spinazielasagna en bietenlasagna doen het hier ook altijd goed. Bietenlasagna hebben ze zelfs liever dan gewone lasagna.quote:Op donderdag 23 juli 2020 19:56 schreef laziness het volgende:
Alle Valess varianten vind ik prima te eten
Verder eten we hier ook wel vis.
Behalve gehakt en kip wel eens ergens doorheen eten wij nooit meer vlees ‘s avonds.
Was er opeens vanuit allerlei overwegingen helemaal klaar mee al dat bewerkte vlees.
Deze groente lasagne is groot favoriet bij mijn 9 jarige
https://brendakookt.nl/2019/11/06/groene-lasagne-met-pestosaus/
Ik heb nog nooit echte gyros gehad, kan het moeilijk vergelijken. Vind de vega gyros wel wat zachter van structuur dan de shoarma.quote:Op donderdag 23 juli 2020 19:46 schreef miss_sly het volgende:
[..]
De gyros heb ik nog niet geprobeerd, maar wij eten regelmatig de shoarma, met paprika, sla, in pitabroodje met yoghurt-knoflooksaus. Ik vind het zalig! Echt handig om in huis te hebben, in de vriezer. Zal er eens een bakje in leggen.
Vis wil ik wel graag blijven eten, ik maak graag een poké bowl met zalm en krab .quote:Op donderdag 23 juli 2020 19:56 schreef laziness het volgende:
Alle Valess varianten vind ik prima te eten
Verder eten we hier ook wel vis.
Behalve gehakt en kip wel eens ergens doorheen eten wij nooit meer vlees ‘s avonds.
Was er opeens vanuit allerlei overwegingen helemaal klaar mee al dat bewerkte vlees.
Deze groente lasagne is groot favoriet bij mijn 9 jarige
https://brendakookt.nl/2019/11/06/groene-lasagne-met-pestosaus/
Top, ziet er geweldig uit. Heb hem opgeslagen!quote:Op donderdag 23 juli 2020 19:56 schreef laziness het volgende:
Alle Valess varianten vind ik prima te eten
Verder eten we hier ook wel vis.
Behalve gehakt en kip wel eens ergens doorheen eten wij nooit meer vlees ‘s avonds.
Was er opeens vanuit allerlei overwegingen helemaal klaar mee al dat bewerkte vlees.
Deze groente lasagne is groot favoriet bij mijn 9 jarige
https://brendakookt.nl/2019/11/06/groene-lasagne-met-pestosaus/
Ik ga hem gewoon een keer proberen!quote:Op donderdag 23 juli 2020 20:28 schreef Declan-Harp het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit echte gyros gehad, kan het moeilijk vergelijken. Vind de vega gyros wel wat zachter van structuur dan de shoarma.
Ik ook niet. Ik heb sowieso nooit veel vlees gegeten. Ik vond het allemaal maar niks en wilde ook niet proeven.quote:Op donderdag 23 juli 2020 20:28 schreef Declan-Harp het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit echte gyros gehad
Flappie Kan het nog steeds niet aanhoren, kutnummer.quote:Op donderdag 23 juli 2020 21:03 schreef lily het volgende:
[..]
Ik ook niet. Ik heb sowieso nooit veel vlees gegeten. Ik vond het allemaal maar niks en wilde ook niet proeven.
Ik was als heel klein meisje al niet van het vlees. Zat als 4 jarige al jankend aan tafel als mijn vader konijn at. Ik weet totaal niet waarom maar het zat er al mijn hele leven gewoon niet in.
Na een ellendig programma over de dierenindustrie in 1987 ben ik gestopt met vlees en vis eten en nooit meer aangeraakt.
Mijn kinderen heb ik niet vegetarisch opgevoed terwijl mijn man er ook geen zak om geeft en vegetarisch prima vindt.
Ze zijn niet veel vlees gewend natuurlijk maar ik maak zonder probleem gewoon vlees voor hen. Ze vragen er nooit om maar ik doe het toch af en toe. Ik wil mijn ding niet aan hen opdringen.
