abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 2 december 2020 @ 12:30:42 #251
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_196514443
quote:
Ik dacht ff La Paay, met de star sisters :D
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  woensdag 2 december 2020 @ 12:35:40 #252
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_196514533
Nee het is Memphis
La Paay was beter geweest idd.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_196514857
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 12:05 schreef ondeugend het volgende:

[..]

Ik ben ook voor Feyenoord. :7
Trek je conclusies ;)
  woensdag 2 december 2020 @ 12:58:54 #254
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_196514898
quote:
4s.gif Op woensdag 2 december 2020 12:56 schreef Leonos het volgende:

[..]

Trek je conclusies ;)
Ik doe, jij bent niet te vertrouwen! :+
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_196602221

Nice ;-)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_196606005
Flexe bril
pi_196615715
Ben oprecht benieuwd wat ze in petto hebben. Ik gok toch een beetje de bands die niet al te veel nodig hebben om toch te komen spelen. Dus zonder dikke producties.
  dinsdag 8 december 2020 @ 12:06:10 #258
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_196615786
Hoop wel op dikke namen he

HYPE
pi_196615797
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2020 12:06 schreef Frozen-assassin het volgende:
Hoop wel op dikke namen he

HYPE
Nou als ik naar die bril van EvE kijk.... U2 confirmed baby!!!!!!!!!! Wooooooooooooooooooh!
pi_196743475
Stormzy tourt weer in 2020, zal wel weer als internationale naam op het lijstje van Lowlands staan (zou er 2020 ook staan). Voor mij hoeft het niet zo.
  vrijdag 18 december 2020 @ 14:57:27 #261
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_196803041
Zoiets als dit zou natuurlijk ook nog een scenario kunnen gaan worden voor LL:

twitter
  maandag 28 december 2020 @ 15:00:15 #262
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_197022858
EvE heeft weer een paar interviews gegeven:

quote:
Lowlandsbaas: 'In 2023 zijn we pas weer full force, als er niks tussen komt'

Volgens Lowlandsbaas Eric van Eerdenburg gaat de coronacrisis de festivalbranche nog jaren parten spelen. ,,Het is een enorm kaartenhuis dat op zo’n moment instort", vertelt de directeur maandag als hij te gast is bij Art Rooijakkers in de BNR-radioshow Big Five.

De steunmaatregelen zijn volgens Van Eerdenburg te weinig. ,,Die garanderen niet dat je daar ongeschonden uitkomt", zegt hij. ,,Dit jaar heeft alleen Lowlands naar schatting al 1,5 miljoen euro gekost.”

De boekers en organisaties achter het festival, zoals Mojo Concerts bij Lowlands, hebben het nog lang zwaar te verduren. ,,Op het moment dat het weer opengaat duurt het minimaal een half jaar voordat het tourcircuit weer op zijn benen staat", zegt Van Eerdenburg, die in oktober een derde van zijn personeel moest ontslaan.

,,Verzekeraars verzekeren de tour niet meer, dus iedereen doet heel voorzichting. De grotere namen hebben het nu over 2022 of zelfs 2023. Daar zijn wij afhankelijk van." Hij verwacht van 2021 daarom nog maar weinig. ,,Dat wordt sowieso een mager jaar, 2022 wordt nog een beetje op gang komen. In 2023 zijn we pas weer full force, als er niets meer tussenkomt.”
  maandag 28 december 2020 @ 15:01:36 #263
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_197022901
quote:
Lowlands-directeur: 'Ik zie het verdriet nog steeds om me heen'

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg zag het festivalseizoen dit jaar in het water vallen, maar houdt zich vast aan de voorspellingen voor volgend jaar augustus: "Zelfs als we door mogelijke beperkingen aangewezen zijn op uitsluitend acts uit Nederland en onze directe buurlanden, denk ik dat we toch een legendarisch Lowlands kunnen neerzetten."

Van Eerdenburg maakt een ontspannen indruk aan het begin van het videogesprek. Maar die indruk bedriegt enigszins. Hij heeft last van de combinatie lockdown en winter. "Het is donker, de dagen zijn kort, plekken om je af te leiden zijn dicht."

