Lucky_Strike | vrijdag 17 juli 2020 @ 12:28 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woensdag 29 juli maken we met iedereen die mee wil doen een gerecht met seizoensgroente. Seizoensgroente Lees hier wat in het seizoen is. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Lonaa | maandag 27 juli 2020 @ 08:37 |
Dit kan ik. | |
Hupje | maandag 27 juli 2020 @ 08:41 |
Ik heb spitskool gekocht. | |
AnneX | maandag 27 juli 2020 @ 08:42 |
Er is kraakverse prei in huis. | |
Kaatje1 | maandag 27 juli 2020 @ 08:56 |
Hier ligt een courgette, kijken wat ik daarmee ga doen | |
Sarabi | maandag 27 juli 2020 @ 09:40 |
Geen rekening meegehouden. Maar eens kijken of er toch iets van seizoensgroente tussen zit. | |
Cat-astrophe | maandag 27 juli 2020 @ 11:01 |
Ik heb gisteren een courgette en tomaten (is dat ook groente? ) uit eigen tuin gekregen Die mogen woensdag meedoen. | |
Kaatje1 | maandag 27 juli 2020 @ 11:05 |
Volgens mij zijn tomaten officieel fruit, maar ik zie het als groenten. Hier staat een groentenschotel op het menu, die ik nog nooit gemaakt heb | |
Yinny | woensdag 29 juli 2020 @ 17:55 |
Pfffff, helemaal geen boodschappen gedaan. Gelukkig nog wortels, een appel en rozijnen in huis. Wortelsalade! | |
Cat-astrophe | woensdag 29 juli 2020 @ 17:55 |
Zal ik het buffet dan maar openen? Courgettespagetti met paprika, tomaat, kabeljauw en garnaaltjes. | |
soapie | woensdag 29 juli 2020 @ 18:34 |
Ziet er lekker uit!! | |
DJMO | woensdag 29 juli 2020 @ 19:07 |
Er werd voor mij gekookt vandaag. Verse bietjes, m'n lievelingskostje | |
Kaatje1 | woensdag 29 juli 2020 @ 20:19 |
Ik had een lekker, bewerkelijk recept, maar na fitness geen puf om dat nog te maken. Dus alle groenten uit de voorraad in een ovenschaal, kruiden, olie en wat zout, 45 minuten later smullen | |
Hupje | woensdag 29 juli 2020 @ 20:42 |
Simpel en snel vandaag: https://www.ah.nl/allerha(...)ktwrap-met-spitskool De rest van de spitskool vries ik in en eet ik een andere keer met gekookte aardappels en sate met pindasaus.
| |
Isabeau | woensdag 29 juli 2020 @ 20:58 |
Ik lees net dat koolrabi een typische seizoensgroente is. En dat had ik dus vanavond Met couscous, avocado en varkenshaasreepjes. | |
marc0871 | woensdag 29 juli 2020 @ 22:47 |
Ik had gemarineerde kip (Olie, ketjap manis, komijnzaad, gember, kurkuma en zout), ui, prei, knoflook, Spaanse peper, paprika en Chinese kool, in een zoetzuur sausje van tomatenpuree, gember, sereh, laos, suiker en azijn. De foto's zijn bij elkaar geraapt en de foto van het resultaat is van een versie zonder Chinese kool, maar ze geven redelijk weer hoe ik tot dit gerecht kwam. De ingrediënten Gemarineerde kip aanbakken, Ui, prei, knoflook en pepers erbij roerbakken, Paprika en Chinese kool erbij. Even meebakken, Tomatenpuree erbij en door het mengsel roeren. Even ontzuren, Ondertussen de gember, sereh, laos en suiker erbij. Even roeren, Azijn erbij, doorroeren en wat water erbij voor een sausje, Binden met wat allesbinder of een maizenapapje. Nog even laten doorkoken. Nog wat gedroogd korianderblad, Serveren met basmatirijst. | |
AnneX | woensdag 29 juli 2020 @ 22:58 |
Prei, zei ik. Volgens hf recept: https://www.hellofresh.nl(...)d2ee4166cb5fca79928c Eerder wel eens prei zo bereid...laat ik zeggen, dat het op deze manier niet mijn favoriet is. Extra langer laten smoren in de bouillon, stukje geproefd, nog eens langer en toch waren stukken n.b. aan de buitenkant niet gaar!? Het gehaktbrood was heerlijk. De frisse cranberry compote ook. Boter, scheut melk en mosterd voor de stamppot werden meeverwarmd met de aard. Hier de foto’s: | |
Sorella | woensdag 29 juli 2020 @ 23:02 |
O jammer dat ik dit nu pas zie dus geen foto,s. Aubergine is mijn seizoensgroente geworden. 500 gr. aardappelen 2 middelgrote aubergines 2 teentjes knoflook 4 el olijfolie peper zout citroensap Oven voor verwarmen op 200 graden, olie in de ovenschaal doen en als de oven op temp. is schaal 10 min. in de oven zetten zodat de olie goed heet wordt. Ondertussen aardappelen en aubergine in 2 cm stukjes snijden. zout en peper er overheen doen en ff husselen. Schaal uit de oven halen (pas op erg heet) , aardappelen en aubergine erin doen en husselen zodat alles gecoat is met de olie. 30 minuten in de oven tussendoor 1X door elkaar husselen. Knoflook in dunne plakjes snijden. Na 30 minuten de schaal uit de oven halen en knoflook erbij doen, door elkaar husselen en weer terug in de oven tot de aardappelen bruin zijn +/- 30 minuten. Op bord scheppen en citroensap er over heen sprenkelen. Eet smakelijk Tot mijn verrassing was het nog lekker ook. Het is voor 4 personen maar dan is het erg weinig, wij hadden er met 2 eigenlijk net niet genoeg aan dus dat werd ijs als toetje Annex dat mee verwarmen voor de puree is trouwens een erg goed idee | |
Hupje | woensdag 29 juli 2020 @ 23:35 |
Ik ben nog wel benieuwd wat je had willen maken. | |
Kaatje1 | woensdag 29 juli 2020 @ 23:46 |
Het leek hierop, met bijna dezelfde ingrediënten, maar dan moest alles na elkaar in een pan gedaan worden, 20 min dit, dan 10 min dat etc. En er zou een gekruide kwarkdip bij komen. Maar ik zou bijna een uur staan niet kunnen momenteel en hiervan wist ik zeker dat het lekker is | |
Yinny | donderdag 30 juli 2020 @ 09:02 |
Dit recept: https://www.simplyrecipes.com/recipes/classic_carrot_salad/ Dit resultaat: In een wrap, met kip uit de oven. Voor het eerst een kip platgemaakt, ivm snellere garing. Voor herhaling vatbaar. En dat voor een provisorisch maaltijd! | |
Lucky_Strike | donderdag 30 juli 2020 @ 22:12 |
Een dagje te laat maar na 4 dagen junkfood en uit eten gaan werd het tijd voor veel groente. Het meeste komt uit de tuin en is dus hartstikke in het seizoen. Courgette, sperziebonen, tomaat, feta en olijven met parelcouscous. We aten er een salade van watermeloen, komkommer en feta bij. Geweldig recept van @Kaneelstokje | |
Muck | donderdag 30 juli 2020 @ 22:16 |
Oh koekoek Ik heb gisteren kakelverse sperziebonen én aardappels uit mijn vaders tuin gegeten (hoe in het seizoen wil je het hebben? ) met een simpele gehaktbal erbij. Tijdens het koken dacht ik nog 'niet vergeten zo een fotootje te maken' ennnn het was al op Dus wél meegedaan, maar de foto glad vergeten | |
Kaneelstokje | vrijdag 31 juli 2020 @ 11:42 |
Hopelijk heb je er van genoten | |
Lucky_Strike | vrijdag 31 juli 2020 @ 11:59 |
Ja, enorm. Ik ga zo snel mogelijk weer een watermeloen kopen. Ik kwam net nog wel de warmgerookte zalm die gisteren door de couscous moest tegen. Ik miste al iets | |
Kaatje1 | vrijdag 31 juli 2020 @ 15:29 |
zwarte olijven erdoor is ook zo lekker |