abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Sport donderdag 6 augustus 2020 @ 14:12:56 #226
274204 crew  Mexicanobakker
pi_194428187
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:58 schreef Mansjester het volgende:
Waar is de persconferentie te zien?
Geen idee, ik kan niks vinden
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_194428205
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 14:12 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Geen idee, ik kan niks vinden
Komt sowieso niks op Twitter voorbij, dus vermoed dat er geen persco is.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 6 augustus 2020 @ 14:26:52 #228
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_194428345
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:53 schreef RetepV het volgende:

[..]

Nee. Het is helemaal geen wonder. Want als iedereen gewoon zijn lijn houdt, zoals de regels stellen, dan kan er weinig gebeuren.

Maar het probleem is dat er altijd wel iemand is die zijn lijn niet houdt. En dat probleem wordt erger gemaakt omdat NOOIT iemand daar voor gestraft wordt. Behalve misschien in de Tour de France.

Het is crimineel om je lijn niet te houden. En rijders die dat niet doen moeten altijd per direct gediskwalificeerd worden. We hebben zo veel video apparatuur. Gebruik dat dan ook om de gevaarlijke psychopaten uit de sport weg te filteren.

En weet je wat? Veel van die psychopaten zijn psychopaat door de doping die ze gebruiken. Dus als je die psychopaten eruit filtert, filter je ook gelijk een heleboel dopinggebruikers eruit. Win/win.

Dit zijn professionals. Ze verdienen miljoenen. Een professional weet heel goed dat hij zijn lijn moet houden, en weet heel goed dat het gevaarlijk is om het niet te doen. Het was expres van Groenewegen, en hat mag niet ongestraft blijven.

En als Groenewegen niets anders kan dan fietsen? Nou, dan gaat hij maar borden wassen in een restaurant.

En dan mag hij in zijn handjes knijpen, want hij kan hiervoor ook voor poging tot doodslag voor een paar jaar de bak in... Dat het een sportongeluk was, betekent helemaal niets voor de wet. Als Groenewegen wordt aangeklaagd, komt hij gewoon voor poging tot doodslag of voor zware mishandeling voor de rechter. En dat is 100% terecht.
Doe rustig maatje :')
  donderdag 6 augustus 2020 @ 14:33:33 #229
102912 crv
Screwed up
pi_194428430
https://www.ad.nl/wielren(...)sjes-waren~acf2d9e9/

Blijlevens en van Poppel erover

quote:
Die hekken stonden anders opgesteld dan we gewend zijn. Ik heb ook nog nooit hekken zo door de lucht zien vliegen. Alsof het luciferdoosjes waren.
There are 2 Situations that drives an man Crazy: With and without wife
Wanneer een man de deur van zijn auto voor zijn vrouw openhoud is of de auto nieuw of zijn vrouw
Sorry, mind closed until further notice🍷
  Moderator donderdag 6 augustus 2020 @ 14:42:42 #230
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194428555
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/08/06/juridische-gevolgen-valpartij/
quote:

Teambaas Patrick Lefevere dient een klacht in tegen Dylan Groenwegen na val Fabio Jakobsen, heeft hij kans op slagen?

“Dit is een moordaanslag, niet meer en niet minder”, noemde Deceuninck-Quick Step teambaas Patrick Lefevere de actie van Dylan Groenewegen tijdens de eindsprint van de eerste rit van de Ronde van Polen. De Jumba-Visma-renner week af van zijn sprintlijn waardoor de aanstormende Jakobsen in en over de dranghekken belandde en zwaar gewond raakte. Lefevere heeft intussen een klacht ingediend bij de politie. Maar hoe groot is de kans dat het effectief tot een strafproces komt? En wat riskeert Groenewegen? We vroegen het aan twee juristen.
Arne De Jaegere
20 min

De beelden van de horrorcrash tijdens de eindsprint van de eerste rit van de Ronde van Polen blijven nazinderen. De actie van Dylan Groenewegen wordt door verschillende wielerexperten zwaar veroordeeld en Deceuninck-Quick Step, de ploeg van de 23-jarige Fabio Jakobsen die zwaar ten val kwam, heeft juridische stappen gezet.

Is dit een moordpoging?
Sporza
Lefevere: "Verwijt Groenewegen een moordaanslag, niet meer en niet minder"
09:08

Maar wat is de kans op slagen? “Het is zeker niet zo dat het recht stopt tijdens sportwedstrijden”, reageert Walter Van Steenbrugge. De advocaat die gespecialiseerd is in onder meer sportrecht ziet wel degelijk een fout in de actie van Groenewegen. “Op de beelden is duidelijk te zien dat hij zijn rechterelleboog naar buiten brengt om Jakobsen de doorgang te weigeren. De snelheid waarmee hij reed en het feit dat hij zelf al zo dicht bij de vangrails reed, maken van die actie een opzettelijke fout.”

Is dit dan een moordaanslag, zoals Patrick Lefevere beweert? “Ik begrijp die eerste reactie”, aldus Van Steenbrugge, “maar dit is geen moordpoging. Hij heeft nooit gedacht dat dit zo’n gevolgen zou hebben, hij had nooit de intentie om Jakobsen te doden. Dit is voor mij opzettelijke slagen en verwondingen.” Op opzettelijke slagen en verwondingen staat in ons land een maximum celstraf van drie jaar.

Sportrechtadvocaat Mathieu Baert (Everest – UGent) volgt die redenering niet helemaal. “Het opzet moet bewezen worden. De verdediging van Groenewegen zou kunnen argumenteren dat hij het niet opzettelijk heeft gedaan. Dat het niet zijn bedoeling was om Jakobsen effectief in de dranghekken te rijden, maar dat het gewoon zijn doel was om de wedstrijd te winnen. Als de rechter die redenering zou volgen, zou Groenewegen nog steeds veroordeeld kunnen worden voor onopzettelijke slagen en verwondingen."

"In ieder geval zal de rechter moeten oordelen of Groenewegen een fout heeft gemaakt. Was hij onvoorzichtig? heeft hij de zorgvuldigheidsnorm heeft geschonden? Heeft hij gehandeld zoals iedere voorzichtige profwielrenner zich in diezelfde omstandigheden zou gedragen?”

Baert benadrukt dat de rechter in de praktijk met alles zal rekening houden. “Er zal niet alleen gekeken worden naar het gedrag van Groenewegen, maar ook naar dat van Jakobsen. Is hij bijvoorbeeld zelf ook onzorgvuldig geweest? Had hij kunnen remmen? Het is voorbarig om daar momenteel groteske uitspraken over te doen.”

Er moet ook gekeken worden naar het gedrag van Jakobsen. Is hij zelf ook onzorgvuldig geweest? Had hij kunnen remmen?
Mathieu Baert, advocaat

Eerder al veroordelingen

Maar hoe groot is de kans dat het effectief tot een proces komt? “Het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn dat een dergelijke valpartij een juridisch staartje krijgt”, herinneren Van Steenbrugge en Baert zich. De eerste keer gebeurde het In 1978. De correctionele rechtbank van Oudenaarde veroordeelde de profrenner Marinus Pijnen voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Pijnen had tijdens een wielerwedstrijd in Sint-Martens-Lierde Pierre Berckmans ten val laten komen. De renner van de “bruine garde” van Eddy Merckx liep een schedeltrauma op, stapte naar de rechtbank en kreeg gelijk.
Sporza
Jakobsen werd 5 uur lang geopereerd: "Toestand is ernstig, maar stabiel"
09:04

10 jaar later, na een valpartij tijdens het WK van Ronse in 1988, oordeelde de rechter anders. Wielrenner Steve Bauer werd vrijgesproken voor onopzettelijke slagen en verwondingen nadat hij Claude Criqueilelon op 200 meter van de eindstreep in de hekken had gereden.

Maar het is dus zeker niet onmogelijk dat de valpartij van gisteren een juridisch staartje krijgt. “De schade is immers gigantisch”, aldus Van Steenbrugge en Baert. “Er is de fysieke schade van Jakobsen zelf, er is de schade voor zijn familie, de morele schade, de schade voor de ploeg Deceuninck-Quik Step,… Een jonge profrenner die misschien jarenlang niet meer zal kunnen rijden, dit gaat over miljoenen.”

Een jonge profrenner die misschien jarenlang niet meer zal kunnen rijden, dit gaat over miljoenen euro's aan schade.
Walter Van Steenbrugge

Al is het volgens de twee advocaten uitgesloten dat dit voor een Belgische rechtbank zou kunnen komen. In de eerste instantie kijkt men naar de plaats van de feiten, Polen dus. In tweede instantie zou het land van de nationaliteit van de “dader” bevoegd kunnen zijn, Nederland dus.

