abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_204649830
We zijn ook weer even bezig geweest....


Hangmatspinnen, hier leefde het mannetje (rechts) nog. Volgens mij tijdens de paring gebeten, liet zich nog wel uit het web vallen, maar leek vergiftigd of zo.... Bewoog niet helemaal lekker meer.


Nog een hangmatspin (toch?). Ik kan 'em niet helemaal goed traceren (geldt ook voor die twee kezende spinnen hierboven)


Een frontaaltje van een schorpioenvlieg.


De kop van een waterjuffer. Tenminste, deze bruine juffer (mag je dat nog zeggen tegenwoordig?) zat tussen allemaal blauwe juffers, dus ik denk dat het een vrouwtje is van dezelfde soort.


Brute beesten, erg fotogeniek. Eendagsvlieg (de larve).

Dan ook maar weer eens naar wat vlinders kijken... Helaas zijn die momenteel nogal schuw.


Een Icarusblauwtje.

Tot slot was ik nog even in de Poort van Gelderland (nabij Babberich), en daar zaten niet eens heel erg weinig van deze beesten:Het is voor mij een zeldzaamheid ze te vinden, vandaar dat ik deze mindere foto's (niet eens macro's) toch post. Afstand tot camera is zo groot dat er geen geblurde achtergrond ontstaat, waardoor ik de foto's niet mooi vind.


Ik heb daar een uurtje rond gerend, en al gauw meer dan 10 Koninginnenpages gezien. Hij is daar bijna net zo veel voorkomend als koolwitjes, maar helaas lukte dichtbij komen niet goed. Toch is de stek ideaal, want een dijk. En Koninginnenpages houden van verhogingen in het landschap. En zijn daar schermbloemen en zuring, wat volgens mij belangrijk is voor die beesten. Helaas veel gele bloemen (boterbloemen) waardoor je een wegvliegende Page snel uit het oog verliest. Het beste leek op de dijk wachten tot het beest weer terug naar boven kwam. Dat gebeurde meerdere malen, maar helaas kon ik er telkens niet te dicht bij komen. Gaan we binnenkort nog eens proberen!
_-L'avenir est dja l
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')