FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: seizoensgroente op woensdag 29 juli
Lucky_Strikevrijdag 17 juli 2020 @ 12:28
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op woensdag 29 juli maken we met iedereen die mee wil doen een gerecht met seizoensgroente.

Seizoensgroente
Lees hier wat in het seizoen is.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Lonaamaandag 27 juli 2020 @ 08:37
Dit kan ik.
Hupjemaandag 27 juli 2020 @ 08:41
Ik heb spitskool gekocht.
AnneXmaandag 27 juli 2020 @ 08:42
Er is kraakverse prei in huis.
Kaatje1maandag 27 juli 2020 @ 08:56
Hier ligt een courgette, kijken wat ik daarmee ga doen
Sarabimaandag 27 juli 2020 @ 09:40
Geen rekening meegehouden. Maar eens kijken of er toch iets van seizoensgroente tussen zit.
Cat-astrophemaandag 27 juli 2020 @ 11:01
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 08:56 schreef Kaatje1 het volgende:
Hier ligt een courgette, kijken wat ik daarmee ga doen
Ik heb gisteren een courgette en tomaten (is dat ook groente? :+ ) uit eigen tuin gekregen :D
Die mogen woensdag meedoen. *O*
Kaatje1maandag 27 juli 2020 @ 11:05
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2020 11:01 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ik heb gisteren een courgette en tomaten (is dat ook groente? :+ ) uit eigen tuin gekregen :D
Die mogen woensdag meedoen. *O*
Volgens mij zijn tomaten officieel fruit, maar ik zie het als groenten. Hier staat een groentenschotel op het menu, die ik nog nooit gemaakt heb
Yinnywoensdag 29 juli 2020 @ 17:55
Pfffff, helemaal geen boodschappen gedaan. Gelukkig nog wortels, een appel en rozijnen in huis. Wortelsalade!
Cat-astrophewoensdag 29 juli 2020 @ 17:55
Zal ik het buffet dan maar openen?

Courgettespagetti met paprika, tomaat, kabeljauw en garnaaltjes.
Ya3hd0z.jpg
soapiewoensdag 29 juli 2020 @ 18:34
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2020 17:55 schreef Cat-astrophe het volgende:
Zal ik het buffet dan maar openen?

Courgettespagetti met paprika, tomaat, kabeljauw en garnaaltjes.
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!!
DJMOwoensdag 29 juli 2020 @ 19:07
Er werd voor mij gekookt vandaag. Verse bietjes, m'n lievelingskostje O+
F8W1oFP.jpg
Kaatje1woensdag 29 juli 2020 @ 20:19
Ik had een lekker, bewerkelijk recept, maar na fitness geen puf om dat nog te maken. Dus alle groenten uit de voorraad in een ovenschaal, kruiden, olie en wat zout, 45 minuten later smullen

116718626_1716989341796833_876363621929525718_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=307vH_tasxAAX-YmfSY&_nc_oc=AQlvp-WEq_UrQobIPLvXplb3wprXzW0HjOcVlbIo0LK9TVEoi6SSVukCwKTPPw4fUNU&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=48ea61c652be16d58762763a93aab08c&oe=5F47A2E8

116742300_1716989335130167_5081596287502969384_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Z8Eqcen0dqYAX_HaKZB&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=75af8f8526684a7a24f37b7535528fa2&oe=5F46E202
Hupjewoensdag 29 juli 2020 @ 20:42
Simpel en snel vandaag: https://www.ah.nl/allerha(...)ktwrap-met-spitskool
De rest van de spitskool vries ik in en eet ik een andere keer met gekookte aardappels en sate met pindasaus.

SPOILER
Weinig nodig vandaag
lLPIPXV.jpg
Gehakt rul bakken, kerrie en spitskool erbij. Intussen wraps opwarmen in de magnetron.
834iTnz.jpg
Wrap moet je eigenlijk insmeren met roomkaas (had ik niet, dus een dun laagje fritessaus gedaan), vulling erop en oprollen.
XbjVC1p.jpg
Isabeauwoensdag 29 juli 2020 @ 20:58
Ik lees net dat koolrabi een typische seizoensgroente is. En dat had ik dus vanavond :+ Met couscous, avocado en varkenshaasreepjes.
marc0871woensdag 29 juli 2020 @ 22:47
Ik had gemarineerde kip (Olie, ketjap manis, komijnzaad, gember, kurkuma en zout), ui, prei, knoflook, Spaanse peper, paprika en Chinese kool, in een zoetzuur sausje van tomatenpuree, gember, sereh, laos, suiker en azijn.

De foto's zijn bij elkaar geraapt en de foto van het resultaat is van een versie zonder Chinese kool, maar ze geven redelijk weer hoe ik tot dit gerecht kwam.

De ingrediënten

DY089NZ.jpg

Gemarineerde kip aanbakken,
Ui, prei, knoflook en pepers erbij roerbakken,
Paprika en Chinese kool erbij. Even meebakken,
Tomatenpuree erbij en door het mengsel roeren. Even ontzuren,
Ondertussen de gember, sereh, laos en suiker erbij. Even roeren,
Azijn erbij, doorroeren en wat water erbij voor een sausje,
Binden met wat allesbinder of een maizenapapje.
Nog even laten doorkoken.

pzAeNsA.jpg

Nog wat gedroogd korianderblad,
Serveren met basmatirijst.

4M9wvDC.jpg
AnneXwoensdag 29 juli 2020 @ 22:58
Prei, zei ik. Volgens hf recept: https://www.hellofresh.nl(...)d2ee4166cb5fca79928c
Eerder wel eens prei zo bereid...laat ik zeggen, dat het op deze manier niet mijn favoriet is.
Extra langer laten smoren in de bouillon, stukje geproefd, nog eens langer en toch waren stukken n.b. aan de buitenkant niet gaar!?
Het gehaktbrood was heerlijk. De frisse cranberry compote ook.
Boter, scheut melk en mosterd voor de stamppot werden meeverwarmd met de aard.
Hier de foto’s:
44-C9-E056-5199-441-A-AD74-146245-EC3653.jpg
3-CCBF480-4909-44-D1-87-C5-E2-DE8763-E4-E1.jpg
E47-AF117-38-A0-46-CF-A07-C-213-D0088-CFAD.jpg
226-B058-E-9698-4431-BE1-A-4-A707-A0341-B6.jpg
BB167-A92-CD1-F-4951-A489-B48031-B602-AB.jpg
62-F610-A2-333-C-4-CD9-A952-30-BE3-E23-E55-E.jpg
Sorellawoensdag 29 juli 2020 @ 23:02
O jammer dat ik dit nu pas zie dus geen foto,s.
Aubergine is mijn seizoensgroente geworden.

500 gr. aardappelen
2 middelgrote aubergines
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
peper
zout
citroensap

Oven voor verwarmen op 200 graden, olie in de ovenschaal doen en als de oven op temp. is schaal 10 min. in de oven zetten zodat de olie goed heet wordt.
Ondertussen aardappelen en aubergine in 2 cm stukjes snijden. zout en peper er overheen doen en ff husselen.
Schaal uit de oven halen (pas op erg heet) , aardappelen en aubergine erin doen en husselen zodat alles gecoat is met de olie.
30 minuten in de oven tussendoor 1X door elkaar husselen.

Knoflook in dunne plakjes snijden. Na 30 minuten de schaal uit de oven halen en knoflook erbij doen, door elkaar husselen en weer terug in de oven tot de aardappelen bruin zijn +/- 30 minuten.
Op bord scheppen en citroensap er over heen sprenkelen.
Eet smakelijk

Tot mijn verrassing was het nog lekker ook.
Het is voor 4 personen maar dan is het erg weinig, wij hadden er met 2 eigenlijk net niet genoeg aan dus dat werd ijs als toetje :)

Annex dat mee verwarmen voor de puree is trouwens een erg goed idee :)
Hupjewoensdag 29 juli 2020 @ 23:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2020 20:19 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik had een lekker, bewerkelijk recept, maar na fitness geen puf om dat nog te maken.
Ik ben nog wel benieuwd wat je had willen maken.
Kaatje1woensdag 29 juli 2020 @ 23:46
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2020 23:35 schreef Hupje het volgende:

[..]

Ik ben nog wel benieuwd wat je had willen maken.
Het leek hierop, met bijna dezelfde ingrediënten, maar dan moest alles na elkaar in een pan gedaan worden, 20 min dit, dan 10 min dat etc. En er zou een gekruide kwarkdip bij komen. Maar ik zou bijna een uur staan niet kunnen momenteel en hiervan wist ik zeker dat het lekker is
Yinnydonderdag 30 juli 2020 @ 09:02
Dit recept:
https://www.simplyrecipes.com/recipes/classic_carrot_salad/
Dit resultaat:
vdYPYBS.jpg
In een wrap, met kip uit de oven. Voor het eerst een kip platgemaakt, ivm snellere garing. Voor herhaling vatbaar.
I0TvLwk.jpg
En dat voor een provisorisch maaltijd!
Lucky_Strikedonderdag 30 juli 2020 @ 22:12
Een dagje te laat maar na 4 dagen junkfood en uit eten gaan werd het tijd voor veel groente. Het meeste komt uit de tuin en is dus hartstikke in het seizoen.

Courgette, sperziebonen, tomaat, feta en olijven met parelcouscous.
H6Ymjhc.jpg

We aten er een salade van watermeloen, komkommer en feta bij. Geweldig recept van @Kaneelstokje
oyyd4QS.jpg
Muckdonderdag 30 juli 2020 @ 22:16
Oh koekoek 8)7
Ik heb gisteren kakelverse sperziebonen én aardappels uit mijn vaders tuin gegeten (hoe in het seizoen wil je het hebben? O+ ) met een simpele gehaktbal erbij.

Tijdens het koken dacht ik nog 'niet vergeten zo een fotootje te maken' ennnn het was al op :')
Dus wél meegedaan, maar de foto glad vergeten |:(
Kaneelstokjevrijdag 31 juli 2020 @ 11:42
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2020 22:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een dagje te laat maar na 4 dagen junkfood en uit eten gaan werd het tijd voor veel groente. Het meeste komt uit de tuin en is dus hartstikke in het seizoen.

Courgette, sperziebonen, tomaat, feta en olijven met parelcouscous.
[ afbeelding ]

We aten er een salade van watermeloen, komkommer en feta bij. Geweldig recept van @:kaneelstokje
[ afbeelding ]
Hopelijk heb je er van genoten :)
Lucky_Strikevrijdag 31 juli 2020 @ 11:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 11:42 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Hopelijk heb je er van genoten :)
Ja, enorm. Ik ga zo snel mogelijk weer een watermeloen kopen.

Ik kwam net nog wel de warmgerookte zalm die gisteren door de couscous moest tegen. Ik miste al iets :D
Kaatje1vrijdag 31 juli 2020 @ 15:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 11:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, enorm. Ik ga zo snel mogelijk weer een watermeloen kopen.

Ik kwam net nog wel de warmgerookte zalm die gisteren door de couscous moest tegen. Ik miste al iets :D
zwarte olijven erdoor is ook zo lekker