abonnement Unibet Coolblue
pi_202344943
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2021 04:55 schreef AnneX het volgende:
Ooit heb ik de no knead broodjes gebakken van @:minilot.
Dat is nu een niet-werkende link.
Is er een betere link? Kan ook voor een groter brood in een dutch oven zijn.
Dank alvast.
http://www.paindemerle.nl/knapperige-no-knead-broodjes/
Dit zijn de broodjes
pi_202345863
quote:
Dank je wel. 💐

@Yinnie Komen die verschillende soorten bloem nauw kijken?
Van de vorige keer jaren geleden kan ik mij dat niet herinneren. 😎

[ Bericht 10% gewijzigd door AnneX op 26-11-2021 09:20:32 ]
pi_202361375
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2021 09:10 schreef AnneX het volgende:

[..]
Dank je wel. 💐

@:Yinnie Komen die verschillende soorten bloem nauw kijken?
Van de vorige keer jaren geleden kan ik mij dat niet herinneren. 😎
Nee, gewoon patentbloem werkt ook. Met volkoren meel krijg je lichtbruine broodjes. Als je alleen bloem gebruikt, dan zou ik iets minder water gebruiken.
pi_202603641
Ik maakte gisteren breekbrood.
pi_202805502


Kerst brood! Kerstboom bolletjes, pannetone, ster broodjes en feest brood, eigenlijk een stol O+
pi_202805541


Nog eentje van t kerstboom brood :D
pi_203112048
Schoppie met mijn eigen gemaakte kaasuienbrood from scratch. Veel wachttijd, leuk voor een zondagmiddag!
Smaak volgt, brood ligt nu af te koelen, dan snij ik 'm door, gaan we 'm eten en horen jullie het :+
Excuus voor de foto-kwaliteit/bewogen. Te snel ff met mobiel fotootjes gemaakt :@ :P

Recept:
https://marielleindekeuke(...)uier-kaas-uienbrood/





pi_203114381
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 17:04 schreef Blues het volgende:
Schoppie met mijn eigen gemaakte kaasuienbrood from scratch. Veel wachttijd, leuk voor een zondagmiddag!
Smaak volgt, brood ligt nu af te koelen, dan snij ik 'm door, gaan we 'm eten en horen jullie het :+
Excuus voor de foto-kwaliteit/bewogen. Te snel ff met mobiel fotootjes gemaakt :@ :P

Recept:
https://marielleindekeuke(...)uier-kaas-uienbrood/

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Bwoah, valt mee.
Ziet er goed uit ^O^ :Y)
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_203115193
Was heerlijk en ik wil er zeker meer mee gaan doen. Het deeg kruiden bijv.
Had er nu wel gedroogd roosmarijn in gedaan, maar was niet terug te proeven. En het lijkt me lekker met geruld gehakt enzo.

Eindfoto.
pi_203115323
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 20:24 schreef Blues het volgende:
Was heerlijk en ik wil er zeker meer mee gaan doen. Het deeg kruiden bijv.
Had er nu wel gedroogd roosmarijn in gedaan, maar was niet terug te proeven. En het lijkt me lekker met geruld gehakt enzo.

Eindfoto.
[ afbeelding ]
Extra kruiden is erg lekker. Doe meestal een theelepel van tijm, rozemarijn, basilicum er door. Maar ook stukjes zongedroogde tomaatjes, dan ook plat uitrollen, dan nog wat gedroogde rozemarijn erover, grof zeezout en olijfolie. En ook wel, als ik heb, ipv boter of gewone olijfolie in het brood de olie van de tomaatjes
We have far more in common than that which devides us..
pi_203328428

In de bakken ernaast zitten ook cinnamon rolls, ik ga zo wat wegbrengen...