4 kazen pizza hier vandaag. Onder mom geen zin om te koken.quote:Op donderdag 23 juli 2020 18:10 schreef Burdie het volgende:
Ik wil graag vegetariėr worden, of iig heel veel vaker vegetarisch gaan eten, maar vooral voor snelle "ik heb geen zin om uitgebreid te koken" maaltijden ben ik dan heel inspiratieloos. Heb voor nu maar shoarma uit de vriezer getrokken, want daar zijn de kinderen helemaal gek van, maar eigenlijk heb ik er zelf helemaal geen zin in. (Ik laat mijn man Anders wel een bak vega nasi erbij halen, dan eet ik dat met een gebakken eitje )
Wij hadden een soort pizzabroodje, supermakkelijk: kant en klaar volkoren pizzadeeg, voor de helft belegd met een mengsel van bosuitjes, 2 teentjes knoflook en grof gesneden bimi (5 min gebakken in olie) en daarna feta erover verkruimeld. Deeg daarna dubbel klappen en 15 min in de oven (220 graden). Serveren met pesto als dip.quote:Op donderdag 23 juli 2020 18:10 schreef Burdie het volgende:
Ik wil graag vegetariėr worden, of iig heel veel vaker vegetarisch gaan eten, maar vooral voor snelle "ik heb geen zin om uitgebreid te koken" maaltijden ben ik dan heel inspiratieloos. Heb voor nu maar shoarma uit de vriezer getrokken, want daar zijn de kinderen helemaal gek van, maar eigenlijk heb ik er zelf helemaal geen zin in. (Ik laat mijn man Anders wel een bak vega nasi erbij halen, dan eet ik dat met een gebakken eitje )
Mwa, we hebben nu ProvideXtra voorgeschreven gekregen, om extra ‘bij te voeden’. Gebruiken het nu een week of 3, even afwachten of dat wat gaat doen.quote:Op donderdag 23 juli 2020 20:01 schreef Hupje het volgende:
Ik vind het lastige aan vegetarisch dat best veel vleesvervangers wel melk bevatten (en dat kan hier niet). Ik zoek dus, als ik zonder vlees wil, vooral in de hoek van de vegan recepten. Ik plan vrijwel altijd 1x vis en 1x vega(n) in de week in. En verder net hoe het uitkomt.
@:Malteser Hoe gaat het met Twix?
Hebt je een recept van de zelfgemaakte falafal?quote:Op donderdag 23 juli 2020 20:05 schreef Roosgeluk het volgende:
Hier is het vleesvervangers probleem in de hoek van de gluten. Ben er nog maar weinig tegen gekomen zonder.
Oh er gaat trouwens niets boven zelfgemaakte falafal.
En de groente balletjes van de IKEA zijn trouwens ook erg lekker.
Het ging hier ook langzaam, maar er is ineens een knop om gegaan in mijn hoofd. Guppy wil steeds vaker eten "waarvoor geen dieren zijn dood gemaakt" en dat heeft voor mij het balletje laten rollen. Ik heb op zich geen moeite met vlees eten, maar heb wel moeite met de bio-industrie.quote:Op donderdag 23 juli 2020 20:46 schreef livelink het volgende:
Jullie zijn allemaal goed bezig. Ik denk dat het ook de weg te gaan is, maar het gaat hier maar langzaam.
Hier hetzelfde. We eten al jaren heel weinig vlees, en als wel, altijd biologisch en verantwoord, maar tegenwoordig doen we ook echt moeite voor een beter alternatief. Het helpt om je repertoire van snelle vega-recepten uit te breiden inderdaad. Inmiddels zijn er maar weinig recepten waarbij ik vlees een meerwaarde vind hebben. Van vleesvervangers ben ik geen fan, omdat ze vaak zo veel zooi bevatten dat het niet past bij onze eet-geen-troep-lifestyle.quote:Op donderdag 23 juli 2020 23:32 schreef Burdie het volgende:
[..]
Het ging hier ook langzaam, maar er is ineens een knop om gegaan in mijn hoofd. Guppy wil steeds vaker eten "waarvoor geen dieren zijn dood gemaakt" en dat heeft voor mij het balletje laten rollen. Ik heb op zich geen moeite met vlees eten, maar heb wel moeite met de bio-industrie.
Oh, die zijn zo goed daar!quote:Op vrijdag 24 juli 2020 10:59 schreef exode het volgende:
En over vlees gesproken, gisteren een behoorlijke biefstuk op bij Loetje, eeuwigheid geleden dat ik dat heb gegeten. Gesmuld hebben we.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |