abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:07:16 #1
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194480341
quote:
Drie zwemmers verdronken in zee, rode vlag langs groot deel van de kustEr zijn vandaag drie mensen overleden, nadat ze in zee in de problemen waren gekomen. Een zwemmer kwam om het leven in Wijk aan Zee, de andere twee in Den Haag.

Het eerste slachtoffer werd rond 13.00 uur uit het water gehaald bij het Haagse Zuiderstrand en gereanimeerd. De man van 28 overleed in het ziekenhuis. "Het vreselijke nieuws is dat een jongere vanmiddag is verdronken", zei de Haagse loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer daarover.

Rond 16.30 uur werd een man van 24 uit zee gehaald. Ook hij werd gereanimeerd, maar hij overleed op weg naar het ziekenhuis, zegt de politie. De zwemmer in Wijk aan Zee werd aan het begin van de avond uit het water gehaald. Over de identiteit van diegene is nog niets bekend.

Volgens de Haagse reddingsbrigade zijn er op de stranden bij de stad vandaag meer dan 100 mensen uit zee gered.

De zee is gevaarlijk vandaag, zegt loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer:
VIDEO BIJ BRON

Langs grote delen van de kust van Noord- en Zuid-Holland werd vanmiddag de rode vlag gehesen. Dat betekent dat het ten zeerste wordt afgeraden om in zee te zwemmen. Ook werd er een NL-alert verstuurd waarin werd gewaarschuwd voor gevaarlijke stromingen in zee, meldt Omroep West. "Ga maximaal tot kniehoogte het water in, volg aanwijzingen van reddingsbrigade en hulpdiensten op", zo staat in het bericht.

Volgens een woordvoerder van de reddingsbrigade Den Haag is door een combinatie van de aflandige wind en de stroming in zee sprake van een "zeer verraderlijke" situatie. Ook is het druk op het strand. "Het is zo druk dat hulpverleners amper nog met voertuigen over het strand kunnen rijden", zegt een woordvoerder. "En er blijven nog steeds meldingen binnenkomen van mensen die uit het water gered moeten worden."

De reddingsbrigade noemt het een unieke situatie. "De rode vlag wordt niet vaak gehesen. Een paar dagen geleden moesten we het ook doen op het Zuiderstrand. Dat was al uitzonderlijk. En nu ook voor het hele strand." De waarschuwing geldt tot later vanavond.

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) stelt dat sprake is van een "sterke stroming, hoge golven en veel actieve muien".

Bekijk de video om te zien wat een muistroom is:
ZIE VIDEO BIJ BRON

https://nos.nl/artikel/23(...)eel-van-de-kust.html
twitter


twitter
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:09:40 #2
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194480378

quote:
Zwemmer verdrinkt voor kust Zuid-Holland, NL-Alert om gevaarlijke stroming

De veiligheidsregio's Haaglanden en Hollands Midden hebben zondag rond 16.30 uur een NL-Alert uitgestuurd omdat op de Noordzee langs de kust gevaarlijke stromingen zijn waargenomen. Zeker n zwemmer is omgekomen, meldt de politie.

De persoon, volgens de NOS gaat het om een jongere, werd rond 13.00 uur uit het water gehaald bij het Haagse Zuiderstrand en gereanimeerd. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar hulp daar mocht niet meer baten.

Langs de gehele kust van Zuid-Holland (Noordwijk, Katwijk aan Zee, Scheveningen en Hoek van Holland) is de rode vlag gehesen. Zwemmers wordt aangeraden om maximaal tot kniehoogte het water in te gaan.

Inmiddels zijn al tientallen mensen uit zee gered, aldus de Reddingsbrigade tegen de omroep. Het gaat om een zeer verraderlijke situatie in zee door een combinatie van de gedraaide wind en de stroming.

Strandwachten hadden geen overzicht meer
"Het is op veel stranden zo ontzettend druk, dat het niet meer te overzien is door de strandwachten, zegt een woordvoerder van de Reddingsbrigade tegen NU.nl. "Mensen gaan dankzij de hitte sneller het water in en zitten dan op elkaar in de zee. De strandwachten kunnen het onderscheid niet meer maken."

"De afgelopen dagen bleek de waarschuwing voor verraderlijke muien goed aan te slaan, maar het is nu zo warm dat de meeste mensen dat zijn vergeten."

Voor stranden in Noord-Holland geen rode vlaggen
De reddingsdiensten moesten zondag al ruim driehonderd keer in actie komen. Dan gaat het om vermiste kinderen, kleine verwondingen of mensen die onwel zijn geworden door de hitte. Maar zondag zijn ook significant meer mensen uit zee gered dan eerdere dagen. Exacte cijfers kon de Reddingsbrigade echter nog niet noemen.

Voor de stranden van Noord-Holland, Zandvoort en noordelijk daarvan, is geen NL-Alert verstuurd. Daar hangen ook geen rode vlaggen omdat daar de condities anders zijn wat betreft ligging en bodemgesteldheid.

https://www.nu.nl/binnenl(...)rlijke-stroming.html
quote:
Reddingsbrigades hijsen rode vlag: 'Zwemmen vanaf nu verboden'

ZANDVOORT - Wie vanavond bij Zandvoort, Bloemendaal of Castricum nog een duik in zee wil nemen, wordt dat met klem afgeraden. De stroming is zo sterk dat het volgens de Reddingsbrigades onverantwoord is de zee in te gaan. Daarom is de rode vlag gehesen. "Zwemmen is vanaf nu verboden."De rode vlag wapperde al een groot gedeelte van de dag langs de Zuid-Hollandse kust. Van Hoek van Holland tot Noordwijk namen de stroming en de golfslag in de loop van de dag zo sterk toe dat de Reddingsbrigade het afraadde om de zee in te gaan.
NL-Alert

Rond 20.00 uur vanavond lieten de Zandvoortse en Bloemendaalse Reddingsbrigades weten dat dat ook voor hun stranden geldt. Iets later volgden ook hun Castricumse collega's.

Een woordvoerder van de Zandvoortse Reddingsbrigade laat aan NH Nieuws weten dat de stroming veel sterker is dan vanochtend. "Daarom hebben we de rode vlag gehesen, en vrijwel gelijktijdig hadden we een inzet aan de noordkant van Zandvoort." Het ging om een drenkeling die uit het water is gehaald en aan ambulancepersoneel is overgedragen.Eerder ontvingen bezoekers van het Zuidstrand in Zandvoort een NL-Alert, die eigenlijk alleen bedoeld was voor badgasten in de gebieden onder de Veiligheidsregio's Haaglanden, Hollands Midden en Rijnmond. In Zandvoort wapperde toen nog de gele vlag, waarmee badgasten het advies kregen om extra voorzichtig en alert te zijn.

Een woordvoerder van de landelijke Reddingsbrigade vertelt dat ze niet de natuurlijke omstandigheden een rol speelden bij het besluit de rode vlag te hijsen, maar ook de enorme toeloop daaraan heeft bijgedragen. "Door de massaliteit was het moeilijk om alles te overzien", aldus de woordvoerder.

Hoewel de Reddingsbrigade communiceert dat 'zwemmen verboden is', kunnen de lifeguards niet handhavend optreden. "Dat is voorbehouden aan de boa's en de politie", aldus de woordvoerder. Voor zover bekend hebben zich op de Noord-Hollandse stranden geen grote incidenten voorgedaan. Voor de kust van Den Haag is een man om het leven gekomen, meldt mediapartner NOS.

Kinderen
Hoewel het aantal acties de afgelopen dagen in lijn der verwachting lag, denkt de woordvoerder van de Reddingsbrigade dat de statistieken vandaag een duidelijke piek laten zien. Het gaat dan niet alleen om zwemmers of watersporters die uit zee worden geholpen, maar ook om hulpverlening op het strand. "We hebben vandaag heel wat kinderen geholpen die hun ouders kwijt waren."

https://www.nhnieuws.nl/n(...)en-vanaf-nu-verboden


[ Bericht 13% gewijzigd door Nikonlover op 09-08-2020 21:19:36 ]
Ik ben een Nikon :-)
pi_194480450
quote:
81s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:09 schreef Nikonlover het volgende:

[..]


[..]

"We hebben vandaag heel wat kinderen geholpen die hun ouders kwijt waren."

Nu wil ik echt niet de ideale moeder uithangen want ik weet hoe snel kinderen kunnen zijn. Maar hier schrik ik dan wel weer van. Heel wat kinderen... Ik bedoel, je zit vlakbij water... Zijn er dan zoveel kinderen die niet bij hun ouders blijven? Of dat er zoveel ouders zijn die misschien niet goed genoeg opletten?
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:16:09 #4
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194480468
quote:
1s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:14 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

"We hebben vandaag heel wat kinderen geholpen die hun ouders kwijt waren."

Nu wil ik echt niet de ideale moeder uithangen want ik weet hoe snel kinderen kunnen zijn. Maar hier schrik ik dan wel weer van. Heel wat kinderen... Ik bedoel, je zit vlakbij water... Zijn er dan zoveel kinderen die niet bij hun ouders blijven?
Ouders die een boekje lezen terwijl de kinderen aan het spelen zijn oid?
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:16:39 #5
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_194480476
5 surfers, een Duits meisje, een Poolse held, nu weer drie...

Hoe lossen we dit op?
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:18:00 #6
8369 speknek
..for me it was Tuesday
pi_194480497
Alweer?
Zijn dat al die lui die normaal een kilometer de middellandse zee inzwemmen die denken dat je dat hier ook kan doen?
For you the day speknek replied to your post was the most important day of your life..
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:18:52 #7
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194480508
Aantal doden is nu 4. Volgens NHnieuws is er ook iemand bij Zandvoort verdronken:
quote:
Twee drenkelingen overleden in Wijk aan Zee en Zandvoort: 'Reanimatie niet gelukt'

ZANDVOORT - In Wijk aan Zee en Zandvoort zijn vanavond twee strandgangers overleden. Beide slachtoffers werden buiten bewustzijn uit de Noordzee gehaald en gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland desgevraagd aan NH Nieuws. Het eerste slachtoffer viel op een strand aan de noordkant van Zandvoort. "Deze persoon was als vermist opgegeven, werd gevonden en is toen gereanimeerd. Maar dat is niet gelukt."
Wijk aan Zee

Kort daarna werd er in Wijk aan Zee een eveneens bewusteloze drenkeling uit zee gehaald. Ook dit slachtoffer is gereanimeerd, maar al snel daarna overleden.

Of het om zwemmers gaat, of dat de slachtoffer een andere watersport beoefenden is nog niet bekend. Ook hun geslacht en leeftijd zijn nog niet vrijgegeven.

Later meer...

https://www.nhnieuws.nl/n(...)animatie-niet-gelukt
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:19:13 #8
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_194480512
Misschien een soort van Bondi Beach achtig tafereel dat inzet op meer (vrijwillig) personeel van de reddingsbrigade, die bijv. met surfboards snel ter plaatse kunnen zijn?
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
pi_194480527
Ik zag vandaag al een verdachte situatie bij Wijk aan Zee. Tot 2 keer toe objecten in de vorm van surfplanken o.i.d. zien afdrijven tot diep in de zee (geen idee of dat er mee te maken heeft?). De stroming was sterk en de KNRM was druk bezig met het afvaren van de kustlijn. Nu weet ik waarom dus.
One man's trash, another man's treasure.
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:22:47 #10
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_194480575
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:18 schreef speknek het volgende:
Alweer?
Zijn dat al die lui die normaal een kilometer de middellandse zee inzwemmen die denken dat je dat hier ook kan doen?
Onderschatting is hier het toverwoord inderdaad.
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:26:16 #11
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194480634
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:19 schreef Revanches het volgende:
Misschien een soort van Bondi Beach achtig tafereel dat inzet op meer (vrijwillig) personeel van de reddingsbrigade, die bijv. met surfboards snel ter plaatse kunnen zijn?
Nooit op het strand geweest zeker?
Hier varen ze op drukke dagen de hele dag langs de kust met meerdere boten en waterscooters. Verder lopen ze ook patrouilles langs de zee. Wat wil je nog meer doen dan?
Ik ben een Nikon :-)
pi_194480645
Dat zijn er meer als Corona doden.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_194480664
Wat een stelletje debielen zeg...

1 jaartje geen zomer is geen ramp.
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:29:38 #14
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194480678
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:16 schreef Nober het volgende:
5 surfers, een Duits meisje, een Poolse held, nu weer drie...

Hoe lossen we dit op?
Gister een man in Amsterdam die opeens verdween (zijn lichaam werd vandaag gevonden in zwemwater).
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_194480690
Dan zitten wij FOK!kers maar mooi veilig op ons zolderkamertje, dit zal niemand hier gebeuren :7
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:30:53 #16
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_194480702
quote:
81s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:26 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Nooit op het strand geweest zeker?
Hier varen ze op drukke dagen de hele dag langs de kust met meerdere boten en waterscooters. Verder lopen ze ook patrouilles langs de zee. Wat wil je nog meer doen dan?
Doe maar gewoon rustig, het was een suggestie. Ik woon vlakbij de kust maar niet in het westen.
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:31:26 #17
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194480711
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:30 schreef roos94 het volgende:
Dan zitten wij FOK!kers maar mooi veilig op ons zolderkamertje, dit zal niemand hier gebeuren :7
FOK!ers op zolderkamers worden momenteel geroosterd.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:31:40 #18
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194480719
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:30 schreef Revanches het volgende:

[..]

Doe maar gewoon rustig, het was een suggestie. Ik woon vlakbij de kust maar niet in het westen.
Ik ben rustig :)

De oostkust dus begrijp ik?
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:33:06 #19
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_194480743
quote:
81s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:31 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Ik ben rustig :)

De oostkust dus begrijp ik?
Noordwest.
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
pi_194480744
quote:
2s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:31 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

FOK!ers op zolderkamers worden momenteel geroosterd.
Beter dan verzuipen.
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:33:38 #21
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194480756
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:33 schreef Revanches het volgende:

[..]

Noordwest.
Me2 ;)
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:34:03 #22
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194480762
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:33 schreef roos94 het volgende:

[..]

Beter dan verzuipen.
Klein verschil bij FOK!ers tussen zuipen en verzuipen natuurlijk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:34:46 #23
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_194480772
quote:
81s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:33 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Me2 ;)
Mooi daar :) Maar ik zou het dan ook niet weten qua oplossing. Allicht meer informatievoorziening, voorlichting oid.
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
pi_194480777
verschrikkelijk, hoe kan zoiets?
hte lijkt dit jaar veel meer voor te komen dan andere jaren?
  zondag 9 augustus 2020 @ 21:38:12 #25
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194480825
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:34 schreef Revanches het volgende:

[..]

Mooi daar :) Maar ik zou het dan ook niet weten qua oplossing. Allicht meer informatievoorziening, voorlichting oid.
Hier staan er per mui meerder borden/vlaggen/afzetlint. En mensen gaan er evengoed zwemmen. De informatievoorziening, daar heeft een bepaalde groep mensen dus gewoon schijt aan.

Voorlichting, daar valt wel wat te winnen denk ik. Hotels, vakantiehuisjes, etc voorzien van informatiefolders in verschillende talen over de gevaren van de zee, dat zou een mooie eerste stap zijn.
Ik ben een Nikon :-)
pi_194480909
Tsja, hoe kan zoiets... Eigenwijs? Onderschatting?

Van een iets andere orde, maar bij een plas waar ik was hing er ook duidelijk een waarschuwing dat er een hoge concentratie van blauwalg in het water gemeten was. Nog een hoop ouders die hun kids het water in laten gaan 8)7
Mensen hebben vaak schijt aan dingen.
pi_194480913
ze moeten n beter filmpje maken om het gevaar van muien uit te leggen.
op die animatie krijg je geen enkele indruk van de afstanden en verhoudingen.
ik denk met een drone een luchtbed filmen zou handig zijn, dat je ziet hoe snel ineens zo'n luchtbed heel ver van de kust is. en dat het snelle afdrijven ineens begint, en vanzelf weer stopt. ik heb geen idee hoe dat er uit zal zien, en komen luchtbedden eigenlijk wel vanzelf weer naar t strand? meestal niet zeker?
uiteindelijk lukt altijd alles
pi_194480960
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:42 schreef eigendeegcookie het volgende:
ze moeten n beter filmpje maken om het gevaar van muien uit te leggen.
op die animatie krijg je geen enkele indruk van de afstanden en verhoudingen.
ik denk met een drone een luchtbed filmen zou handig zijn, dat je ziet hoe snel ineens zo'n luchtbed heel ver van de kust is. en dat het snelle afdrijven ineens begint, en vanzelf weer stopt. ik heb geen idee hoe dat er uit zal zien, en komen luchtbedden eigenlijk wel vanzelf weer naar t strand? meestal niet zeker?
Mensen moeten gewoon eens een keer luisteren en dingen aannemen.
pi_194480976
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:42 schreef eigendeegcookie het volgende:
ze moeten n beter filmpje maken om het gevaar van muien uit te leggen.
op die animatie krijg je geen enkele indruk van de afstanden en verhoudingen.
ik denk met een drone een luchtbed filmen zou handig zijn, dat je ziet hoe snel ineens zo'n luchtbed heel ver van de kust is. en dat het snelle afdrijven ineens begint, en vanzelf weer stopt. ik heb geen idee hoe dat er uit zal zien, en komen luchtbedden eigenlijk wel vanzelf weer naar t strand? meestal niet zeker?
Je kan nog zoveel uitleggen. Merendeel van de mensen heeft een attitude van "dat gebeurt mij toch niet"
pi_194481203
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:45 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Mensen moeten gewoon eens een keer luisteren en dingen aannemen.
niet mee eens.
mensen moeten gewoon kunnen begrijpen waarom en waarom niet.
veel beter dan aannemen.
uiteindelijk lukt altijd alles
  zondag 9 augustus 2020 @ 22:00:37 #31
463823 Rodgrod
Lekker met vanillekwark
pi_194481205
Ik zie zojuist alweer een traumaheli gealarmeerd worden voor het strand van Egmond.. Met een beetje pech komt er nog een bij de teller.
❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️
pi_194481250
quote:
1s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:46 schreef roos94 het volgende:

