Door het samen te voegen heb je niet ineens meer geld.quote:Op woensdag 22 juli 2020 11:34 schreef hartloper het volgende:
Wat we wel merken is dat peuter de ene maand veel meer geld kost dan de andere maand.
Bv omdat hij nieuwe kleren of schoenen nodig heeft.
Ook de boodschappen zijn de ene maand meer dan de andere. Of dat je de ene maand wat meer spullen van de stad moet hebben bv.
Mijn idee is dus om alles op 1 hoop te gooien.
Eind van de maand nog voldoende over? Naar de spaarrekening van ons en van de kleine.
Hoe bepalen jullie het "zakgeld" dan? Ieder gelijk? Of verdeeld naar inkomen?quote:Op woensdag 22 juli 2020 12:18 schreef Rene het volgende:
Overzicht. Dat is gewoon wat prettig is. Niet het gestuntel van 'welk pasje gebruiken we hiervoor'. En gelijkheid. De een zal wellicht een ander bedrag verdienen van een ander.
het nadeel is: gun je elkander wel wat hij of zij uitgeeft?
Bij ons komt alles binnen op de vaste lasten rekening. Daarvan gaat X naar boodschappen X naar 'zakgeld partner' en 'zakgeld zelf'. Daarvan gaan de losse dingetjes die ieder heeft. En op de vaste lasten rekening blijft het geld staan voor de vaste lasten. De rest gaat naar spaarrekening(en).
Het maakt het allemaal inzichtelijk en duidelijk. En wil je eens iets kopen voor elkaar dan heb je de beider zakgeldrekeningen die dat plezier ook niet vergald! Want die kunnen we van elkaar niet inzien.
Gelijk. Het is ook meer bedoeld voor kantine/keertje een borreltje doen los van elkaar en/of cadeautje oid. Alles wat we samen doen en zaken als kleren gaan van de boodschappen rekening.quote:Op donderdag 23 juli 2020 10:55 schreef KaBuf het volgende:
[..]
Hoe bepalen jullie het "zakgeld" dan? Ieder gelijk? Of verdeeld naar inkomen?
Duidelijk, thanksquote:Op donderdag 23 juli 2020 11:40 schreef Rene het volgende:
[..]
Gelijk. Het is ook meer bedoeld voor kantine/keertje een borreltje doen los van elkaar en/of cadeautje oid. Alles wat we samen doen en zaken als kleren gaan van de boodschappen rekening.
Als je langer bij elkaar bent, dan is gelijk wel eerlijk. Want je maakt bv ook keuzes om 1 partner minder te laten werken. Verdeeld naar inkomen is waar je vaak mee begint omdat dat eerlijker voelt. Maar dat is het niet. Je kiest een beroep of rolt een baan in, je kiest vaak niet voor een lager inkomen. En later in je relatie maak je veel van die keuzes samen (verhuizen voor de baan van de een houdt in dat de ander mogelijk minder gaat verdienen, of kinderen maken de uren-verdeling anders). Waarom sommige mensen hun partner niet hetzelfde gunnen als zijzelf, dat ontgaat mij vaak.quote:Op donderdag 23 juli 2020 10:55 schreef KaBuf het volgende:
[..]
Hoe bepalen jullie het "zakgeld" dan? Ieder gelijk? Of verdeeld naar inkomen?
Spaarrekeningen voor kinderen zijn sympathiek maar je moet er nog mee oppassen ook. In tegenstelling tot wat de goegemeente denkt mag je als ouder niet zomaar alles doen met het geld van je kind.quote:Op zaterdag 25 juli 2020 16:47 schreef Ace1 het volgende:
Waarom een spaarrekening voor je kind, heb dat nooit begrepen. Heb zelf ook geen zak geld op m'n 18e meegekregen, gewoon bijbaantje bij de AH en de rest lenen bij DUO.
Wij doen het heel anders: ieder van ons heeft een eigen betaalrekening en samen hebben we een en/of rekening. Die laatste vullen we met resp. 2/3 & 1/3 van ¤1500 en daar betalen we vrijwel alle kosten van, variërend van huis(&-houden) , onderhoud t/m vakanties en uitgaan.quote:Op woensdag 22 juli 2020 11:34 schreef hartloper het volgende:
Nu is het zo:
Vrouw heeft een spaarrekening en lopende rekening.
Ik heb een spaarrekening en een lopende rekening.
Peuter heeft een spaarrekening namens ons.
We maken iedere maand een x bedrag over naar de gezamenlijke betaalrekening en de spaarrekening.
Ik overweeg:
Salarissen van mijn vrouw en mij die binnen komen om op 1 hoop te gooien.
Dus alles op de gezamenlijke betaalrekening.
Hier van is het plan om alles te betalen voor haar, mij, gezin, peuter.
Dus alle vasten lasten van het gezin c.q. ieder gezinslid.
Door dit te doen heb je in mijn ogen een groter bedrag te besteden, en wij doen beide onafhankelijk van elkaar niet echt dingen waar financieel een groot verschil in zit. Zij gaat bv eens uiteten per maand met vriendinnen en ik pak een biertje met vrienden. De bedragen zal niet veel verschil in zitten, ook niet bij andere uitgaven.
Wat we wel merken is dat peuter de ene maand veel meer geld kost dan de andere maand.
Bv omdat hij nieuwe kleren of schoenen nodig heeft.
Ook de boodschappen zijn de ene maand meer dan de andere. Of dat je de ene maand wat meer spullen van de stad moet hebben bv.
Mijn idee is dus om alles op 1 hoop te gooien.
Eind van de maand nog voldoende over? Naar de spaarrekening van ons en van de kleine.
Oja, we zijn getrouwd en alles is van ons samen.
Doet iemand van jullie dit al zo?
En wat zijn in jou ogen de voor- en nadelen?
Omdat studeren t.z.t. een boel geld kost. Daar is niet tegen op vakken te vullen. Dat je het zelf niet gehad hebt, is geen valide argument om het bij je eigen kinderen ook maar niet te doen.quote:Op zaterdag 25 juli 2020 16:47 schreef Ace1 het volgende:
Waarom een spaarrekening voor je kind, heb dat nooit begrepen. Heb zelf ook geen zak geld op m'n 18e meegekregen, gewoon bijbaantje bij de AH en de rest lenen bij DUO.
Dit is ook mijn ervaring. De meest stabiele relaties zijn gebaseerd op afhankelijkheid.quote:Op zondag 26 juli 2020 10:38 schreef RamboDirk het volgende:
Wij hebben thuis 1 rekening op mijn naam. Het salaris van mijn vrouw komt ook op die rekening. Ze krijgt vervolgens naar gelang mijn goedkeuring een zakcentje.
Je kunt de financiën beter aan een persoon over laten.
Ik zeg niet dat ik het schoolgeld van m'n kinderen niet ga betalen, ik ga er alleen geen aparte rekening voor openen. Zo kun je ook een rekening openen voor een nieuwe auto, of voor een nieuwe keuken.quote:Op zondag 26 juli 2020 19:49 schreef baskick het volgende:
[..]
Omdat studeren t.z.t. een boel geld kost. Daar is niet tegen op vakken te vullen. Dat je het zelf niet gehad hebt, is geen valide argument om het bij je eigen kinderen ook maar niet te doen.
In het geval van kinderen ontloop je zo schenkbelasting. Veder is het onderverdelen in potjes of tekeningen een mentaal iets. Je wekte overigens een andere indruk, gezien bijbaantje en lenen.quote:Op zondag 26 juli 2020 21:23 schreef Ace1 het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat ik het schoolgeld van m'n kinderen niet ga betalen, ik ga er alleen geen aparte rekening voor openen. Zo kun je ook een rekening openen voor een nieuwe auto, of voor een nieuwe keuken.
Klopt, voor je het weet komt ze weer thuis met nieuwe schoenen. Niet de bedoeling.quote:Op zondag 26 juli 2020 20:26 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Dit is ook mijn ervaring. De meest stabiele relaties zijn gebaseerd op afhankelijkheid.
Nee, die kan ze beter van haar minnaar krijgen, scheelt jou weer geld.quote:Op zondag 26 juli 2020 21:56 schreef RamboDirk het volgende:
[..]
Klopt, voor je het weet komt ze weer thuis met nieuwe schoenen. Niet de bedoeling.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |