abonnement Unibet Coolblue
pi_194196057
quote:
De 27 EU-leiders hebben dinsdagochtend een akkoord bereikt over een fonds waarmee de Europese economie na de coronacrisis hersteld moet worden. Nederland en de andere drie 'zuinige landen' hebben een grote korting op hun EU-afdracht bedongen.

Na ruim vier dagen van onderhandelen in Brussel meldt de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, dat er een rond 5.15 uur een akkoord is bereikt over het fonds en de Europese meerjarenbegroting. Het akkoord is nodig om Europa financieel door de coronacrisis te trekken.

Premier Mark Rutte is tevreden met het pakket, zegt hij in een persconferentie achteraf. De premier noemt het een "omvangrijk en goed pakket waarin Nederlandse belangen goed zijn gewaarborgd".

Het akkoord is "waarlijk historisch" zei de Franse president Emmanuel Macron in een gezamenlijke persconferentie met Angela Merkel, de Duitse bondskanselier. Merkel sprak over een "belangrijk signaal voorbij de Europese grenzen dat de EU actie kan ondernemen, ondanks de verschillende achtergronden van de lidstaten".

De top duurde duurde lang omdat er veel discussie was over of het fonds met 750 miljard euro uit giften of leningen moest bestaan en hoe dit verdeeld zou worden. Vier 'zuinige landen', waaronder Nederlander, Denemarken Oostenrijk en Zweden, oefenden grote druk uit op Frankrijk en Duitsland, die het voortouw namen in de onderhandelingen.

Nederland heeft nu onder meer samen met de andere drie 'zuinige landen' een grotere korting onderhandeld op de jaarlijkse afdracht aan de EU. Ook zijn er afspraken gemaakt over het naleven van hervormingen en voorwaarden voor het ontvangen van steun.

Rutte: Noodrem ingebouwd

Het fonds is volgens Rutte vooral bedoeld voor landen die eveneens hard geraakt zijn door het virus, maar waar de economie minder goed instaat is de klappen van op te vangen. Om steun te ontvangen moeten lidstaten een plan indienen bij de Europese Commissie waarin ze laten zien hoe ze hun economie veerkrachtiger zullen maken.

In het pakket zijn afspraken gemaakt waardoor landen "strak een vinger aan de pols kunnen houden" over de voortgang van de hervormingen, zegt Rutte. Daarbij is een "noodrem" ingebouwd, waarmee de steun gestopt kan worden als landen zich niet aan de afgesproken hervormingen houden.

Rutte noemt de noodrem een "stevige stok achter de deur" die ervoor zorgt dat de hervormingen "vastgenageld worden". De steun kan echter wel pas gestopt worden nadat het behandeld wordt in de Europese Raad, maar Nederland zit in de commissie die het voorstel bij de Raad kan inbrengen.

'Zuinig vier' lagen dwars

Aanvankelijk wilden Duitsland en Frankrijk 500 miljard euro reserveren voor giften, maar de 'zuinige vier' vonden dat het fonds helemaal uit leningen moest bestaan. Nu is een compromis gesloten en wordt de verdeling 360 miljard euro aan leningen en 390 miljard euro aan giften.

Het coronaherstelfonds is gekoppeld aan de begroting van de Europese Unie, die nu over zeven jaar 1.074 miljard euro gaat bedragen. Ook over deze meerjarenbegroting zijn afspraken gemaakt.

Voordat het akkoord werd bereikt, leek het er al op dat de gemaakte afspraken financiële voordelen voor Nederland gaan opleveren. Zo lijkt er onder meer een korting van bijna 2 miljard euro op de jaarlijkse EU-afdracht te komen.

Top begon vrijdag met volgens Rutte 'korzelige sfeer'

Drie eerdere onderhandelingsdagen tijdens de EU-top leverden geen akkoord op. De top begon vrijdag en duurde toen de hele dag zonder echt vooruitgang te boeken. De sfeer was volgens Rutte "korzelig". Gedurende de top hebben veel landen hun ergernis over de Nederlandse opstelling niet onder stoelen of banken geschoven.

Voorzitter Michel is meerdere keren met nieuwe voorstellen gekomen, waarvan de laatste op maandagavond kwam. In dit voorstel kon Nederland al meer geld tegemoetzien. Hier stond tegenover dat er zou worden gesneden in budgetten voor innovatie en klimaatbeleid.

https://www.nu.nl/politie(...)n-met-afspraken.html

quote:
Wat staat er in het akkoord?
De 27 EU-regeringsleiders zijn het dinsdag in alle vroegte eens geworden over een herstelfonds en de Europese meerjarenbegroting voor 2021-2027. Dit staat erin:

Er komt een herstelfonds van 750 miljard euro voor landen die hard zijn geraakt door de coronacrisis. Het fonds bestaat voor 360 miljard uit goedkope leningen en voor 390 miljard uit giften zodat landen hun economieën kunnen stimuleren.
De Europese Commissie gaat tot uiterlijk 2026 de kapitaalmarkt op om namens de EU-lidstaten geld te lenen. Het geld moet uiterlijk in 2058 worden terugbetaald.
Landen die gebruikmaken van het herstelfonds moeten hervormingsplannen bij de Europese Commissie indienen. De Commissie geeft groen licht aan de steun als de plannen voldoen.
In het uitzonderlijke geval krijgen lidstaten de mogelijkheid om via een 'noodrem' de hulp tijdelijk te staken als de voorwaarden niet of onvoldoende worden nageleefd.
De Europese begroting voor 2021-2027 bedraagt 1.074 miljard euro.
De Europese Unie maakt de komende jaren werk van meer eigen inkomsten via belastingen. Er worden plannen uitgewerkt voor belasting op plastic afval, een CO2-heffing en een digitax.
Verder werkt de Commissie aan de uitbreiding van het emissiehandelsysteem (ETS) naar de luchtvaart- en maritieme sector en wordt de mogelijkheid van een belasting op financiële transacties onderzocht.
Denemarken, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zweden (alle vijf nettobetalers) krijgen hogere kortingen op hun EU-contributie. De rekening daarvoor komt te liggen bij alle andere EU-landen.
Nou, schiet u maar.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juli 2020 @ 20:06:59 #2
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194196074
Ik had liever gzien dat het uiterlijk in 2057 terugbetaald moest worden, maar verder prima.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_194196121
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 19:59 schreef Bosbeetle het volgende: [..] Ja nu je het zegt hebben we ontzettend veel industrie en zijn we in niks afhankelijk van import.. we rooien het prima zelf met onze maak economie.... ze hebben vooral ons nodig. :D
Import en export blijven wel doorgaan, en mocht de handel eronder lijden als we eruit stappen dan heb ik dat er wel voor over om weer baas in eigen huis te zijn. Ik geloof niet dat die EU ons zoveel oplevert namelijk, het kost meer dan dat we er profijt van hebben. Iedereen die anders beweert nodig ik uit om met cijfers te komen. Uit de EU stappen wil ook niet zeggen dat je met niemand meer samenwerkt natuurlijk
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:11:11 #4
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196126
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:05 schreef LXIV het volgende:

[..]

Jouw argumenten lopen allemaal over van redelijkheid.. in 2011. Je vergeet dat we dit allemaal al zo meegemaakt hebben en dat het toen ook eenmalig helpen was om erger te voorkomen!
En zijn wij als land daar aan tenonder gegaan. Nou nee, we zijn nogsteeds een rijker en welvarender land dan italië. En daar doel ik op je hebt volgensmij meer aan een welvarende EU dan een piepklein landje dat het beter doet dan de anderen. En dat piepkleine landje stamptvoet een beetje waardoor er een beetje verschoven wordt naar een iets zuiniger pakket, en over 15 jaar gebeurt er weer zoiets en gaat het hetzelfde of is er iets dat ons wat harder raakt en gaan we zelf om iets meer vragen. Er is een ongelijkheid in beleid en in welvarendheid. Nou hoef je niet persee naar egalisatie daarvan te streven maar een beetje herverdelen gaan wij als land toch niet van kopje onder. Althans nog niet. En mochten we wel kopje onder gaan dan zitten we nog in de EU die wel eens iets doet moet steunpakketten etc.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:12:04 #5
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196142
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:10 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Import en export blijven wel doorgaan, en mocht de handel eronder lijden als we eruit stappen dan heb ik dat er wel voor over om weer baas in eigen huis te zijn. Ik geloof niet dat die EU ons zoveel oplevert namelijk, het kost meer dan dat we er profijt van hebben. Iedereen die anders beweert nodig ik uit om met cijfers te komen. Uit de EU stappen wil ook niet zeggen dat je met niemand meer samenwerkt natuurlijk
Tja misschien kost het ons meer dan het ons oplevert omdat wij een rijk land zijn... is maar een ideetje hoor. Volgensmij is het gewoon een gegeven als je in een unie gaat zitten met landen die het minder doen.

Wat je wel in ruil krijgt is een stukje stabiliteit en zeggenschap over anderen. Nu kunnen we nog zeggen dat andere landen moeten hervormen als je niet in de EU zit kun je dat prima roepen maar heb je al helemaal geen mogelijkheid om er ook maar iets van daden bij het woord te voegen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:15:43 #6
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194196189
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

En zijn wij als land daar aan tenonder gegaan. Nou nee, we zijn nogsteeds een rijker en welvarender land dan italië. En daar doel ik op je hebt volgensmij meer aan een welvarende EU dan een piepklein landje dat het beter doet dan de anderen. En dat piepkleine landje stamptvoet een beetje waardoor er een beetje verschoven wordt naar een iets zuiniger pakket, en over 15 jaar gebeurt er weer zoiets en gaat het hetzelfde of is er iets dat ons wat harder raakt en gaan we zelf om iets meer vragen. Er is een ongelijkheid in beleid en in welvarendheid. Nou hoef je niet persee naar egalisatie daarvan te streven maar een beetje herverdelen gaan wij als land toch niet van kopje onder. Althans nog niet. En mochten we wel kopje onder gaan dan zitten we nog in de EU die wel eens iets doet moet steunpakketten etc.
We hebben de afgelopen jaren de halve publieke sector gesloopt terwijl we juist steeds meer belasting zijn gaan betalen. En nu verhogen we onze staatsschuld (collectief) met een meervoud van dat bedrag.
Het is absoluut niet onredelijk om tenminste enige voorwaarden te stellen als je geld gratis weggeeft. Zeker omdat het helemaal niet nodig behoort te zijn dat wij Italie iedere 10 jaar weer met miljarden overeind proberen te houden.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:16:26 #7
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196196
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:15 schreef LXIV het volgende:

[..]

We hebben de afgelopen jaren de halve publieke sector gesloopt terwijl we juist steeds meer belasting zijn gaan betalen. En nu verhogen we onze staatsschuld (collectief) met een meervoud van dat bedrag.
Het is absoluut niet onredelijk om tenminste enige voorwaarden te stellen als je geld gratis weggeeft. Zeker omdat het helemaal niet nodig behoort te zijn dat wij Italie iedere 10 jaar weer met miljarden overeind proberen te houden.
En in dit verdrag zitten toch voorwaarden... en de genoemde handrem.

Je kunt ook tegen italië zeggen red jezelf maar maar dan zit je dus voor niets in de EU.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:17:28 #8
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194196209
De tering, Sinterklaas is er niks bij
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_194196222
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:12 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Tja misschien kost het ons meer dan het ons oplevert omdat wij een rijk land zijn... is maar een ideetje hoor.
Wat heeft dat er mee te maken? En zo rijk zijn wij niet. In landen als Saudi-Arabië zijn ze rijk. Wij gaan eerder Amerika achterna
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:19:31 #10
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196239
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:18 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Wat heeft dat er mee te maken? En zo rijk zijn wij niet. In landen als Saudi-Arabië zijn ze rijk. Wij gaan eerder Amerika achterna
Dan snap ik het al helemaal niet meer. Dan moeten wij als arm land het rijke machtige italië betalen omdat ze dat leuk vinden.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:19:53 #11
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194196245
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

En zijn wij als land daar aan tenonder gegaan. Nou nee, we zijn nogsteeds een rijker en welvarender land dan italië. En daar doel ik op je hebt volgensmij meer aan een welvarende EU dan een piepklein landje dat het beter doet dan de anderen. En dat piepkleine landje stamptvoet een beetje waardoor er een beetje verschoven wordt naar een iets zuiniger pakket, en over 15 jaar gebeurt er weer zoiets en gaat het hetzelfde of is er iets dat ons wat harder raakt en gaan we zelf om iets meer vragen. Er is een ongelijkheid in beleid en in welvarendheid. Nou hoef je niet persee naar egalisatie daarvan te streven maar een beetje herverdelen gaan wij als land toch niet van kopje onder. Althans nog niet. En mochten we wel kopje onder gaan dan zitten we nog in de EU die wel eens iets doet moet steunpakketten etc.
Een beetje herverdelen ? We zijn collectief alles aan het uitknijpen als een citroen terwijl in landen als Italië er een hele schaduweconomie is die op zwart geld drijft.

We gaan voor de 2e keer in minder dan een decennium een heel groot deel van onze welvaart zonder blikken of blozen overhevelen naar de zwakkere lidstaten waardoor wij nog verder de broekriem mogen aantrekken terwijl er nul tot weinig tegenover staat voor de inspanningsverplichting van Italië.

Een zeer zwakke deal van Rutte die ons nog jaren gaat nadragen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_194196251
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

En in dit verdrag zitten toch voorwaarden... en de genoemde handrem.

Je kunt ook tegen italië zeggen red jezelf maar maar dan zit je dus voor niets in de EU.
Die voorwaarden en handrem zijn een wassen neus. Over een paar jaar (of eerder) zal dit wel duidelijk worden.
pi_194196274
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:19 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dan snap ik het al helemaal niet meer. Dan moeten wij als arm land het rijke machtige italië betalen omdat ze dat leuk vinden.
Volgens mij heb jij meer verstand van wiskunde.
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:22:46 #14
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196292
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:21 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Volgens mij heb jij meer verstand van wiskunde.
Nee hoor... verstand zul je me niet zo snel op betrappen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:25:07 #15
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_194196326
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:20 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Die voorwaarden en handrem zijn een wassen neus. Over een paar jaar (of eerder) zal dit wel duidelijk worden.
Italië gaat de boel traineren en onderzoeken saboteren zodat er in 2032 duidelijk wordt dat de gif in 2021 onrechtmatig was. Helaas is dat al verjaard en kan er niks meer aan gedaan worden.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:26:40 #16
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_194196350
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

En in dit verdrag zitten toch voorwaarden... en de genoemde handrem.

Je kunt ook tegen italië zeggen red jezelf maar maar dan zit je dus voor niets in de EU.
Het idee van de EU is (naar mijn weten) niet dat Noordelijke landen belastingen betalen omdat de inwoners van ZUidelijke landen daar geen zin an hebben.
Italie heeft voldoende eigen mogelijkheden om belastingen te heffen, corruptie te bestrijden of anderszins te hervormen. Maar dat willen ze gewoon niet. Ons laten betalen is veel eenvoudiger
Ben je eigenlijk wel eens in Italie geweest? Jouw beeld van een arm ontwikkelngsland klopt echt niet. Er rijden daar duurdere auto’s rond dan hier, mensen zijn beter gekleed, grotere huizen die afbetaald zijn, etc.
Prima allemaal natuurlijk, maar wel raar dan dat wij iedere 10 jaar weer miljarden mogen overmaken.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:28:55 #17
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196392
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:26 schreef LXIV het volgende:
Ben je eigenlijk wel eens in Italie geweest?
Ja allemaal oude uit elkaar vallende meuk daar. Colloseums enzo. En ze hebben niet eens geld om hun aanplak biljetten te verwijderen die plakken ze gewoon over de oude heen... ohja en het was druk bij die fontijn (je weet die vlak bij de gucci winkeltjes :P )
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:29:53 #18
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196410
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:26 schreef LXIV het volgende:
Prima allemaal natuurlijk, maar wel raar dan dat wij iedere 10 jaar weer miljarden mogen overmaken.
Is het een 10 jaarlijkse terugkerende lening, ja?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:30:46 #19
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_194196425
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 17:45 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Interessant, maar waarom pak je nu data van 2013 en 2015 en niet van 2019? ;)

[ afbeelding ]

Ik ben in elk geval verder wel benieuwd hoe het precies zit, van wat ik weet is wonen in de Noordelijke Italiaanse steden (Milaan bijvoorbeeld) zeker niet goedkoop.
Een probleem bij dit soort statistieken is dat men koopkrachtcijfers neemt op nationaal niveau terwijl de verschillen qua kosten tussen de grote steden niet zo heel ver uit elkaar liggen. Op het platteland van Spanje kun je met 1500 euro per maand zeer prima wonen en leven.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:31:49 #20
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194196437
Nu hebben Portugal, Spanje en Italië geld nodig. De volgende landen die gratis geld ruiken zijn Frankrijk en België. Die beide landen willen ook niet hervormen en hun staatsschuld gaat straks richting de 120% van het BNP. De Noord-Europese belastingbetaler zal dit niet langer willen financieren. Dit akkoord is dus uitstel van executie.

Het wordt het straks met de recessie de populistische partijen wel heel gemakkelijk gemaakt. Bij iedere bezuiniging in het onderwijs, sociale zekerheid of de zorg zullen deze partijen stellen dat de overheid de werkschuwe Zuid-Europeaan belangrijker vindt dan de eigen bevolking. Uiteindelijk loopt dat een keer fout af.
pi_194196445
Even heel naief en ter goeder trouw: Wat kan er hier voor positiefs voor Nederland inzitten?
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 20:34:05 #22
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_194196471
En als italië nu keiharde hervormingen invoert? Dan moet dat voldoende zijn?

Ik vind de alternatieven zo magertjes in dit topic. De oplossing volgens de mensen hier lijkt te zijn dat italie en spanje volgens nederlands model hun economie inrichten en dan zijn blijkbaar alle problemen opgelost.... En zodra Italië en Spanje dat doen is er geen coronasteunpakket meer nodig dan zijn we gewoon klaar voor altijd.

Ik vraag me dat af.

edit: ohja er is nog een alternatief en dat is uit de eu stappen en net doen alsof zuid europa niet bestaat.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_194196481
Waarom zou je geld willen van racistische slavendrijvers? nou?
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_194196499
Word toch nooit terugbetaald, net zoals al dat geld wat de Europese Centrale bank creëert.
ADHD-C
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:36:38 #25
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_194196517
Die 360 miljard die wordt geleend zint mij trouwens ook niet. Als we hier gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn, dan zijn het gewoon verkapte eurobonds. Als dit niet terug betaald wordt dan tast het de kredietwaardigheid van Nederland aan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')