abonnement Unibet Coolblue
  Miss 200.000.000! zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:05:48 #1
367000 roos94
pi_194455737
https://www.ad.nl/show/ak(...)-nederland~a2e152f8/

Akwasi Owusu Ansah (1988) is rapper en acteur. Dit weekend treedt hij vijf keer op in Paradiso. Zijn opmerking op de Black Lives Matterdemonstratie op de Dam over Zwarte Piet (‘trap ik op zijn gezicht’) leidde tot ophef.

Bijlmer
,,Waar ik ben geboren. Op mijn vierde verhuisden we naar Osdorp, maar mijn middelbare school heb ik weer in de Bijlmer gedaan. Er zijn genoeg raakvlakken tussen de twee buurten, in beide wonen veel niet-westerse migranten, maar mijn vrienden in West moesten niets hebben van de Bijlmer en die in de Bijlmer weer niets van West. Mijn middelbare school was de OSB, die een nauwe band met Ajax had. Twee keer per dag kwam een busje jongens ophalen die daar in de B en C speelden, jongens van wie sommigen later in de eredivisie of de premier league terechtkwamen. Ryan Babel, die twee klassen hoger zat, heeft me in de gymzaal de lelijkste panna van mijn leven gegeven. Daar werd ik weken later nog om uitgelachen. Ik kan best voetballen, maar Ryan was zeker twee maten te groot voor me.”

Ashanti
,,Mijn ouders komen uit Ghana We zijn Ashanti, de stam uit het zuiden van Ghana. Ben je wel eens in Ghana geweest? Nee? Ga erheen, het is er heel tof. Ik was er in februari van dit jaar nog om twee videoclips te schieten. Dat was een ­fijne productie. Mensen in Ghana zijn gastvrij en open. Ik spreek Twi. Mijn Nederlands is iets beter, maar ik kan me goed verstaanbaar maken in het Twi en begrijp ook alles. Thuis spraken we het altijd.”

Rappen
,,Kwam in mijn leven door mijn oudere broer. Hij draaide thuis artiesten als Tupac, A Tribe Called Quest en Grand Puba, dat echte jaren­negentigwerk, de golden era of hiphop. Hij rapte zelf ook. Maar toen hij er als deelnemer aan de Kunstbende, die talentenwedstrijd, in de halve finale uit werd geknikkerd, was hij daar zo gefrustreerd over dat hij stopte met rappen. Dat was het moment dat ik, op mijn veertiende, de microfoon van hem heb overgenomen. En dat ging goed. Het rappen zelf, maar ook het schrijven; ik had altijd al een levendige fantasie. Mijn broer heeft nu een kapsalon, maar als hij knipt, heeft hij altijd hiphop op staan.”

Toneelschool
,,Ik heb de toneelschool in Maastricht gedaan omdat je daar de richting Theatraal Performers hebt. Het is een experimentele opleiding, een kruisbestuiving van regisseren, acteren en schrijven, maar ook cultureel ondernemerschap komt aan bod. Ik heb er heel veel aan gehad. Ik ben een hybride performer, die opleiding heeft me echt gevormd. Ik ben benieuwd waar ik in 2022 sta, dan is het tien jaar na mijn afstuderen aan de toneelschool. Mijn dromen? Die houd ik op dit moment lekker voor me. Ik laat het liever gewoon zien.”

,,Als acteur heb ik gespeeld in series en films. Eigenlijk heb ik veel meer afgehouden. Dan ging het om bekrompen rollen, die volgens mij niet pasten bij de tijdgeest. Ik doe veel voice-overs en werd gevraagd de stem van de giraf in de film Dikkertje Dap in te spreken. Op het moment dat me werd gevraagd dat met een Afrikaans accent en ook in gebroken Engels te doen, was mijn ziel de deur al uit. Ik vond dat zo lelijk en naar, alsof we weer terug in de tijd gingen. Zulke ervaringen had ik bij meer audities. Ik denk dan: laat ook maar, ik heb geen zin een stereotiep iemand te spelen, ik ga zelf wel rollen creëren.”

Op het moment dat me werd gevraagd dat met een Afrikaans accent en ook in gebroken Engels te doen, was mijn ziel de deur al uit

Akwasi
Eto
,,Een traditioneel Ghanees gerecht. Ik zeg altijd dat het onze stamppot is. Er gaan groene en gele bakbananen in, een beetje palmolie, wat pinda’s en ook pindakaas. Gekookt eitje en een avocado er bij, smullen maar. In Ghana wordt het vooral bij belangrijke gebeurtenissen ge­geten, ik eet het gewoon als ik honger heb. Mijn vriendin kan het heel goed klaarmaken, heeft ze geleerd van mijn moeder.”

Sankofa
,,Het betekent: ga terug naar je roots en ga het halen. De basis van gitaar, keyboard, bas en drums namen we op in Nederland, de rest in Ghana. Toen kwamen er bijvoorbeeld percussie en blazers bij. Daar in Ghana hebben we muzikaal zo veel stappen gezet, de zon had gewoon een ander effect op ons. De muziek op het album is een mix van vooral hiphop en Ghanese highlifemuziek, maar er zit ook afrobeat, jazz, reggae en een beetje grime in. We hebben dat allemaal in de blender gegooid en Sankofan is het resultaat.”

Paradiso
,,We zouden nu eigenlijk in een grote tournee zitten, die ons ook naar grote festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole zou brengen. We waren er helemaal klaar voor. Ik heb een grote begeleidingsband met Ghanese, Surinaams-Nederlandse, Venezolaanse en Turkse muzikanten – bijna de hele wereld komt erin samen. Noodgedwongen doen we nu optredens voor een beperkt publiek. In Paradiso doen we vijf shows in drie dagen. Gelukkig mogen er al wat meer mensen bij. Eerst zouden we voor 100 bezoekers optreden, nu mogen het er per concert 260 zijn. Het publiek in Paradiso kan extra verrassingen verwachten, we spelen daar toch een beetje een thuiswedstrijd.”

Zwarte Piet
“The elephant in the room. Ik dacht al: waar blijft hij? Weet je dat er kinderfoto’s van me zijn waar ik op sta met Zwarte Piet? Maar wat wist ik toen? Ik was een kind. Rond mijn veertiende, toen ik begon te rappen, kwam de omslag. Ik zag op de OSB Zwarte Piet rondrennen – die komt daar nu allang niet meer natuurlijk – en wist opeens: dit is raar, dit kan niet. Nu denk ik: hoe kan het dat hij er nog steeds is? Als een steeds groter wordende groep van mensen zich door hem gekwetst voelt, dan geef je daar toch gehoor aan? Zo moeilijk is dat toch niet? Met een simpele ingreep zijn we er.”

Kerk
,,Ik ben er allang niet meer geweest, maar ging vroeger altijd mee met mijn ouders. Ik denk dat je de Ghanese kerk goed kunt vergelijken met de Afro-Amerikaanse. Er wordt gezongen en gedanst en er zijn heel energieke predikanten. Vanochtend liet mijn moeder me nog een tekst uit de Bijbel voorlezen. Ze had een passage uitgekozen die goed paste bij mijn huidige situatie, psalm 27: ‘Wanneer mijn vijanden mij bedreigen alsof ze wilde dieren zijn die me willen verscheuren, dan struikelen zij zelf en vallen.’ Mijn ouders staan vierkant achter me. Mijn vader vond wel dat ik excuses moest maken voor wat ik op de Dam had gezegd over Zwarte Piet, maar hij komt uit een tijd waarin je werkte voor een baas en je plaats wist. Ik ben mijn eigen baas en zeg wat ik wil. Niemand kan mij ontslaan, als je niet uitkijkt ontsla ik jou.”


,,Ik heb nooit een blad voor de mond genomen, droeg altijd al het hart op de tong. Alleen heb ik op de Dam iets gezegd dat blijkbaar zo recht voor zijn raap was dat mensen er heel oncomfortabel van worden. Ik ben bedreigd, ja. En natuurlijk doet dat me wat, maar ik laat me er niet door van de wijs brengen. Het gaat ook niet om mij, weet je. Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland. De ophef over mijn speech op de Dam kwam trouwens pas laat op gang. Op de dag zelf was er niets aan de hand, de dagen erna ook niet. Pas later in de week, toen allerlei rechtse media ermee aan de haal gingen, ging het mis. Daarvoor was er alleen lof, respect en bewondering.”

Sylvana Simons
,,Ik hoop dat het goed gaat met haar. Als iemand in Nederland heeft ondervonden wat racisme is, is zij het. Ik hoop ook dat ze volgend jaar tot Kamerlid wordt verkozen. Ik heb naar dat racismedebat gekeken en echt, mijn tenen trokken zo krom dat ik daarna heel lang in een warm bad heb moeten zitten om ze weer recht te krijgen. Een debat over racisme waar alleen maar witte mensen aan het woord kwamen, wát een aanfluiting. Er zit wel een Partij voor de Dieren in het parlement, maar geen partij voor mensen van kleur. Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur. Sylvana Simons zou er zoveel goed werk kunnen doen. Ik ken haar persoonlijk, ja. Kenden maar meer mensen haar echt. Ze is een supersympathiek mens.”

Geert Wilders
,,Haha… Hij had het in datzelfde racismedebat ook over mij. Ik voel me niet geroepen daar op te reageren. Dat zou een verspilling van woorden zijn, ik sta erboven. Iemand moet de volwassene zijn.”

Ashanti (2)
,,Ik dacht net al: gaat ie niet beginnen over dat Ashanti slavenhandelaars zouden zijn geweest? Iedereen is opeens een historicus, mensen roepen maar wat. Ashanti zijn geen slaven­handelaren geweest. Wel? Kom op met de feiten dan, die zijn er niet. Kennen de mensen die nu denken iets van de Ashantigeschiedenis te weten de Nederlandse geschiedenis eigenlijk wel? Nederland was overzee een ware roofstaat, laten we het daar eerst eens over hebben. Nederland was enorm invloedrijk en omnipresent als het gaat om de slavenhandel, het was ook een van de laatste landen die de slavernij afschafte. Dat zijn helaas wel feiten.”

Iedereen is opeens een historicus, mensen roepen maar wat
pi_194455746
Ik las het ook net, wat een sneu figuur.
  Moderator zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:12:57 #3
451823 crew  Plompzakker
HAAAAAAA!
pi_194455803
Nou doei dan he
Deze user is best OK als je hem normaal aanspreekt via DM.
pi_194455819
Als je Nederlanders zo HAAT ga dan ergens anders wonen!

Jij blij wij blij !
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
  Spellchecker zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:14:23 #5
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_194455837
Ik zie em nog zwemmen tijdens Expeditie Robinson, als een halfverdronken paard.
Die man zet zichzelf voor schut.
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:18:17 #7
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194455859
Dan tyft je toch lekker op als het je hier niet aanstaat! Jij blij, wij blij.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:18:31 #8
152789 karr-1
One man can make a difference
pi_194455863
Waarom krijgen dit soort figuren zoveel aandacht ?
Op zondag 22 november 2015 20:44 schreef Bart2002 het volgende:
"Je bent wel een ongelooflijk eigenwijs pijpje drop."
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:19:13 #9
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194455877
laatmaar. kan weg

[ Bericht 94% gewijzigd door qltel op 08-08-2020 11:25:48 ]
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Miss 200.000.000! zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:23:05 #10
367000 roos94
pi_194455911
quote:
81s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 11:19 schreef Nikonlover het volgende:
laatmaar. kan weg
Gaat dit over Akwasi? ~O>
  zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:23:41 #11
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_194455917
Hij heeft nooit een blad voor de mond genomen, mag zeggen wat hij denkt en iedereen die daar aanstoot aan neemt of oncomfortabel van wordt heeft gewoon pech.

Werkt dat ook 2 kanten op of is dat enkel als je zijn mening deelt?
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:23:45 #12
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194455919
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 11:15 schreef Kanaroe het volgende:
Ik zie em nog zwemmen tijdens Expeditie Robinson, als een halfverdronken paard.
Die man zet zichzelf voor schut.
Halfverdronken? Jammer.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_194455922
Trap in z’n gezicht kan ie krijgen zodra ik em zie.

Oh wacht als ik het als blanke roep is het opeens wel aangifte waardig.
pi_194455926
Zal Sylvana jaloers zijn op alle aandacht die Akwasi nu krijgt? Hij heeft het klaagneger verdienmodel van haar overgenomen lijkt het..
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:24:41 #15
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_194455935
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 11:23 schreef Barcaconia het volgende:
Hij heeft nooit een blad voor de mond genomen, mag zeggen wat hij denkt en iedereen die daar aanstoot aan neemt of oncomfortabel van wordt heeft gewoon pech.

Werkt dat ook 2 kanten op of is dat enkel als je zijn mening deelt?
Als je een neger bent mag je alles zeggen. Doe je dat als blanke, dan ben je een racist.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_194455968
Btw. Sylvana Simons mag ik wel, das weer een ander verhaal, maar Akwasi mag ik echt niet niet
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:27:44 #17
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_194455970
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 11:23 schreef Barcaconia het volgende:
Hij heeft nooit een blad voor de mond genomen, mag zeggen wat hij denkt en iedereen die daar aanstoot aan neemt of oncomfortabel van wordt heeft gewoon pech.

Werkt dat ook 2 kanten op of is dat enkel als je zijn mening deelt?
Het probleem is dat de spelregels alleen niet hetzelfde zijn voor beide kanten. Zelf slingert hij de meest discutabele uitspraken de wereld in, maar tegelijkertijd moeten zijn tegenstanders monddood gemaakt worden.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Miss 200.000.000! zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:30:03 #18
367000 roos94
pi_194455999
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 11:27 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het probleem is dat de spelregels alleen niet hetzelfde zijn voor beide kanten. Zelf slingert hij de meest discutabele uitspraken de wereld in, maar tegelijkertijd moeten zijn tegenstanders monddood gemaakt worden.
En Akwasi doet alsof hij is opgegroeid in het slaventijdperk of de krottenwijken van Zuid Afrika.
  zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:34:11 #19
4416 Da hopman
lamahangen = dierenmoord
pi_194456035
Akwasi beweert in 2017 zelf dat de Ashanti slavenhandelaren zijn geweest.
In 2018 waren ze in Suriname ook iet blij met het bezoek vande Ghanese koning van Ashanti-afkomst.
https://www.waterkant.net(...)koning-aan-suriname/

En wzt doe je als 14jarige nog op de basisschool?

Ik kan me wel voorstellen dat je je ergert als je alleen getypecast wordt voor stereotype rollen. Dit gaf Akwasi ook al aan voor de blm-discussie
De mensen zijn gek geworden
pi_194456091
S 5
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  Miss 200.000.000! zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:39:40 #21
367000 roos94
pi_194456101
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 11:38 schreef cempexo het volgende:
S 5
Refurbished Samsung Galaxy S5 Galaxy S5 SM-G900F 4G 16GB ?
  zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:41:34 #22
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_194456130
De kern van het geleuter;
quote:
Een debat over racisme waar alleen maar witte mensen aan het woord kwamen, wát een aanfluiting.
Nou, zak maar lekker in de schijt met jouw versie van het “debat”.

Oh ja, wanneer komt hij voor de rechter?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_194456131
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 11:39 schreef roos94 het volgende:

[..]

Refurbished Samsung Galaxy S5 Galaxy S5 SM-G900F 4G 16GB ?
Dat is de code binnen het NL leger als je psychisch gekeurd wordt. Of beter gezegd... afgekeurd wordt, U mag gaan
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_194456135
Ik vind het altijd wel knap hoe iemand met een huis van 5 ton mij ervan kan beschuldigen bevoorrecht te zijn in mijn veel te dure sociale woning.
  zaterdag 8 augustus 2020 @ 11:42:12 #25
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_194456139
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 11:38 schreef cempexo het volgende:
S 5
Mocht ie willen, hij is vast te jong om daar mee weg te zijn gekomen.
Ook jammer dat Paradiso deze kerel (letterlijk) een podium geeft na zijn bedreigingen en racisme.
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')