abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  dinsdag 11 augustus 2020 @ 09:39:04 #1
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_194500531
Gigantisch coca´ne-lab ontmanteld en 17 verdachten aangehouden

quote:
Nijeveen, Elshout, Apeldoorn - Op 7 augustus viel de Landelijke Eenheid, onder gezag van het Landelijk Parket, bij een omvangrijke coca´newasserij in Nijeveen binnen. Hier vond de hele productie plaats voor het maken van coca´ne vanuit dragermateriaal. Het drugslab was ingericht in een omgebouwde paardenmanege. Naast het drugslab waren er op de locatie ook slaapvertrekken en recreatieruimten gebouwd. Tevens viel de Landelijke Eenheid diezelfde dag in het kader van dit onderzoek binnen in een loods in Elshout en in Apeldoorn. Er werden in totaal 17 verdachten aangehouden.

Op de locatie in Nijeveen werd een coca´newasserij voor de productie van coca´ne aangetroffen en vele grondstoffen ten behoeve daarvan. Naast tienduizenden liters aan chemicaliŰn, troffen de rechercheurs ook zo’n 100 kilo coca´nebase aan en in Apeldoorn troffen zij zo’n 120.000 kilo dragermateriaal. In een coca´newasserij wordt coca´ne geŰxtraheerd uit dragermateriaal (zoals kleding) en omgezet naar coca´nebase.

Aanhoudingen
Op de productielocatie in Nijeveen werden 16 verdachten aangehouden. EÚn van de verdachten betreft de eigenaar van het terrein. In Apeldoorn werd 1 verdachte aangehouden. In totaal ging het om 17 verdachten, waarvan 3 met de Nederlandse nationaliteit (een van deze verdachten had tevens de Colombiaanse nationaliteit), 1 met de Turkse nationaliteit en 13 met de Colombiaanse nationaliteit. Zij worden verdacht van de productie van drugs. Op 12 en 13 augustus zullen de verdachten voor de rechter-commissaris worden voorgeleid. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Grootste coca´newasserij ooit in Nederland
Na de inval in het lab moest de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal afvoeren. Dit proces nam drie dagen in beslag. AndrÚ van Rijn, hoofdinspecteur van LFO: “Het betreft hier het grootste coca´nelaboratorium (wasserij) dat ooit in Nederland is aangetroffen. Gezien het aantal mensen dat er werkte, de installatie(s), de grootte, de inrichting en de apparatuur, schatten we de productiecapaciteit op 150 tot 200kg coca´ne per dag. Dit aantal kilo’s staat gelijk aan een straatwaarde van tussen de 4,5 en 6 miljoen euro (onversneden).” De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid gaat verder met het onderzoek.

Problematiek rondom coca´nehandel
Drugs en specifiek (de handel in) coca´ne zijn een groot probleem in Nederland. De coca´nehandel ligt ten grondslag aan veel ondermijningsproblematiek. Er is sprake van ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Ondermijning uit zich onder andere in liquidaties, geweld, witwassen en de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Daarom heeft de inzet op de internationale aanpak van coca´ne een hoge prioriteit bij politie en justitie.

Bestrijden door samenwerking
In dit onderzoek werkte de Landelijke Eenheid samen met de eenheid Noord-Nederland. De Landelijke Eenheid bestrijdt zware en georganiseerde criminaliteit met een nationale en/of internationale focus. De verschillende diensten van de Landelijke Eenheid hebben hun krachten gebundeld in het Cluster Coca´ne. In dit cluster zijn de opsporingsprocessen informatie & intelligence en expertise en tactiek op het gebied van coca´ne samengebracht. Naast de verschillende nationale en internationale partners, werkt het cluster ook nauw samen met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de Dienst Specialistische Operaties. De collega’s van LFO ontmantelen de labs en zetten de erg gevaarlijke chemische processen op een uiterst nauwkeurige manier stil.

https://www.politie.nl/ni(...)ten-aangehouden.html
pi_194500570
Coca´newasserij? Bedoelen ze niet witwassen? :T

Ze zijn wel lekker bezig de laatste tijd met drugs! _O_
Water towers can fly! :D
pi_194500581
Die Colombianen ook met hun cokehandel.
pi_194500586
Waar moet ik mijn poedersuiker dan vandaan halen? :o

Oliebollen zonder poedersuiker ;( ;(
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
  Mod /KLB - Meeste terechte klachten 2020 dinsdag 11 augustus 2020 @ 09:42:13 #5
492201 crew  Fugue
Sicker than your average
pi_194500588
Waar een drugslab wordt opgerold staat de volgende alweer klaar
Don't need to shake my ass for you 'cause I've got a brain
pi_194500598
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 09:42 schreef Fugue het volgende:
Waar een drugslab wordt opgerold staat de volgende alweer klaar
Gelukkig maar *O* :P
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_194500625
De eindoverwinning in de war on drugs komt steeds dichterbij! w/
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator dinsdag 11 augustus 2020 @ 09:45:33 #8
186611 crew  Haags
pi_194500636
Zonde!!!
Zonder wrijving geen glans
  Mod /KLB - Beste mod & Slimste user 2020 dinsdag 11 augustus 2020 @ 09:53:06 #9
383969 crew  Erasmus
F.R.F.C.
pi_194500754
Wat een amateurs.

Genoeg te vinden hiero in de Rotterdamse haven in de bananen en blikken fruit.
Het leven is een lof der zotheid.
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden.
  dinsdag 11 augustus 2020 @ 09:57:10 #10
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_194500818
Waarom noemen ze zoiets een lab? Dit is een fabriek. In een laboratorium wordt iets onderzocht, niet geproduceerd.
Doet me denken aan verkeerd (papiaments) taalgebruik waarin het stelen van een auto joiride wordt genoemd, maar dat is totaal iets anders.
Praat over de hel en je komt er.
  dinsdag 11 augustus 2020 @ 10:11:05 #11
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194501023
They took our jobs! :{w

Overal arbeidsmigranten ...
Fine, fuck you then! - Getrouwd met Mohmi
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  dinsdag 11 augustus 2020 @ 10:33:20 #12
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_194501340
Wanneer gaan ze de War on Drugs winnen?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 21 januari 2021 @ 16:30:39 #13
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_197553304
Justitie: ‘Corrupt politiecontact hielp verdachten drugslab Nijeveen’

quote:
Twee verdachten in de zaak rondom de coca´newasserij in Nijeveen, zouden gebruik hebben gemaakt van ÚÚn of meerdere corrupte agenten. Dat heeft justitie vandaag bekendgemaakt tijdens een reeks rechtszittingen in Amsterdam.

EÚn van de verdachten kreeg volgens justitie 24 foto’s van informatie uit politiesystemen doorgestuurd. In die informatie stonden namen en adressen ‘met betrekking tot justitiŰle- en politieonderzoeken naar strafbare feiten, doorzoekingen en verhoren’. ,,Voornamelijk over de handel in drugs, witwassen en wapenhandel”, stelt justitie in een document.

Corrupt
EÚn van de verdachten stelt een ‘lokale politieman te hebben’. Een ander zegt te beschikken over een corrupt politiecontact dat hem tegen betaling informatie levert over zijn betrokkenheid in verschillende politieonderzoeken. De agent moest controleren of de manege in Nijeveen ‘veilig was’.

De man die de foto’s zou hebben doorgespeeld - Remco K. uit Arnhem - is ook gezien op het terrein in Nijeveen. Hij zou 7500 euro hebben gevraagd voor het leveren van de informatie. K. en zijn advocaat waren vandaag niet aanwezig in de rechtbank. Het is niet bekend of K. zelf werkzaam is bij de politie, of dat hij een tussenpersoon zou zijn.

Arnhemmer K. zit niet vast. Onduidelijk is ook of hij zijn rol toegeeft of ontkent. De politie Noord-Nederland wil niet reageren op de aantijging.

Hoofdverdachte voortvluchtig
Ook werd vandaag duidelijk dat de belangrijkste verdachte, Tilburger H., nog voortvluchtig is. Hij staat internationaal gesignaleerd en speelde volgens justitie een hoofdrol in het opzetten van het drugslab in Nijeveen. Twee andere voortvluchtige verdachten blijken inmiddels wel aangehouden te zijn.

De bende hield, zo stelt justitie, via allerlei versleutelde berichten contact met Colombia. Maar het staat nog niet vast dat de drugs daar ook vandaan kwamen. De politie viel de manege in Nijeveen in augustus binnen. Alle aanwezigen, voornamelijk Colombianen, werden aangehouden. Ook manegehouder Jan B. werd gearresteerd. Hij wacht zijn proces in vrijheid af.

Coca´nepasta
In Apeldoorn werd tegelijkertijd met de inval in Nijeveen een loods binnengevallen, waar 22.000 kilo steenkool met coca´nepasta werd gevonden. Volgens justitie ging het in Nijeveen om een uiterst professionele coca´newasserij, waar dagelijks voor 6 miljoen euro (straatwaarde) aan coke gewassen zou kunnen worden.

De advocaten stellen dat ‘grootste coca´newasserij van Nederland’ sterk overdreven is. Bovendien zeggen de meeste advocaten dat hun cliŰnten - mochten ze er al bij betrokken zijn - slechts loopjongens waren en niet de hoofdrolspelers in een drugsbende.

Encrochat
De versleutelde berichten werden verstuurd via de veelbesproken applicatie Encrochat. De politie wist dat systeem te infiltreren. Sindsdien lopen er talloze rechtszaken tegen vermeende betrokkenen. Advocaten stellen dat de ‘hack van de politie’ mogelijk niet als bewijs kan worden gebruikt. Zo zou onduidelijk zijn wie de berichten verstuurde. ,,Er zijn geen stemmen te horen.”

Uit de Encro-berichten blijkt volgens justitie dat de bende in Nijeveen ook andere labs bestierde. Het gaat onder andere om een lab in Wijk en Aalburg. Ook werd er uitvoerig gesproken over de aankoop van chemicaliŰn en er werden foto’s gestuurd van het drugslab in de boerderij in Nijeveen en vele rollen met contant geld. Justitie verdenkt enkele verdachten ook van het vervoeren van 43 kilo coca´ne naar Zweden.

https://www.destentor.nl/(...)b-nijeveen~acf6ffc4/
pi_197553418
ik heb trek in kook gekregen, maar helaas voor mij heb ik het geld er niet voor
ik denk dat als ik het geld ervoor zou hebben, dan dat ik mega veel kook zou snuiven
dan zou ik echt heel gelukkig zijn
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
  donderdag 21 januari 2021 @ 16:36:33 #15
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_197553425
De War on Drugs is dus een War on good Cops.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_197575221
150 Ó 200 kilo per dag met een straatwaarde van 6 miljoen? Lol hier gaat iets mis
pi_197575345
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 17:56 schreef Pizzakoppo het volgende:
150 Ó 200 kilo per dag met een straatwaarde van 6 miljoen? Lol hier gaat iets mis
Onversneden wel te verstaan!

Zouden er nog een paar rondrijden? Wil dat nummer wel hebben.
pi_197575705
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 16:36 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
ik heb trek in kook gekregen, maar helaas voor mij heb ik het geld er niet voor
ik denk dat als ik het geld ervoor zou hebben, dan dat ik mega veel kook zou snuiven
dan zou ik echt heel gelukkig zijn
20Ą voor een half grametje kook, dat kun je toch wel missen?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197575817
Goed bezig, weg met die verwoestende troep
pi_197575875
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:28 schreef Hathor het volgende:

[..]

20Ą voor een half grametje kook, dat kun je toch wel missen?
en daarna?
ik denk vooruit
als ik gebruik wil ik tenminste 1 jaar lang genoeg te snuiven hebben. Tenminste 2 kilo, voor mij alleen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
pi_197575911
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

en daarna?
ik denk vooruit
als ik gebruik wil ik tenminste 1 jaar lang genoeg te snuiven hebben. Tenminste 2 kilo, voor mij alleen.
5gr per dag koekoek
pi_197575961
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:40 schreef Solotovski het volgende:

[..]

5gr per dag koekoek
moet wel goed spul zijn, geen troep
anders begin ik er niet aan
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
pi_197576057
klinkt veel, maar als je een gemiddelde gebruiker vraagt hoeveel hij/zij gesnoven heeft in zijn/haar leven, dan praat je wel in kilo's hoor.
nee, van een paar gram krijg je niet zulk uiterlijk, neem iemand anders in de maling, niet mij.
idem dito met wiet
als je ze vraagt blowen ze 1 gram per dag, al 10 jaar ja.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
pi_197576509
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:47 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
klinkt veel, maar als je een gemiddelde gebruiker vraagt hoeveel hij/zij gesnoven heeft in zijn/haar leven, dan praat je wel in kilo's hoor.
nee, van een paar gram krijg je niet zulk uiterlijk, neem iemand anders in de maling, niet mij.
idem dito met wiet
als je ze vraagt blowen ze 1 gram per dag, al 10 jaar ja.
K had er een dikke auto van kunnen kopen
pi_197584059
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

en daarna?
ik denk vooruit
als ik gebruik wil ik tenminste 1 jaar lang genoeg te snuiven hebben. Tenminste 2 kilo, voor mij alleen.
Nee, kan niet.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197584417
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 00:58 schreef Hathor het volgende:

[..]

Nee, kan niet.
dan houdt het op
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
pi_197584475
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 19:10 schreef Solotovski het volgende:

[..]

K had er een dikke auto van kunnen kopen
Ik een penthouse in de Pontsteiger
pi_197584585
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')