abonnement Unibet Coolblue
pi_194243709
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 19:22 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Precies. De reacties in de orde van 'dat heeft gewoon te maken met de woning die je kiest' zijn een beetje flauw. Ik zou best in een grote woning met ruime tuin aan de Keizersgracht willen wonen. Gaat niet gebeuren, want dat kost een fortuin. In de binnenstad woon je vanwege de hoge prijzen nu eenmaal vaker klein, met een zeer beperkte buitenruimte, zonder eigen parkeerplaats of berging voor fiets, met meer gehorigheid en meer geluidsoverlast. En dat kun je in een buitenwijk ook hebben, maar in buitenwijken heb je over het algemeen meer vinexwijken met meer rust en ruimte.

Wat je kiest is deels afhankelijk van je budget, deels van je levensfase, deels van je voorkeuren. En je moet ook wat geluk hebben. In de binnenstad kun je een rustig straatje treffen en in een vinexwijk luidruchtige buren.
Ja sorry hoor het was wel een beetje aangedikt, vind je niet?
pi_194249713
Ik heb een appartement gehad nabij het stadscentrum van een grote stad. (een vd 4 ;)).

Voordelen: alles op de fiets mogelijk, supermarkten / winkelstraat op loopafstand, gevareerd type mensen; bij ons in de straat veel (jonge) juristen, bn'ers (ons pand staat 3x op bekendeburen.nl met informatie over de bn'er die niet klopt :P), maar ook indiers die al 60 jaar zo'n pand hadden, onze vaste kroeg was 50m lopen, favoriete restaurant 100m, mooi authentiek appartement, veel overwaarde bij verkoop appartement.

Nadelen: hoge onderhoudskosten, hoge aankoopprijs, altijd gezeur met de VVE, slecht geïsoleerd, parkeergeld (ook voor bezoek...) , na 18u geen parkeerplek in de straat, altijd druk, ..

Nu 35 jaar en met 3 kinderen een grote woning met tuin erom heen op ca 15 min fietsen van de stad.

[ Bericht 4% gewijzigd door Sport_Life op 25-07-2020 05:28:13 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')