[..]

Je kan nog zoveel uitleggen. Merendeel van de mensen heeft een attitude van "dat gebeurt mij toch niet"
Het merendeel ja?
pi_194481269
quote:
1s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:46 schreef roos94 het volgende:

[..]

Je kan nog zoveel uitleggen. Merendeel van de mensen heeft een attitude van "dat gebeurt mij toch niet"
ja, prima, maar ls t dan een keer tch gebeurt,
is t mooi als je al gezien hebt hoever zo'n luchtbed werd meegetrokken.
tenminste, als dat een zinnige vergelijking is. misschien moet dit beter met een dummie gedemonstreerd, ik weet t niet.
uiteindelijk lukt altijd alles
pi_194481284
Ik wil niet vervelend doen, maar kan dit niet te maken hebben met die zogenaamde zandmotor die ze daar hebben? Zorgt wellicht voor muivorming. Die Pool was volgens diverse media ook op een zandmotor terug gevonden...

Wij zwemmen altijd bij Ouddorp of Vlissingen, ik heb niet de indruk dat daar regelmatig drenkelingen zijn. Maar langs de Haagse kust is het schering en inslag.
pi_194481339
quote:
81s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:26 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Nooit op het strand geweest zeker?
Hier varen ze op drukke dagen de hele dag langs de kust met meerdere boten en waterscooters. Verder lopen ze ook patrouilles langs de zee. Wat wil je nog meer doen dan?
Misschien moet men niet (nog) meer doen, maar juist veel minder. Dan leren de mensen die niet verzuipen dat het Noordzeestrand geen pierenbadje is. Dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben. Dat de overheid niet op debielen hoeft te passen. Rode vlaggen en waarschuwingsborden lijken me genoeg, als waarschuwing.
Dat zal een paar jaar redelijk veel dooien kosten, maar daarna daalt de boodschap vermoedelijk wel in.
Daarna kan dat 'minder doen' uitgebreid worden naar andere segmenten van onze rubberen-tegels-samenleving. Krijgen we burgers van die nadenken.
pi_194481396
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:18 schreef speknek het volgende:
Alweer?
Zijn dat al die lui die normaal een kilometer de middellandse zee inzwemmen die denken dat je dat hier ook kan doen?
Kan dat daar wel en hier niet dan? (niet dat ik hier ver de zee in zwem ofzo hoor)
"Pools are perfect for holding water"
pi_194481479
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 22:06 schreef HPoi het volgende:
Ik wil niet vervelend doen, maar kan dit niet te maken hebben met die zogenaamde zandmotor die ze daar hebben? Zorgt wellicht voor muivorming. Die Pool was volgens diverse media ook op een zandmotor terug gevonden...

Wij zwemmen altijd bij Ouddorp of Vlissingen, ik heb niet de indruk dat daar regelmatig drenkelingen zijn. Maar langs de Haagse kust is het schering en inslag.
Zal wel meevallen. Anders spuiten ze de stranden wel op.
  zondag 9 augustus 2020 @ 22:23:12 #38
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194481488
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:42 schreef Sunshine1982 het volgende:
Tsja, hoe kan zoiets... Eigenwijs? Onderschatting?

Van een iets andere orde, maar bij een plas waar ik was hing er ook duidelijk een waarschuwing dat er een hoge concentratie van blauwalg in het water gemeten was. Nog een hoop ouders die hun kids het water in laten gaan 8)7
Mensen hebben vaak schijt aan dingen.
Blauwalg valt dan ook allemaal wel een beetje mee... Vroeger interesseerde dat ook niemand.
pi_194481579
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 22:22 schreef Faxie het volgende:

[..]

Zal wel meevallen. Anders spuiten ze de stranden wel op.
Zandmotor doen ze pas een aantal jaar.
pi_194481665
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 22:30 schreef HPoi het volgende:

[..]

Zandmotor doen ze pas een aantal jaar.
Iets langer al wel. Maar als die er niet was spuiten ze op. Die banken en muien krijg je toch wel.
  zondag 9 augustus 2020 @ 22:41:48 #41
226746 Nicksanders
ik heb witte privileges
pi_194481715
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 22:15 schreef probeer het volgende:

[..]

Kan dat daar wel en hier niet dan? (niet dat ik hier ver de zee in zwem ofzo hoor)
Daar zijn minder of geen zandbakken zoals hier.
Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie.
  zondag 9 augustus 2020 @ 22:55:55 #42
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194481914
;(

twitter
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 9 augustus 2020 @ 22:56:33 #43
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194481922
quote:
81s.gif Op zondag 9 augustus 2020 22:55 schreef Nikonlover het volgende:
;(

[ twitter ]
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 22:00 schreef Rodgrod het volgende:
Ik zie zojuist alweer een traumaheli gealarmeerd worden voor het strand van Egmond.. Met een beetje pech komt er nog een bij de teller.
Vrees dat je gelijk hebt...

Ookal zo donker en dan nog gaan zwemmen zucht...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_194481961
triest
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zondag 9 augustus 2020 @ 23:03:22 #45
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194482043
quote:
2s.gif Op zondag 9 augustus 2020 22:56 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

[..]

Vrees dat je gelijk hebt...

Ookal zo donker en dan nog gaan zwemmen zucht...
Weinig kans dat ze in het donker iets vinden lijkt mij.
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 9 augustus 2020 @ 23:17:41 #46
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194482241
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 21:42 schreef eigendeegcookie het volgende:
ze moeten n beter filmpje maken om het gevaar van muien uit te leggen.
op die animatie krijg je geen enkele indruk van de afstanden en verhoudingen.
ik denk met een drone een luchtbed filmen zou handig zijn, dat je ziet hoe snel ineens zo'n luchtbed heel ver van de kust is. en dat het snelle afdrijven ineens begint, en vanzelf weer stopt. ik heb geen idee hoe dat er uit zal zien, en komen luchtbedden eigenlijk wel vanzelf weer naar t strand? meestal niet zeker?
https://www.facebook.com/watch/?v=991275754653455

Dit is toch best duidelijk? Er staan ook gewoon vlaggen en signalen om je te wijzen op muien. Men negeert het gewoon. Men moet gewoon wat meer verantwoordelijkheid nemen en niet steeds denken van 'ach dat overkomt mij toch niet'
  zondag 9 augustus 2020 @ 23:24:37 #47
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 9 augustus 2020 @ 23:27:07 #48
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194482368
Op Twitter zie ik dat het om een 16-jarig meisje gaat. Geen idee of het een betrouwbare twitteraar is.

twitter
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 9 augustus 2020 @ 23:28:42 #49
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194482386
quote:
81s.gif Op zondag 9 augustus 2020 23:27 schreef Nikonlover het volgende:
Op Twitter zie ik dat het om een 16-jarig meisje gaat. Geen idee of het een betrouwbare twitteraar is.

[ twitter ]
Mocht het waar zijn zie ik niet in waarom dit meisje van 16 niet genoeg gewaarschuwd is?
pi_194482409
quote:
1s.gif Op zondag 9 augustus 2020 23:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

Amper getijden, dat is het grote verschil.
Klopt. Zie Frankrijk waar er enkel in de zomermaanden al 600 verzuipen in de zee, voornamelijk de Atlantische kust.

Maar de Middellandse zee is niet zo veilig als de meeste denken. Zwarte Zee heeft al helemaal geen getijden en daar sterven ook jaarlijks honderden mensen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')