Ja of er eerder uithalen. Als je er op klopt en hij klinkt hol, dan is ie gaarquote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:07 schreef kwiwi het volgende:
@:FranticDJ als m’n brood een te dikke/harde korst heeft, maar de binnenkant is wel perfect, moet ik dan gewoon de oven op een lagere temperatuur zetten en het brood er iets langer in laten zitten? Ik heb het recept gevolgd maar de korst is harder dan de bedoeling volgens mij.
Ah ok dat wist ik niet, van erop kloppen. Gewoon volkorenbroodquote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:08 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja of er eerder uithalen. Als je er op klopt en hij klinkt hol, dan is ie gaar
Wat heb je gebakken ?
Ahquote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:09 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Ah ok dat wist ik niet, van erop kloppen. Gewoon volkorenbrood
Ja ik weet niet wat er met mijn oven is, maar alles is altijd sneller bruin/gaar dan in de beschrijving van een recept. Volgende keer klop ik er gewoon even op om te checken tussendoorquote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:10 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ah
ja als je er op klopt en hij is gaar maar nog niet bruin genoeg. Dan er gewoon in laten zitten tot ie bruin genoeg is. In principe moet je kern temperatuur rond de 95 graden zijn.
Heh, ik leer dingen.quote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:08 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja of er eerder uithalen. Als je er op klopt en hij klinkt hol, dan is ie gaar
Wat heb je gebakken ?
yes naja temperatuur is spelen hoor. Heb nog gen enkel huis tuin en keuken oven meegemaakt die accuraat is. Als mijn oven op 250 staat, is ie eigenlijk 270+quote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:12 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Ja ik weet niet wat er met mijn oven is, maar alles is altijd sneller bruin/gaar dan in de beschrijving van een recept. Volgende keer klop ik er gewoon even op om te checken tussendoor
quote:
quote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:14 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Wist je dat busbroden (het reguliere bakkers brood) z'n glimmende korstje krijgt doordat deze direct uit de oven nat gespoten wordt met water ?
En dat goed brood knispert als het uit de oven komt Daar komt de term knisperend vers vandaan.
Ik vind dit wel een handig topic. Ik leer over koffie, planten, brood bakkenquote:
en over andere dingen met cranberries doenquote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:17 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Ik vind dit wel een handig topic. Ik leer over koffie, planten, brood bakken
Wat Ik ga er vandaag nog één maken en glimmend makenquote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:14 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Wist je dat busbroden (het reguliere bakkers brood) z'n glimmende korstje krijgt doordat deze direct uit de oven nat gespoten wordt met water ?
En dat goed brood knispert als het uit de oven komt Daar komt de term knisperend vers vandaan.
ja daar moet je gewoon jam van makenquote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:18 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
en over andere dingen met cranberries doen
bak je in een cake vorm? of gewoon op een plaat?quote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:18 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Wat Ik ga er vandaag nog één maken en glimmend maken
quote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:21 schreef Dr_Flash het volgende:
Koffie met browniesgenot allen meisjes @:bitterbal @:ijsdraakje
ik niet iig heb m'n desem in de koelkast gezet.. komende dagen geen tijd en te warmquote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:24 schreef bitterbal het volgende:
iemand is hier ergens iets iets aan het bakken. ik ruik het
Krijg je van te warm nou van die slappe uitgeputte nauwelijks gerezen broden of juist van die ontplofte?quote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:24 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
ik niet iig heb m'n desem in de koelkast gezet.. komende dagen geen tijd en te warm
Op een plaat, is het handiger om het in een cakevorm te doen? Heb geen gietijzeren pan..quote:Op woensdag 5 augustus 2020 10:20 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
bak je in een cake vorm? of gewoon op een plaat?
indien laatste: heb je een gietijzeren pan? Dan deze een uurtje voorverwarmen. Daar je deeg in doen met deksel er op, met deksel nog op een kiertje evt. met een plantenspuit wat water er in spuiten (stoom is magie). 20 minuten later deksel er af. Hop je hebt ineens een brood met veel ovenrijs
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |