FOK!forum / Culinesse à gogo / Ingevroren mozzarella-bolletjes van 1 jaar oud - nog eetbaar?
Eightyonewoensdag 5 augustus 2020 @ 17:36
Een jaar terug, tijdens die vorige hittegolf, maakte ik koude pastasalade met onderstaande mozzarella-bolletjes erin.

https://www.jumbo.com/goldsteig-mini-mozzarella-245g/180566ZK

060520190212_180566ZK-1_360x360_2.png

De niet meteen gebruikte helft van het bakje staat nog steeds in de vriezer. Enig idee of het verantwoord is om het te ontdooien, en dit jaar nog te gebruiken (idd, ik ben geen typische dolenthousiaste thuiskokkin, anders was het allang ergens in verwerkt :') )?

Ja, zo'n bakje kost amper 1 euro. Maar toch.
LPFANwoensdag 5 augustus 2020 @ 17:39
Nee lijkt me niet. Lijkt me sowieso ook erg vies.
Doedezemaarwoensdag 5 augustus 2020 @ 17:43
Op een pizza of in een ovenschotel kan het prima, daar gooi ik altijd allerlei restjes kaas uit de diepvries op/in. Tosti maken is ook nog een optie, dan moet je wel het overtollige vocht er even goed uitknijpen.
In een salade zou ik niet doen, de structuur is veranderd door het invriezen.
Eightyonewoensdag 5 augustus 2020 @ 17:44
Maar er gaat geen bacterie-probleem optreden als ik het vanavond uit de vriezer haal, en morgenmiddag ga verwerken?

Daar gaat het vooral om (ik behoor sowieso tot een risicogroep).
Lucky_Strikewoensdag 5 augustus 2020 @ 17:51
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 17:44 schreef Eightyone het volgende:
Maar er gaat geen bacterie-probleem optreden als ik het vanavond uit de vriezer haal, en morgenmiddag ga verwerken?

Daar gaat het vooral om (ik behoor sowieso tot een risicogroep).
Nee, je hoeft niet bang te zijn voor bacteriën. De smaak en/of textuur zal wel veranderd zijn.
Doedezemaarwoensdag 5 augustus 2020 @ 18:20
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 17:44 schreef Eightyone het volgende:
Maar er gaat geen bacterie-probleem optreden als ik het vanavond uit de vriezer haal, en morgenmiddag ga verwerken?

Daar gaat het vooral om (ik behoor sowieso tot een risicogroep).
Gewoon morgen vlak voor het bereiden uit de diepvries halen, dat spul ontdooit vrij snel, het zijn maar kleine balletjes, met een half uurtje zijn ze wel ontdooid.
Jordy-Bwoensdag 5 augustus 2020 @ 18:59
Nee, als de verpakking ongeopend was geweest, was het geen probleem.
de_boswachterwoensdag 5 augustus 2020 @ 19:28
weg ermee
BasEnAadwoensdag 5 augustus 2020 @ 20:50
Volgens mij is de structuur helemaal vertiefd dan, maar het moet wel eetbaar zijn als het niet stinkt.
Näsenbarwoensdag 5 augustus 2020 @ 21:53
Vraag het ze zelf.