- met zijn vieren tegelijk douchen, 40 minuten langquote:Op zondag 1 november 2020 16:31 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Als iedereen binnen 1 uur op een dag wil douchen dan kan het krap zijn.
Opties:
- groter boilervat (bijvoorbeeld 300 liter)
- doorstroomverwarmer
- verwarmen tot ~55 graden met de warmtepomp en dan de rest met een element doen
- minder lang douchen
- niet allemaal binnen een paar minuten na elkaar douchen (warmtepomp kan tussen douchebeurten prima het water weer opwarmen)
Ziet er goed uit, dit soort towers waren 2 jaar terug nog 6-7000quote:Op zondag 1 november 2020 19:54 schreef Lospedrosa het volgende:
Remeha is ook niet gek. Heeft een Mitsubishi buitenuniversitair en goed geprijsd met een 180L boiler met booster.
https://www.warmteservice(...)ZTg1MWU3ZGM1ZTY2Yjcz
Zeker. En ¤1900 subsidie.quote:Op zondag 1 november 2020 20:13 schreef Fer het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, dit soort towers waren 2 jaar terug nog 6-7000
Bij een beetje fatsoenlijke warmtepomp kan je de SWW temperatuur ook gewoon tijdelijk wat hoger zetten (vaak tot wel 80 graden). Dan gebruikt het apparaat het elektrisch element zodra de boiler boven pakweg 60 graden komt.quote:Op zondag 1 november 2020 16:17 schreef Fer het volgende:
200l is ongeveer 4x10 minuten douchen, een beetje krap in ons geval soms. Daarom zou ik liever in zulke situaties een gewone boiler willen hebben, die ik tijdelijk dan even op 80c kan zetten.
Zou ik zoiets zelf zijn na te bouwen, waarbij de boiler bijvoorbeeld via een spiraal door het buffervat gevuld wordt?
Panasonic is volgens mij niet zo best. Hoor ik uit ervaringsverhalen.quote:Op dinsdag 3 november 2020 19:53 schreef Fer het volgende:
Maar zou zo’n Remeha tower nog voordelen hebben boven een Panasonic of Daikin monoblock en een losse boiler met warmtewisselaar en 3weg klep? In principe heeft die Panasonic alle besturing en regelingen voor een tapwater boiler ingebouwd.
ik heb ze vier jaar geleden vergeleken. De Remeha is absoluut de betere, goede buitenunit en veel instelbaar. De Nefit had veel minder opties.quote:Op zondag 1 november 2020 20:39 schreef TheFreshPrince het volgende:
Ik zou inderdaad eerder voor een Remeha gaan (met de Mitsubishi buiten-unit) dan een Nefit.
Het is misschien handig om eerst voor jezelf op een rijtje te hebben wat je voorwaarden zijn:quote:Op dinsdag 3 november 2020 19:53 schreef Fer het volgende:
Maar zou zo’n Remeha tower nog voordelen hebben boven een Panasonic of Daikin monoblock en een losse boiler met warmtewisselaar en 3weg klep? In principe heeft die Panasonic alle besturing en regelingen voor een tapwater boiler ingebouwd.
Heeft de Nefit nog steeds van die 3x3kW "waterkokers" om het opgegeven vermogen te halen bij -10?quote:Op dinsdag 3 november 2020 21:21 schreef Speekselklier het volgende:
[..]
ik heb ze vier jaar geleden vergeleken. De Remeha is absoluut de betere, goede buitenunit en veel instelbaar. De Nefit had veel minder opties.
Nou die heeft Remeha ook, ik heb zelfs ik geloof 18kW elektrisch element erin zitten, zit op een separate voedingskabel 3F400V.quote:Op dinsdag 3 november 2020 21:30 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Heeft de Nefit nog steeds van die 3x3kW "waterkokers" om het opgegeven vermogen te halen bij -10?Of is dat al verbeterd?
Lijkt me heel onpraktisch als je bijvoorbeeld ook nog een EV wil opladen? Nu heb ik voorlopig een Corolla Hybrid dus nog geen stopcontact nodig maar dat zal over 5 of 10 jaar wel anders zijn.quote:Op dinsdag 3 november 2020 22:06 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Nou die heeft Remeha ook, ik heb zelfs ik geloof 18kW elektrisch element erin zitten, zit op een separate voedingskabel 3F400V.
Maar die zit erin voor <-15kW en voor de naverwarming warm water.
Ik heb die helemaal uitgeschakeld behalve voor de wekelijkse hygiëne opwarming, en dan schakelt die maar 1 van de 3 elementen even in.
Ik denk niet dat je het snapt.quote:Op dinsdag 3 november 2020 22:10 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Lijkt me heel onpraktisch als je bijvoorbeeld ook nog een EV wil opladen? Nu heb ik voorlopig een Corolla Hybrid dus nog geen stopcontact nodig maar dat zal over 5 of 10 jaar wel anders zijn.
Ben wel blij met de Mitsubishi wat dat betreft, alleen een 2kW elementje dat eens in de 14 dagen even inschakelt voor de legionella run, voor de rest komt hij niet in actie.
Ah, oké. Dan heb ik het idd niet begrepen.quote:Op dinsdag 3 november 2020 22:13 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Ik denk niet dat je het snapt.
Het elektrisch element zit er puur in om deze wp ook toe te kunnen passen op hoogestookte installaties of bij bizarre omstandigheden (de wp is defect)
Denk dat Remeha deze heeft ingezet als extra zekerheid. Je hoeft ze niet aan te sluiten!
De buitenunit doet hetzelfde als jouw unit.
die zitten er ook in. Maar dat was voor mij geen probleem. Ik woon in Den Haag. Kust en grote stad. -10 maak ik niet mee. Zeker in combinatie met 1500 euro goedkoper kan die waterkoker bij nood wel een keer aan.quote:Op dinsdag 3 november 2020 21:30 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Heeft de Nefit nog steeds van die 3x3kW "waterkokers" om het opgegeven vermogen te halen bij -10?Of is dat al verbeterd?
Ok hier zijn de gegevens:quote:Op dinsdag 3 november 2020 21:29 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Het is misschien handig om eerst voor jezelf op een rijtje te hebben wat je voorwaarden zijn:
- beschikbare ruimte
- beschikbaar budget
- benodigd vermogen voor verwarmen
- meterkast 1-fase of 3-fase
- hoeveel liter warm water
- etc
En vanuit die voorwaarden kunnen we kijken welke (totaal)oplossingen beschikbaar zijn, wat de ervaringen zijn, etc.
Het iedere keer werken vanuit iets wat je gevonden hebt zonder totaalplaatje is als een computer samenstellen waarvan je af en toe een Intel CPU roept, dan weer een Nvidia videokaart, een dag later een AMD CPU en dan toch liever voor een Raspi gaan
Maar zonder gekheid, zet het eens uitéén.
Als je ruimte hebt en een redelijk budget, dan zou ik ook niet voor een monoblock gaan. Dat maakt je mogelijkheden ook meer flexibel.
Weer proberen op te zeggen bij Essent. Antwoord “u dient eerst uw gasmeter te verwijderen dan kunt u gas opzeggen.”quote:Op donderdag 19 november 2020 18:52 schreef Ivo1985 het volgende:
Zomaar een nieuwtje:
Politiek, ACM en netbeheerders zien eindelijk in dat er niet zomaar geld in rekening gebracht kan worden bij iemand die zijn gascontract opzegt. Dus voortaan ontvangen mensen die hun gas opzeggen geen rekening meer voor de zinloze verwijdering van de gasaansluiting in hun woning.
4 jaar strijd door een alsmaar groeiende groep Tweakers begint aardig zijn vruchten af te werpen.
https://www.tweedekamer.n(...)0&did=2020D46728.%22
quote:Beste <<gasleverancier>>,
Hartelijk bedankt voor de ontvangstbevestiging van mijn rechtsgeldige opzegging van mijn gasleveringscontract. Op grond van artikel <<21.2 of 19.2>> van uw eigen Algemene Voorwaarden en op grond van artikel 52.b.7 van de Gaswet eindigt mijn gasleveringscontract uiterlijk 30 dagen na mijn opzegging. Dit staat geheel los van mijn relatie met de netbeheerder. Zoals al aangegeven heb ik u tegelijkertijd gemachtigd de Aansluit- en Transportovereenkomst met de netbeheerder namens mij op te zeggen.
Zoals u weet bent u wettelijk verplicht om gehoor te geven aan deze opzegging. Eventuele schade en kosten die ik genoodzaakt ben te maken indien u verzuimt om deze opzegging correct te verwerken zullen dan ook volledig op u worden verhaald, en worden vermeerderd met de eventuele kosten van verhaal.
U weet net zo goed als ik dat er geen wettelijke verplichting bestaat om een leveringscontract voor gas af te sluiten, indien de aansluiting nog aanwezig is. Ik ben alleen verplicht zo'n leveringscontract af te sluiten als ik gas gebruik, maar dat is niet het geval.
Ik ben me er van bewust dat na beëindiging van het contract de netbeheerder zal proberen om mij opdracht te laten geven tot verwijdering van de aansluiting. Dat is verder een zaak tussen mij en de netbeheerder. U hoeft daar verder niets in te doen, en mij ook niet te 'beschermen' voor eventuele schade.
Graag ontvang ik een ontvangstbevestiging van deze mail.
Met vriendelijke groet,
<<naam>>
<<adres>>
<<email>> en/of <<telefoon>>.
Jij bent ook al goed bekend met het Tweakers topicquote:Op dinsdag 24 november 2020 21:24 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Weer proberen op te zeggen bij Essent. Antwoord “u dient eerst uw gasmeter te verwijderen dan kunt u gas opzeggen.”
Nu teruggestuurd, ben benieuwd.
[..]
Ja had er lange tijd geen zin aan maar nu toch maar eens doorpakken.quote:Op dinsdag 24 november 2020 21:44 schreef Ivo1985 het volgende:
[..]
Jij bent ook al goed bekend met het Tweakers topic
quote:Op dinsdag 24 november 2020 21:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Ja had er lange tijd geen zin aan maar nu toch maar eens doorpakken.
Ik had nergens last van toendertijd... Ik stapte wel over omdat mijn contract toen afliep. Bij mijn nieuwe leverancier nam ik alleen elektra af.quote:Op maandag 30 november 2020 11:56 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]![]()
Eneco sputterde bij mij destijds (eind 2018) ook tegen aan de telefoon maar het bleek wel degelijk te kunnen na flink aandringen. "Ja maar de gevolgen zijn voor u" zei de medewerker. Geantwoord dat dat niet zijn probleem is.
Is maar net welke energieleverancier en welke instructies de helpdeskmedewerkers hebben gekregen.quote:Op maandag 30 november 2020 11:59 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Ik had nergens last van toendertijd...
Heb je er een beetje verstand van?quote:Op dinsdag 29 december 2020 17:13 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Ik heb een PUHZ-SW75VAA en een ERST30D-VM2ED.
Alles is nu aangesloten en het werkt echter krijg ik een storingsmelding P1. Dat houdt in dat de thermistor niet goed werkt.
Dit lijkt om de optionele kamerthermostaat te gaan (die geeft nu -39c aan). Die heb ik echter nog niet aangesloten.
Maar het hele gebeuren zou toch ook moeten werken zonder de (draadloze) kamerthermostaat?
Of ben ik er sneller vanaf om die toch maar alvast aan te sluiten?
Edit.
Ik zie nu dat er net boven mij een hele discussie gaande is over bijna hetzelfde probleem.
We zijn nog aan het bouwen dus als test heb ik de warmtepomp aangezet en willen we hem draaiend hebben voordat het gaat vriezen. De gehele buitenschil bestaat uit 120mm PIR. Het systeem moet nu alleen de vloerverwarming van de beneden verdieping gaan draaien (zo'n 74m2) zodat het vorstvrij blijft.
Welke instellingen zijn aan te raden of kan ik alles op standaard laten staan? SWW heb ik uitstaan.
Niet echt.quote:Op dinsdag 29 december 2020 17:34 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Heb je er een beetje verstand van?
Er zijn nogal wat instellingen.
Ik zou iig desnoods tijdelijk een thermostaat aansluiten in de woonkamer en deze instellen op 17-18C.
De WP settings dusdanig dat deze een strooklijn op de buitentemperatuur heeft van 20-30 -10-50.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |