abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 28 juli 2020 @ 21:31:59 #1
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_194300492
We maken al tijden zelf pastasaus.. omdat in die potjes vaak veel bindmiddel en zout zit.

Het enige dat vaak wel fijn aan die kant en klare saus is..hij is lekker dik..

Hoe krijg je hem zelf zo dik? Ik gebruik vaak uit gemak tomatenblokjes uit blik, omdat tomaten ontvellen me teveel werk is..ik gebruik eigenlijk nooit pakjes tomatenpuree..wel soms van die mini blikjes..die dikke het wel wat in.
Iemand een goede tip?
Bij tijd en wijle aanwezig...
  dinsdag 28 juli 2020 @ 21:34:17 #2
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_194300514
Beetje inkoken of wat zongedroogde tomaten er doorheen blenderen.
  Spellchecker dinsdag 28 juli 2020 @ 21:35:50 #3
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_194300531
Als je saus bijna klaar is, kook dan je pasta, en pak een paar eetlepels kookvocht (met zetmeel) om in je pastasaus te doen. ^O^
pi_194300533
Saus voor over de pasta.
pi_194300534
Een paar uur laten pruttelen.
pi_194300583
Zit niet te dromen jongen, eet je pizza!
pindazakje
  Spellchecker dinsdag 28 juli 2020 @ 21:41:14 #7
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_194300596
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 21:40 schreef Hyaenidae het volgende:
Zit niet te dromen jongen, eet je pizza!
:D
pi_194300691
met bindmiddel
  dinsdag 28 juli 2020 @ 21:57:40 #9
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194300776
Veel groenten.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 28 juli 2020 @ 22:03:37 #10
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_194300840
Maizena, zo binden ze het in Italië ook
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_194301244
maizena kan inderdaad

is ook een bindmiddel

zou er zelf dan nog wel even een bats zout aan toevoegen.
  Moderator dinsdag 28 juli 2020 @ 23:01:24 #12
138438 crew  Pizzakoppo
pi_194301670
Maizena zeggen ze lol

Even de basis, tomaten zijn van de beste kwaliteit in blik als je ze als gepelde tomaten haalt. De iets mindere tomaten met bijv rotte plekjes versnijden ze tot blokjes en de slechtste kwaliteit tot pulp of passata.

Koop dus altijd gepelde tomaten, maak een saus zoals arrabiata met bijv. Spaanse peper en knoflook, doe tomaten puree erdoor en laat even mee bakken, pureer de gepelde tomaten en doe deze erbij. Vervolgens zout, verse basilicum En flink wat Grana Padano kaas. Als de saus op smaak is de gekookte pasta in de pan doen en mee laten garen. Zo trekt de saus in de pasta en heb je dus ook een ‘dikkere’ saus. Besef wel dat pastasaus geen jus is!
  dinsdag 28 juli 2020 @ 23:43:02 #13
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_194302036
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 23:01 schreef Pizzakoppo het volgende:
Besef wel dat pastasaus geen jus is
Wat bedoel je hier mee?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_194302055
Doorkoken tot het dikker is? Of een beetje maizena/aardappelzeeel zelf erbij doen, geen idee of dat wat aan de smaak doet. Maar laat het zelf gewoon i dikken door het door te koken.
  Moderator dinsdag 28 juli 2020 @ 23:52:45 #15
236264 crew  capricia
pi_194302089
Zelfs zoiets simpels als de All´Amatriciana moet inkoken. Dat is normaal.
Wees niet bang. 20 minuten inkoken is minimaal. Wordt het te dik, voeg je een lepel kookwater van de pasta toe.
Definitely not CIA
pi_194303063
Bindmiddel toevoegen.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_194312010
Verse tomaten gebruiken en lang (>4 uur) laten pruttelen. Daar wordt het vanzelf dik van.
pi_194312671
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2020 19:40 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Verse tomaten gebruiken en lang (>4 uur) laten pruttelen. Daar wordt het vanzelf dik van.
Dat dus, een basissaus zonder teveel opsmuk vind ik ideaal om tomatensausen te maken.
Als de voorraad bijna op is scoor ik een krat tomaten en die vaak de zondagochtend opstaan, daarna per portie in de vriezer.

Als je later de saus afmaakt, kan je naar keuze ui/knoflook/peper/whatever erbij gaat sauteren in een boter/olie mengsel of onder de grill voor een meer light variant..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')