abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 27 juli 2020 @ 20:46:23 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_194284432
'Heel netjes'
KPN heeft weinig last van coronavirus, winst gestegen

quote:
27 juli 2020 08:47
Aangepast: 27 juli 2020 11:52


Op een lagere omzet behaalde KPN een hogere winst

Telecombedrijf KPN heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet daalde wel. Dat laatste was al verwacht, het eerste was een positieve verrassing ten opzichte van waar de markt van tevoren vanuit was gegaan.

In de maanden april tot en met mei had het coronavirus relatief weinig invloed op KPN. De omzet daalde met 4,9 procent tot een kleine 1,3 miljard.

'Keurig op de tent gepast'

De nettowinst steeg echter, van 128 miljoen tot 135 miljoen euro. Een meevaller, analisten waren uitgegaan van een daling tot 126 miljoen euro. Bij zakelijke klanten zorgde het coronavirus weliswaar voor druk op de winst, maar kostenbesparingen maakten dat meer dan goed.

"KPN heeft keurig op de tent gepast", zegt RTL Z-beurscommentator Durk Veenstra over de cijfers. "Het ziet er heel netjes uit", beaamt Corné van Zeijl van Actiam.

Heel 2020

Voor heel 2020 houdt KPN vast aan de eerdere verwachtingen. Concreet betekent dit dat het bedrijfsresultaat in vergelijking met vorig jaar gelijk blijft of licht stijgt. Ook verwacht KPN een dividend per aandeel van 0,13 euro te kunnen uitkeren over 2020. Dat is een lichte toename in vergelijking met de 0,125 euro over 2019.

In augustus wordt al een dividend van 0,043 euro per aandeel betaald.

'Geen volledig verbod op Huawei-apparatuur'

KPN zal de onderdelen van het Chinese Huawei die het gebruikt voor het 5G-netwerk kunnen blijven gebruiken, denkt ceo Joost Farwerck. Dat schrijft de NOS. Farwerck denkt dat apparatuur van Huawei niet helemaal zal worden verboden.

Meerdere landen worstelen met de vraag of ze apparatuur van Huawei moeten bannen uit mobiele netwerken, vanwege de vermeende spionage door de Chinese techgigant. KPN maakte eerder bekend dat het zijn Huawei-apparatuur uit de kern haalt, maar wel 5G-antennes van Huawei gaat gebruiken.

Als Nederland alle banden met Huawei zou willen verbreken kost dat tientallen tot honderden miljoenen euro's.

© RTL Z
Enthousiaste lezers,

Hoewel in de betere kringen *) de meeste dingen voorspoedig gaan, waarbij heuse stevige maaltijden :9~ :Y) en alcoholische versnaperingen (niet zelden in goed gezelschap met leden van de VVD) *) :9 regelmatig in de rondte gaan omdat er meestal goede recensies zijn *), blijft men alle ontwikkelingen omtrent corona nauwlettend op de voet volgen. Omdat we steeds meer gelieerd zijn aan zowel een groot aantal winstgevende organisaties als politiek Den Haag, stond vandaag in onze branche op de wervelende Zuidas de KPN centraal met inachtneming van alle veiligheidsprotocollen.

Welnu, gister in het Haerlemsche :Y) was dit al het gesprek van de dag. Telecombedrijf KPN heeft namelijk veel te bieden voor het grote publiek als afnemers van diverse goede diensten. :s) :s) :s) Bovenstaand bericht geeft de lezer een indicatie over hoe goed het mega-telecombedrijf het doet, ongeacht voor- en tegenspoed op andere publieke en economische vlakken, en daar valt uiteraard best wat voor te zeggen. *) Het eventueel verbannen van volledige Huawei- apparatuur (onderdelen) voor het even veelbesproken 5G netwerk, wat een kentering zou kunnen betekenen in het behaalde succes, zal niet aan de orde zijn, mij dunkt. *)

En het houdt maar niet op met het behalen van winsten bij KPN en vele anderen met wie men binnen onze branche ook prima zaken doet, waardoor vooral wij ook 'n enorme financiële groei doormaken. :Y) Verder begrijpen wij *) best dat velen, waaronder wellicht ook sommigen van u, het zelf soms moeilijk hebben onder het juk van de pandemie }) en niet alleen economisch. :{ ;( Er werd dit jaar sowieso erg veel verlies geleden onder legio ondernemingen, en nu nog steeds, maar het verlies van dierbaren is iets wat de onzen al helemaal niemand toewensen.

U weet, in mijn bericht van precies een week geleden vestigde ik hoogstpersoonlijk uw aandacht al op het heuglijke feit dat er op die dag 'n soort feestje :Y) gaande was op de Amsterdamse Beurs *) vanwege het sluiten van de AEX met een prachtige winst en zicht op een EU-deal. *) Thans kan men zeggen dat het corona virus bij lange na niet alles lamgelegd heeft, behalve hooguit wat netwerkvertragingen bij de telecomgigant in kwestie door minder heen en weer gebel vanuit het buitenland o.i.d. Morgen zet KPN zijn 5G netwerk aan, dus geniet net als wij van al deze succesvolle moderne ontwikkelingen. :B

Allen 'n fijne avond, geniet ervan!

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_194284666
Goh.
pi_194284786
Waarom is dit nieuws?
  maandag 27 juli 2020 @ 21:22:01 #4
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_194285069
Wel, @potjecreme @Cockwhale, het zit namelijk zo: heuglijke recensies, waarvan sommigen onder u enthousiast of zelfs blij kunnen worden, bv omdat het ergens mee samenhangt in uw eigen belang, vallen daar ook onder. Niets moet, maar mochten bepaalde omstandigheden voor u minder gunstig uitgepakt hebben dan heeft u ook de vrije mogelijkheid om te reageren.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_194285192
Ik las juist vanmorgen dat de winst onder druk stond bij KPN, omdat er nauwelijks meer mobiel geďnternet wordt in de OV
  maandag 27 juli 2020 @ 21:46:10 #6
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_194285476
Er waren dit jaar inderdaad wat minder gunstige zaken door de crisis.

quote:
Door de coronacrisis liepen netwerkprojecten vertraging op. Ook werd er minder vanuit het buitenland gebeld naar Nederland. Daar tegenover stonden meer klanten en kostenverlagingen. Er zijn 76.000 nieuwe huishoudens aangesloten op glasvezel. Ook blijft KPN grootschalig investeren.
Hier staat wat informatie tussen over ups en downs door de corona crisis bij KPN, maar dat maakt behaalde successen in de vorm van een leuke winst er thans niet minder om.

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  maandag 27 juli 2020 @ 21:51:10 #7
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_194285575
Bijna alle tech/ICT bedrijven zijn er fors op vooruit gegaan. Ook in de VS.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')