abonnement Unibet Coolblue
pi_194196057
quote:
De 27 EU-leiders hebben dinsdagochtend een akkoord bereikt over een fonds waarmee de Europese economie na de coronacrisis hersteld moet worden. Nederland en de andere drie 'zuinige landen' hebben een grote korting op hun EU-afdracht bedongen.

Na ruim vier dagen van onderhandelen in Brussel meldt de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, dat er een rond 5.15 uur een akkoord is bereikt over het fonds en de Europese meerjarenbegroting. Het akkoord is nodig om Europa financieel door de coronacrisis te trekken.

Premier Mark Rutte is tevreden met het pakket, zegt hij in een persconferentie achteraf. De premier noemt het een "omvangrijk en goed pakket waarin Nederlandse belangen goed zijn gewaarborgd".

Het akkoord is "waarlijk historisch" zei de Franse president Emmanuel Macron in een gezamenlijke persconferentie met Angela Merkel, de Duitse bondskanselier. Merkel sprak over een "belangrijk signaal voorbij de Europese grenzen dat de EU actie kan ondernemen, ondanks de verschillende achtergronden van de lidstaten".

De top duurde duurde lang omdat er veel discussie was over of het fonds met 750 miljard euro uit giften of leningen moest bestaan en hoe dit verdeeld zou worden. Vier 'zuinige landen', waaronder Nederlander, Denemarken Oostenrijk en Zweden, oefenden grote druk uit op Frankrijk en Duitsland, die het voortouw namen in de onderhandelingen.

Nederland heeft nu onder meer samen met de andere drie 'zuinige landen' een grotere korting onderhandeld op de jaarlijkse afdracht aan de EU. Ook zijn er afspraken gemaakt over het naleven van hervormingen en voorwaarden voor het ontvangen van steun.

Rutte: Noodrem ingebouwd

Het fonds is volgens Rutte vooral bedoeld voor landen die eveneens hard geraakt zijn door het virus, maar waar de economie minder goed instaat is de klappen van op te vangen. Om steun te ontvangen moeten lidstaten een plan indienen bij de Europese Commissie waarin ze laten zien hoe ze hun economie veerkrachtiger zullen maken.

In het pakket zijn afspraken gemaakt waardoor landen "strak een vinger aan de pols kunnen houden" over de voortgang van de hervormingen, zegt Rutte. Daarbij is een "noodrem" ingebouwd, waarmee de steun gestopt kan worden als landen zich niet aan de afgesproken hervormingen houden.

Rutte noemt de noodrem een "stevige stok achter de deur" die ervoor zorgt dat de hervormingen "vastgenageld worden". De steun kan echter wel pas gestopt worden nadat het behandeld wordt in de Europese Raad, maar Nederland zit in de commissie die het voorstel bij de Raad kan inbrengen.

'Zuinig vier' lagen dwars

Aanvankelijk wilden Duitsland en Frankrijk 500 miljard euro reserveren voor giften, maar de 'zuinige vier' vonden dat het fonds helemaal uit leningen moest bestaan. Nu is een compromis gesloten en wordt de verdeling 360 miljard euro aan leningen en 390 miljard euro aan giften.

Het coronaherstelfonds is gekoppeld aan de begroting van de Europese Unie, die nu over zeven jaar 1.074 miljard euro gaat bedragen. Ook over deze meerjarenbegroting zijn afspraken gemaakt.

Voordat het akkoord werd bereikt, leek het er al op dat de gemaakte afspraken financile voordelen voor Nederland gaan opleveren. Zo lijkt er onder meer een korting van bijna 2 miljard euro op de jaarlijkse EU-afdracht te komen.

Top begon vrijdag met volgens Rutte 'korzelige sfeer'

Drie eerdere onderhandelingsdagen tijdens de EU-top leverden geen akkoord op. De top begon vrijdag en duurde toen de hele dag zonder echt vooruitgang te boeken. De sfeer was volgens Rutte "korzelig". Gedurende de top hebben veel landen hun ergernis over de Nederlandse opstelling niet onder stoelen of banken geschoven.

Voorzitter Michel is meerdere keren met nieuwe voorstellen gekomen, waarvan de laatste op maandagavond kwam. In dit voorstel kon Nederland al meer geld tegemoetzien. Hier stond tegenover dat er zou worden gesneden in budgetten voor innovatie en klimaatbeleid.

https://www.nu.nl/politie(...)n-met-afspraken.html

quote:
Wat staat er in het akkoord?
De 27 EU-regeringsleiders zijn het dinsdag in alle vroegte eens geworden over een herstelfonds en de Europese meerjarenbegroting voor 2021-2027. Dit staat erin:

Er komt een herstelfonds van 750 miljard euro voor landen die hard zijn geraakt door de coronacrisis. Het fonds bestaat voor 360 miljard uit goedkope leningen en voor 390 miljard uit giften zodat landen hun economien kunnen stimuleren.
De Europese Commissie gaat tot uiterlijk 2026 de kapitaalmarkt op om namens de EU-lidstaten geld te lenen. Het geld moet uiterlijk in 2058 worden terugbetaald.
Landen die gebruikmaken van het herstelfonds moeten hervormingsplannen bij de Europese Commissie indienen. De Commissie geeft groen licht aan de steun als de plannen voldoen.
In het uitzonderlijke geval krijgen lidstaten de mogelijkheid om via een 'noodrem' de hulp tijdelijk te staken als de voorwaarden niet of onvoldoende worden nageleefd.
De Europese begroting voor 2021-2027 bedraagt 1.074 miljard euro.
De Europese Unie maakt de komende jaren werk van meer eigen inkomsten via belastingen. Er worden plannen uitgewerkt voor belasting op plastic afval, een CO2-heffing en een digitax.
Verder werkt de Commissie aan de uitbreiding van het emissiehandelsysteem (ETS) naar de luchtvaart- en maritieme sector en wordt de mogelijkheid van een belasting op financile transacties onderzocht.
Denemarken, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zweden (alle vijf nettobetalers) krijgen hogere kortingen op hun EU-contributie. De rekening daarvoor komt te liggen bij alle andere EU-landen.
Nou, schiet u maar.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juli 2020 @ 20:06:59 #2
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_194196074
Ik had liever gzien dat het uiterlijk in 2057 terugbetaald moest worden, maar verder prima.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_194196121
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 19:59 schreef Bosbeetle het volgende: [..] Ja nu je het zegt hebben we ontzettend veel industrie en zijn we in niks afhankelijk van import.. we rooien het prima zelf met onze maak economie.... ze hebben vooral ons nodig. :D
Import en export blijven wel doorgaan, en mocht de handel eronder lijden als we eruit stappen dan heb ik dat er wel voor over om weer baas in eigen huis te zijn. Ik geloof niet dat die EU ons zoveel oplevert namelijk, het kost meer dan dat we er profijt van hebben. Iedereen die anders beweert nodig ik uit om met cijfers te komen. Uit de EU stappen wil ook niet zeggen dat je met niemand meer samenwerkt natuurlijk
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:11:11 #4
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196126
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:05 schreef LXIV het volgende:

[..]

Jouw argumenten lopen allemaal over van redelijkheid.. in 2011. Je vergeet dat we dit allemaal al zo meegemaakt hebben en dat het toen ook eenmalig helpen was om erger te voorkomen!
En zijn wij als land daar aan tenonder gegaan. Nou nee, we zijn nogsteeds een rijker en welvarender land dan itali. En daar doel ik op je hebt volgensmij meer aan een welvarende EU dan een piepklein landje dat het beter doet dan de anderen. En dat piepkleine landje stamptvoet een beetje waardoor er een beetje verschoven wordt naar een iets zuiniger pakket, en over 15 jaar gebeurt er weer zoiets en gaat het hetzelfde of is er iets dat ons wat harder raakt en gaan we zelf om iets meer vragen. Er is een ongelijkheid in beleid en in welvarendheid. Nou hoef je niet persee naar egalisatie daarvan te streven maar een beetje herverdelen gaan wij als land toch niet van kopje onder. Althans nog niet. En mochten we wel kopje onder gaan dan zitten we nog in de EU die wel eens iets doet moet steunpakketten etc.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:12:04 #5
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196142
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:10 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Import en export blijven wel doorgaan, en mocht de handel eronder lijden als we eruit stappen dan heb ik dat er wel voor over om weer baas in eigen huis te zijn. Ik geloof niet dat die EU ons zoveel oplevert namelijk, het kost meer dan dat we er profijt van hebben. Iedereen die anders beweert nodig ik uit om met cijfers te komen. Uit de EU stappen wil ook niet zeggen dat je met niemand meer samenwerkt natuurlijk
Tja misschien kost het ons meer dan het ons oplevert omdat wij een rijk land zijn... is maar een ideetje hoor. Volgensmij is het gewoon een gegeven als je in een unie gaat zitten met landen die het minder doen.

Wat je wel in ruil krijgt is een stukje stabiliteit en zeggenschap over anderen. Nu kunnen we nog zeggen dat andere landen moeten hervormen als je niet in de EU zit kun je dat prima roepen maar heb je al helemaal geen mogelijkheid om er ook maar iets van daden bij het woord te voegen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:15:43 #6
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194196189
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

En zijn wij als land daar aan tenonder gegaan. Nou nee, we zijn nogsteeds een rijker en welvarender land dan itali. En daar doel ik op je hebt volgensmij meer aan een welvarende EU dan een piepklein landje dat het beter doet dan de anderen. En dat piepkleine landje stamptvoet een beetje waardoor er een beetje verschoven wordt naar een iets zuiniger pakket, en over 15 jaar gebeurt er weer zoiets en gaat het hetzelfde of is er iets dat ons wat harder raakt en gaan we zelf om iets meer vragen. Er is een ongelijkheid in beleid en in welvarendheid. Nou hoef je niet persee naar egalisatie daarvan te streven maar een beetje herverdelen gaan wij als land toch niet van kopje onder. Althans nog niet. En mochten we wel kopje onder gaan dan zitten we nog in de EU die wel eens iets doet moet steunpakketten etc.
We hebben de afgelopen jaren de halve publieke sector gesloopt terwijl we juist steeds meer belasting zijn gaan betalen. En nu verhogen we onze staatsschuld (collectief) met een meervoud van dat bedrag.
Het is absoluut niet onredelijk om tenminste enige voorwaarden te stellen als je geld gratis weggeeft. Zeker omdat het helemaal niet nodig behoort te zijn dat wij Italie iedere 10 jaar weer met miljarden overeind proberen te houden.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:16:26 #7
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196196
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:15 schreef LXIV het volgende:

[..]

We hebben de afgelopen jaren de halve publieke sector gesloopt terwijl we juist steeds meer belasting zijn gaan betalen. En nu verhogen we onze staatsschuld (collectief) met een meervoud van dat bedrag.
Het is absoluut niet onredelijk om tenminste enige voorwaarden te stellen als je geld gratis weggeeft. Zeker omdat het helemaal niet nodig behoort te zijn dat wij Italie iedere 10 jaar weer met miljarden overeind proberen te houden.
En in dit verdrag zitten toch voorwaarden... en de genoemde handrem.

Je kunt ook tegen itali zeggen red jezelf maar maar dan zit je dus voor niets in de EU.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:17:28 #8
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194196209
De tering, Sinterklaas is er niks bij
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_194196222
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:12 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Tja misschien kost het ons meer dan het ons oplevert omdat wij een rijk land zijn... is maar een ideetje hoor.
Wat heeft dat er mee te maken? En zo rijk zijn wij niet. In landen als Saudi-Arabi zijn ze rijk. Wij gaan eerder Amerika achterna
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:19:31 #10
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196239
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:18 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Wat heeft dat er mee te maken? En zo rijk zijn wij niet. In landen als Saudi-Arabi zijn ze rijk. Wij gaan eerder Amerika achterna
Dan snap ik het al helemaal niet meer. Dan moeten wij als arm land het rijke machtige itali betalen omdat ze dat leuk vinden.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:19:53 #11
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194196245
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

En zijn wij als land daar aan tenonder gegaan. Nou nee, we zijn nogsteeds een rijker en welvarender land dan itali. En daar doel ik op je hebt volgensmij meer aan een welvarende EU dan een piepklein landje dat het beter doet dan de anderen. En dat piepkleine landje stamptvoet een beetje waardoor er een beetje verschoven wordt naar een iets zuiniger pakket, en over 15 jaar gebeurt er weer zoiets en gaat het hetzelfde of is er iets dat ons wat harder raakt en gaan we zelf om iets meer vragen. Er is een ongelijkheid in beleid en in welvarendheid. Nou hoef je niet persee naar egalisatie daarvan te streven maar een beetje herverdelen gaan wij als land toch niet van kopje onder. Althans nog niet. En mochten we wel kopje onder gaan dan zitten we nog in de EU die wel eens iets doet moet steunpakketten etc.
Een beetje herverdelen ? We zijn collectief alles aan het uitknijpen als een citroen terwijl in landen als Itali er een hele schaduweconomie is die op zwart geld drijft.

We gaan voor de 2e keer in minder dan een decennium een heel groot deel van onze welvaart zonder blikken of blozen overhevelen naar de zwakkere lidstaten waardoor wij nog verder de broekriem mogen aantrekken terwijl er nul tot weinig tegenover staat voor de inspanningsverplichting van Itali.

Een zeer zwakke deal van Rutte die ons nog jaren gaat nadragen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_194196251
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

En in dit verdrag zitten toch voorwaarden... en de genoemde handrem.

Je kunt ook tegen itali zeggen red jezelf maar maar dan zit je dus voor niets in de EU.
Die voorwaarden en handrem zijn een wassen neus. Over een paar jaar (of eerder) zal dit wel duidelijk worden.
pi_194196274
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:19 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dan snap ik het al helemaal niet meer. Dan moeten wij als arm land het rijke machtige itali betalen omdat ze dat leuk vinden.
Volgens mij heb jij meer verstand van wiskunde.
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:22:46 #14
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196292
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:21 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Volgens mij heb jij meer verstand van wiskunde.
Nee hoor... verstand zul je me niet zo snel op betrappen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:25:07 #15
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194196326
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:20 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Die voorwaarden en handrem zijn een wassen neus. Over een paar jaar (of eerder) zal dit wel duidelijk worden.
Itali gaat de boel traineren en onderzoeken saboteren zodat er in 2032 duidelijk wordt dat de gif in 2021 onrechtmatig was. Helaas is dat al verjaard en kan er niks meer aan gedaan worden.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:26:40 #16
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194196350
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

En in dit verdrag zitten toch voorwaarden... en de genoemde handrem.

Je kunt ook tegen itali zeggen red jezelf maar maar dan zit je dus voor niets in de EU.
Het idee van de EU is (naar mijn weten) niet dat Noordelijke landen belastingen betalen omdat de inwoners van ZUidelijke landen daar geen zin an hebben.
Italie heeft voldoende eigen mogelijkheden om belastingen te heffen, corruptie te bestrijden of anderszins te hervormen. Maar dat willen ze gewoon niet. Ons laten betalen is veel eenvoudiger
Ben je eigenlijk wel eens in Italie geweest? Jouw beeld van een arm ontwikkelngsland klopt echt niet. Er rijden daar duurdere auto’s rond dan hier, mensen zijn beter gekleed, grotere huizen die afbetaald zijn, etc.
Prima allemaal natuurlijk, maar wel raar dan dat wij iedere 10 jaar weer miljarden mogen overmaken.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:28:55 #17
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196392
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:26 schreef LXIV het volgende:
Ben je eigenlijk wel eens in Italie geweest?
Ja allemaal oude uit elkaar vallende meuk daar. Colloseums enzo. En ze hebben niet eens geld om hun aanplak biljetten te verwijderen die plakken ze gewoon over de oude heen... ohja en het was druk bij die fontijn (je weet die vlak bij de gucci winkeltjes :P )
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:29:53 #18
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196410
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:26 schreef LXIV het volgende:
Prima allemaal natuurlijk, maar wel raar dan dat wij iedere 10 jaar weer miljarden mogen overmaken.
Is het een 10 jaarlijkse terugkerende lening, ja?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:30:46 #19
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_194196425
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 17:45 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Interessant, maar waarom pak je nu data van 2013 en 2015 en niet van 2019? ;)

[ afbeelding ]

Ik ben in elk geval verder wel benieuwd hoe het precies zit, van wat ik weet is wonen in de Noordelijke Italiaanse steden (Milaan bijvoorbeeld) zeker niet goedkoop.
Een probleem bij dit soort statistieken is dat men koopkrachtcijfers neemt op nationaal niveau terwijl de verschillen qua kosten tussen de grote steden niet zo heel ver uit elkaar liggen. Op het platteland van Spanje kun je met 1500 euro per maand zeer prima wonen en leven.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:31:49 #20
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194196437
Nu hebben Portugal, Spanje en Itali geld nodig. De volgende landen die gratis geld ruiken zijn Frankrijk en Belgi. Die beide landen willen ook niet hervormen en hun staatsschuld gaat straks richting de 120% van het BNP. De Noord-Europese belastingbetaler zal dit niet langer willen financieren. Dit akkoord is dus uitstel van executie.

Het wordt het straks met de recessie de populistische partijen wel heel gemakkelijk gemaakt. Bij iedere bezuiniging in het onderwijs, sociale zekerheid of de zorg zullen deze partijen stellen dat de overheid de werkschuwe Zuid-Europeaan belangrijker vindt dan de eigen bevolking. Uiteindelijk loopt dat een keer fout af.
pi_194196445
Even heel naief en ter goeder trouw: Wat kan er hier voor positiefs voor Nederland inzitten?
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:34:05 #22
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196471
En als itali nu keiharde hervormingen invoert? Dan moet dat voldoende zijn?

Ik vind de alternatieven zo magertjes in dit topic. De oplossing volgens de mensen hier lijkt te zijn dat italie en spanje volgens nederlands model hun economie inrichten en dan zijn blijkbaar alle problemen opgelost.... En zodra Itali en Spanje dat doen is er geen coronasteunpakket meer nodig dan zijn we gewoon klaar voor altijd.

Ik vraag me dat af.

edit: ohja er is nog een alternatief en dat is uit de eu stappen en net doen alsof zuid europa niet bestaat.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_194196481
Waarom zou je geld willen van racistische slavendrijvers? nou?
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_194196499
Word toch nooit terugbetaald, net zoals al dat geld wat de Europese Centrale bank creert.
ADHD-C
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:36:38 #25
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194196517
Die 360 miljard die wordt geleend zint mij trouwens ook niet. Als we hier gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn, dan zijn het gewoon verkapte eurobonds. Als dit niet terug betaald wordt dan tast het de kredietwaardigheid van Nederland aan.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:43:48 #26
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194196647
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:29 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Is het een 10 jaarlijkse terugkerende lening, ja?
Waar was jij in 2011? Toen is dit precies zo gebeurd. Toen was ik ook voor geld geven (nulprocentlening met onbeperkte looptijd) om min of meer jouw redenen. Allemaal nog terug te vinden.
Maar dit is dus een terugkomend femoneem. Daarom zijn eisen zo belangrijk.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:44:12 #27
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194196654
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:34 schreef Bosbeetle het volgende:
En als itali nu keiharde hervormingen invoert? Dan moet dat voldoende zijn?

Ik vind de alternatieven zo magertjes in dit topic. De oplossing volgens de mensen hier lijkt te zijn dat italie en spanje volgens nederlands model hun economie inrichten en dan zijn blijkbaar alle problemen opgelost.... En zodra Itali en Spanje dat doen is er geen coronasteunpakket meer nodig dan zijn we gewoon klaar voor altijd.

Ik vraag me dat af.

edit: ohja er is nog een alternatief en dat is uit de eu stappen en net doen alsof zuid europa niet bestaat.
Je moet inderdaad niet als eentje eruit stappen; dat ga je als land dat gericht is op handel niet redden. Het is zaak zoveel mogelijk bondgenoten in Scandinavi en Noord (Oost)-Europa te vinden waarmee je samen een breuk kunt forceren. De steun van Duitsland is daarbij echter noodzakelijk.

Nu moet je pappen en nathouden, maar hoop wel dat er na deze top wordt gelobbyd voor Noord-Europese samenwerking. Misschien wil UK ook wel meedoen. Zij zullen ook wel de nadelen van de brexit zien.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:45:46 #28
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_194196678
verkapte eurobonds :')

digitax :')

noodrem :')

dit plan wordt weer een groot fiasco van landen die er alles aan doen om gratis geld te pakken. Om vervolgens de boel te gaan besodemieteren. Ik heb er een hard hoofd in.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:46:48 #29
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194196704
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:34 schreef Bosbeetle het volgende:
En als itali nu keiharde hervormingen invoert? Dan moet dat voldoende zijn?

Ik vind de alternatieven zo magertjes in dit topic. De oplossing volgens de mensen hier lijkt te zijn dat italie en spanje volgens nederlands model hun economie inrichten en dan zijn blijkbaar alle problemen opgelost.... En zodra Itali en Spanje dat doen is er geen coronasteunpakket meer nodig dan zijn we gewoon klaar voor altijd.

Ik vraag me dat af.

edit: ohja er is nog een alternatief en dat is uit de eu stappen en net doen alsof zuid europa niet bestaat.
Opties zijn bijv een Nexit en in een soortgelijke situatie als Zwitserland belanden.
Optie is EU terugschroeven, euro weg en naar een EEG-situatie
Optie is keiharde hervormingen eisen in Zuid-Europa
Optie is ook enorme schulden te maken.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_194196849
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:19 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dan snap ik het al helemaal niet meer. Dan moeten wij als arm land het rijke machtige itali betalen omdat ze dat leuk vinden.
Als je het enorme zwarte inkomstencircuit van Itali erbij optelt, dan zit Nederland onder Itali met het netto besteedbaar inkomen.

Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:57:05 #31
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196864
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:43 schreef LXIV het volgende:

[..]

Waar was jij in 2011? Toen is dit precies zo gebeurd. Toen was ik ook voor geld geven (nulprocentlening met onbeperkte looptijd) om min of meer jouw redenen. Allemaal nog terug te vinden.
Maar dit is dus een terugkomend femoneem. Daarom zijn eisen zo belangrijk.
Ja toen was er een bankencrises en nu is er een coronacrises, die heeft niemand aangekondigd.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:58:44 #32
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196894
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:46 schreef LXIV het volgende:

[..]

Opties zijn bijv een Nexit en in een soortgelijke situatie als Zwitserland belanden.
Optie is EU terugschroeven, euro weg en naar een EEG-situatie
Optie is keiharde hervormingen eisen in Zuid-Europa
Optie is ook enorme schulden te maken.
Ja die laatste zat ik ook al aan te denken want het klinkt nu een beetje als nederlands beleid is echt kut. Laten we zuideuropeanen dwingen dat beleid in te voeren zodat wij het niet meer hoeven :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:59:58 #33
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196924
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:56 schreef cempexo het volgende:

[..]

Als je het enorme zwarte inkomstencircuit van Itali erbij optelt, dan zit Nederland onder Itali met het netto besteedbaar inkomen.

[ afbeelding ]
Waarom maken 'we' als EU ons dan zorgen dat Itali omvalt als het daar gewoon net zo goed gaat als hier?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_194196934
Hervormingen in Itali en andere landen hebben ook geen zin. Het is een cultuurkwestie. Uit de euro is op de langere termijn de enige oplossing voor de Zuid-Europese landen om hun economie concurrerend te maken.
pi_194196965
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:59 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Waarom maken 'we' als EU ons dan zorgen dat Itali omvalt als het daar gewoon net zo goed gaat als hier?
Er zijn twee we's...we de burger heeft niets in te brengen...we de EU leiders dragen hun mondkapje voor hun ogen en over hun oren.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:07:31 #36
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_194197058
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:59 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Waarom maken 'we' als EU ons dan zorgen dat Itali omvalt als het daar gewoon net zo goed gaat als hier?
"We" zijn de beleggers in Italiaans waardepapier. Zolang de NL'se belastingbetaler de Italiaanse overheid gratis geld blijven toestoppen hebben die beleggers niets te vrezen. En hoeft de Italiaanse overheid niet te hervormen. Iedereen blij (behalve de Duitse en NL'se belastingbetaler natuurlijk, maar die heeft gemiddeld genomen stront in de ogen en dat weten de Italianen slim uit te buiten)
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:12:49 #37
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194197153
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:57 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ja toen was er een bankencrises en nu is er een coronacrises, die heeft niemand aangekondigd.
Er is elke 10 jaar wel een crisis om het aan op te hangen. Dat is zeker. Je weet alleen nog niet wat.
De bedragen waar het hier om gaat hebben helemaal niks te maken met corona, maar alles met 10 jaar wanbeleid.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:15:10 #38
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194197190
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:59 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Waarom maken 'we' als EU ons dan zorgen dat Itali omvalt als het daar gewoon net zo goed gaat als hier?
Het probleem is dat er daar niet hervormd wordt. Heel veel belasting wordt ontdoken. Een enorm inefficient amtenarenapparaat dat slecht functioneerd met riante vergoedingen.

Daarom hadden we in 2011 ook geld moeten geven onder voorwaarde van hervormingen. Dan was er nu geen probleem geweest. Als we nu geen structurele hervormingen eisen dan hebben we ergens in 2030 weer een probleem en moeten we weer betalen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:22:36 #39
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194197361
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:15 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het probleem is dat er daar niet hervormd wordt. Heel veel belasting wordt ontdoken. Een enorm inefficient amtenarenapparaat dat slecht functioneerd met riante vergoedingen.

Daarom hadden we in 2011 ook geld moeten geven onder voorwaarde van hervormingen. Dan was er nu geen probleem geweest. Als we nu geen structurele hervormingen eisen dan hebben we ergens in 2030 weer een probleem en moeten we weer betalen.
Probleem zit er naast die eisen tot toezeggingen ingewilligd krijgen ook in de afdwingbaarheid daarvan. Het gaat aartsmoeilijk worden om ze financieel op de vingers te tikken mochten ze hun afspraken niet nakomen.
We have always been at war with Eastasia.
pi_194197489
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:34:40 #41
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194197555
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:15 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het probleem is dat er daar niet hervormd wordt. Heel veel belasting wordt ontdoken. Een enorm inefficient amtenarenapparaat dat slecht functioneerd met riante vergoedingen.

Daarom hadden we in 2011 ook geld moeten geven onder voorwaarde van hervormingen. Dan was er nu geen probleem geweest. Als we nu geen structurele hervormingen eisen dan hebben we ergens in 2030 weer een probleem en moeten we weer betalen.
Met een sterk vergrijzende Zuid-Europese bevolking en het feit dat de Zuid-Europese overheden de pensioenen uit de lopende begroting moeten betalen, zullen er veel eerder problemen ontstaan.
pi_194197631
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:34 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Met een sterk vergrijzende Zuid-Europese bevolking en het feit dat de Zuid-Europese overheden de pensioenen uit de lopende begroting moeten betalen, zullen er veel eerder problemen ontstaan.
Zolang de EU organisatie bestaat, heeft Itali geen problemen.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:43:06 #43
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194197662
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:40 schreef cempexo het volgende:

[..]

Zolang de EU organisatie bestaat, heeft Itali geen problemen.
Zolang de Noord-Europese belastingbetaler de knip wil trekken...daar gaat op den duur echt een einde aan komen.
pi_194197663
Allemaal weer braaf op Rutte stemmen volgend jaar
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:50:51 #45
8369 speknek
Another day another slay
pi_194197815
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 17:15 schreef -XOR- het volgende: [..] [ afbeelding ] Besteedbaar inkomen (2013). [ afbeelding ] Koopkracht (2015)
Ik weet niet zo goed wat deze kaarten moeten uitbeelden, want ze komen helemaal niet overeen met de lijsten van het IMF en Wereldbank. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita Nederland zal wat vertekenen doordat we een tax haven zijn, maar de gemiddelde Duitser en Belg gaan naar Nederland om meer te verdienen, niet andersom.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:55:59 #46
8369 speknek
Another day another slay
pi_194197912
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:32 schreef SuperKaas het volgende:
Even heel naief en ter goeder trouw: Wat kan er hier voor positiefs voor Nederland inzitten?
We moeten toch met iemand handel drijven he. Belgie, Frankrijk, Spanje en Itali (de landen met hoge schulden) zijn 170 miljoen mensen die onze spullen moeten kopen. Helpt het als ze niet failliet gaan.

They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:02:19 #47
8369 speknek
Another day another slay
pi_194198013
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:43 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Zolang de Noord-Europese belastingbetaler de knip wil trekken...daar gaat op den duur echt een einde aan komen.
Lijkt eerder het omgekeerde te gebeuren, de EU heeft laten zien dat het gemeenschappelijk fiscaal beleid wil voeren.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:16:21 #48
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194198240
quote:
AMSTERDAM - Het spook van de pensioenkorting is terug van weggeweest. Ondanks de belofte van minister Koolmees (Sociale Zaken) om minder streng te zijn voor pensioenfondsen nu er een akkoord ligt over een nieuw stelsel, dreigt er voor grote groepen werkenden en gepensioneerden eind dit jaar tch een korting op de oudedagsvoorziening.

Ⓒ HOLLANDSE HOOGTE / PETER HILZ
Ambtenarenfonds ABP, zorgfonds PFZW en metaal- en techniekfonds PMT – samen al goed voor drie miljoen deelnemers – zitten op dit moment in de gevarenzone, blijkt uit cijfers die de pensioenfondsen dinsdag naar buiten brengen. Deze fondsen – plus nog een reeks kleinere – hebben een half jaar om er financieel bovenop te komen. Maar uiteindelijk zal het voor een half miljoen deelnemers niet genoeg zijn, voorspelt pensioenexpert Piet Rietman (ABN Amro). „En dat aan de vooravond van het nieuwe pensioensysteem”, zegt een PMT-woordvoerder. Dat is juist uitgedacht om kortingen te voorkomen

Timing zo vandaag.... |:(
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:18:17 #49
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194198276
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:16 schreef LXIV het volgende:

[..]

Timing zo vandaag.... |:(
Gratis munitie voor Wilders en Baudet.
pi_194198384
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:50 schreef speknek het volgende:

[..]

Ik weet niet zo goed wat deze kaarten moeten uitbeelden, want ze komen helemaal niet overeen met de lijsten van het IMF en Wereldbank. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita Nederland zal wat vertekenen doordat we een tax haven zijn, maar de gemiddelde Duitser en Belg gaan naar Nederland om meer te verdienen, niet andersom.
Je vergelijkt het bruto nationaal product van een land met het netto besteedbaar inkomen van een burger. Dat zijn 2 verschillende items.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:24:58 #51
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_194198394
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:55 schreef speknek het volgende:

[..]

We moeten toch met iemand handel drijven he. Belgie, Frankrijk, Spanje en Itali (de landen met hoge schulden) zijn 170 miljoen mensen die onze spullen moeten kopen. Helpt het als ze niet failliet gaan.

[ afbeelding ]
Willen die landen niet failliet gaan, moeten ze hervormen, niet de hand ophouden zolang er nog iemand is die de portemonnee wil trekken. Met dit akkoord helpen wij die landen om niet te hoeven hervormen.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:31:17 #52
8369 speknek
Another day another slay
pi_194198538
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:24 schreef tfors het volgende:

[..]

Willen die landen niet failliet gaan, moeten ze hervormen, niet de hand ophouden zolang er nog iemand is die de portemonnee wil trekken. Met dit akkoord helpen wij die landen om niet te hoeven hervormen.
De landen hebben hervormd sinds de kredietcrisis, dat is de reden waarom ze de coronacrisis niet aan konden. Ze hebben niet net als wij geld kunnen verdienen.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:44:07 #53
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_194198842
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:31 schreef speknek het volgende:

[..]

De landen hebben hervormd sinds de kredietcrisis, dat is de reden waarom ze de coronacrisis niet aan konden. Ze hebben niet net als wij geld kunnen verdienen.
Mooie hervormingen waren dat die leidden tot het jaar na jaar na jaar breken van de Europese begrotingsregels.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 22:47:34 #54
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194198925
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:31 schreef speknek het volgende:

[..]

De landen hebben hervormd sinds de kredietcrisis, dat is de reden waarom ze de coronacrisis niet aan konden. Ze hebben niet net als wij geld kunnen verdienen.
Dat hebben ze juist nagelaten. Als je dit serieus denkt dan heb je er he-le-maal niks van begrepenl
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_194199296
Wel, Rutten en Co hoeven de komende 10 jaar niet met bezuinigingen aankomen, er is 'schijnbaar' geld genoeg gezien de gratis cadeautjes die in de vorm van miljarden de zee in worden gelazerd.
Ik hoop dat iedereen hierdoor wakker wordt geschudt.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:02:36 #56
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194199341
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:01 schreef JannekeC5 het volgende:
Wel, Rutten en Co hoeven de komende 10 jaar niet met bezuinigingen aankomen, er is 'schijnbaar' geld genoeg gezien de gratis cadeautjes die in de vorm van miljarden de zee in worden gelazerd.
Ik hoop dat iedereen hierdoor wakker wordt geschudt.
2011 hebben we effectief hetzelfde gedaan en toen 8 jaar bezuinigd (en belastingen verhoogd). Wat denk je zelf.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_194199370
F*ck, wetende dat dit allemaal veroorzaakt is door Bakellende en Zalmpje: De laatste zei nog in al zijn 'wijsheid' "we gaan er niet op achteruit", wel, hij zeker niet, de gladakker.
pi_194199506
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:05 schreef Jaeger85 het volgende:
Denemarken, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zweden (alle vijf nettobetalers) krijgen hogere kortingen op hun EU-contributie. De rekening daarvoor komt te liggen bij alle andere EU-landen.
Bedenk je eens dat er achterlijken zijn die dit geloven. :')
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:11:21 #59
8369 speknek
Another day another slay
pi_194199526
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:24 schreef cempexo het volgende:
Je vergelijkt het bruto nationaal product van een land met het netto besteedbaar inkomen van een burger. Dat zijn 2 verschillende items.
Ja dat hangt o.a. af van de belastingdruk, maar daarom wordt netto besteedbaar inkomen ook vrijwel nooit zo vergeleken. Ook bij Eurostat wordt PPP voornamelijk gebruikt als nominaal GDPpc.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:27:20 #60
8369 speknek
Another day another slay
pi_194199811
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:47 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dat hebben ze juist nagelaten. Als je dit serieus denkt dan heb je er he-le-maal niks van begrepenl
Nee, dat hebben ze niet, je stinkt in de populistische VVD propaganda. De bezuinigingen in Italie die we afgedwongen hebben in 2008, hebben er toe geleid dat ze een veel zwakker herstel hebben gehad dan de rest van de Eurozone, wat hun economie in de kreukels heeft gebracht. Pas in 2018 zijn ze afgestapt van de Europese austerity omdat het niet werkt, heeft nooit gewerkt.



In 2011:

Italy Agrees on $65 Billion in Austerity Measures
https://www.nytimes.com/2011/08/13/world/europe/13italy.html

In 2018

quote:
Austerity did not help Italy - maybe spending will?

The previous government was ousted out of office and so was their miracle plan of austerity, which did not work.
https://euobserver.com/opinion/143593

Why the Center Collapsed in Italy: Recession, Austerity, and Immigration
https://www.newyorker.com(...)rity-and-immigration

Maar het werkt, want iedereen in dit topic heeft de koolaid weer lekker geslikt.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:29:01 #61
8369 speknek
Another day another slay
pi_194199833
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:44 schreef tfors het volgende:

[..]

Mooie hervormingen waren dat die leidden tot het jaar na jaar na jaar breken van de Europese begrotingsregels.
Als je jaar na jaar economische krimp en stagnatie door bezuinigingen en hervormingen hebt kun je ook niet zoveel aflossen he.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:40:05 #62
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194199951
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:27 schreef speknek het volgende:

[..]

Nee, dat hebben ze niet, je stinkt in de populistische VVD propaganda. De bezuinigingen in Italie die we afgedwongen hebben in 2008, hebben er toe geleid dat ze een veel zwakker herstel hebben gehad dan de rest van de Eurozone, wat hun economie in de kreukels heeft gebracht. Pas in 2018 zijn ze afgestapt van de Europese austerity omdat het niet werkt, heeft nooit gewerkt.

[ afbeelding ]

In 2011:

Italy Agrees on $65 Billion in Austerity Measures
https://www.nytimes.com/2011/08/13/world/europe/13italy.html

In 2018
[..]

https://euobserver.com/opinion/143593

Why the Center Collapsed in Italy: Recession, Austerity, and Immigration
https://www.newyorker.com(...)rity-and-immigration

Maar het werkt, want iedereen in dit topic heeft de koolaid weer lekker geslikt.
Er zit geld zat. Ze moeten gewoon hun belastingen gaan betalen. Kijk eens op een willekeurige avond in een willekeurige Italiaanse stad wat daar rondrijdt. Wat een huizen er staantribune wat voor zwembaden
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:41:04 #63
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194199965
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:10 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Bedenk je eens dat er achterlijken zijn die dit geloven. :')
Wel mooi om te zien dat Duitsland dus mee profiteert van de onderhandelingen van Nederland waar ze eerst op tegen waren :')
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:41:04 #64
168739 Red_85
'echt wel'
pi_194199966
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:01 schreef JannekeC5 het volgende:
Wel, Rutten en Co hoeven de komende 10 jaar niet met bezuinigingen aankomen, er is 'schijnbaar' geld genoeg gezien de gratis cadeautjes die in de vorm van miljarden de zee in worden gelazerd.
Ik hoop dat iedereen hierdoor wakker wordt geschudt.
Die lafbakken gaan het ook dit jaar niet doen. Deze september gaan roepen om belasting verhogingen is politieke zelfmoord met de verkiezingen in aantocht. Vvd gaat het in 2021 wel roepen.

Tenzij karin orwellongren de TK gaat uitstellen...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:43:01 #65
168739 Red_85
'echt wel'
pi_194199982
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:02 schreef LXIV het volgende:

[..]

2011 hebben we effectief hetzelfde gedaan en toen 8 jaar bezuinigd (en belastingen verhoogd). Wat denk je zelf.
Tijd voor een ander stemgedrag.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:59:41 #66
8369 speknek
Another day another slay
pi_194200180
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:40 schreef LXIV het volgende:

[..]

Er zit geld zat. Ze moeten gewoon hun belastingen gaan betalen. Kijk eens op een willekeurige avond in een willekeurige Italiaanse stad wat daar rondrijdt. Wat een huizen er staantribune wat voor zwembaden
In een willekeurige stad of in een toeristenoord? In ieder geval, niemand zegt dat het een derdewereldland is he? (Behalve rechtse populisten hier)
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 22 juli 2020 @ 00:24:10 #67
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_194200391
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:16 schreef LXIV het volgende:

[..]

Timing zo vandaag.... |:(
Ze hadden jaren geleden al moeten indexeren.
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_194202019
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:11 schreef speknek het volgende:

[..]

Ja dat hangt o.a. af van de belastingdruk, maar daarom wordt netto besteedbaar inkomen ook vrijwel nooit zo vergeleken. Ook bij Eurostat wordt PPP voornamelijk gebruikt als nominaal GDPpc.
Ik denk dat de leiders niet eens weten wat het netto besteedbaar inkomen inhoudt. Daarnaast is het inmiddels te pijnlijk geworden wat het effect is van hun eenzijdige EU en NL beleid, met name steeds maar weer nieuwe belastingen bedenken en de bestaande verhogen. Andere vormen van financiering zijn er namelijk niet.

1. Motorrijtuigenbelasting.
2. Inkomstenbelasting.
3. Grondwaterbelasting.
4. Hondenbelasting.
5. Precariorechten.
6. Onroerend goed belasting.
7. Extra op schuimwijn
8. Vennootschapsbelasting.
9. Vaarbelasting.
10. Toeristenbelasting.
11. Vermogensbelasting
12. Overdrachtsbelasting.
13. Milieubelasting
14. Kansspelbelasting
15. Dividendbelasting
16. Extra op frisdrank
17. Premie volksverzekering.
18. Omzetbelasting.
19. Assurantiebelasting.
20. Belasting personenauto BPM.
21. Extra op vruchtendrank
22. Chronischziekenbelasting
23. Brandstof accijns
24. Successierechten
25. Alcoholaccijns
26. Bier accijns
27. Accijns op minerale olien.
28. Kapitaal belasting
29. Verontreinigingsheffing oppervlaktewateren
30. Waterkeringsomslag.
31. Waterbeheersingsomslag
32. Ingezetenenomslag
33. Waterschapbelastingen
34. Rioolrecht.
35. Reinigingsrecht.
36. Afvalstoffenheffing.
37. Marktgeld.
38. Leges
39. Bouwgrondbelasting.
40. Havengelden.
41. Begrafenisrechten.
42. Extra op limonadesiroop
43. Parkeerbelasting.
44. Forensbelasting.
45. Baatbelasting.
46. Energiebelasting.
47. Belasting op leidingwater.
48. Schenkingsrecht.
49. Huurbelasting.
50. Verhuurdersheffing.
51. Bouwleges
52. Windmolentoeslag
53. Verkeersboetes
54. Bp procedurekosten
55. Vooroverlegkosten gemeente
56. Recreatie toeslag
57. Schoolgeld
58. Netbelasting
59. Opritbelasting bij de dijken (bestaat al in rivierengebied)
60. Verpakkingsbelasting
61. Energiebelasting
62. Extra op mineraalwater
63. Zorgverzekering
64. Precariobelasting
65. Erfpacht
66. EU naheffing
67. Tabaksaccijns
68. Reclamebelasting
69. Extra op vruchtensap
70. Straatparkeren
71. Erfbelasting
72. Heffing op zonnepanelen
73. Luchthavenbelasting
74. Diverse tolheffingen
75. Ondergrondse gas- en elektriciteitsleidingen belasting
76. BIZ heffing
77. Kopieerrecht tbv hardware
78. Verwijderingsbijdrage
79. Renovatie stoeptegel belasting
80. Provinciale opcenten
81. Fietsbelasting - opnieuw ingevoerd
82. Winstbelasting
83. Buma-stemra
84. Aflosboete
85. Vermogens belasting onroerend goed
86. Vermogens rendement heffing
87. Vermakelijkheidsbelasting (vermakelijkhedenretributie)
88. Planbatenheffing (grondaankopen gemeente)
89. Vliegtaks
90. Liggeld
91. Energielabel woningen
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_194202190
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:47 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dat hebben ze juist nagelaten. Als je dit serieus denkt dan heb je er he-le-maal niks van begrepenl
Je hebt het tegen speknek, je verspilt je moeite.

De italianen alleen al geven gretig geld uit alsof het water is.
  woensdag 22 juli 2020 @ 07:07:35 #70
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194202203
De Italianen gaan er dus mooi van op vakantie _O_ GEWELDIGE DEAL
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  woensdag 22 juli 2020 @ 07:11:22 #71
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194202222
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 07:07 schreef Scorpie het volgende:
De Italianen gaan er dus mooi van op vakantie _O_ GEWELDIGE DEAL
Want we gingen op vakantie van het geld van ome Jan de Nederlanders, en niemand leek te weten hoe hij aan die centen kwam, het kon ons weinig schelen dus we namen het ook aan, oh die lieve ome Jan Nederlanders.
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
  woensdag 22 juli 2020 @ 08:21:39 #72
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_194202658
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 07:07 schreef Scorpie het volgende:
De Italianen gaan er dus mooi van op vakantie _O_ GEWELDIGE DEAL
Absoluut, die gelden zijn immers bedoeld als economische stimulans. Dus zo worden ze ook ingezet.
  woensdag 22 juli 2020 @ 08:51:40 #73
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_194202969
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2020 07:11 schreef Kamover het volgende:

[..]

Want we gingen op vakantie van het geld van ome Jan de Nederlanders, en niemand leek te weten hoe hij aan die centen kwam, het kon ons weinig schelen dus we namen het ook aan, oh die lieve ome Jan Nederlanders.
:D
En die heb ik de rest van de dag in mijn kop zitten.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 22 juli 2020 @ 10:46:40 #74
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_194204271
Qua positionering van de VVD richting volgende verkiezingen heeft Rutte het weer handig gedaan. Op de lange termijn is dit een schadelijk akkoord en een opmaat naar "an ever closer union". Het is echt niet alleen de flank op rechts die daar moeite mee gaat hebben.

https://www.ftm.nl/artike(...)1tsjZPphQ7it3w%3D%3D

quote:
"Anderzijds leeft in Nederland vooral onvrede over de ‘bodemloze put’ van Europa. Want ondanks de ‘vrekkige’ reputatie die Rutte hooghoudt, gaat er in de ogen van veel Nederlanders, en volgens politieke partijen van links tot rechts, ‘veel te veel’ geld naartoe."
  woensdag 22 juli 2020 @ 10:53:59 #75
8369 speknek
Another day another slay
pi_194204359
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 10:46 schreef Smegma. het volgende:
Qua positionering van de VVD richting volgende verkiezingen heeft Rutte het weer handig gedaan. Op de lange termijn is dit een schadelijk akkoord en een opmaat naar "an ever closer union". Het is echt niet alleen de flank op rechts die daar moeite mee gaat hebben.

https://www.ftm.nl/artike(...)1tsjZPphQ7it3w%3D%3D
[..]

Ik denk dat er ook heel wat partijen wel blij zijn met een closer union. Economen voorop. Ben benieuwd naar het volgende artikel, denk niet dat daar in staat wat je denkt dat er in staat.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_194204390
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_194205083
quote:
Onder de reactie's
Mille grazie corona! Een geschenk van God. :)
  woensdag 22 juli 2020 @ 11:43:16 #78
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_194205233
Titel had moeten wezen "Rutte breekt onder buitenlandse druk"
  woensdag 22 juli 2020 @ 11:56:26 #79
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194205469
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 18:17 schreef Weltschmerz het volgende:
Je bedoelt stemmen in een nationale verkiezing, als iemand met staatsburgerschap en dus stemrecht, voor een regering in een rechtsstaat met rechtsmacht over een territoir, en dus landsgrenzen. Dat is allemaal mogelijk dankzij het nationalisme dat jouw wereld heeft gevormd. Dat dat zonder natiestaat zou kunnen is niet alleen onbewezen, het schijnt niet eens nodig daar een gedachte aan te wijden alvorens 'weg met grenzen' te roepen.
Je begrijpt mijn opmerking niet helemaal denk ik.
Ik zeg dat natiestaten een verzinsel zijn. Grenzen zijn een arbitraire lijn, een afspraak een mythe. Ik zeg niet dat staatinrichting dat is of niet nuttig zou (kunnen) zijn. ;)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  woensdag 22 juli 2020 @ 11:58:09 #80
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194205498
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 16:55 schreef soeverein het volgende:
Iedereen die ik ken van welke politieke kleur dan ook, en ik heb bij meerdere partijen rondgelopen, is het erover eens dat de EU ondemocratisch is slecht functioneerd en hervormd moet worden. Ook D66/Volt etc alle pro EU partijen vinden dit. Die vinden dit al decennia en er verandert nooit iets.
Maar dat is toch heel wat anders dan roepen dat alles en iedereen een zelfverrijker is? :?

Ik ben het zeker eens met de noodzaak tot hervormen.
quote:
Dat riedeltje is dus gewoon een vast staand feit en geen punt van discussie. De discussie is gaan we nog proberen te "hervormen" of stappen we eruit.
Ik zeg hervormen.
Maar dat heeft niets met de eerdere opmerking over 'iedereen in Brussel is een zelfverrijker' te maken. ;)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_194205556
quote:
14s.gif Op woensdag 22 juli 2020 11:56 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Je begrijpt mijn opmerking niet helemaal denk ik.
Ik zeg dat natiestaten een verzinsel zijn. Grenzen zijn een arbitraire lijn, een afspraak een mythe. Ik zeg niet dat staatinrichting dat is of niet nuttig zou (kunnen) zijn. ;)
De EU is ook een verzinsel.
  woensdag 22 juli 2020 @ 12:02:39 #82
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194205585
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 15:24 schreef LXIV het volgende:
Ja, maar die gaan dus weer niet komen zo, met telkens een blanco cheque
Die 'blanco checks' worden natuurlijk steeds moeilijker te verkopen.
De oplossing is dat misschien alleen ook ...
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 15:25 schreef Straatcommando. het volgende:
En het klopt ook. Zeker sinds 2011 is er veel veranderd. Niet ten goede, maar verandering is er wel degelijk geweest. De discussie heeft ook een andere weg ingeslagen en met de aankomende tk verkiezingen hier en de rol van nl in Europa ziet het er niet heel goed uit voor de EU in haar huidige vorm.

Dit soort capriolen zijn koren op de molen voor hofnarren als baudet en wilders. En op dat vlak kan ik ze bijna geen ongelijk meer geven ook.
Ik neig nog naar een vriendelijk doch dringend ongelijk. :D Maar het wordt wel moeilijker vol te houden, zeker. Ik denk dat minder EU ook geen oplossing gaat zijn, enkel en alleen meer EU.

En dat wordt een though sell.
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 15:57 schreef Pleun2011 het volgende:
Ja, maar we weten dat er geen hervormingen gaan komen. Dat de EU onze ondergang wordt is niet zo moeilijk om te voorspellen. Dat je die geluiden al jaren hoort zegt mij niks. De ondergang van het Romeinse Rijk was ook niet binnen 1 dag. Het is een rottingsproces van jaren
En dat begint natuurlijk vanaf dag 1. En zo heb je altijd gelijk. Mooi is dat. Hopen dat de biotech industrie een beetje vaart maakt, kun je over 1000 jaar roepen dat je gelijk had. ;)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  woensdag 22 juli 2020 @ 12:03:19 #83
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194205598
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:00 schreef Dutchguy het volgende:
De EU is ook een verzinsel.
Klopt! ^O^
Een verhaal dat we elkaar vertellen om succesvol samen te werken! O+
Dat gaat aardig, maar piept en kraakt tegelijk.

Mijn punt is, dat we elkaar minder verhalen moeten vertellen van "nationaal belang" en meer van "EU belang". We redden het niet in ons eentje, zeker niet over een lange tijd.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  woensdag 22 juli 2020 @ 12:07:53 #84
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_194205685
quote:
6s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:03 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Klopt! ^O^
Een verhaal dat we elkaar vertellen om succesvol samen te werken! O+
Dat gaat aardig, maar piept en kraakt tegelijk.

Mijn punt is, dat we elkaar minder verhalen moeten vertellen van "nationaal belang" en meer van "EU belang". We redden het niet in ons eentje, zeker niet over een lange tijd.
We hebben gezien met alle heisa rondom de verkiezing van Timmermans, dat het toch weer allemaal om nationaal belang ging.
De illusie dat iedereen altrustisch samenwerkt heb ik niet meer.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_194205725
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:07 schreef thedeedster het volgende:

[..]

We hebben gezien met alle heisa rondom de verkiezing van Timmermans, dat het toch weer allemaal om nationaal belang ging.
De illusie dat iedereen altrustisch samenwerkt heb ik niet meer.
Niet alleen rond Timmermans. Het hele circus van de afgelopen dagen werd gedicteerd door nationale belangen.
  woensdag 22 juli 2020 @ 12:13:12 #86
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_194205765
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:10 schreef Dutchguy het volgende:

[..]

Niet alleen rond Timmermans. Het hele circus van de afgelopen dagen werd gedicteerd door nationale belangen.
Helemaal waar. Maar het is natuurlijk leuker als je laat zien dat het ook bij de grootste eurofielen voorkomt. :)
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  woensdag 22 juli 2020 @ 12:49:19 #87
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194206316
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:07 schreef thedeedster het volgende:
We hebben gezien met alle heisa rondom de verkiezing van Timmermans, dat het toch weer allemaal om nationaal belang ging.
De illusie dat iedereen altrustisch samenwerkt heb ik niet meer.
Ik zou ook niet inzetten op altrusme.

En ik hekel de houding van het nationale belang boven het gemeenschappelijke van iedereen, van Hongarije, van Itali, van Nederland, van Frankrijk ... Van iedereen.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  woensdag 22 juli 2020 @ 12:57:32 #88
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_194206473
quote:
6s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:03 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Klopt! ^O^
Een verhaal dat we elkaar vertellen om succesvol samen te werken! O+
Dat gaat aardig, maar piept en kraakt tegelijk.