  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 6 augustus 2020 @ 14:46:24 #231
408813 crew  trein2000
pi_194428595
quote:
Wat een kutstuk. Dit is gebeurt in Polen tussen 2 Nederlandsers. Hoezo zou dit bij de Belgische rechter komen?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator donderdag 6 augustus 2020 @ 14:47:35 #232
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194428606
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 14:46 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Wat een kutstuk. Dit is gebeurt in Polen tussen 2 Nederlandsers. Hoezo zou dit bij de Belgische rechter komen?
Omdat de ploeg van Fabio uit België komt en omdat dit op een Belgische website staat.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 6 augustus 2020 @ 14:49:59 #233
408813 crew  trein2000
pi_194428638
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 14:47 schreef Momo het volgende:

[..]

Omdat de ploeg van Fabio uit België komt en omdat dit op een Belgische website staat.
Niet relevant om te bepalen welk recht van toepassing is. Leuk dat dit naar Belgisch recht mogelijk strafbaar is. Ben erg benieuwd hoe dit naar Zuid-Sudanees recht zit.

Pools recht (en eventueel nederlands recht) is wat relevant is.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 6 augustus 2020 @ 14:51:27 #234
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_194428668
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 14:33 schreef crv het volgende:
https://www.ad.nl/wielren(...)sjes-waren~acf2d9e9/

Blijlevens en van Poppel erover
[..]

Normaal staat er ook publiek dat voor contragewicht zorgt. Ook al staan de hekken vast. In dit geval rost iemand van kilo of 60/60 met 80km/u tegen zo'n hek. Dat houdt zo'n hek in dit geval echt niet. In de proloog van de tour 2017 viel valverde ook tegen een hek, braken de poten van het ook af
Net efkes anges
pi_194428725
https://twitter.com/Molfers/status/1291288724962185219?s=20

Een iets genuanceerder draadje over sportrecht vs strafrecht..
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
pi_194428737
Dylan is aangeschoten wild. Dit gebeuren kent alleen maar slachtoffers.
  donderdag 6 augustus 2020 @ 14:58:12 #237
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_194428760
Als dit tot een rechtszaak zou komen en Dylan wordt veroordeeld, dan is het snel afgelopen met massasprints. Dus het zal wel niet zover komen. ;)
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 6 augustus 2020 @ 14:59:04 #238
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194428774
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 14:42 schreef Momo het volgende:
Heeft hij gehandeld zoals iedere voorzichtige profwielrenner zich in diezelfde omstandigheden zou gedragen?”
Tja, nee. Maar geen enkele sprinter voldoet überhaupt aan de term 'voorzichtige profwielrenner'.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 6 augustus 2020 @ 14:59:23 #239
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_194428781
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:53 schreef RetepV het volgende:
En weet je wat? Veel van die psychopaten zijn psychopaat door de doping die ze gebruiken. Dus als je die psychopaten eruit filtert, filter je ook gelijk een heleboel dopinggebruikers eruit. Win/win.
Nee, het zijn sprinters en dus een beetje maf.
Dopinggebruik heeft daar niets mee te maken.
(niemand rijdt clean rond)
Feyenoord!!! * Barça
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 6 augustus 2020 @ 14:59:55 #240
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194428794
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 14:58 schreef 4-elements het volgende:
Als dit tot een rechtszaak zou komen en Dylan wordt veroordeeld, dan is het snel afgelopen met massasprints. Dus het zal wel niet zover komen. ;)
Nee hoor.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_194428985
Zelfs voor een auto-ongeluk met dodelijke afloop worden niet zulke zware straffen uitgedeeld zoals ik die hier voorbij zie komen in dit topic.
pi_194429069
Zeker tot vrijdag blijft Jakobsen in een kunstmatige coma las ik, ik hoop dat hij er goed uitkomt
"You can call me Susan if it makes you happy"
  Moderator donderdag 6 augustus 2020 @ 15:36:27 #243
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194429305
twitter
  Moderator donderdag 6 augustus 2020 @ 15:38:04 #244
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194429328
quote:
Dylan Groenewegen: “I find it terrible what happened yesterday. I can’t find the words to describe how sorry I am for Fabio and the others who crashed or were involved. What matters most now is Fabio’s health. I think about him all the time.”

Richard Plugge: “Merijn Zeeman and I visited Dylan briefly this afternoon in the hospital, where he had surgery on a broken collarbone. We let him tell his story briefly. Dylan feels terrible about what happened. He was deeply affected by it. Also for him the recovery of Fabio and the others who were injured in this terrible crash is all that counts now. Soon we will discuss the incident in detail with him. Our thoughts are with the victims and we hope with all our heart for a good recovery.”
pi_194429355
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 15:11 schreef Evertjan het volgende:
Zelfs voor een auto-ongeluk met dodelijke afloop worden niet zulke zware straffen uitgedeeld zoals ik die hier voorbij zie komen in dit topic.
Dit was dan ook opzet.
  donderdag 6 augustus 2020 @ 15:43:44 #246
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_194429399
Ik ben geen wielrenkenner, verre van, maar volg dit topic wel. Echt vreselijk wat er gebeurd is :{... Wat ik mij afvraag, in hoeverre is dit een 'bewuste' actie geweest van Dylan? Had hij, toen hij de ruimte kleiner maakte en zijn elleboog uitstak geweten dat het tot een valpartij zou kunnen komen?

Ik kan me voorstellen dat hij niet de bedoeling had dat dit zou gebeuren, dan ben je als mens niks waard, maar ik vraag me wel af of hij niet bewust een bepaald risico heeft genomen op?
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_194429482



zo een spiegel zou wel handig zijn
en rechts inhalen moet verboden worden vind ik
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 6 augustus 2020 @ 15:52:47 #248
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194429518
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 15:43 schreef Samzz het volgende:
Ik ben geen wielrenkenner, verre van, maar volg dit topic wel. Echt vreselijk wat er gebeurd is :{... Wat ik mij afvraag, in hoeverre is dit een 'bewuste' actie geweest van Dylan? Had hij, toen hij de ruimte kleiner maakte en zijn elleboog uitstak geweten dat het tot een valpartij zou kunnen komen?

Ik kan me voorstellen dat hij niet de bedoeling had dat dit zou gebeuren, dan ben je als mens niks waard, maar ik vraag me wel af of hij niet bewust een bepaald risico heeft genomen op?
In een sprint dien je je lijn te houden, zo gezien dat je recht naar finishlijn sprint en dus niet uitwijkt naar links of rechts. Daar zit Dylan in principe al fout. (Het gebeurt wel vaker in massasprints dat er van lijnen wordt afgeweken, soms wordt dat bestraft, soms niet). Dan komt elleboogje erbij, dat maakt het lelijker want daardoor komt het bewust over.

Wil niet zeggen dat hij een elleboogje deed om Jakobsen te laten vallen, het kan ook om hem weg te houden (gebeurt ook wel vaker).
  Moderator donderdag 6 augustus 2020 @ 15:56:11 #249
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194429545
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 15:52 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

In een sprint dien je je lijn te houden, zo gezien dat je recht naar finishlijn sprint en dus niet uitwijkt naar links of rechts. Daar zit Dylan in principe al fout. (Het gebeurt wel vaker in massasprints dat er van lijnen wordt afgeweken, soms wordt dat bestraft, soms niet). Dan komt elleboogje erbij, dat maakt het lelijker want daardoor komt het bewust over.

Wil niet zeggen dat hij een elleboogje deed om Jakobsen te laten vallen, het kan ook om hem weg te houden (gebeurt ook wel vaker).
Idd
In beleving denk Dylan maar aan 1 ding: winnen. Dat blijkt ook uit zijn zijn motto: Podium of jodium.
Het is een winnaar. Maar of hij bewust hem naar de grond wou werken? Nee, zo schat ik hem niet in. Ze kunnen ook prima met elkaar opschieten normaal. Dit is gewoon een sporter die te ver is gegaan. Net als een voetballer die superhard met een gestrekt been er in gaat.
In combinatie met de afdeling en die hekken maakt het extra gevaarlijk.
pi_194429582
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 15:50 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
zo een spiegel zou wel handig zijn
en rechts inhalen moet verboden worden vind ik
Goeie, misschien kunnen ze ook met zijwieltjes gaan fietsen!
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')