abonnement Unibet Coolblue
pi_194724111
quote:
81s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 15:38 schreef herverwijderd het volgende:
En, en, is het uur van de waarheid al aangebroken inmiddels?
Waarschijnlijk weer over 2 weken....
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_194724194
https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

Reproductiegetal staat op 1,01 en dat is het getal voor 2 weken terug.
  woensdag 26 augustus 2020 @ 10:10:06 #53
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_194724200
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 20:28 schreef Aiciu het volgende:
Allemaal onzin dat griepje, ben in code oranje gebieden geweest en heb nergens last van en niemand in mijn omgeving ook niet, doe niet aan die onzin maatregelen zoals ontsmetten en nog steeds niks aan de hand. Allemaal onzin en verzonnen gedoe dat corona.
Typische reactie die 0,0 rekening houdt met de posts hieronder. Makkelijk praten dat het 'allemaal onzin' is, ondanks de vele bewijzen dat het meer dan een griepje is. Zeker jouw anekdote dat je on code oranje gebieden bent geweest en je zag niets. Leuk verhaal, maar dat zegt natuurlijk niets. Grote kans dat jij met oogkleppen op loopt. Jammer dat je deze post ook niet serieus zal nemen en pas merkt dat het wat heftiger is als iemand in je sociale kring corona krijgt..

Zelf ben ik het er mee eens dat veel van de maatregelen schijnveiligheid zijn en uiteindelijk moeten we ons afvragen of het doel de middelen wel heiligt. Wel is duidelijk dat de huidige aanpak erg onnozel is en het kabinet lijkt als een kip zonder kop beslissingen te maken.

Maar dat neemt niet weg dat je opmerking 'het is maar een griepje' belachelijk is. Een typische Tokkie-opmerking zonder enige onderbouwing, behalve een toffe vakantie-anekdote die je maar al te graag deelt op de kringverjaardagen.

quote:
1s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 15:56 schreef Speekselklier het volgende:
als ik de getallen van wordometer mag geloven is in nederland zelfs een dikke 10% overleden. 6175 van de 57987. En dan ook nog een flink deel gnezen met blijvende schade.

Als je na Corona met 20% longfunctie bij de longarts zit dan noemen we dat 'genezen van Corona'
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 16:08 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Dat is de case fatality rate. Het aantal besmettingen ligt in Nederland 10 tot 20 keer hoger.
Dus dit inderdaad:
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 09:25 schreef Freecky28 het volgende:


Tot je het krijgt ...of symptomen die in verband gebracht worden met covid ..hartklachten ontstekingen herseninfarct of longembolie ...ook jongeren ...stay safe
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_194725941


pi_194807573
https://english.elpais.co(...)-to-get-it-down.html

[ Bericht 50% gewijzigd door Za op 31-08-2020 12:51:40 ]
pi_194980721
In Frankrijk en Spanje, met respectievelijk 66 en 46 miljoen inwoners zijn er al enige tijd gemiddeld 8.500 besmettingen per dag.

In beide landen worden dagelijks gemiddeld 23-53 mensen met Covid op een IC opgenomen, totale Covid IC bezetting in beide landen rond de 600.

Aantal vastgestelde actieve besmettingen circa 200.000 - 300.000. Werkelijk aantal een veelvoud hiervan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 11-09-2020 15:41:54 ]
pi_194993960
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 13:54 schreef Mondkapje het volgende:
‘Drie maanden corona wist tien jaar groei uit’; ‘twintig weken coronacrisis: schulden, werkloosheid en miljarden steun’; ‘om de economie te ondersteunen hebben centrale banken hun monetaire operaties flink uitgebreid: hun balansen zijn hierdoor fors gegroeid’. Zomaar wat koppen uit mijn Twitter-timeline van de afgelopen week.

Elke keer als ik dit soort berichten deel om duidelijk te maken wat een ongekende sociaal-economische ravage de coronamaatregelen veroorzaken, krijg ik per kerende post van klimaatactivisten te horen dat economische groei toch het probleem was en niet de oplossing. De suggestie hierachter is dat de corona-economie een soort ecologische utopie is en dat de crisis een uitgelezen moment is om definitief de stap te zetten naar een post-fossiele, duurzame toekomst.

Het is een gruwelijke miscalculatie. Het klopt dat de emissiecijfers van de afgelopen maanden in lijn waren met wat de modellen van het IPCC voorschrijven om binnen de grenswaarde van anderhalve graad temperatuurstijging te blijven. Maar je bent niet wijs als je je daardoor in slaap laat sussen.

Niet alleen is de corona-economie met haar wachtrijen, verordonneerde ledigheid, angstig conformisme en afgedwongen sociale preutsheid een armzalige, vreugdeloze en dus allesbehalve lonkend perspectief voor wie zich geen Tesla of warmtepomp kan veroorloven, de fossiele productiemachine die we kapitalisme noemen is alleen maar tijdelijk uitgeschakeld.

Achter de stille straten, lege supermarkten en doodse bedrijventerreinen staat de motor namelijk onafgebroken te gloeien. Klaar om ons opnieuw te goedkoop vlees, te goedkope vliegreisjes en jurkjes, te dure glaasjes wijn en mobieltjes aan te smeren – die consumentistische compensatie voor een leven van systemische machteloosheid en levensbeschouwelijke vervreemding. Het wachten is tot het reproductie-getal van het virus voldoende is gedaald om het sein weer op groen te kunnen zetten en het mondiale gesleep met dieren, grondstoffen en producten – door de Davos-elite eufemistisch globalisering genoemd – weer te kunnen laten aanvangen.

Toekomstige generaties grijpen naast de spaarpotten
Het is wat in de financiële pers een V-vormig herstel wordt genoemd. En waar mondiaal, regionaal en nationaal op wordt aangestuurd: terug naar de vervuilende wereld van voor corona. Zij het met misschien wat minder burgerlijke vrijheidsrechten, maar daar had het neoliberalisme altijd al een broertje dood aan: goudgerande eigendomsrechten, daar ging het om, en een marktorde waar de democratie niet bij kon – denk interne markt en vrijhandelsverdragen.

Maar het ergste is dat de milieuactivist op Twitter ‘krimp’ en ‘anders’ verwart. Wie anders wil, zal de onvermijdelijke slachtoffers van de verandering een perspectief op beter, schoner en betekenisvoller moeten kunnen geven. Anders krijg je gele hesjes: oproer tegen de eliteverduurzaming van Tesla, klimaatneutraal wonen en warmtepomp. Dat is de brille van de Amerikaanse Green New Deal: gooi er een ongelooflijke bak met geld tegenaan om niet alleen duurzaamheid maar ook sociaal-economische gelijkheid te kunnen beloven. Alleen zo voorkom je dat verduurzaming een eliteproject wordt waar de niet-gelovigen terecht tegen te hoop lopen. Oftewel: verduurzaming kost (veel) geld.

En precies daar wringt post-corona de schoen. Het CPB verwacht voor 2020 een krimp van zes procent, het dubbele van wat in 2008 werd geboekt. Dat is al snel 42 miljard aan misgelopen euro’s. De werkloosheid stijgt naar vijf procent en kan volgend jaar oplopen tot zeven procent. De gevolgen voor de schatkist zijn navenant: het begrotingstekort stijgt naar een historisch ongekende hoogte van 11,8 procent en de staatsschuld neemt toe tot zestig procent van het bbp dit jaar en wellicht 75 procent volgend jaar: tien jaar versoberingsbeleid door de gootsteen.

Vorig jaar was er in het Haagse kippenhok gesteggel over het fonds van tien miljard van Hoekstra en Wiebes. Wie was de auctor intellectualis ervan en vooral: waaraan zou het moeten worden besteed? Dit soort bedragen zijn nodig om onwillige burgers mee te krijgen naar een duurzame toekomst. Die spaarpotten zijn er niet meer. Opgesoupeerd aan maatregelen die babyboomers hebben moeten redden en waar toekomstige generaties naast grijpen.

Daarom begrijp ik niets van de steun van gecertificeerde milieupartijen als GroenLinks en Partij voor de Dieren voor de coronamaatregelen van Rutte III. Dit is niet het pad naar verduurzaming. Dit is het pad naar uitstel en afstel.
https://www.groene.nl/artikel/uitstel
Weet je niet wat ik niet begrijp of juist wel begrijp is de massahysterie, de jacht naar het vaccin, naar het grote geld, de lobbyisten, vertegenwoordigers van de medische industrie, die de GroenLinks en Partij voor de Dieren steunen en beïnvloeden.


Om te beginnen is COVID-19 een verkoudheidsvirus, het blijkt dat mensen die de afgelopen jaren verkouden zijn geweest, door het lichaam T-cellen hebben geactiveerd, een type witte bloedcellen die gespecialiseerd zijn in het herkennen van met virus geïnfecteerde cellen. Deze T-cellen zijn belangrijk bij het opsporen en neutraliseren van het COVID-19 virus. Een verkoudheid is niet levensbedreigend.

COVID-19 wel, omdat het op een verkoudheidsvirus lijkt zijn de T-cellen effectief tegen COVID-19, wordt de geïnfecteerde niet ziek.

Om deze reden zijn mensen die beschermd leven, mensen die de afgelopen 5 jaren nooit verkouden of snotterig zijn geweest juist vatbaar voor COVID-19, ouderen bijvoorbeeld. Dikke mensen zijn juist vatbaar voor COVID-19 omdat ze weinig naar buiten gaan en veel op één plek zijn. Niet omdat ze dik zijn. Ze leven te beschermt tegen een verkoudheid.

Vanwege deze reden zijn bepaalde groepen Amerikanen gevoelig voor COVID-19. Een relatief groot gedeelte van de Amerikanen is te dik, door te weinig beweging in de buitenlucht, worden nooit verkouden.

Jongeren daartegen zijn recentelijk vaak verkouden, daarom zijn de T-cellen bij jongeren geactiveerd tegen Corona virussen. Hierom heeft COVID-19 geen kans bij jongeren.

Een manier om immuniteit op te bouwen is een spray met een verkoudheidsvirus dat sterk op COVID-19 lijkt.
Dit moet nog wel getest en goedgekeurd worden, goedkoop en weinig bijwerkingen omdat het op een natuurlijke wijze wordt toegepast, je wordt een paar dagen verkouden.
pi_194994069
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 20:28 schreef Aiciu het volgende:
Allemaal onzin dat griepje, ben in code oranje gebieden geweest en heb nergens last van en niemand in mijn omgeving ook niet, doe niet aan die onzin maatregelen zoals ontsmetten en nog steeds niks aan de hand. Allemaal onzin en verzonnen gedoe dat corona.
Wees maar blij dat jij nog kunt zeggen dat het onzin en verzonnen is.

Veel mensen die een dierbare zijn verloren of die chronische klachten ondervinden hebben de luxe van onwetend zijn niet.
pi_194996280
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 22:35 schreef FYazz het volgende:

[..]

Wees maar blij dat jij nog kunt zeggen dat het onzin en verzonnen is.

Veel mensen die een dierbare zijn verloren of die chronische klachten ondervinden hebben de luxe van onwetend zijn niet.
Wat een onzin, zelfs de mensen van wie ik had verwacht dat ze het zouden krijgen hebben nergens last van. En dan heb ik het over mensen die het niet zullen overleven. Zulke mensen overleven ook geen normaal griepje. Oh wacht, dat andere griepje heet nu covid 19...

Vergeet je niet te vaccineren voor de griepprik, zodat de farmacie hun bonus krijgen. 🐑
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_194996486
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 06:43 schreef Aiciu het volgende:

[..]

Wat een onzin, zelfs de mensen van wie ik had verwacht dat ze het zouden krijgen hebben nergens last van. En dan heb ik het over mensen die het niet zullen overleven. Zulke mensen overleven ook geen normaal griepje. Oh wacht, dat andere griepje heet nu covid 19...

Vergeet je niet te vaccineren voor de griepprik, zodat de farmacie hun bonus krijgen. 🐑
Iets als onzin benoemen en daarna zelf alleen onzin praten . 8)7 _O-
pi_194997313
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 22:29 schreef Met_minder_meer het volgende:

Een manier om immuniteit op te bouwen is een spray met een verkoudheidsvirus dat sterk op COVID-19 lijkt.
Dit moet nog wel getest en goedgekeurd worden, goedkoop en weinig bijwerkingen omdat het op een natuurlijke wijze wordt toegepast, je wordt een paar dagen verkouden.
Interessante theorie. Zeker het onderzoeken waard. Enig nadeel voor mij is dat verkoudheid bij mij (en vele anderen) tien weken aanhoud.
pi_194997683
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 06:43 schreef Aiciu het volgende:

[..]

Wat een onzin, zelfs de mensen van wie ik had verwacht dat ze het zouden krijgen hebben nergens last van. En dan heb ik het over mensen die het niet zullen overleven. Zulke mensen overleven ook geen normaal griepje. Oh wacht, dat andere griepje heet nu covid 19...

Vergeet je niet te vaccineren voor de griepprik, zodat de farmacie hun bonus krijgen. 🐑
Nee, jij vindt het onzin.
Dat is iets anders dan dat het ook daadwerkelijk onzin is.

Ik vind het geen onzin, de afgelopen maanden ben ik zowel privé als beroepsmatig met Covid-patienten in contact geweest (van jong tot oud, van gezond tot al een andere ziekte onder de leden hebben) ik kan je melden dat dit geen pretje is voor de zieken en nabestaanden alsook niet voor diegenen die hen verzorgen.

Stop ook met het gelijk zo in het zwart/wit-trekken en zo aanvallend te doen. Dat ik ervaar dat Covid wel degelijk een zware impact heeft, betekent niet automatisch dat ik dan voor (verplichte) vaccinatie ben.
pi_194998207
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 09:24 schreef FYazz het volgende:

[..]

Nee, jij vindt het onzin.
Dat is iets anders dan dat het ook daadwerkelijk onzin is.

Ik vind het geen onzin, de afgelopen maanden ben ik zowel privé als beroepsmatig met Covid-patienten in contact geweest (van jong tot oud, van gezond tot al een andere ziekte onder de leden hebben) ik kan je melden dat dit geen pretje is voor de zieken en nabestaanden alsook niet voor diegenen die hen verzorgen.

Stop ook met het gelijk zo in het zwart/wit-trekken en zo aanvallend te doen. Dat ik ervaar dat Covid wel degelijk een zware impact heeft, betekent niet automatisch dat ik dan voor (verplichte) vaccinatie ben.
Dat het geen pretje is, kan ik me wel wat bij voorstellen, maar bij een griep vallen er ook doden en komen mensen ook in kritieke toestand op de IC terecht. Wat ik belachelijk vind aan de maatrelegen is dat het voornamelijk bedoeld was voor de ouderen en voor de IC capaciteit.

Als je nagaat dat de meeste slachtoffers boven de 70 zijn zou het dan niet een idee zijn om juist die doelgroep een MEDISCH mondkapje te laten dragen ipv de hele samenleving een niet werkend mondkapje?

Of de 1.5m aanhouden voor de ouderen?

Zal wel aan mij liggen...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')