abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 21 juli 2020 @ 19:42:18 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_194195718
Goedenavond,

Behalve Haerlemsche geneugten B:)B :Y) :9 zijn én blijven de onzen in functie voorlopig te maken hebben met drukke tijden. Behalve corona }), waarbij het economische en publieke welzijn van hogerhand de volle aandacht heeft, houdt het reeds jaren lopende onderwerp ''van het gas af'' de Nederlander af en toe flink bezig.

Er valt momenteel een opleving te bespeuren waar het felle tegenstanders betreft van alternatieven op Gronings aardgas, hetgeen ons niet geheel vreemd in de oren klinkt. Temeer gelet op alle financiële gevolgen van dien en verdere rompslomp voor zowel meest 'gewone' burgers waarvan u mogelijk ook belangrijk deel uitmaakt. ;) Maar evengoed zijn er een fors aantal kapitaalkrachtigen die de aanpassingen ook niet zien zitten. :N

Wanneer men het ons vraagt, dan zijn we van mening dat wat ons betreft de gaskraan nog wel even langer open mag blijven. Bewoners worden uiteindelijk rijkelijk gecompenseerd door de overheid al zal men soms nog wat geduld moeten oefenen. De bevingen stoppen evengoed niet wanneer de kraan definitief dichtgedraaid is, dus waar doet men het dan nog voor? *) Hoe meer gas gewonnen kan worden hoe beter!

Bovendien bestaat de mogelijkheid tot import van ruw gas uit Rusland en misschien nog beter uit Noorwegen, dat uiteindelijk prima bewerkt kan worden in nog te realiseren stikstof fabrieken tot klaar voor gebruik. Zélfs liggen er nog wat gasveldjes in het waddengebied (nabij Pieterburen), in de Noordzee en nog ergens in het binnenland. Bij nader inzien hoeft men niet op korte termijn van het gas af, wat de doorsnee burger uiteindelijk genoegdoening zou geven wanneer de zorgen om alle nodige aanpassingen en financiën als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen. :z

Ik citeer 'linkse hype' uit het artikel, temeer omdat zulke bewegingen vaker moeilijk doen waar het makkelijk kan:

quote:
De meest genoemde reden van de tegenstanders luidt 'Weer zo’n linkse hype' (16 procent). Anderen vinden dat we aardgas gewoon nog even nodig hebben en ze vinden en ook de kosten te hoog.
Hoewel klimaatdoelen fors aangewakkerd werden door andere lidstaten, hebben we uiteindelijk nog even de tijd want de gaskraan op zich zal voorlopig nog niet geheel sluiten. Men streeft naar een halvering van de huidige CO2 uitstoot in 2030. De hypes vliegen ons anno 2020 bijna letterlijk om de oren, zo ook in de jaren daarvoor. :+ De veelbesproken CO2 uitstoot in kwestie lijkt ons echter ook zo'n hype, die uiteindelijk fors werd aangewakkerd door linkse rakkers (in dit geval klimaatgekken en zulks), dunkt mij.

Tevens zag men in onze branche de bui al eerder hangen, want zoals gezegd hebben we het voorhanden zijnde Groningse aardgas voorlopig nog wel even nodig. Voorlopig kan men zich daarbij wellicht veel onnodige hoge kosten, ter financiering van alternatieven en andere rompslomp :X, rijkelijk besparen.
Des te beter (voor u) in hectische maar daarbij helaas ook kostbare tijden, die corona }) ons wederom voorspiegelt nu het virus wederom lijkt op te leven met alle problemen van dien. :X

Wij zeggen niet dat de gaswinning nog tientallen jaren zal moeten doorgaan. De klimaatdoelen zullen uiteraard op verschillende vlakken in meer of mindere mate worden gehandhaafd. :s) :s) :s)
Alleen vindt men in de betere en daarbij uiteraard zeer professionele Randstedelijke kringen *) dat er thans minder sterke redenen zijn om zo gefocust te blijven op snelle spoedige sluiting van de gaskraan door de NAM.

