zal ervaren.
Het straf idee is er ook. Als je in de WSNP gaat dan mag je 3 jaar op het minimum leven en moet je een deel van je privacy inleveren. Dus dat maakt niet dat mensen er simpel vanaf komen.

En voor de rest is het dus een bedrijfsrisico als een bank een deel van problematische leningen moet afboeken.
pi_194679246
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:27 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Dat is echt kwalijk ja, terwijl iemand zonder huis ofzo meteen geholpen word.
Precies, mensen met een royaal eigen vermogen moeten gewoon van de bijstand/gemeenschapsgeld kunnen leven. _O_
pi_194679270
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:27 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Het straf idee is er ook. Als je in de WSNP gaat dan mag je 3 jaar op het minimum leven en moet je een deel van je privacy inleveren. Dus dat maakt niet dat mensen er simpel vanaf komen.

En voor de rest is het dus een bedrijfsrisico als een bank een deel van problematische leningen moet afboeken.
Nu is dat zo ja en dat is ook wel een redelijk systeem al is 3 wel kort dat mag ook naar 5.

Besef wel dat de kosten voor de bank weer afgewenteld worden op de rest van de klanten. En zoals gezegd ben ik geen bank dus als iemand niet meer hoeft te betalen ben ik geld kwijt wat ik als kleine man goed kan gebruiken.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_194679300
quote:
10s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:28 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Precies, mensen met een royaal eigen vermogen moeten gewoon van de bijstand/gemeenschapsgeld kunnen leven. _O_
Ik snap je punt maar het is zo moeilijk. Pietje spaart een deel van zijn loon en hoeft niet de duurste auto of de nieuwste telefoon en heeft dus een beetje spaargeld. Jantje gooit alles over de balk onder het motto ‘’lang leve de lol” en dan raken ze beide hum baan kwijr.

Tegen pietje zeggen ze dat hij zn geld op moet maken eerst en jantie krijgt meteen geld.

Snap je het probleem?

Daarom zal dit ook nooit echt opgelost gaan worden, dit soort voorstellen bestaan al 100den jaren.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
  zaterdag 22 augustus 2020 @ 19:33:54 #49
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194679318
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:30 schreef AQuila360 het volgende:

[..]

Nu is dat zo ja en dat is ook wel een redelijk systeem al is 3 wel kort dat mag ook naar 5.

Besef wel dat de kosten voor de bank weer afgewenteld worden op de rest van de klanten. En zoals gezegd ben ik geen bank dus als iemand niet meer hoeft te betalen ben ik geld kwijt wat ik als kleine man goed kan gebruiken.
Dan kunnen klanten altijd nog naar een andere bank, die minder pauperleningen uitgeeft.

En het gaat natuurlijk ook gewoon om kale kippen waar niks van te plukken valt. Leen jij je geld uit aan mensen aan de onderkant van de samenleving?
pi_194679364
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2020 19:33 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dan kunnen klanten altijd nog naar een andere bank, die minder pauperleningen uitgeeft.

En het gaat natuurlijk ook gewoon om kale kippen waar niks van te plukken valt. Leen jij je geld uit aan mensen aan de onderkant van de samenleving?
Nee, die komen helaas bij die woekeraars uit ja waar ik ook op tegen ben.

Maar we moeten wel oppassen dat schulden maken en niet betalen daarna niet beloond gaat worden. Daarom komt dit er niet door.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')