Van Eerdenburg zit sinds het voorjaar 'gevangen' op zijn woonboot in Amsterdam-Noord, samen met zijn vrouw en twee zoons. De oudste is tijdens de coronacrisis weer thuis komen wonen. Voor hem als producer van Gotu Jim lag een zomer met tientallen festivaloptredens in het verschiet. Het zou de grote doorbraak van de act worden. Voor Van Eerdenburg senior begon de ellende al eerder.

"Begin maart vlieg ik altijd naar Londen voor de International Live Music Conference. Daar komen alle festivaldirecteuren samen om een beetje te roddelen en informatie bij elkaar los te peuteren. Een paar dagen na de conferentie kreeg ik de vraag: 'Jij hebt toch met die Griekse promoter gepraat? Die heeft COVID-19. En je hebt ook met Jan Smeets (directeur Pinkpop, red.) staan praten? Die is ook positief getest.'"

Hoge koorts en spierpijn

Hijzelf heeft het virus daarna niet gekregen. "Ik denk dat ik het al eerder heb gehad. Mijn buurvrouw kwam in januari terug van skiën en wenste me een gelukkig nieuwjaar. Terwijl ze me om de nek viel, vertelde ze dat haar zoon heel ziek was geworden. Daarna werd ik zelf ziek. Een week lang hoge koorts en spierpijn."

Kort daarna kwam zoon IJsbrand dus thuis, zonder reukvermogen. "Hij werd geïsoleerd in een apart woongedeelte op de boot en kreeg een bord eten en een afwasteiltje voor zijn deur gezet."

Drie maanden zou het hele "gezeik" gaan duren, dacht Van Eerdenburg op dat moment. "Geen Pinkpop, wel Lowlands." Toen de festivals die in juli zouden plaatsvinden ook werden geannuleerd, sloeg de onrust toe.

"We hebben er bij de overheid op aangedrongen duidelijkheid te geven. Die kregen we tijdens de persconferentie op 21 april. Dat voelde als een opluchting. Geen enkele betrokken partij wilde zich tot dan toe terugtrekken, omdat je daarmee je aansprakelijkheidspositie beïnvloedt. Na het besluit van de overheid nam iedereen de schade voor zijn eigen rekening."

Het festival raakte ongeveer 1,5 miljoen euro kwijt. Maar het emotionele leed dat op dat moment zou ontstaan, bleek net zo groot. "Ik moest ontzettend veel mensen na de persconferentie bellen: 'Het gaat niet door. Ik betaal je nog tot het einde van deze maand en dan houdt het op.' Ik zie het verdriet nog steeds om me heen. Een enorme stoot in mijn maag."

Ontslagen en salaris inleveren

Van Eerdenburg moest nu niet alleen de moraal van zijn gezin hooghouden, maar ook binnen Lowlands-moederbedrijf Mojo bewijzen dat zijn schouders de grote last konden dragen.

Op de vraag of hij het zich kon permitteren om verdriet te tonen, antwoordt Van Eerdenburg: "Gedeelde smart verzacht, waarom zou ik daar als een soort rots in de branding boven moeten staan? Het is ook niet zo dat ik als directeur een enorme fout gemaakt heb. Dit is een overmachtssituatie. We waren in februari al uitverkocht. Alle mensen die voor Lowlands werken, hebben het de voorafgaande jaren kennelijk zo goed gedaan, dat mensen een enorme drang voelden een kaartje te kopen. Dan vind ik dat ik best verdriet mag tonen."

Na 12,5 jaar moest Van Eerdenburg zijn assistente ontslaan. Ook leverde hij zelf salaris in. "Op het moment dat het goed gaat, vind ik het terecht dat ik wat meer krijg. En als het slecht gaat, moet je gewoon genoegen nemen met minder. Daar lig ik geen seconde van wakker." En toen brak een lange, stille zomer aan.

"We zijn gewend om tijdens deze periode onder zware stress te staan en zestig uur per week in dienst van het festival te staan. Onze organisatie zit vol workaholics die met grote bezieling werken. Maar opeens hadden we niks te doen. Ik voelde onrust, over niks. Afkickverschijnselen." Om de stilte te doorbreken, ging Van Eerdenburg maar brood bakken en een kippenhok maken.