Wat u? Naar mijn bescheiden mening kunnen de pompen van de NAM voorlopig ook nog wel even blijven werken. ''Het minder wordende enthousiasme bij het grote publiek spreekt voor zich. Vooral nu men zich steeds meer in het nauw gedreven voelt omdat voldoende draagvlak te wensen overlaat. Derhalve denkt men dat een volledige overstap vóór 2050 voor velen onnodige impact zal hebben op hun financiën en eventueel huiselijk welzijn'', aldus welingelichte bronnen. *)

Scjvb

++++

Steeds minder Nederlanders willen van het gas af

quote:
2 uur 26 minuten geleden
Aangepast: 2 uur 17 minuten geleden




Steeds minder Nederlanders vinden het een goed idee om van het gas af te gaan. Dit jaar is nog maar 45 procent voorstander, terwijl dat in 2017 nog 58 procent was. Dat blijkt uit een jaarlijkse enquête van klimaatstichting Hier. Daarmee neemt het draagvlak om te stoppen met aardgas dit jaar opnieuw af.

Vier jaar geleden waren de voorstanders om te stoppen met gas nog duidelijk in de meerderheid (58 procent vóór, 23 procent tegen). De afgelopen jaren zag je de tegenstand al toenemen, en dit jaar zijn de voor- en tegenstanders voor het eerst in evenwicht. 45 procent is vóór, 45 procent is tegen en 10 procent heeft geen mening.


Een overzicht van de laatste jaren.

"Wij vermoeden dat het draagvlak afneemt omdat wonen zonder aardgas voor mensen dichterbij komt; dan komen de zorgen ook dichterbij", zegt Eva van der Weiden van klimaatstichting Hier. "Er zijn nog nauwelijks succesverhalen in de bestaande bouw en de meeste gemeenten slagen er niet in om de bewoners een aantrekkelijk aanbod te doen."

'Weer zo'n linkse hype'

De meest genoemde reden van de tegenstanders luidt 'Weer zo’n linkse hype' (16 procent). Anderen vinden dat we aardgas gewoon nog even nodig hebben en ze vinden en ook de kosten te hoog.

Voorstanders geven het klimaatprobleem als belangrijkste reden (25 procent) om van het gas af te gaan. Vorig jaar waren de aardbevingen in Groningen nog de belangrijkste reden, maar nu vinden duidelijk minder mensen dat dé reden om gas in de ban te doen (18 procent in 2019, nu gedaald naar 9 procent).

Klimaatdoelen

Het kabinet heeft om die laatste twee redenen wel besloten om te stoppen met aardgas. De gaswinning in Groningen zorgde voor problemen én ook de klimaatdoelen zijn een belangrijk argument. Het doel is om in 2030 de uitstoot van CO2 te halveren.

Het Friese dorp Garyp wilde vorig jaar graag het eerste dorp zonder aardgas zijn:

Om dat doel te bereiken worden vóór 2030 anderhalf miljoen huizen van het gas losgekoppeld. Die wijken moeten overstappen op andere energiebronnen, zoals de elektrische warmtepomp of stadsverwarming. In 2050 moeten álle huizen in Nederland aardgasloos zijn.

Minder draagvlak

Dat mensen steeds minder enthousiast worden om die overstap te maken, is slecht nieuws voor de beleidsmakers. Er is altijd gezegd dat er voldoende draagvlak moet worden gecreëerd, zodat niemand zich gedwongen voelt. Maar dat blijkt – nu de plannen steeds concreter worden – niet het geval.

© https://www.rtlnieuws.nl/(...)illen-van-het-gas-af
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 21 juli 2020 @ 20:11:51 #2
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_194196137
Gewoon op steenkool stoken. :+
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_194196536
Gas is alles, remmen is angst!
pindazakje
pi_194196732
Vreemd zeg :').
pi_194196769
En terecht.

Weer zo'n linkse hype :')
pi_194196966
Het is achterlijk duur om gas te laten afsluiten, als dat gewoon gratis was dan zou ik het direct doen.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:02:24 #7
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_194196967
Het kwam door de aardbevingen in Groningen dat we minder gas wilden uit solidariteit...
Maar er is zoveel meer gas in de wereld!

Gas brandt mooi schoon! Totale nonsens om het gas bij het oud vuil te doen!
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:03:22 #8
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194196980
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:02 schreef Bocaj het volgende:
Het kwam door de aardbevingen in Groningen dat we minder gas wilden uit solidariteit...
Maar er is zoveel meer gas in de wereld!