Mijn punt is, dat we elkaar minder verhalen moeten vertellen van "nationaal belang" en meer van "EU belang". We redden het niet in ons eentje, zeker niet over een lange tijd.
Genoeg argumenten om te zeggen dat we het juist beter redden in ons eentje , wel met vrijhandel, zoals Zwitserland bijvoorbeeld. En laat die verdere integratie ook maar komen, maar wel op een natuurlijk tempo
  woensdag 22 juli 2020 @ 13:11:34 #89
8369 speknek
Another day another slay
pi_194206714
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:57 schreef tfors het volgende:

[..]

Genoeg argumenten om te zeggen dat we het juist beter redden in ons eentje , wel met vrijhandel, zoals Zwitserland bijvoorbeeld. En laat die verdere integratie ook maar komen, maar wel op een natuurlijk tempo
Iets als Zwitserland gaat hem niet worden. We hebben natuurlijk ook geen enkele leverage. Nederland is een handelsland, elke andere optie dan volwaardig EU lid maakt ons de bitch, want ons volledige economische succes of verruinering ligt bij de EU.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 22 juli 2020 @ 14:13:48 #90
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194207539
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:57 schreef tfors het volgende:
Genoeg argumenten om te zeggen dat we het juist beter redden in ons eentje , wel met vrijhandel, zoals Zwitserland bijvoorbeeld. En laat die verdere integratie ook maar komen, maar wel op een natuurlijk tempo
Of Noorwegen? Die lekker vrijhandelt ... maar er niet zo van afhankelijk is omdat ze 1.000 x meer olie producren dan wij. Ook zo'n goeie vergelijking.

Zwitserland leeft al jaren op moeilijke voet met de vrijhandel en de interne markt. Die hebben ze niet echt volledig, daar ze niet volledig de vrijheidhandel op diensten en personen (willen) respecteren.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  woensdag 22 juli 2020 @ 14:29:41 #91
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194207700
Uiteindelijk hoor je in Nederland ook niemand over een Limxit (Rollin'?), of een Braxit, of een Utrexit ... Das ist nimmer im frage. Niemand die zegt dat Limburg wel afgezaagd kan worden, omdat Brabant de rekening betaald. Tenminste, niet serieus. ;)

In Duitsland hoor je ook niemand over een Bavxit of een Badem-Wurtenbexit ... Daar is het geaccepteerd dat het samen is.

Dat kan voor Europa ook. Sterker nog, dat is nodig om echt effectief samen te gaan werken.

Efficint zal ik het voorlopig nog niet noemen.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  Moderator woensdag 22 juli 2020 @ 14:33:16 #92
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194207735
quote:
6s.gif Op woensdag 22 juli 2020 14:29 schreef SicSicSics het volgende:
Uiteindelijk hoor je in Nederland ook niemand over een Limxit (Rollin'?), of een Braxit, of een Utrexit ... Das ist nimmer im frage. Niemand die zegt dat Limburg wel afgezaagd kan worden, omdat Brabant de rekening betaald. Tenminste, niet serieus. ;)

In Duitsland hoor je ook niemand over een Bavxit of een Badem-Wurtenbexit ... Daar is het geaccepteerd dat het samen is.

Dat kan voor Europa ook. Sterker nog, dat is nodig om echt effectief samen te gaan werken.

Efficint zal ik het voorlopig nog niet noemen.
Duitsland hebben ze zelfs laatst weer aan elkaar geplakt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_194207766
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2020 13:11 schreef speknek het volgende:

[..]

Iets als Zwitserland gaat hem niet worden. We hebben natuurlijk ook geen enkele leverage. Nederland is een handelsland, elke andere optie dan volwaardig EU lid maakt ons de bitch, want ons volledige economische succes of verruinering ligt bij de EU.
Dat zou je dan moeten zien in economische groei, maar als je kijkt naar economische groei voor de EU (1993) en sinds de EU doen we het niet echt beter dan voor de EU. Hoe verklaar je dat dan?
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
pi_194207773
Rutte: na 3 maanden noodrem kan dat nog langer duren.
EU: Na 3 maanden noodrem kan de commissie met normale stemmen de subsidiekraan weer openzetten.

Rutte's overwinning :')
pi_194208339
quote:
14s.gif Op woensdag 22 juli 2020 11:56 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Je begrijpt mijn opmerking niet helemaal denk ik.
Ik zeg dat natiestaten een verzinsel zijn. Grenzen zijn een arbitraire lijn, een afspraak een mythe. Ik zeg niet dat staatinrichting dat is of niet nuttig zou (kunnen) zijn. ;)
Dat is juist het punt met deze en andere nieuwerwets linkse dagdromerij. Je kunt niet wat je hebt voor vanzelfsprekend aannemen en daarom maar de basis eronder wegslaan. Je kunt niet een dijk afbreken omdat het land toch zo lekker droog is. Net zo min dat je het zo leuk vindt om er doorheen te lopen en gasten te ontvangen een argument is om de deur maar uit je huis te halen. Je kunt zelfs niet meer 'welkom in mijn land' zingen als het bij gebrek aan grenzen je land niet meer is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_194208564
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 11:43 schreef YoungDriller het volgende:
Titel had moeten wezen "Rutte breekt onder buitenlandse druk"
Och, ook Baudet had bij het kruisje getekend. Uiteindelijk bezwijkt toch iedereen. Ik ga ervan uit dat die federatie er komt.
  woensdag 22 juli 2020 @ 16:23:44 #97
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194208919
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 15:32 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat is juist het punt met deze en andere nieuwerwets linkse dagdromerij. Je kunt niet wat je hebt voor vanzelfsprekend aannemen en daarom maar de basis eronder wegslaan. Je kunt niet een dijk afbreken omdat het land toch zo lekker droog is. Net zo min dat je het zo leuk vindt om er doorheen te lopen en gasten te ontvangen een argument is om de deur maar uit je huis te halen. Je kunt zelfs niet meer 'welkom in mijn land' zingen als het bij gebrek aan grenzen je land niet meer is.
Wat is jouw land anders dan een reeks afspraken en verdragen? Ik snap dat het cynisch klinkt en de emotie spreekt anders, maar serieus?

Sterker, in de 'grand scheme of things' is 'Nederland' nieuwerwetse dagdromerij, nogf geen 200 jaar oud... Da's peanuts. De laatste wijziging was in 2010 ... Zo oud is jouw land. ;)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  woensdag 22 juli 2020 @ 16:27:08 #98
8369 speknek
Another day another slay
pi_194208955
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 14:35 schreef Selqae het volgende:

[..]

Dat zou je dan moeten zien in economische groei, maar als je kijkt naar economische groei voor de EU (1993) en sinds de EU doen we het niet echt beter dan voor de EU. Hoe verklaar je dat dan?
Ten opzichte van wat? Het BNP gaat toch vrij gestaag omhoog, ook wel iets harder sinds de jaren 90, en dat is geen gegeven, zoals je ook wel ziet in de periode 2010-2020. Dat komt doordat er continu handelsbarrieres worden opgeheven en beleid wordt geharmoniseerd. Daar begonnen we ook al in 1952 mee met de EGKS (of eigenlijk vlak na de oorlog, met Benelux) en dat is dus steeds verder uitgebouwd.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_194209142
quote:
6s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:03 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Mijn punt is, dat we elkaar minder verhalen moeten vertellen van "nationaal belang" en meer van "EU belang". We redden het niet in ons eentje, zeker niet over een lange tijd.
Zo zwart-wit als jij het stelt is het niet. Uit de EU stappen wil niet zeggen dat je met niemand samen kan werken. Niet-EU landen zitten ook in allerlei samenwerkingsverbanden. EVA..EER..etc. Ik las in dit draadje dat de EU eigenlijk een ideologisch project is. Dat kan best kloppen. In een ideale wereld kan een EU best werken, maar de wereld is verre van ideaal. De EU is niet democratisch gelegitimeerd, er zijn grote cultuurverschillen en veel landen willen alleen de lusten maar weigeren om zich aan regels te houden waar zij zelf mee hebben ingestemd. En daar iets aan doen is tot op heden niet gelukt, door onwil, machteloosheid of incompetentie. Geen idee. Ik zie de EU niet als fijn project van samenwerking, maar eerder als een verkapte dictatuur, geldverslindend en weerzinwekkend bureaucratisch.
pi_194209227
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 16:27 schreef speknek het volgende:

[..]

Ten opzichte van wat? Het BNP gaat toch vrij gestaag omhoog, ook wel iets harder sinds de jaren 90, en dat is geen gegeven, zoals je ook wel ziet in de periode 2010-2020. Dat komt doordat er continu handelsbarrieres worden opgeheven en beleid wordt geharmoniseerd. Daar begonnen we ook al in 1952 mee met de EGKS (of eigenlijk vlak na de oorlog, met Benelux) en dat is dus steeds verder uitgebouwd.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Economie_van_Nederland

Ten opzichte van het BBP. de periode 1994 tot 2000 ging prima maar sindsdien gaat het bergafwaarts met maar 2 van de 20 jaar een groei van 3% of meer. Ter vergelijking, de periode 1970 tot 1990 had Nederland 10 jaar 3% groei of meer.

Op basis hiervan kan ik nu niet zeggen dat economisch succes bij de EU ligt, eerder het tegenovergestelde.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
pi_194209379
quote:
6s.gif Op woensdag 22 juli 2020 16:23 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Wat is jouw land anders dan een reeks afspraken en verdragen? Ik snap dat het cynisch klinkt en de emotie spreekt anders, maar serieus?
Nee hoor, ik ben het daar mee eens. Het sociaal contract is dan ook een vrij basaal principe maar het vormt wel de grondslag voor allerlei goeds zonder welke dat er niet kon komen maar ook niet kan blijven.

quote:
Sterker, in de 'grand scheme of things' is 'Nederland' nieuwerwetse dagdromerij, nogf geen 200 jaar oud... Da's peanuts. De laatste wijziging was in 2010 ... Zo oud is jouw land. ;)
Maak er maar 450 jaar van maar dat doet er niet zoveel toe. Mensenrechten zijn pas 70 jaar oud, de EU is pas 15 jaar oud en toch was de Brexit volgens velen een drama. Italie is pas 150 jaar oud en nu al een enorme kostenpost voor de Nederlanders. De truc is om de goede afspraken te behouden en de slechte te vervangen en die stompzinnige sentimentele kreetjes van laaggeletterde hoogopgeleiden vol jeugdige overmoed dragen daar helemaal niets aan bij, integendeel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 22 juli 2020 @ 17:19:42 #102
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_194209501
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 15:52 schreef Cherni het volgende:

[..]

Och, ook Baudet had bij het kruisje getekend. Uiteindelijk bezwijkt toch iedereen. Ik ga ervan uit dat die federatie er komt.
De Britten geven het goede voorbeeld. De EU is een tandloze tijger. :Y
  woensdag 22 juli 2020 @ 17:47:10 #103
8369 speknek
Another day another slay
pi_194209822
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 16:54 schreef Selqae het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
https://nl.wikipedia.org/wiki/Economie_van_Nederland

Ten opzichte van het BBP. de periode 1994 tot 2000 ging prima maar sindsdien gaat het bergafwaarts met maar 2 van de 20 jaar een groei van 3% of meer. Ter vergelijking, de periode 1970 tot 1990 had Nederland 10 jaar 3% groei of meer.

Op basis hiervan kan ik nu niet zeggen dat economisch succes bij de EU ligt, eerder het tegenovergestelde.
Op basis hiervan niet (alhoewel, ik zie pieken van 5+% na de oprichting van de EU), maar dat komt omdat je dan expres 9/11 en de bankencrisis negeert. Na het opkrabbelen van 9/11 en voor 2008 zie je ook weer 3 procent en hoger.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 22 juli 2020 @ 18:06:16 #104
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194210067
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 17:47 schreef speknek het volgende:

[..]

Op basis hiervan niet (alhoewel, ik zie pieken van 5+% na de oprichting van de EU), maar dat komt omdat je dan expres 9/11 en de bankencrisis negeert. Na het opkrabbelen van 9/11 en voor 2008 zie je ook weer 3 procent en hoger.
In de periode 1970-1990 waren er ook volop crisissen, denk aan de oliecrisis, suez, etc
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_194210264
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 17:47 schreef speknek het volgende:

[..]

Op basis hiervan niet (alhoewel, ik zie pieken van 5+% na de oprichting van de EU), maar dat komt omdat je dan expres 9/11 en de bankencrisis negeert. Na het opkrabbelen van 9/11 en voor 2008 zie je ook weer 3 procent en hoger.
De hefft van die 'economische groei' hebben we helemaal niks aan omdat die op het conto van kunstmatige bevolkingstoename komt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 22 juli 2020 @ 19:31:16 #106
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194211488
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 18:19 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De hefft van die 'economische groei' hebben we helemaal niks aan omdat die op het conto van kunstmatige bevolkingstoename komt.
Daarom moet je ook niet naar groei maar naar koopkracht kijken De technologische vooruitgang in acht nemende is die maar weinig gestegen. Terwijl voor ieder product steeds minder arbeid nodig is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 22 juli 2020 @ 19:41:41 #107
8369 speknek
Another day another slay
pi_194211693
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 18:06 schreef LXIV het volgende:

[..]

In de periode 1970-1990 waren er ook volop crisissen, denk aan de oliecrisis, suez, etc
Ja en daarom zie je ook vanaf 1979 (oliecrisis) tien jaar lang krimp en beperkte groei. Dat leeft pas in 1989 weer even op.

quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 19:31 schreef LXIV het volgende:

[..]

Daarom moet je ook niet naar groei maar naar koopkracht kijken De technologische vooruitgang in acht nemende is die maar weinig gestegen. Terwijl voor ieder product steeds minder arbeid nodig is.
Ja daarom zou het goed zijn als de EU ons belastingparadijs aanpakt.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_194219179
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 19:41 schreef speknek het volgende:

[..]

Ja en daarom zie je ook vanaf 1979 (oliecrisis) tien jaar lang krimp en beperkte groei. Dat leeft pas in 1989 weer even op.
[..]

Ja daarom zou het goed zijn als de EU ons belastingparadijs aanpakt.
De vraag is dan nu: wie profiteren er dan van die economische groei. Die groei, daar merkt de arbeider alsnog niet zoveel van.
pi_194219343
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2020 10:49 schreef Cherni het volgende:

[..]

De vraag is dan nu: wie profiteren er dan van die economische groei. Die groei, daar merkt de arbeider alsnog niet zoveel van.
Dit boek dat een paar maanden geleden is uitgekomen gaat precies hierover. Staat op mijn lijst.

  donderdag 23 juli 2020 @ 11:27:05 #110
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194219742
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2020 16:45 schreef Pleun2011 het volgende:
Zo zwart-wit als jij het stelt is het niet. Uit de EU stappen wil niet zeggen dat je met niemand samen kan werken. Niet-EU landen zitten ook in allerlei samenwerkingsverbanden. EVA..EER..etc. Ik las in dit draadje dat de EU eigenlijk een ideologisch project is. Dat kan best kloppen. In een ideale wereld kan een EU best werken, maar de wereld is verre van ideaal.
Dan gaan we die miljarden verbranden bij het opzetten van bilaterale verdragen, waarin we een slechtere onderhandelingspositie hebben, zeker tegenover grote corporaties. Ik zie niet in wat daar het voordeel van zou kunnen zijn behalve het idee van 'zelf doen'.
quote:
De EU is niet democratisch gelegitimeerd, er zijn grote cultuurverschillen en veel landen willen alleen de lusten maar weigeren om zich aan regels te houden waar zij zelf mee hebben ingestemd. En daar iets aan doen is tot op heden niet gelukt, door onwil, machteloosheid of incompetentie. Geen idee. Ik zie de EU niet als fijn project van samenwerking, maar eerder als een verkapte dictatuur, geldverslindend en weerzinwekkend bureaucratisch.
Dat de EU niet democratisch gelegitimeerd zou zijn, is dus ook alleen maar de bullshit die wel elkaar vertellen. Als we allemaal zeggen dat het wl zo is, dan is het ook zo. ;)
Ik denk dat je andere boeken/ sites moet gaan lezen, dan word je houding vanzelf positiever. 8-)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  donderdag 23 juli 2020 @ 11:30:00 #111
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194219801
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 17:08 schreef Weltschmerz het volgende:
Nee hoor, ik ben het daar mee eens. Het sociaal contract is dan ook een vrij basaal principe maar het vormt wel de grondslag voor allerlei goeds zonder welke dat er niet kon komen maar ook niet kan blijven.
^O^
quote:
Maak er maar 450 jaar van maar dat doet er niet zoveel toe. Mensenrechten zijn pas 70 jaar oud, de EU is pas 15 jaar oud en toch was de Brexit volgens velen een drama. Italie is pas 150 jaar oud en nu al een enorme kostenpost voor de Nederlanders. De truc is om de goede afspraken te behouden en de slechte te vervangen en die stompzinnige sentimentele kreetjes van laaggeletterde hoogopgeleiden vol jeugdige overmoed dragen daar helemaal niets aan bij, integendeel.
Menserechten zijn ook een verzinsel, maar die beschouwen we wel, na 70 jaar al, als onvervreemdbaar. Zo snel kan het gaan als je een goed verhaal hebt.
Verder ben ik het zoals gebruikelijk grotendeels met je eens. Ons doel is alleen verschillend. :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_194219904
quote:
6s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:27 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Dan gaan we die miljarden verbranden bij het opzetten van bilaterale verdragen, waarin we een slechtere onderhandelingspositie hebben, zeker tegenover grote corporaties. Ik zie niet in wat daar het voordeel van zou kunnen zijn behalve het idee van 'zelf doen'.
[..]
Bangmakerij.

quote:
Dat de EU niet democratisch gelegitimeerd zou zijn, is dus ook alleen maar de bullshit die wel elkaar vertellen. Als we allemaal zeggen dat het wl zo is, dan is het ook zo. ;)
Ik denk dat je andere boeken/ sites moet gaan lezen, dan word je houding vanzelf positiever. 8-)
Nou nee. Op deze pro Europa site wordt het een 'democratisch tekort' genoemd, wat in mijn ogen een eufemisme is. Het is een verkapte dictatuur.

https://www.europa-nu.nl/id/vh7zbv83agzd/europa_en_democratie
  donderdag 23 juli 2020 @ 11:40:59 #113
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194220002
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:35 schreef Pleun2011 het volgende:
Bangmakerij.
Je bedoelt dat de groei van het ambtenarenapparaat (BZK, BZ, EZ, SZ, IenW) allemaal niet zo zullen groeien als we geen subsidies meer uit Brussel krijgen, zelf verdragen moeten gaan opstellen en grenscontroles weer in moet voeren en ... Ik weet niet of je berekening kunt maken, maar volgens mij gaat het om best veel geld.
quote:
Nou nee. Op deze pro Europa site wordt het een 'democratisch tekort' genoemd, wat in mijn ogen een eufemisme is. Het is een verkapte dictatuur.

https://www.europa-nu.nl/id/vh7zbv83agzd/europa_en_democratie
"[i]Het[/i]" wordt helemaal geen democratisch tekort genoemd ... :D Wel goed lezen h. Semantiek is belangrijk in dit soort stukken. Dat je dat vervolgens zelf vertaald naar 'dictatuur' is helemaal ... ongegrond. 8-)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  donderdag 23 juli 2020 @ 11:49:33 #114
8369 speknek
Another day another slay
pi_194220140
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2020 10:49 schreef Cherni het volgende:

[..]

De vraag is dan nu: wie profiteren er dan van die economische groei. Die groei, daar merkt de arbeider alsnog niet zoveel van.
Ik merk er wel wat van, geen idee wie "de arbeider" is. Ik heb een beetje het gevoel dat met name de gestegen huizenprijzen de boel drukken, dat tweeverdieners de norm zijn. (En dan is het antwoord, de vorige generatie, gemeentes, en grondspeculanten, maar op de laatste na vloeit dat weer terug naar de arbeider). Maar intussen, of mede doordat we geen eenverdiener zijn, heb ik het een stuk breder dan mijn ouders indertijd.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 23 juli 2020 @ 11:51:05 #115
8369 speknek
Another day another slay
pi_194220170
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:35 schreef Pleun2011 het volgende:
Bangmakerij.
Volkomen gegrond, zoals we bij het VK hebben gezien.
Of misschien ben je er nog steeds zoeen die "genoeg heeft van experts".
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_194220231
Rutte :') die man liegt en bedriegt en nou zou hij een deal gemaakt hebben :')
pi_194220281
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:51 schreef speknek het volgende:

[..]

Volkomen gegrond, zoals we bij het VK hebben gezien.
Of misschien ben je er nog steeds zoeen die "genoeg heeft van experts".
Ik weet niet in hoeverre UK al afspraken heeft gemaakt met de EU, maar ik wacht toch even hoe het op de lange termijn gaat. Dat het daar nu niet goed gaat is duidelijk. Los daarvan vind ik dat Nederland zich binnen de EU wel wat meer eigengereid mag opstellen. Een pauperland als Hongarije dat niks bijdraagt doet dat ook. Kennelijk kan dat gewoon.
pi_194220327
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:35 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Bangmakerij.
[..]
het is wel precies waar onze Britse vrienden nu keihard tegenaan lopen...
quote:
Nou nee. Op deze pro Europa site wordt het een 'democratisch tekort' genoemd, wat in mijn ogen een eufemisme is. Het is een verkapte dictatuur.

https://www.europa-nu.nl/id/vh7zbv83agzd/europa_en_democratie
Een verkapte dictatuur :’). Met dit soort achterlijke uitspraken diskwalificeer je je behoorlijk.
pi_194220403
quote:
10s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:59 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

het is wel precies waar onze Britse vrienden nu keihard tegenaan lopen...
[..]

Een verkapte dictatuur :’). Met dit soort achterlijke uitspraken diskwalificeer je je behoorlijk.
Ik lees geen argumenten die het tegendeel aantonen dus tsja.
pi_194220454
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:02 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Ik lees geen argumenten die het tegendeel aantonen dus tsja.
Beargumenteer jij eerst maar eens waarom de EU in jouw ogen een 'verkapte dictatuur' is.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_194220494
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:49 schreef speknek het volgende:

[..]

Ik merk er wel wat van, geen idee wie "de arbeider" is. Ik heb een beetje het gevoel dat met name de gestegen huizenprijzen de boel drukken, dat tweeverdieners de norm zijn. (En dan is het antwoord, de vorige generatie, gemeentes, en grondspeculanten, maar op de laatste na vloeit dat weer terug naar de arbeider). Maar intussen, of mede doordat we geen eenverdiener zijn, heb ik het een stuk breder dan mijn ouders indertijd.
De arbeider is iemand die tot max. 2 tot 3 maal modaal binnenhakt. Helaas denken al velen dat ze al snel tot de elite behoren. :)

Juist dat tweeverdieners de norm zijn zegt al meer dan genoeg. Wat men vergeet is dat het welzijn schijnbaar niet meer van belang is. Bovendien word goed onderwijs onbetaalbaar, worden de lonen al jaren niet meer gendexeerd, is ons sociaal stelsel behoorlijk afgebroken. Enfin dat we nu meer luxe hebben(vaak ook nog eens Chinese rommel) zegt ook niet alles. En dat vroeger alles beter was is ook onzin. Dat hoor je mij ook niet zeggen. Maar persoonlijk hecht ik veel meer waarde aan het welzijn dan overmatige luxe waarvan de kwaliteit ook nog belabberd is.

Maar er zijn diverse berichten dat de middenklasse langzaam uitsterft, het verschil tussen arm en rijk groeit en overheden steeds minder hebben.

Gisteren nog een link geplaatst waarin werd geconstateerd dat in Duitsland de rijken steeds rijker worden, het klootjesvolk steeds minder te besteden heeft( in de tijdgeest gezien) en overheden steeds meer schulden hebben.
pi_194220503
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:56 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Ik weet niet in hoeverre UK al afspraken heeft gemaakt met de EU, maar ik wacht toch even hoe het op de lange termijn gaat. Dat het daar nu niet goed gaat is duidelijk. Los daarvan vind ik dat Nederland zich binnen de EU wel wat meer eigengereid mag opstellen. Een pauperland als Hongarije dat niks bijdraagt doet dat ook. Kennelijk kan dat gewoon.
Dat is ook een mooie. Eerst de EU uitmaken voor een verkapte dictatuur en dan roepen dat we ons wat meer als Hongarije, daadwerkelijk een verkapte dictatuur is _O-
pi_194220521
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:02 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Ik lees geen argumenten die het tegendeel aantonen dus tsja.
Die zijn hierboven al uitgebreid gegeven. Maar wees gerust, de EU heeft amper macht, die ligt nog gewoon bij de lidstaten.
pi_194220531
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:04 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Beargumenteer jij eerst maar eens waarom de EU in jouw ogen een 'verkapte dictatuur' is.
Wat heeft NL nog te zeggen dan Europees gezien? We zijn altijd het sukkeltje die de portemonnee trekken.
pi_194220550
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:04 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Beargumenteer jij eerst maar eens waarom de EU in jouw ogen een 'verkapte dictatuur' is.
Daar kom ik later op terug. Eerst maar eens werk doen waar ik voor betaald word.
pi_194220925
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:09 schreef BIGGIE96 het volgende:

[..]

Wat heeft NL nog te zeggen dan Europees gezien? We zijn altijd het sukkeltje die de portemonnee trekken.
Neem nou dat herstelakkoord, waar afgelopen week overeenstemming over is bereikt. Dat is tot stand gekomen door intensief overleg en middels het sluiten van tal van compromissen. Let wel: Nederland had de mogelijkheid en het recht om het akkoord te veto'en. Het dagenlange overleg was de Brusselse variant van het poldermodel.

Hoe is dat in vredesnaam dictatoriaal?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_194221226
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:31 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Neem nou dat herstelakkoord, waar afgelopen week overeenstemming over is bereikt. Dat is tot stand gekomen door intensief overleg en middels het sluiten van tal van compromissen. Let wel: Nederland had de mogelijkheid en het recht om het akkoord te veto'en. Het dagenlange overleg was de Brusselse variant van het poldermodel.

Hoe is dat in vredesnaam dictatoriaal?
Poldermodel my ass. Rutte is onder zware druk gezet en uiteindelijk gaat het gewoon om het recht van de sterkste. Overigens ben ik wel benieuwd naar de argumentatie van Rutte om in te stemmen met het akkoord dat er nu ligt.
  donderdag 23 juli 2020 @ 13:18:26 #128
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194221610
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:09 schreef BIGGIE96 het volgende:

[..]

Wat heeft NL nog te zeggen dan Europees gezien? We zijn altijd het sukkeltje die de portemonnee trekken.
We mogen kiezen of we in twintigjes of vijftigjes betalen
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  donderdag 23 juli 2020 @ 13:32:51 #129
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_194221808
Itali schaamt zich ook nergens voor he. Plunderen van de portemonnee van de noordelijke lidstaten.
pi_194221929
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:53 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Poldermodel my ass. Rutte is onder zware druk gezet en uiteindelijk gaat het gewoon om het recht van de sterkste. Overigens ben ik wel benieuwd naar de argumentatie van Rutte om in te stemmen met het akkoord dat er nu ligt.
Rutte heeft ook bepaalde voordeeltjes voor ons land bedongen (wellicht handig om je enigszins in te lezen). Verder snap je hopelijk dat een dictatuur berhaupt geen overleg kent: zo'n plan wordt er gewoon doorheen gedrukt en betrokkenen hebben het maar te slikken.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_194222018
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 13:41 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Rutte heeft ook bepaalde voordeeltjes voor ons land bedongen (wellicht handig om je enigszins in te lezen). Verder snap je hopelijk dat een dictatuur berhaupt geen overleg kent: zo'n plan wordt er gewoon doorheen gedrukt en betrokkenen hebben het maar te slikken.
Voordeeltjes die in het niet vallen bij wat wij uiteindelijk moeten dokken. En ik noem het ook geen dictatuur, maar een verkapte dictatuur want uiteindelijk heb je als klein land kennelijk weinig te zeggen en als bevolking al helemaal niet. Een schijndemocratie is geen democratie.
  donderdag 23 juli 2020 @ 13:49:32 #132
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_194222068
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:53 schreef Pleun2011 het volgende:
Poldermodel my ass. Rutte is onder zware druk gezet en uiteindelijk gaat het gewoon om het recht van de sterkste. Overigens ben ik wel benieuwd naar de argumentatie van Rutte om in te stemmen met het akkoord dat er nu ligt.
Als je er zonder onderbouwing vanuit gaat dat 'dit gewoon zo werkt', dan heeft in discussie gaan ook niet zoveel zin.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_194222142
Die voordelen stellen niets voor, Rutte ging naar Brussel om niet in te stemmen met het coronaherstelfonds maar heeft toch getekend in ruil voor de 'noodrem' maar die noodrem is een wassen neus. Brussel heeft trouwens ook een andere lezing dan Rutte;

quote:
Brussel legt Ruttes ‘noodrem’ anders uit: gn stopzetting subsidies, slechts pauze in uitbetaling

De noodrem bij de uitbetaling van de Europese herstelmiljarden, waarvoor premier Rutte afgelopen dagen in Brussel streed, is louter een pauze in de betalingen. Van stopzetting van de geldstroom op verzoek van n lidstaat, kan volgens de Commissie geen sprake zijn.
https://www.volkskrant.nl(...)itbetaling~b933179e/
Het doet me erg denken aan het betekenisloze inlegvelletje van het Oekraens associatieverdrag.
Maar goed, een kinderhand is snel gevuld, en het lukt Rutte keer op keer weer.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
pi_194222176
quote:
6s.gif Op donderdag 23 juli 2020 13:49 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Als je er zonder onderbouwing vanuit gaat dat 'dit gewoon zo werkt', dan heeft in discussie gaan ook niet zoveel zin.
Jouw Europese roze bril vind ik ook weinig inhoudelijk.
pi_194222203
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 13:46 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Voordeeltjes die in het niet vallen bij wat wij uiteindelijk moeten dokken. En ik noem het ook geen dictatuur, maar een verkapte dictatuur want uiteindelijk heb je als klein land kennelijk weinig te zeggen en als bevolking al helemaal niet. Een schijndemocratie is geen democratie.
Weinig te zeggen? De afgelopen jaren hebben individuele lidstaten ervoor gezorgd dat handelsverdragen ofwel vertraging opliepen of werden gewijzigd. Het Associatieverdrag met Oekrane werd bijna van tafel geveegd omdat Nederland dwars lag. En dat zijn slechts een paar voorbeelden.

Ook het herstelakkoord is aanzienlijk aangepast op aandringen van Nederland en meerdere andere lidstaten. Dat er uiteindelijk overeenstemming wordt bereikt, betekent niet dat kleine landen niets in de pap hebben te brokkelen. De EU is gebouwd op samenwerking, dus de lidstaten proberen altijd tot een compromis te komen. Als elk land bij de minste of geringste weerstand z'n kont tegen de krib gooit en een veto uitspreekt, kom je uiteindelijk ook geen steek verder.

En voor de duidelijkheid: in een (verkapte) dictatuur worden geen compromissen gesloten.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  donderdag 23 juli 2020 @ 15:03:30 #136
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194223027
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 13:54 schreef Selqae het volgende:
Die voordelen stellen niets voor, Rutte ging naar Brussel om niet in te stemmen met het coronaherstelfonds maar heeft toch getekend in ruil voor de 'noodrem' maar die noodrem is een wassen neus. Brussel heeft trouwens ook een andere lezing dan Rutte;
[..]

Het doet me erg denken aan het betekenisloze inlegvelletje van het Oekraens associatieverdrag.
Maar goed, een kinderhand is snel gevuld, en het lukt Rutte keer op keer weer.
Precies zoals iedereen al wist, helele grote mond en stoere woorden. Uiteindelijk gewoon weer een inlegvelletje en tekenen bij het kruisje zoals altijd het geval is. Dat is Rutte ten voeten uit, hij heeft niks bereikt. Balkenende heeft tenminste ooit die korting nog bedongen.
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
  Moderator donderdag 23 juli 2020 @ 15:12:47 #137
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194223165
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:07 schreef Cherni het volgende:
Juist dat tweeverdieners de norm zijn zegt al meer dan genoeg. Wat men vergeet is dat het welzijn schijnbaar niet meer van belang is. Bovendien word goed onderwijs onbetaalbaar, worden de lonen al jaren niet meer gendexeerd, is ons sociaal stelsel behoorlijk afgebroken. Enfin dat we nu meer luxe hebben(vaak ook nog eens Chinese rommel) zegt ook niet alles. En dat vroeger alles beter was is ook onzin. Dat hoor je mij ook niet zeggen. Maar persoonlijk hecht ik veel meer waarde aan het welzijn dan overmatige luxe waarvan de kwaliteit ook nog belabberd is.
Tja volgensmij uit die luxe zich ook in bijvoorbeeld dat we tijd en geld hebben om uit eten te gaan, festivals te bezoeken, theaters en bioscopen lopen prima in nederland. Je merkt tijdens de corona crises dat dat allemaal nogal goed lopende branches zijn. Als ik puur anekdotisch vergelijk met mijn (schoon)ouders dan is het buitenshuis eten en vertier vinden behoorlijk toegenomen. Samen met het deeltijdwerken en langere (onbetaalde) verloven voor reizen etc. Het beeld dat geschetst wordt dat het in nederland zo slecht zou gaan zie ik in de generatie om mijn heen (ik ben van 1981) eigenlijk helemaal niet. De generatie erna heeft nu wel een schuld voor de studie dus daar begint er financiele pijn te ontstaan.

We komen minder goed aan banen, maar met de tijdelijke banen die we hebben houden we blijkbaar voldoende over voor meerdere festivals per jaar, buitenlandse reizen en telefoons van meerdere honderden euro's.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_194223585
quote:
2s.gif Op donderdag 23 juli 2020 15:12 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Tja volgensmij uit die luxe zich ook in bijvoorbeeld dat we tijd en geld hebben om uit eten te gaan, festivals te bezoeken, theaters en bioscopen lopen prima in nederland. Je merkt tijdens de corona crises dat dat allemaal nogal goed lopende branches zijn. Als ik puur anekdotisch vergelijk met mijn (schoon)ouders dan is het buitenshuis eten en vertier vinden behoorlijk toegenomen. Samen met het deeltijdwerken en langere (onbetaalde) verloven voor reizen etc. Het beeld dat geschetst wordt dat het in nederland zo slecht zou gaan zie ik in de generatie om mijn heen (ik ben van 1981) eigenlijk helemaal niet. De generatie erna heeft nu wel een schuld voor de studie dus daar begint er financiele pijn te ontstaan.

We komen minder goed aan banen, maar met de tijdelijke banen die we hebben houden we blijkbaar voldoende over voor meerdere festivals per jaar, buitenlandse reizen en telefoons van meerdere honderden euro's.
de boomers hebben het goed idd

de rekening ligt bij de starters en jongeren

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2020 15:43:28 ]
  Moderator donderdag 23 juli 2020 @ 15:44:23 #139
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194223599
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 15:43 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

de boomers hebben het goed idd

de rekening ligt bij de starters en jongeren
En dan definieer je 'boomer' als persoon die het goed heeft.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_194225484
quote:
Europees Parlement: EU-deal moet op de schop
Het Europees Parlement zet de hakken in het zand bij het eerder deze week gesloten EU-akkoord over de meerjarenbegroting. Een meerderheid in het parlement wil dat bezuinigingen op verschillende Europese programma’s worden teruggedraaid.
https://www.ad.nl/politie(...)p-de-schop~ac256b72/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  donderdag 23 juli 2020 @ 17:48:04 #141
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194225555
Die roversbende heeft ook nooit genoeg :')
pi_194225685
quote:
2s.gif Op donderdag 23 juli 2020 15:12 schreef Bosbeetle het volgende:
Als ik puur anekdotisch vergelijk met mijn (schoon)ouders dan is het buitenshuis eten en vertier vinden behoorlijk toegenomen. Samen met het deeltijdwerken en langere (onbetaalde) verloven voor reizen etc. Het beeld dat geschetst wordt dat het in nederland zo slecht zou gaan zie ik in de generatie om mijn heen (ik ben van 1981) eigenlijk helemaal niet.
Eenverdieners die goed kunnen leven/een gezin kunnen onderhouden daarentegen..
pi_194225910
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 17:48 schreef Van_Poppel het volgende:
Die roversbende heeft ook nooit genoeg :')
Als het Europees Parlement doelt op een herverdeling van de begroting dan ben ik het er mee eens, maar als zij meer willen dan kunnen ze wat mij betreft de boom in. Maar in de nieuwe begroting gaat er minder geld naar het beteugelen van migratie. Dat is toch niet wenselijk mensen, wat zitten er toch voor spinnen in de koppen van al die wereldvreemde technocraten
  donderdag 23 juli 2020 @ 20:05:19 #144
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194228128
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 18:07 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Als het Europees Parlement doelt op een herverdeling van de begroting dan ben ik het er mee eens, maar als zij meer willen dan kunnen ze wat mij betreft de boom in. Maar in de nieuwe begroting gaat er minder geld naar het beteugelen van migratie. Dat is toch niet wenselijk mensen, wat zitten er toch voor spinnen in de koppen van al die wereldvreemde technocraten
Niemand zal willen inleveren...dit is dus gewoon een poging nog een paar honderd miljard er uit te slepen. Benieuwd wat er gebeurt als het EP deze begroting inderdaad wegstemt.
pi_194228142
quote:
6s.gif Op donderdag 23 juli 2020 11:30 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

^O^
[..]

Menserechten zijn ook een verzinsel, maar die beschouwen we wel, na 70 jaar al, als onvervreemdbaar.
Cultuurrelativisme is aan jou niet besteed?

quote:
Zo snel kan het gaan als je een goed verhaal hebt.
Verder ben ik het zoals gebruikelijk grotendeels met je eens. Ons doel is alleen verschillend. :D
Eerder het middel denk ik.

Maar over het doel en een goed verhaal gesproken, dit is natuurlijk wel het morele failliet van de EU.
- Corona wordt aangegrepen voor een machtsuitbreiding van de EU
- De maatregelen hebben niets met corona te maken en volgen ook niet de mate van corona schade
- Slecht gedrag wordt beloond, goed gedrag wordt gestraft.
- Er wordt gratis geld gemaak, dat van ons allemaal is, om vervolgens aan een select gezelschap te geven zodat zij daarmee aanspraak kunnen maken op een deel van de vruchten van andermans arbeid.
- Het is een excuus voor inmening in binnenlandse aangelegenheden van een ander, dus buiten democratie om.
- Het is in strijd met het toch al niet zo rechtmatig tot stand gekomen verdrag van Lissabon
- Het lijkt in strijd met menig grondwet, dat had in ieder geval uitgezocht moeten worden.
- Het belast de volgende generaties met enorme schulden
- Het introduceert taxation without representation, dat is toch redelijk Middeleeuws.

Er is geen enkele morele rechtvaardiging voor in termen van solidariteit of eerlijkheid, het is ordinaire machtspolitiek waar Rutte om onduidelijke redenen, anders dan dat het slappe lul is die het internationale grootbedrijf graag geld van de Nederlanders toestopt, niet tegenin durfde te gaan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_194230625
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:31 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Neem nou dat herstelakkoord, waar afgelopen week overeenstemming over is bereikt. Dat is tot stand gekomen door intensief overleg en middels het sluiten van tal van compromissen. Let wel: Nederland had de mogelijkheid en het recht om het akkoord te veto'en. Het dagenlange overleg was de Brusselse variant van het poldermodel.

Hoe is dat in vredesnaam dictatoriaal?
Zo jij hebt er verstand van zeg! Misschien was ik wat kort door de bocht. Ik vijd dat Rutte het wel heel goed doet met de coronacrisis!
pi_194234726
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 17:44 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

quote:
Ook is er kritiek op kortingen op klimaatmaatregelen, gezondheidsprogramma’s en innovatie. ,,Een gemiste kans’’, vindt PvdA-Europarlementarir Agnes Jongerius. Zij haalt uit naar premier Rutte als aanvoerder van de zuinige landen binnen de EU. ,,Mijn land stond er in Europa niet al te best op: aanvoerder van de vrekkige vier, je moet er maar trots op wezen’’, zegt Jongerius. ,,Het kortzichtige eigenbelang van premier Rutte had echt anders gemoeten.’’
Je moet er maar trots op wezen dat je zuinig bent op geld?
Hoe the fuck kun je in de EU je eigen land gaan aanvallen?

Heftig.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 24 juli 2020 @ 10:37:13 #148
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_194235653
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 09:35 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

[..]
Hoe the fuck kun je in de EU je eigen land gaan aanvallen?
Riant salaris, maandelijkse onkosten vergoeding die hoger is dan het maandsalaris, verblijfsvergoeding van 300 per dag, royaal pensioen etc.
pi_194236261
quote:
6s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 10:37 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Riant salaris, maandelijkse onkosten vergoeding die hoger is dan het maandsalaris, verblijfsvergoeding van 300 per dag, royaal pensioen etc.
Je zou er maar op gestemd hebben.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_194237202
Als ik verschillende media in binnen en buitenland lees dan heeft Rutte zich stevig opgesteld, in de onderhandelingen allerlei boterzachte toezeggingen binnengesleept, vooral de media weer goed kunnen vinden en laten vinden door 'tegenstanders' maar blijken alle waarborgen, de noodrem voorop net zoveel waard als het inlegvelletje. Als Itali, Spanje en Frankrijk victorie kraaien dan heb je waarschijnlijk iets niet goed gedaan als Nederlandse onderhandelingsdelegatie.

Laat ik het positief brengen: De boel telkens zo bedonderen als MP en ermee weg komen is een gave.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_194237350
twitter


You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  vrijdag 24 juli 2020 @ 13:56:00 #152
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_194238587
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 10:53 schreef speknek het volgende:

[..]

Ik denk dat er ook heel wat partijen wel blij zijn met een closer union. Economen voorop. Ben benieuwd naar het volgende artikel, denk niet dat daar in staat wat je denkt dat er in staat.
Ik denk dat het nogal aanmatigend is dat jij denkt te weten wat ik denk.
  vrijdag 24 juli 2020 @ 14:03:16 #153
8369 speknek
Another day another slay
pi_194238710
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 13:56 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Ik denk dat het nogal aanmatigend is dat jij denkt te weten wat ik denk.
Dat klopt.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 24 juli 2020 @ 14:03:41 #154
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_194238719
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 14:03 schreef speknek het volgende:

[..]

Dat klopt.
Niet meer doen dus.
  vrijdag 24 juli 2020 @ 14:10:14 #155
8369 speknek
Another day another slay
pi_194238828
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 14:03 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Niet meer doen dus.
Nounou, je gebruikte het artikel nog steeds als argument voor iets waar de schrijver vermoedelijk niet achter staat.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_194254900
ach de vvd'ers hebben zat geld en vermogen. Laat hen maar betalen aan dit fonds.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 25 juli 2020 @ 17:33:32 #157
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_194256019
We zijn er weer eens ingeluisd. Dit is een opstap naar Europese belastingen. Hoe moet de EU het anders terugbetalen.
pi_194257424
We zijn er simpelweg weer ingestonken en die Italianen lachen zich kapot
  zaterdag 25 juli 2020 @ 20:44:03 #159
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194258109
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2020 17:33 schreef Eendenkooi het volgende:
We zijn er weer eens ingeluisd. Dit is een opstap naar Europese belastingen. Hoe moet de EU het anders terugbetalen.
Dit dus en ook die miljarden zijn een keer op.
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
  zaterdag 25 juli 2020 @ 20:44:20 #160
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194258115
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2020 19:39 schreef Bottendaal het volgende:
We zijn er simpelweg weer ingestonken en die Italianen lachen zich kapot
Wat zou jij doen als je gratis 200 miljard krijgt
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
  zaterdag 25 juli 2020 @ 20:57:23 #161
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_194258266
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:12 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Tja misschien kost het ons meer dan het ons oplevert omdat wij een rijk land zijn... is maar een ideetje hoor. Volgensmij is het gewoon een gegeven als je in een unie gaat zitten met landen die het minder doen.

Wat je wel in ruil krijgt is een stukje stabiliteit en zeggenschap over anderen. Nu kunnen we nog zeggen dat andere landen moeten hervormen als je niet in de EU zit kun je dat prima roepen maar heb je al helemaal geen mogelijkheid om er ook maar iets van daden bij het woord te voegen.
Ware kolder. De conflictgrenzen schuiven alleen op. Ze verdwijnen niet. Of volg je het nieuws niet?
  Moderator zaterdag 25 juli 2020 @ 22:03:24 #162
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194259447
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2020 20:57 schreef YoungDriller het volgende:

[..]

Ware kolder. De conflictgrenzen schuiven alleen op. Ze verdwijnen niet. Of volg je het nieuws niet?
Ze zijn wel verder weg...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zaterdag 25 juli 2020 @ 23:19:00 #163
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_194260855
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 juli 2020 22:03 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ze zijn wel verder weg...
Dat is de illusie inderdaad.
pi_194272804
quote:
Itali mist concrete plannen voor besteding van EU-miljarden

De Italiaanse premier Giuseppe Conte balde zijn vuist na de EU-onderhandelingen. De miljarden zijn binnen, maar wat nu? Een duidelijk plan om het geld te besteden ontbreekt vooralsnog. Het post-Covid Recovery Fund komt er. De Europese Unie stelt 750 miljard beschikbaar om de landen die het meest door de epidemie zijn getroffen, te helpen. Itali krijgt het grootste deel van dat geld: 209 miljard euro, waarvan 81 miljard aan giften.

Er was opluchting in Itali na de uitkomst van de onderhandelingen over het Recovery Fund, vorige week in Brussel. Met hulp van de Europese Unie kan het land nu de dreigende economische crisis te lijf gaan. De vraag is alleen hoe. Tot nu toe heeft de Italiaanse regering zich alleen in algemene termen uitgelaten over wat er moet gebeuren om het land weer op de rails te krijgen.

Trein
Een deel van het geld moet besteed worden aan de gezondheidszorg en een deel aan de bestrijding van de belastingontduiking. Daarnaast moet het land groener en digitaler worden. Onder meer wordt gesproken over de uitbreiding van het hogesnelheidsnet. Vanuit elke hoek van het land moet iemand met de trein binnen vierenhalf uur in Rome kunnen zijn. Dat zou vooral voor het zuiden een enorme verbetering zijn.

Daarnaast staat de digitalisering hoog op de agenda. Tijdens de lockdown werd pijnlijk duidelijk dat de verschillen tussen de regio’s groot zijn. In het zuiden kon zo’n 20 procent van de scholieren geen onderwijs op afstand volgen doordat de internetverbindingen te traag waren. Ook bleken de computersystemen van de overheid niet in staat snel te reageren op de noodsituatie, waardoor veel Italianen maanden op de hun beloofde uitkeringen moesten wachten.

Unieke kans
Politici zijn het erover eens dat de crisis en de Europese steun Itali een unieke kans bieden te moderniseren, maar concrete plannen ontbreken vooralsnog. En concrete plannen is precies wat Itali nodig heeft, betoogde econoom Tito Boeri in La Repubblica afgelopen vrijdag: ,,Als we deze mogelijkheid niet willen vergooien, dan moeten we onze opstelling veranderen. Eerst moeten we besluiten hoe we het geld willen besteden, voordat we het gaan vragen.’’

En daar gaat het mis, want iedereen wil zijn zegje erover doen. Premier Conte wil graag zelf de regie in handen houden over de besteding van het geld. Hij wil een commissie van ministers en mensen uit het werkveld. Die visie deelt minister van Economische ontwikkeling Stefano Patuanelli. ,,Om deze taak aan te kunnen denk ik dat alle ministers een permanent overlegorgaan moeten hebben’’, zei hij tegen de Corriere della Sera, ,,met daarin ruimte voor politieke keuzes en technische ondersteuning.’’
https://www.ad.nl/buitenl(...)-miljarden~a3656ca5/
Het post-Covid Recovery Fund gaat besteed worden aan van alles en nog wat behalve corona gerelateerde zaken. Gelukkig is Italie blij met al die miljarden.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_194272979
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 22:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het post-Covid Recovery Fund gaat besteed worden aan van alles en nog wat behalve corona gerelateerde zaken. Gelukkig is Italie blij met al die miljarden.
Het fonds moet dan ook zorgen voor een toekomstigbestendige economie. Simpelweg wat miljarden uitdelen als short fix voor de coronacrisis zet geen zoden aan de dijk. Daarom wordt in het stuk ook onder meer gesproken over belastinghervorming en investeringen in infrastructuur.

Dat zijn goede uitgaven. Itali heeft geen baat bij tijdelijke lapmiddelen om de gaten die de coronacrisis heeft geslagen te dichten.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_194273104
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 22:18 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Het fonds moet dan ook zorgen voor een toekomstigbestendige economie. Simpelweg wat miljarden uitdelen als short fix voor de coronacrisis zet geen zoden aan de dijk. Daarom wordt in het stuk ook onder meer gesproken over belastinghervorming en investeringen in infrastructuur.

Dat zijn goede uitgaven. Itali heeft geen baat bij tijdelijke lapmiddelen om de gaten die de coronacrisis heeft geslagen te dichten.
Dat verklaart totaal niet waarom landen als Polen en Hongarije grote bedragen uit de coronapot krijgen en landen zoals Nederland die ook veel schade hebben zo goed als niets.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_194273155
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 22:25 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Dat verklaart totaal niet waarom landen als Polen en Hongarije grote bedragen uit de coronapot krijgen en landen zoals Nederland die ook veel schade hebben zo goed als niets.
quote:
De zwaarst getroffen lidstaten zoals Italiė en Spanje kunnen aanspraak maken op gelden uit het Herstelfonds. Lidstaten krijgen deze subsidies en leningen alleen wanneer ze voldoen aan een aantal voorwaarden. De Commissie en de andere lidstaten moeten akkoord gaan met waar een lidstaat het geld aan wil uitgeven en in hoeverre die lidstaat het gebruikt voor verstandige hervormingen.

Bron
Wat wil jij precies? Dat Itali het geld maar gewoon gebruikt om tijdelijke gaten te dichten?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_194273180
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 22:29 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

[..]

Wat wil jij precies? Dat Itali het geld maar gewoon gebruikt om tijdelijke gaten te dichten?
Ik wil dat daar harde voorwaarden aan worden gekoppeld en dat het geen gift word. En verder een eerlijke verdeling van de ingelegde bedragen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_194273257
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 22:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik wil dat daar harde voorwaarden aan worden gekoppeld en dat het geen gift word. En verder een eerlijke verdeling van de ingelegde bedragen.
Een deel van het fonds is een gift, dat is zo afgesproken. Maar lidstaten kunnen daar alleen aanspraak op maken als ze de beloofde hervormingen ook daadwerkelijk doorvoeren.

De verdeling is in die zin eerlijk dat lidstaten krijgen wat ze nodig denken te hebben.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 26 juli 2020 @ 22:36:46 #170
25175 suijkerbuijk
suijkerbuijk
pi_194273287
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 22:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik wil dat daar harde voorwaarden aan worden gekoppeld en dat het geen gift word. En verder een eerlijke verdeling van de ingelegde bedragen.
Kan je lang gaan dromen.
Zo wil ik dat Nederland uit de EU stapt .
Maar dromen zijn bedrog .
Dus ga ik zelf persoonlijk weg.
En neem al me geld mee voordat de overheid Zo achterlijke is om bank beslag te gaan leggen wegens corona.
  zondag 26 juli 2020 @ 22:45:46 #171
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_194273430
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 22:36 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]

Kan je lang gaan dromen.
Zo wil ik dat Nederland uit de EU stapt .
Maar dromen zijn bedrog .
Dus ga ik zelf persoonlijk weg.
En neem al me geld mee voordat de overheid Zo achterlijke is om bank beslag te gaan leggen wegens corona.
Vergeet je aluhoedje niet he?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zondag 26 juli 2020 @ 22:56:36 #172
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_194273551
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 22:34 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Een deel van het fonds is een gift, dat is zo afgesproken. Maar lidstaten kunnen daar alleen aanspraak op maken als ze de beloofde hervormingen ook daadwerkelijk doorvoeren.

De verdeling is in die zin eerlijk dat lidstaten krijgen wat ze nodig denken te hebben.
Hahahahahaha, in de USA zeggen ze dan ik heb een brug in Brooklyn voor je te koop staan, je zal er vast interesse voor hebben.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')