abonnement Unibet Coolblue
pi_194481267
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 19:31 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]

Drie dagen na de akelige val in de Ronde van Polen komt ploegdokter Yvan Van Mol (Deceuninck-Quick Step) met positief nieuws over Fabio Jakobsen. Hij ziet de Nederlandse kampioen weer op zijn fiets kruipen. "Maar een termijn durf ik er niet op te kleven", geeft Van Mol mee aan onze reporter.
Eind volgende week naar huis?

"Gezien de ernst van het ongeval maakt Fabio Jakobsen het zeer goed", vertelt Yvan Van Mol, die vandaag nog in het ziekenhuis is geweest bij de onfortuinlijke renner, aan Sporza.



"Fabio is volledig bij bewustzijn. Praten lukt nog niet, maar communiceren via tekstberichten gaat prima."

"Eind volgende week zal hij klaar zijn om overgebracht te worden naar Nederland", denkt dokter Van Mol.



"Waar we ons nog zorgen om maken is de esthetische schade en eventueel de spiergroep rond zijn mond. Vermits er geen vitale organen geraakt zijn, hopen we op het beste."



Kan Jakobsen (23) ooit nog koersen? Van Mol ziet het positief in. "Een termijn durf ik er niet op te kleven, maar we gaan ervan uit dat Fabio opnieuw renner wordt", antwoordt de dokter.

"We delen hem alleszins positieve berichten mee. Op die manier krijgt ook Fabio hoop op herstel."



Van Mol treedt in het Poolse ziekenhuis op als boodschapper. "Ik communiceer met een erg bekwame arts die ook Engels praat. Ook de dokter van het interventieteam heeft zijn werk perfect uitgevoerd. Die heeft Fabio niet gereanimeerd, wel geïntubeerd (de luchtweg opengehouden met een buisje, red)."

Praten lukt nog niet, maar communiceren via tekstberichten gaat prima.
Dokter Yvan Van Mol

Toch veel positieve berichten zo. Zou mooi zijn als ie volgend jaar 'gewoon' weer kan koersen.
pi_194484640
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2020 14:13 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Vind ik persoonlijk wel van ondergeschikt belang, al is het fijn als hij zijn hobby weer uit kan voeren
Sorry dit snap ik niet? Is dit een grapje wat ik mis? Het is niet zijn hobby, het is zijn werk met behoorlijke kans dat hij in elke andere baan niet hetzelfde inkomen zal hebben (en waarschijnlijk ook niet hetzelfde plezier).
  Redactie Sport maandag 10 augustus 2020 @ 08:32:29 #153
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194484666
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2020 08:30 schreef roninho het volgende:

[..]

Sorry dit snap ik niet? Is dit een grapje wat ik mis? Het is niet zijn hobby, het is zijn werk met behoorlijke kans dat hij in elke andere baan niet hetzelfde inkomen zal hebben (en waarschijnlijk ook niet hetzelfde plezier).
Ik neem aan dat hij het met plezier doet. Als hij het op profniveau kan doen is het inderdaad weer zijn werk. En ook dat zou weer nog mooier zijn, ook omdat er anders allerlei compensatie nodig is.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194485230
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2020 08:30 schreef roninho het volgende:

[..]

Sorry dit snap ik niet? Is dit een grapje wat ik mis? Het is niet zijn hobby, het is zijn werk met behoorlijke kans dat hij in elke andere baan niet hetzelfde inkomen zal hebben (en waarschijnlijk ook niet hetzelfde plezier).
Het 1e belang is toch altijd dat hij weer een normaal leven kan leiden? Of hij eventueel weer (op topniveau) kan fietsen, lijkt me dan een 2e.
  Moderator maandag 10 augustus 2020 @ 09:55:08 #155
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194485475
Als ik zo die berichten lees hoop ik ook voor hem dat zijn gezicht niet te anders uitziet nu en weer gewoon kan praten. Toch voor je zelfbeeld. En die problemen met mondspieren etc. die heb je denk ik ook wel nodig als je je inspant.
pi_194485544
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2020 09:28 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Het 1e belang is toch altijd dat hij weer een normaal leven kan leiden? Of hij eventueel weer (op topniveau) kan fietsen, lijkt me dan een 2e.
Ja dat is ook het 1e belang, vond alleen de verwijzing naar hobby bijzonder
pi_194501317
quote:
Jumbo-Visma-directeur Richard Plugge verwacht dat Dylan Groenewegen op termijn weer 'gewoon' terugkeert in het peloton, ook al zit de sprinter helemaal stuk na zijn crash met Fabio Jakobsen van een kleine week geleden in de Ronde van Polen.

"We gaan de komende weken goed zorgen voor Dylan, zodat hij eerst als mens er weer bovenop komt. En hopelijk kan hij dan ook weer als renner en sprinter terugkeren. Dat denk ik wel", zegt Plugge dinsdag tegen De Telegraaf.

"Dylan wil liefst zo snel mogelijk weer normaal contact met Fabio. Hij is er nog altijd helemaal kapot van. Fabio is een vriend van hem. Ze kennen elkaar goed. Hij heeft dit ook nooit gewild. Dat wil hij hem zo snel mogelijk laten weten."

Sinds de crash worden er vraagtekens gezet bij aankomsten als die in Polen, waar de weg bergaf liep en de renners dus met een enorme snelheid om de dagzege sprintten. Plugge wil zo snel mogelijk af van zulke finishes.

"Ik wil daar een voortrekkersrol in spelen. De eerste gesprekken zijn opgestart: we moeten dringend op een andere manier naar de veiligheid in wedstrijden gaan kijken. Dit moet een keerpunt zijn", zegt hij.

"In Polen is het nu ongelooflijk misgegaan. Maar daarnaast gaat het nog honderd keer per jaar bijna mis. Honderd keer waarop wij in het peloton zeggen: 'Oef, gelukkig hebben we dat weer overleefd'. Waarna we weer overgaan tot de orde van de dag. Het moet anders. De maat is vol."
pi_194507684
Morgen mag Fabio alweer naar NL :)
pi_194507696
quote:
Fabio Jakobsen wordt morgen uit een ziekenhuis in Polen ontslagen, precies een week na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen. Dit heeft ploegleider Patrick Lefevere van Deceunick - Quick-Step tegen de Belgische zender RTBF gezegd.

De Nederlands kampioen onderging in Polen een vijf uur durende operatie aan het gezicht en werd twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. Een medische vlucht brengt hem volgens Lefevere naar Nederland. ,,Een week geleden dachten we dat hij dood zou gaan", zegt Lefevere. ,,Het is fantastisch nieuws dat hij nu naar Nederland kan, om dichter bij zijn familie te kunnen zijn."
  Moderator dinsdag 11 augustus 2020 @ 18:20:18 #160
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194508114
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 17:51 schreef Marcoss het volgende:

[..]

The Dutch Champion will soon return to his home country.

Following his accident on stage 1 of the Tour of Poland, Fabio Jakobsen’s condition has improved further and he is now able to travel back to his homeland of the Netherlands.

A team statement reads: “Fabio Jakobsen’s condition is evolving favourably, to the extent that he will be transferred Wednesday to the hospital in Leiden, the Netherlands (LUMC), where further follow-up treatment of his injuries will take place.

Wel op naar een ander ziekenhuis.
  dinsdag 11 augustus 2020 @ 20:07:31 #161
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_194509912
Benieuwd wanneer Han Cock aan het bed staat voor een interview.
Net efkes anges
  Moderator woensdag 12 augustus 2020 @ 14:04:11 #162
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194520625
Fabio Jakobsen weer in Nederland, Yvan Vanmol: "Dit is een mirakel"

Deze namiddag wordt Fabio Jakobsen vanuit Polen overgebracht naar het ziekenhuis van Leiden in Nederland. Amper één week na zijn zware val in de Ronde van Polen! Yvan Vanmol, ploegdokter bij Deceuninck-Quick Step, is in Nederland om de renner op te vangen en mee te begeleiden.

"Iedereen heeft gezien wat voor een zware val dit was", zegt Vanmol. "Als je nu ziet dat Fabio opnieuw mobiel is, dat hij opnieuw kan rechtstaan, dat hij geen breuken heeft aan zijn onderste ledematen, ja: dan mag je gerust spreken van een mirakel."

De informatie die vorige week vanuit Polen doorsijpelde, blijkt niet altijd even correct. Zo was er het gerucht dat de luchtpijp van Jakobsen verbrijzeld was.

"Dat klopt totaal niet," gaat Vanmol voort. "De luchtwegen zijn meteen na de val wel geïntubeerd, maar die zijn niet verbrijzeld. Praten lukt momenteel nog niet, maar Fabio verstaat en begrijpt alles."

"Hij communiceert nu via het scherm van zijn telefoon. Ik verwacht zeker dat hij opnieuw zal kunnen praten. De spieren rond zijn mond en lippen zijn fel geraakt, maar ook dat komt wel opnieuw in orde."

Iedereen die de val heeft gezien, bijzonder veel mensen dus, verbaast zich erover dat Jakobsen weinig of niets heeft gebroken.

Vanmol: "Dat klopt, zijn benen hebben amper schade geleden. Er is wel een breuk aan een duim en in zijn boven- en onderkaak. Een verklaring is dat de botten van sprinters sowieso veel sterker zijn dan die van andere renners. Mocht dit zijn gebeurd bij een lichtgewicht-klimmer, dan zou het zeker een ander, zeg maar erger verhaal zijn geweest."

"Zijn sinussen zijn intact, net als zijn oogkassen. Hij heeft geen hersenletsel en is volledig mobiel. De grootste schade is aangericht aan zijn gebit, dat hij kwijt is. Maar de esthetische chirurgie is de laatste jaren zo fel gevorderd, dat ik vermoed dat de sporen van die val later nog amper te zien zullen zijn."

Besef van half mirakel overheerst"

De sprinter van Deceuninck-Quick Step herinnert zich nog alles tot aan de laatste ronde, op enkele honderden meter voor de streep. Jakobsen beseft nu aan welke grote ramp hij is ontsnapt.

"Zoals bij ieder trauma is het logisch dat nu de confrontatie volgt met dat besef maar ook met de werkelijkheid", zegt Yvan Vanmol. "Dat zal moeilijke momenten opleveren, maar het besef dat dit meer dan een spreekwoordelijk half mirakel is overheerst."

"Neen, ik ga geen uitspraken doen over termijnen. Maar als je me vraagt of Jakobsen opnieuw een renner zal worden, dan heb ik daarover zeer weinig twijfels en meer dan goede hoop", besluit Vanmol.
  woensdag 12 augustus 2020 @ 14:06:08 #163
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194520658
Weer heel positieve berichten.
  woensdag 12 augustus 2020 @ 14:16:09 #164
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_194520818
Goed om te horen. Geeft wel aan dat je de nieuwsberichten in dit soort gevallen vaak met een korreltje zout moet nemen.

Hij zou gereanimeerd zijn. Klopt niet.
Luchtwegen zouden zijn verbrijzeld. Klopt niet.
Hij zou alle botten in zijn gezicht hebben gebroken. Klopt niet.
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  woensdag 12 augustus 2020 @ 14:19:12 #165
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194520867
Maar dat hij zijn hele gebit kwijt is is wel enorm heftig moet ik zeggen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 12 augustus 2020 @ 14:25:04 #166
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_194520940
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 14:19 schreef Mani89 het volgende:
Maar dat hij zijn hele gebit kwijt is is wel enorm heftig moet ik zeggen.
Zeker, dat zal ik niet ontkennen. Maar een week geleden vreesden we voor zijn leven, dus zo bekeken zijn de laatste berichten positief.
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  Moderator woensdag 12 augustus 2020 @ 14:27:37 #167
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194520986
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 14:16 schreef 4-elements het volgende:
Goed om te horen. Geeft wel aan dat je de nieuwsberichten in dit soort gevallen vaak met een korreltje zout moet nemen.

Hij zou gereanimeerd zijn. Klopt niet.
Luchtwegen zouden zijn verbrijzeld. Klopt niet.
Hij zou alle botten in zijn gezicht hebben gebroken. Klopt niet.
Die laatste 2 had PatLef toch gezegd?
pi_194521066
quote:
89s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 14:27 schreef Momo het volgende:

[..]

Die laatste 2 had PatLef toch gezegd?
Sinds wanneer geloof jij PatLef?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 12 augustus 2020 @ 14:52:38 #169
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_194521323
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 14:31 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Sinds wanneer geloof jij PatLef?
Dan is het aan de media om dat te verifiëren.
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 12 augustus 2020 @ 17:12:59 #170
408813 crew  trein2000
pi_194523413
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2020 08:32 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Ik neem aan dat hij het met plezier doet. Als hij het op profniveau kan doen is het inderdaad weer zijn werk. En ook dat zou weer nog mooier zijn, ook omdat er anders allerlei compensatie nodig is.
Dat is er nog steeds natuurlijk. Gebit kwijt is behoorlijk letselschade.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_194524054
Het AD heeft een foto van afstand , waar hij zelfstandig in het vliegtuig stapt.

Staat in dit artikel

https://www.ad.nl/wielren(...)~a069884c/174639178/
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  woensdag 12 augustus 2020 @ 18:59:08 #172
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194525240
Hoofd ziet er vanaf hier gelukkig nog intact uit verder.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_194527727
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 14:16 schreef 4-elements het volgende:
Goed om te horen. Geeft wel aan dat je de nieuwsberichten in dit soort gevallen vaak met een korreltje zout moet nemen.

Hij zou gereanimeerd zijn. Klopt niet.
Luchtwegen zouden zijn verbrijzeld. Klopt niet.
Hij zou alle botten in zijn gezicht hebben gebroken. Klopt niet.
bewijst maar weer eens niet alle berichten op social media na zo gebeurtenis niet altijd voor waarheid aan te nemen
  woensdag 12 augustus 2020 @ 22:27:35 #174
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_194528405
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 18:59 schreef Mani89 het volgende:
Hoofd ziet er vanaf hier gelukkig nog intact uit verder.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zie wel beademingsslangetje oid thv keel
En snorretje maar dat zal waarschijnlijk wond zijn.
Net efkes anges
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 10:46:57 #175
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_194550481
Dylan hoeft niet meer naar Azkaban van Pat.
https://www.nu.nl/wielren(...)oien.html?redirect=1
pi_194550973
Ben vooral benieuwd naar de woorden van Fabio zelf. Herinnert hij zich veel van voor, tijdens en na de crash? Is hij woest op Dylan of vergevingsgezind? Is hij nu bang om te fietsen of de zin in het fietsen verloren ala Kai Reus?
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_194551115
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 11:17 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Ben vooral benieuwd naar de woorden van Fabio zelf. Herinnert hij zich veel van voor, tijdens en na de crash? Is hij woest op Dylan of vergevingsgezind? Is hij nu bang om te fietsen of de zin in het fietsen verloren ala Kai Reus?
Uit interview met ploegarts.
quote:
Besef van half mirakel overheerst"

De sprinter van Deceuninck-Quick Step herinnert zich nog alles tot aan de laatste ronde, op enkele honderden meter voor de streep. Jakobsen beseft nu aan welke grote ramp hij is ontsnapt.

"Zoals bij ieder trauma is het logisch dat nu de confrontatie volgt met dat besef maar ook met de werkelijkheid", zegt Yvan Vanmol. "Dat zal moeilijke momenten opleveren, maar het besef dat dit meer dan een spreekwoordelijk half mirakel is overheerst."

"Neen, ik ga geen uitspraken doen over termijnen. Maar als je me vraagt of Jakobsen opnieuw een renner zal worden, dan heb ik daarover zeer weinig twijfels en meer dan goede hoop", besluit Vanmol.
  zaterdag 15 augustus 2020 @ 11:11:18 #178
102912 crv
Screwed up
pi_194568387
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 10:46 schreef maxi-mus het volgende:
Dylan hoeft niet meer naar Azkaban van Pat.
https://www.nu.nl/wielren(...)oien.html?redirect=1
die patlef blijft een hypocriet mannetje
nu zegt ie dit:
quote:
"Ik neem terug dat ze hem in de gevangenis moeten gooien, dat was de emotie van het moment. Maar onze rechtszaak tegen hem zetten we door. We weten welke stappen we daarvoor moeten zetten en hebben ook een Poolse advocaat in de arm genomen."
Maar als je een dag later nog steeds roeptoetert dat Dylan voor moord aangeklaagd moet worden dan horen de emoties al bedaard te zijn. Zeker voor een ervaren profesioneel ploegleider.
There are 2 Situations that drives an man Crazy: With and without wife
Wanneer een man de deur van zijn auto voor zijn vrouw openhoud is of de auto nieuw of zijn vrouw
Sorry, mind closed until further notice🍷
  Moderator dinsdag 18 augustus 2020 @ 13:07:29 #179
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194616069
twitter
pi_194616170
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 18:59 schreef Mani89 het volgende:
Hoofd ziet er vanaf hier gelukkig nog intact uit verder.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er inderdaad esthetisch vanaf de foto niet rampzalig uit.

Zijn gebit kwijt is wel heftig natuurlijk.
Love is in the air!
  Moderator dinsdag 18 augustus 2020 @ 14:22:37 #181
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194616824
pi_194624242
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 14:16 schreef 4-elements het volgende:
Goed om te horen. Geeft wel aan dat je de nieuwsberichten in dit soort gevallen vaak met een korreltje zout moet nemen.

Hij zou gereanimeerd zijn. Klopt niet.
Luchtwegen zouden zijn verbrijzeld. Klopt niet.
Hij zou alle botten in zijn gezicht hebben gebroken. Klopt niet.
En vandaag in het NOS nieuws op NPO radio 1 zeiden ze toch weer dat hij zijn luchtpijp en gehemelte verbrijzeld had. Wat een sukkels daar zeg.
  Moderator woensdag 26 augustus 2020 @ 14:47:41 #183
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194728154
Lefevere aangeslagen na bezoek aan Fabio Jakobsen: “Hij is er veel erger aan toe dan Remco, ze hebben 130 draadjes uit z’n gezicht gehaald”

De E3 BinckBank Classic wordt volgend jaar de veiligste koers van het land. De 227 bomen in de laatste drie kilometer en de 65 gevaarlijke punten op het parcours worden voorzien van herbruikbare stootkussens of totems gemaakt uit kunststof. Tijdens de voorstelling toonde Patrick Lefevere zich fan, zeker met de zware valpartijen van zijn Deceuninck-renners Jakobsen en Evenepoel in het achterhoofd. “Ik had twee begrafenissen kunnen hebben in 10 dagen.”

De ploegmanager is een aangeslagen man na zijn bezoek van dinsdag aan Fabio Jakobsen. Jakobsen viel op 5 augustus zwaar in de massasprint van de eerste rit van de Ronde van Polen. “Hij is er veel slechter aan toe dan Remco, wiens breuken kunnen genezen. Als hij de revalidatie volgt, zullen zes weken volstaan”, aldus Lefevere bij ‘VTM Nieuws’. “Maar voor Fabio wordt het een maandenplan, vrees ik. Ik ben zwaar geschrokken. Hij heeft 130 draadjes uit zijn gezicht laten halen, hij heeft nog één tand, zijn gehemelte moet herstellen, zijn stemband is momenteel verlamd... Dat was allesbehalve positief nieuws. Een verschrikkelijk gezicht.”

Naar aanleiding van de voorstelling van de stootkussens toonde Lefereve zich eens te meer vlijmscherp wat betreft de algemene veiligheid in de koers. volgens hem handelen de BWB (de Belgische wielerbond) en de UCI (de Internationale wielerunie) niet consequent én vooral niet snel genoeg. Morgen staat er een vergadering gepland met de Tourorganisatie waarin Deceuninck-Quick.Step samen met Ineos, Jumbo-Visma en Sunweb het voortouw wil nemen om het veiligheidsissue zelf in handen te nemen.
  Moderator dinsdag 24 november 2020 @ 16:14:36 #184
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196393527
https://www.instagram.com/p/CH-mOQJHZwI/?igshid=6at70kv5us8v

Eerste foto na ongeluk, hij ziet er best goed uit :)
  dinsdag 24 november 2020 @ 16:20:58 #185
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_196393610
*O*
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_196393653
Waarschijnlijk zie je het vooral nog als hij zijn mond open doet omdat hij daar ook een enorme klap kreeg, maar dit valt wel mee ja
  dinsdag 24 november 2020 @ 16:33:02 #187
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_196393760
Lekker Fabio *O*
pi_196394978
^O^
  Moderator donderdag 24 december 2020 @ 10:06:20 #190
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_196919904
Indrukwekkend nog steeds wat er gebeurd is.
pi_196920090
Licht traantje in ogen gekregen, heftig verhaal. Wel mooi om te lezen hoe hij erin staat. Ook wat grapjes hier en daar.
pi_196962493
Prachtig verhaal inderdaad. Mooi hoe Fabio er zelf in staat en goed opgeschreven door Thijs.

En toch ook wel confronterend dat Fabio voor zijn leven getekend zal zijn, ook al ziet hij er naar omstandigheden nog goed uit.
pi_197386262
quote:
Fabio Jakobsen (24) vertoeft dezer dagen met zijn makkers van Deceuninck-Quick Step op stage in Spanje. "Het gevoel op mijn fiets is oké", vertelt de Nederlander, die in de Ronde van Polen erg zwaar ten val kwam. "Een terugkeer? Zo snel mogelijk, maar dat hoopt elke renner die terugkeert."

"Ik fiets weer", gaf Fabio Jakobsen mee op de digitale persvoorstelling. "Ik train met mijn ploegmaats, maar ik doe niet alle trainingen en soms neem ik een kortere route naar het hotel. Maar het gevoel op de fiets is oké."



"Het gaat traag, maar gestaag richting het leven van een prof. De weg is nog lang, maar ik ben blij waar ik nu sta."



"Vergeleken met 4 augustus voel ik me niet zo goed, vergeleken met 6 augustus heel goed. Dat is het zowat", zegt Jakobsen, die op 5 augustus zwaar ten val kwam in Polen.



"Wanneer een terugkeer in competitie aan de orde is? Ik wil een datum geven, maar ik kan alleen zeggen dat in februari een volgende operatie volgt. Ik moet afwachten hoe die verloopt."



"Als dat goed gaat, dan kan ik 1 of 2 maanden later misschien koersen. Maar als er complicaties zijn, moet ik wachten. Het is moeilijk om een datum te prikken. Zo snel mogelijk, maar dat hoopt elke renner die herstelt."



"Het maakt me wel extreem gelukkig om hier te zijn. Dit team is als een familie. We geven om elkaar. Ik mag zelfs zeggen dat we van elkaar houden."



"Ik zit hier met de beste sprinter van de vorige Tour (Sam Bennett) en de beste sprinter in de geschiedenis van de Tour (Mark Cavendish). Het motiveert me dat ze me steunen."
https://sporza.be/nl/2021(...)u-sta~1610548498091/
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator vrijdag 12 februari 2021 @ 09:38:18 #194
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_197960359


Dit is toch de laatste grote operatie voor Fabio? ^O^
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')