Gas brandt mooi schoon! Totale nonsens om het gas bij het oud vuil te doen!
iK zou wel weer een ouderwetse kolenkachel willen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:04:28 #9
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_194196999
Kennen we nog de door de gemeente geïnitieerde van gas af kookcursussen? _O- _O-

Inductie koken zou zo moeilijk zijn dat er een cursus voor nodig is... :') :')
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:05:27 #10
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_194197020
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:03 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

iK zou wel weer een ouderwetse kolenkachel willen
Kolen geven wel veel roet af hoor! Neem dan een openhaard!
pi_194197343
Van het gas af is nutteloos als huizen niet zijn geïsoleerd, en er moet nog heel wat gedaan worden voor isolatie.

Maar isolatie wordt vind ik maar beperkt gesubsidieerd. Terwijl het een van de meest effectieve manieren is om CO2 reductie te halen.
pi_194198680
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 21:21 schreef skrn het volgende:
Van het gas af is nutteloos als huizen niet zijn geïsoleerd, en er moet nog heel wat gedaan worden voor isolatie.

Maar isolatie wordt vind ik maar beperkt gesubsidieerd. Terwijl het een van de meest effectieve manieren is om CO2 reductie te halen.
Nadeel van een enorm goed geïsoleerd huis is dan weer dat je de warmte er in de zomer niet uit krijgt.
pi_194198775
Snap ik. De alternatieven zijn gewoon waanzin. Zowel wat je er voor terugkrijgt als wat het je gaat kosten.
  Moderator dinsdag 21 juli 2020 @ 22:43:40 #14
446930 crew  ESF1Gamer
pi_194198827
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:37 schreef colivo het volgende:

[..]

Nadeel van een enorm goed geïsoleerd huis is dan weer dat je de warmte er in de zomer niet uit krijgt.
Wel minder vaak de verwarming aanzetten, omdat de warmte nog in het huis zit _O_
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_194198859
Haha niet nu nog de grote subsidies meepakken tot 2026. :')
Vakman pur sang
pi_194198898
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:44 schreef Lospedrosa het volgende:
Haha niet nu nog de grote subsidies meepakken tot 2026. :')
?
pi_194198913
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 20:37 schreef Hyaenidae het volgende:
Gas is alles, remmen is angst!
Wer später bremst, fährt länger schnell.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_194198950
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:46 schreef skrn het volgende:

[..]

?
Haha niet op de hoogte zijn. :')
Vakman pur sang
pi_194199105
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:48 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Haha niet op de hoogte zijn. :')
?!
pi_194199297
Linkse hype. Ik ga binnenkort een huis van asbest bouwen. Ook al zo'n linkse hype was dat.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:02:20 #21
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_194199328
Er zijn al veel mensen overgestapt. Dus het is logisch dat de groep die nog wil overstappen procentueel kleiner wordt elk jaar.

Kom op. Basic wiskunde dit.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  dinsdag 21 juli 2020 @ 23:52:36 #22
168739 Red_85
'echt wel'
pi_194200115
In purmerend willen ze een complete jaren 60 wijk van het gas halen en aansluiten op een warmtenet. Die vervolgens gestookt wordt door een 2de biomassa centrale en 20% gas.
Daarvoor moet ook iedereen die mee wil doen nog even zn huis extra isoleren op eigen kosten natuurlijk.

NL :D
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_194200171
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 22:54 schreef skrn het volgende:

[..]

?!
Haha niet alle subsidie loketten kennen en leegtrekken en het Enet als gratis batterij gebruiken :')
Vakman pur sang
  woensdag 22 juli 2020 @ 01:19:55 #24
3542 Gia
User under construction
pi_194200827
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2020 23:52 schreef Red_85 het volgende:
In purmerend willen ze een complete jaren 60 wijk van het gas halen en aansluiten op een warmtenet. Die vervolgens gestookt wordt door een 2de biomassa centrale en 20% gas.
Daarvoor moet ook iedereen die mee wil doen nog even zn huis extra isoleren op eigen kosten natuurlijk.

NL :D
Rondom ons worden alle huurwoningen gerenoveerd, voorzien van zonnepanelen en van het gas af.

Wij doen hier nog effe niet aan mee; hebben 4 jaar geleden een nieuwe HR+ ketel aangeschaft. Als die op is, kijken we wel weer verder.
  woensdag 22 juli 2020 @ 03:14:19 #25
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_194201369
Gas bevalt prima. Houden zo.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')