FOK!forum / Lifestyle / Waarom moet je magnetronfolie doorprikken?
IJskoudzondag 19 januari 2003 @ 19:21
Dat vraag ik me nou al heel lang af:

Waarom moet je het folie op een magnetronmaaltijd doorprikken in plaats van eraf halen?

floepszondag 19 januari 2003 @ 19:22
quote:
Op zondag 19 januari 2003 19:21 schreef IJskoud het volgende:
Dat vraag ik me nou al heel lang af:

Waarom moet je het folie op een magnetronmaaltijd doorprikken in plaats van eraf halen?


door de warmte onder de folie wordt het gerecht sneller wrm en droogt het minder uit. De gaatjes zijn voor de ontluchting.. Anders zegt het pakketje POEF !
kibberzondag 19 januari 2003 @ 19:24
Je spreekt uit ervaring met je POEF lol???
maar hij heeft wel gelijk...
Furbyzondag 19 januari 2003 @ 19:25
Magnetronfolie hoef je niet door te prikken. Die heeft al gaatjes. Als je andere folie gebruikt moet (nahja het wordt aangeraden, het moet niet natuurlijk) je er gaatjes in prikken.
IJskoudzondag 19 januari 2003 @ 19:26
quote:
Op zondag 19 januari 2003 19:25 schreef Furby het volgende:
Magnetronfolie hoef je niet door te prikken. Die heeft al gaatjes. Als je andere folie gebruikt moet (nahja het wordt aangeraden, het moet niet natuurlijk) je er gaatjes in prikken.
Weet ik, maar het moest in de topictitel passen

Uitleg van floeps is duidelijk, thanx!

Plantenbakzondag 19 januari 2003 @ 19:35
kheb weinig ervaring met die zooi, maar het lijkt me dat als je het niet doorprikt de boel idd 'poef' zegt, zonder folie ben je de stoom die ontstaat kwijt, met alleen wat gaatjes blijft stoom lekker hangen, zo wordt je maaltijd lekker sappig en niet droge zooi