"Op een gegeven moment kreeg ik een soort gelatenheid over me heen. Wij zijn altijd gewend om de controle te hebben en problemen direct op te lossen. Dat het probleem nu niet in onze handen lag, was een lesje in nederigheid. We moesten ons overgeven. Dat ging gepaard met het nodige chagrijn en opgefoktheid. Maar ik zat niet schreeuwend en tierend naar de persconferenties te kijken hoor."
Vertrouwen en vooruitkijken

OMT-lid Diederik Gommers, hoogleraar virologie Marion Koopmans en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zijn allemaal voorzichtig positief als ze moeten voorspellen of Lowlands 2021 doorgaat.

"In hoeverre ik die mensen vertrouw? Ik vertrouw ze, punt. Dat moet wel. Ze hebben in ieder geval een beslissing genomen. Voor ons is het nu extreem belangrijk dat er vooruitgedacht wordt door de overheid. Ik moet begin volgend jaar regelen dat we bijna drieduizend man personeel hebben en dat ze kunnen overnachten op het Lowlands-terrein. Dat moet op tijd geregeld worden en gaat met enorme kosten gepaard.

Daarnaast hebben vele zzp'ers die van festivals leven het zekere voor het onzekere genomen en voor een vaste baan gekozen. Het is nog maar de vraag of we alle nodige specialisten een garantie kunnen bieden en op tijd weer terug aan boord kunnen halen."

Scenarios en dagdromen

Eind januari moet Van Eerdenburg van de overheid horen óf er iets mogelijk is in augustus, en wát dan. Zijn organisatie is flexibel en kan op meerdere scenario's inspelen.

"We gaan ervan uit dat we een volledig Lowlands draaien. Ons internationale programma is grotendeels rond. We hebben goede afspraken met artiesten om juridische toestanden te voorkomen. Als Amerikaanse artiesten niet kunnen of mogen komen, dan richten we ons op hun Europese collega's van wie we nu al weten dat ze beschikbaar zijn."

"Zelfs als we door mogelijke beperkingen aangewezen zijn op uitsluitend acts uit Nederland en onze directe buurlanden, denk ik dat we toch een legendarisch Lowlands kunnen neerzetten. Nederland heeft veel goed talent. In het slechtste geval organiseren we meerdere weekenden achter elkaar met minder publiek. Dan gaat het geen Lowlands heten, maar wordt het evengoed legendarisch."

Ondanks de onzekerheid durft Van Eerdenburg wel te dagdromen. Een zonovergoten Biddinghuizen in augustus, blije bezoekers, blije artiesten. Een volle Alpha-tent die zijn naam scandeert?

"Ik weet niet hoor, ik ben niet zo'n messiastype. Ik blijf liever op de achtergrond. Ik zal zeggen: 'Wat fijn dat jullie er zijn. Wat fijn dat het weer mag en dat we met, en van elkaar kunnen genieten. Have fun', en dan loop ik weer weg. Ik word niet opeens een spiritueel leider."
  maandag 28 december 2020 @ 15:03:41 #264
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_197022984
quote:
Lowlands-directeur Van Eerdenburg: 'Wij kunnen vaccinatiebewijs niet eisen'

Eric van Eerdenburg is blij dat er straks een coronavaccinatiebewijs beschikbaar is, maar zegt dat hij als Lowlands-directeur bezoekers juridisch gezien niet kan verplichten dit bij de ingang te tonen. "Dat is iets wat de overheid ons zou moeten verplichten", zegt hij tegen NU.nl.

Van Eerdenburg zegt dat hij ervan uitgaat dat Lowlands in augustus 2021 gewoon zal doorgaan. Het programma voor het evenement is ook grotendeels rond. Toch volgt hij de ontwikkelingen rondom het vaccinatiebewijs nauwlettend.

"Het vaccinatiebewijs wordt, naar wat ik nu gehoord heb, gekoppeld aan je DigiD. Ik weet niet precies hoe dat er uiteindelijk uit komt te zien. Maar stel dat het om een bewijs gaat dat je middels een klein scherm aan de toegangspoort laat zien, is dat dan echt zo'n gevoelige privacykwestie? Er is iets heel serieus aan de hand. Als je nu ziet hoe erg de zorg belast wordt en hoe lang dit al voortduurt."

Of je bezoekers mag gaan weigeren zonder vaccinatiebewijs is een hele andere vraag, benadrukt Van Eerdenburg.

"Dat is niet iets wat wij kunnen eisen, dat is iets wat de overheid ons dan gaat opleggen. Wij houden ons aan de voorwaarden die in de vergunningverlening staan. Die behelzen bijvoorbeeld ook dat er voldoende, schone sanitaire faciliteiten aanwezig moeten zijn op het terrein. Op zich acht ik het wel voor mogelijk dat een vaccinatiebewijs een aanvullende vergunningseis wordt. Maar dat is koffiedik kijken."

Met een vaccinatiebewijs eerder het festivalterrein op

Maar Van Eerdenburg zou zich sowieso kunnen voorstellen dat het vaccinatiebewijs nieuwe mogelijkheden aan de toegangspoorten kan bieden.

"Het kan zo zijn dat je met een vaccinatiebewijs via rij één snel naar binnen kunt en je in rij twee een sneltest moet ondergaan, voordat je het terrein op gaat."

Naast de komst van het vaccinatiebewijs is Van Eerdenburg blij dat de Tweede Kamer zich gaat buigen over een noodfonds waarmee festivalorganisaties gecompenseerd kunnen worden, mochten hun evenementen ook in 2021 geen doorgang vinden.

"Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, red.) heeft naar het voorbeeld van de Duitse regering gezegd dat er geld vrijgemaakt moet worden als een soort garantiefonds. Wij moeten aan het begin van het nieuwe jaar echt beginnen en dat gaat geld kosten. Als we dan weer moeten stoppen, wordt het echt een drama. Het voorstel is nog niet door de kamer, maar ze heeft het gedaan en het voorbeeld van de Duitsers lijkt positief te zijn ontvangen."

Mocht het voorstel worden aangenomen, gaan de champagneflessen in huize Van Eerdenburg nog niet open. "Die kurken gaan er pas vanaf als we zeker weten dat Lowlands volgend jaar plaats zal vinden."
pi_197059591
Thx, voor het delen!
goed om te lezen dat hij en zn collega's er klaar voor zijn, positief blijven en met alternatieven durven te komen mocht dat nodig zijn!
pi_197086155
quote:
Eind januari moet Van Eerdenburg van de overheid horen óf er iets mogelijk is in augustus, en wát dan. Zijn organisatie is flexibel en kan op meerdere scenario's inspelen.
En hier gaat het mis... gezien de huidige situatie kan het nooit zo zijn dat hij een positief verhaal te horen krijgt.
pi_197101744
Kendrick Lamar aangekondigd voor Roskilde. Die mag ook wel weer op Lowlands komen.
  donderdag 31 december 2020 @ 19:52:14 #268
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_197142259
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2020 10:51 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

En hier gaat het mis... gezien de huidige situatie kan het nooit zo zijn dat hij een positief verhaal te horen krijgt.
Ze mogen hopen dat er in april of mei duidelijkheid is. Maar meer dan dat is het ook niet: hopen.
pi_197204319
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2020 10:51 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

En hier gaat het mis... gezien de huidige situatie kan het nooit zo zijn dat hij een positief verhaal te horen krijgt.
Zolang ze gecompenseerd gaan worden mocht het niet doorgaan dan kunnen ze wel beginnen met bepaalde zaken. Nu is er nog teveel onzekerheid om überhaupt iets te organiseren.
pi_197205017
Schrijf Goldbandgoden maar alvast op.
pi_197221440
quote:
1s.gif Op maandag 4 januari 2021 12:08 schreef ikbenrond het volgende:
Schrijf Goldbandgoden maar alvast op.
En Hang Youth zie ik ook wel komen. Ik zou zelfs Kengsington alle albums integraal willen zien spelen nu.

Ik voel me nu vies...
pi_197221470
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:16 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

En Hang Youth zie ik ook wel komen. Ik zou zelfs Kengsington alle albums integraal willen zien spelen nu.

Ik voel me nu vies...
Kensington :r
pi_197221638
quote:
4s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:19 schreef Leonos het volgende:

[..]

Kensington :r
René Leblanc dan !
pi_197329997
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:16 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

En Hang Youth zie ik ook wel komen. Ik zou zelfs Kengsington alle albums integraal willen zien spelen nu.

Ik voel me nu vies...
Nu ga je te ver
pi_197330006
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 11:29 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

René Leblanc dan !
_O_
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')