@AnneX
De broodjes met 200 gram volkorenmeel en 200 gram broodbloem
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 23 januari 2022 @ 10:26:38 #137
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_203328468
Oh, dat ziet er beide erg goed uit!
  Moderator zondag 23 januari 2022 @ 11:03:39 #138
388664 crew  Dotteke
pi_203328880
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2022 10:22 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
In de bakken ernaast zitten ook cinnamon rolls, ik ga zo wat wegbrengen...

@:annex
De broodjes met 200 gram volkorenmeel en 200 gram broodbloem
[ afbeelding ]
:9~
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_203328907
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.

Voor de serieuze thuisbakker zou ik eens kijken naar de Anova Precision Oven.
https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-230v

werkende link
pi_203329456
@Yinny Woon je in de buurt? ;) Ziet er goed uit!
pi_203466539
Mijn tweede poging tot stokbrood! Ben er zooo trots op
https://www.ilovecooking.(...)s-with-patrick-ryan/
pi_203508300
Wow!
pi_203508544
Mooi hoor!
I solemnly swear i'm up to no good
pi_203552021
Er staat nog een loodzware gietijzeren pan in de kast, die ik eigenlijk niet meer gebruik, want té zwaar.
Er was onlangs een recept voor een brood in de Dutch Oven van Karin Luiten.
https://www.kokenmetkarin(...)&utm_medium=facebook

Voor deeg gebruikte ik biologisch (sic) tarwemeel van Koopmans.
Er ging ook abrikozen in stukjes door, naast de krenten en rozijnen.
Toen het deeg gemengd en al was, kwam ik tot de ontdekking dat de gedroogde gist een verloopdatum had. Gekocht bij het begin van de lockdown toen ik woeste (bak) plannen had.

Het viel reuze mee met de rijs. De smaak was prima.
Alleen als zoutarme eters, had er best wel meer zout in gemogen voor smaak.
Gezien de ‘ouwe gist’ valt de binnenkant best mee.







De witte puntjes? Geen idee. Het is geen meel, het is een luchtbelletje.
pi_203567184
Gevlochten pestobrood.

Verkeerd gevlochten (ik begreep de beschrijving in het recept eerst niet) :D maar de smaak is er niet minder om.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 8 februari 2022 @ 12:41:50 #146
414785 sirdanilot
pi_203568239
Ik heb recent een keukenmachine gekocht en die heeft ook een deeg ding maar ik kan het niet echt een deeghaak noemen dus ik heb er weinig fiducie in maar goed ik wil het wel een keer proberen.

Leuk recept voor brooddeeg wat ik daarmee kan mengen? Ik denk dat ik juist een veel 'dunner' deeg zou doen met een keukenmachine want als ik een dik droog deeg heb dan gaat die kapot en bovendien kan ik het dan net zo makkelijk met mijn handen kneden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_203569155
Het deeg voor rozijnenbrood hierboven is relatief dun, lees natte kledder.
pi_203570116
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 12:41 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb recent een keukenmachine gekocht en die heeft ook een deeg ding maar ik kan het niet echt een deeghaak noemen dus ik heb er weinig fiducie in maar goed ik wil het wel een keer proberen.

Leuk recept voor brooddeeg wat ik daarmee kan mengen? Ik denk dat ik juist een veel 'dunner' deeg zou doen met een keukenmachine want als ik een dik droog deeg heb dan gaat die kapot en bovendien kan ik het dan net zo makkelijk met mijn handen kneden.
Deze! https://www.weekendbakery.com/posts/our-ciabatta-focaccia/
  dinsdag 8 februari 2022 @ 15:17:53 #149
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203570578
Ben een week bezig geweest met een zuurdesem op te zetten, vandaag het eerst brood (100% rogge volkorenmeel) er mee gebakken. Erg lekker.
  woensdag 9 februari 2022 @ 16:29:37 #150
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203585441
Het smaakte vandaag ook nog heerlijk, voordeel van Rogge/Zuurdesem is dat het wel een week goed te eten is zonder dat het echt oud wordt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')